FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 201

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ErosViverosViv » 01 maj 2025, 20:32

Vanja8 je napisao/la:
01 maj 2025, 20:19
strahmeipomisliti je napisao/la:
01 maj 2025, 11:54
napoleon72 je napisao/la:
01 maj 2025, 11:48

Sad ce dezurne patriote i pitarcine da te razapnu jer pises Siroki a ne Listica, pises velikim slovom, a i sto prizivas "ubicu" u nas klub. :lol:
E kad vec pricate o igracima Sirokog ja se nadam da smo bacili oko na Tarabu,bek na u21 poziciji plus ni Began nece jos dugo ostati trebamo mu svakako traziti zamjenu
Tarabu prati Osijek
Bolje mu je ovdje

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 maj 2025, 21:51

H8Z7 je napisao/la:
01 maj 2025, 19:12
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
01 maj 2025, 14:00
MSOZ101 je napisao/la:
01 maj 2025, 12:36
Samo se nadam da se naš sportski sektor opametio i da će u junu završavat transfere za ključne pozicije. Nikad ne znamo kakav će ko doći i koliko.mu treba da se navikne na sredinu. Eto primjer Kuprešak svi smo ga tjerali u pm barem 10 puta jedva čekali da se makne iz kluba sad praktično ne možemo napraviti početnu postavu bez njega, a baš je kasno došao. Ako hoće kod nas bujrum, ako kaže hoću ali da sačekamo malo, doviđenja kralju. Onda polasezone sijedi stručni štab, uprava i navijači čekajući da ti proigraš.
Nije to do pameti našeg sportskog sektora, nego svaki igrač će čekati kvalitetnije i bolje ponude, pa tek onda se “okrenuti” našoj ponudi.
Gojković znaš i sam kad je došao, a kontaktirali smo ga mjesec dana prije toga. Jednostavno, svako će čekati da “izleti” nešto bolje, i to se nikad neće promjeniti.
Jedino gdje se moglo bolje odreagovati je što se tiče napadača. Butić je solidan igrač, ali se mogao dovesti najmanje 15 dana ranije. Da se to desilo, vjerovatno ne bi imao ovolikih problema sa povredama. Isto vrijedi i za Gordezianija.
Pogodi si dosta dobro naš problem. Kao zaključak možemo reći da je naša transfer politika u najmanju ruku loša. Ne smijemo krivicu svaliti na igrača jer neće da dođe ovdje. Moramo biti svjesni svojih realnih dometa, ne možemo imati 11 Gojkovića. Naša očekivanja da sa GOLFom 4kom idemo na NASCAR. Moj prijedlog jeste, prvenstveno kontinuitet, pod tim mislim da moramo imati uvijek cca 7 igrača za koje znaš da neće otići i da će biti ovdje, (primjer Jović, Kyeremeh, Soldo) od njih 10 barem 6 da budu starteri, pored njih moramo imati dva igrača u izlogu iz akademije (ili generalno mlade igrače koje smo doveli) i još dva za koja imamo pretpostavku da mogu donijeti zaradu (recimo Mujkić, pa poslije njega možda Krdžalić, Ristić. S tim da ova druga dva budu spremni za sljedeće sezone). Računajući gore 6 startera i ove mlade igrače već imamo 8 u prvih 11. Poslije toga tri kalitalca u pravom smislu riječi, kod nas su to Gojković, Bubanja, Guliashvili čak bih rekao i Đorđević. Sa ova tri kapitalca imamo kompletnu prvu postavu. Od ovoga svega, možemo dopustiti svega dvije izmjene u prvih 11 za buduće sezone, bez da svake sezone bude novih 11 na terenu. Kao rezultat toga razvili bi se automatizmi i same akcije bile bi dosta brže, bez nekog stajanja na loptu itd. ponajviše bi se osjetilo prilikom kontranapada i zadnje trećine terena, gdje ne bi čekali po nekoliko desetina sekundi da se neko otvori ili nešto više.

Kao ulazne transfere fokusirati se na lige slabije od naših, pogotovo sad kad EU igrači nisu stranci. Mlade i perspektivne igrače dovoditi iz takvih liga, a ne da čekamo kraj roka i nadamo se nekom iznenadnom dovođenju jer je igraču propao neki klub. Time bi riješili i izlazne transfere ako bi se igrač pravilno razvijao, svaki veći transfer stavlja nas na listu većih klubova koji bi kupovali kod nas, a nas u očima igrača predstavili kao odličnu lansiranu rampu za daljnju karijeru. Sad ono važnije, kad imaš igrače željne dokazivanja ni rezultat neće izostati (mislim na Europu, ovdje u ligi se ne može nešto normalno raditi). Win-win situacija izgleda? Do nje nam nedostaje samo par izlaznih transfera koji će opravdati ono zbog čega su dovedeni. Kovačević i Rakow su odlični primjeri toga, nadam se i Lens.

Tursku i generalno sve istočno od nas zaboraviti, bez obzira na visinu ponude.
100%

Nebi ja iskljucio Tursku.. npr: zasto bi mi prodali lupam Dala u Rockov za 600-700 k€ a od Turske dobit 1,2 m€. Turska liga je mnogo jaca od Poljske ceske austriske i hrvaske. Po svim parametrima, takodje osteta koju turci mogu i hoce platit je 30-40% veca nego ovi klubovi. Naravno da bi prodao ija prije lupam u poljsku igraca nego u tursku ako je to 100-200 k€ razlika al ako je 500-600 k€.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 maj 2025, 22:47

bvsic je napisao/la:
01 maj 2025, 20:02
H8Z7 je napisao/la:
01 maj 2025, 19:12
01 maj 2025, 14:00

Nije to do pameti našeg sportskog sektora, nego svaki igrač će čekati kvalitetnije i bolje ponude, pa tek onda se “okrenuti” našoj ponudi.
Gojković znaš i sam kad je došao, a kontaktirali smo ga mjesec dana prije toga. Jednostavno, svako će čekati da “izleti” nešto bolje, i to se nikad neće promjeniti.
Jedino gdje se moglo bolje odreagovati je što se tiče napadača. Butić je solidan igrač, ali se mogao dovesti najmanje 15 dana ranije. Da se to desilo, vjerovatno ne bi imao ovolikih problema sa povredama. Isto vrijedi i za Gordezianija.
Pogodi si dosta dobro naš problem. Kao zaključak možemo reći da je naša transfer politika u najmanju ruku loša. Ne smijemo krivicu svaliti na igrača jer neće da dođe ovdje. Moramo biti svjesni svojih realnih dometa, ne možemo imati 11 Gojkovića. Naša očekivanja da sa GOLFom 4kom idemo na NASCAR. Moj prijedlog jeste, prvenstveno kontinuitet, pod tim mislim da moramo imati uvijek cca 7 igrača za koje znaš da neće otići i da će biti ovdje, (primjer Jović, Kyeremeh, Soldo) od njih 10 barem 6 da budu starteri, pored njih moramo imati dva igrača u izlogu iz akademije (ili generalno mlade igrače koje smo doveli) i još dva za koja imamo pretpostavku da mogu donijeti zaradu (recimo Mujkić, pa poslije njega možda Krdžalić, Ristić. S tim da ova druga dva budu spremni za sljedeće sezone). Računajući gore 6 startera i ove mlade igrače već imamo 8 u prvih 11. Poslije toga tri kalitalca u pravom smislu riječi, kod nas su to Gojković, Bubanja, Guliashvili čak bih rekao i Đorđević. Sa ova tri kapitalca imamo kompletnu prvu postavu. Od ovoga svega, možemo dopustiti svega dvije izmjene u prvih 11 za buduće sezone, bez da svake sezone bude novih 11 na terenu. Kao rezultat toga razvili bi se automatizmi i same akcije bile bi dosta brže, bez nekog stajanja na loptu itd. ponajviše bi se osjetilo prilikom kontranapada i zadnje trećine terena, gdje ne bi čekali po nekoliko desetina sekundi da se neko otvori ili nešto više.

Kao ulazne transfere fokusirati se na lige slabije od naših, pogotovo sad kad EU igrači nisu stranci. Mlade i perspektivne igrače dovoditi iz takvih liga, a ne da čekamo kraj roka i nadamo se nekom iznenadnom dovođenju jer je igraču propao neki klub. Time bi riješili i izlazne transfere ako bi se igrač pravilno razvijao, svaki veći transfer stavlja nas na listu većih klubova koji bi kupovali kod nas, a nas u očima igrača predstavili kao odličnu lansiranu rampu za daljnju karijeru. Sad ono važnije, kad imaš igrače željne dokazivanja ni rezultat neće izostati (mislim na Europu, ovdje u ligi se ne može nešto normalno raditi). Win-win situacija izgleda? Do nje nam nedostaje samo par izlaznih transfera koji će opravdati ono zbog čega su dovedeni. Kovačević i Rakow su odlični primjeri toga, nadam se i Lens.

Tursku i generalno sve istočno od nas zaboraviti, bez obzira na visinu ponude.
Nama su bitni igraci tipa Jovic, Beganovic, Keremeh, Rogic. Takvih mora bit bar 5-6 u ekipi. To su igraci koji se ne izdizu nesto u visine, spusteni, normala i vole Sarajevo. Sto je najbitnije obavljaju svoj posao vise nego odlicno, a igraci koji su "isprozivani" jer su dovedeni. Kad su Jovic i Sale dolazili kakvih je komentara bilo sve bzs.
Gojkovic, Bubanja, Pavicic i sad je Guli, kad Guli ode mora se naci novi gore koji ce bit bolji od Gulija i samo u krug vrtis. Bar 2 akademca po sezoni da se izbacaju a kostur ostaje od ovih gore prvih navedenih a potrudit se da ostanu ovi drugi navedeni.
Zekicu dati jos 2 sezone, ako ne budemo prvaci za 2 godine sa ovom nadogradjenom ekipom evo glave. Nece moci ni vicko ni sudije niko znaci da te poremeti ni sekunde
Živa istina da su dočekani pljuvačinom, prvi sam ja pljuvao po Joviću, Ristiću.
Samo kontinuitet ali kvalitetnim radom. Ne smijemo dopustiti svaki rok ogroman broj rotacija.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 01 maj 2025, 23:09

Vanja8 je napisao/la:
01 maj 2025, 20:21
Sazg je napisao/la:
01 maj 2025, 06:10
slika
Sabah hajrullah omladino i dobro jutro. Dođem jučer u hotel i kaže mi frajer, između ostalog, imate net IPTV. Znači nije mi bolju vijest mogao dati, sretan k’o Nova godina. Kontam nešto kako nastane haos na temi, oko traženja linkova, kad je tekma, imate ovu blagodet, spas za sve boslenike. U BiH košta 10 KM mjesečno a ima sve Arene i My TV i sve na dunjaluku što te može interesovati. Sjedneš ko paša i libo te taki.
To krecis hotel ? :rol: :rol: :rol:
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣…svaki iole ozbiljan balkanski ribolovac mora imati Jupol kantu. Čak i ako je neka druga firma u pitanju svi je zovu Jupol, isto ko što su nekad sve tene bili adidaske..🤣🤣🤣
Opaska ti je odlična, oplakah 🤣🤣🤣

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 01 maj 2025, 23:21

Sazg je napisao/la:
01 maj 2025, 23:09
Vanja8 je napisao/la:
Sazg je napisao/la:
01 maj 2025, 06:10
slika
Sabah hajrullah omladino i dobro jutro. Dođem jučer u hotel i kaže mi frajer, između ostalog, imate net IPTV. Znači nije mi bolju vijest mogao dati, sretan k’o Nova godina. Kontam nešto kako nastane haos na temi, oko traženja linkova, kad je tekma, imate ovu blagodet, spas za sve boslenike. U BiH košta 10 KM mjesečno a ima sve Arene i My TV i sve na dunjaluku što te može interesovati. Sjedneš ko paša i libo te taki.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣…svaki iole ozbiljan balkanski ribolovac mora imati Jupol kantu. Čak i ako je neka druga firma u pitanju svi je zovu Jupol, isto ko što su nekad sve tene bili adidaske..🤣🤣🤣
Ma bilo je i ono," jesu mu dobre Pume...". a lik nosi one Cronos nekadasnje sto su pucale nakon 15 koraka... :urnebes: :urnebes:

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 02 maj 2025, 02:15

Nadam se da nećemo imati problem protiv ubica zbog ovih promjena u igrama, nedefinisani smo, a individualno najkvalitetniji i najopasniji. Minimalno 2-0 na koševu, to je pod moranje. Dole se izležavati čitavu utakmicu ako treba, svim legalnim i nelegalnim sredstvima uzeti kup!

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 02 maj 2025, 06:04

Vanja8 je napisao/la:
01 maj 2025, 23:21
Sazg je napisao/la:
01 maj 2025, 23:09
Vanja8 je napisao/la:

Ma bilo je i ono," jesu mu dobre Pume...". a lik nosi one Cronos nekadasnje sto su pucale nakon 15 koraka... :urnebes: :urnebes:
Hahahha jest jest ja imao Simod al one su bile dobre, Patrizan igrao košarku u njima.

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 02 maj 2025, 14:00

ErosViverosViv je napisao/la:
02 maj 2025, 02:15
Nadam se da nećemo imati problem protiv ubica zbog ovih promjena u igrama, nedefinisani smo, a individualno najkvalitetniji i najopasniji. Minimalno 2-0 na koševu, to je pod moranje. Dole se izležavati čitavu utakmicu ako treba, svim legalnim i nelegalnim sredstvima uzeti kup!
Bilo kakva pobjeda na Kosevu je dobra. Sarajevo u gostima igra puno bolje nego kod kuce. Ako pobijedimo na Kosevu pehar je 100% nas.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 maj 2025, 15:23

Silovat ubice sa sto vise golova, jer ustase dobro igraju na domacem terenu. Tacnije uzeli su nevinost djevici sa grbavice i vrbcici su kitovani. Oni ce sutra igrat sa borcem termin sa nekim c timom.. isto sto su uradili protiv vrapcica pred susret sa zeljkom

**** majku kako mi uvjek naletimo na igrace koji imaju te neke bolesti il cim dodju pocjeoaju ligamente.

Sjecatel se onog Vasovski il kako se zvao makedonac **** majku covjek 1, 5 dana povrijdjen pubicanska kost

Krdzalic prvi trening ode u pm
Kapetanovic
Gojkovic
Djordjevic
Durakovic

Anicic
Drobarov

Sve ovo 4-5 utakmica i povreda

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 02 maj 2025, 20:05

Koja budala odredi da se utakmica u Doboju igra onako rano ?

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 02 maj 2025, 20:14

fks74 je napisao/la:
02 maj 2025, 20:05
Arena

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 02 maj 2025, 20:17

fks74 je napisao/la:
I ona prva protiv njih je bila bas rano, ljetna vremena igraci pocrkali jos grijalo taj dan. Opet evo jos ranije

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 02 maj 2025, 20:40

bvsic je napisao/la:
02 maj 2025, 20:17
fks74 je napisao/la:
I ona prva protiv njih je bila bas rano, ljetna vremena igraci pocrkali jos grijalo taj dan. Opet evo jos ranije
Znači sutra x max.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 02 maj 2025, 21:06

fks74 je napisao/la:
02 maj 2025, 20:40
bvsic je napisao/la:
02 maj 2025, 20:17
fks74 je napisao/la:
Znači sutra x max.
Kakav x pobjedu moras traziti, zeljo ce dobiti slobodu i opet na bod, ko nam 100% garantuje da cemo kup osvojiti ljudi moji?

Sa listicom sada kup, pa liga ja sutra ocekujem tvrdu tekmu i tri boda, pa vec smo ih tukli 1-3 ;)
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 maj 2025, 21:34

@esprit24 @AVNOJ mi idemo po tri boda akoBogda, svaki po jedan da ponese.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 02 maj 2025, 22:39

luckystrike je napisao/la:
02 maj 2025, 21:34
Samo da pobjedimo, ja ću se ovaj put žrtvovati i sam nositi bobove do Sarajeva.

Tabba77 nas izradio, žena mu neda da ide :D papuča prava :urnebes:
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 02 maj 2025, 23:51

Ja bodove mogu samo u Gradacac ponijeti, ionako zvijezdi trebaju :njanjanja:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 maj 2025, 00:12

Ja se iskreno nadam da je Gulash sutra tu sa nama?
Ne očekujem ga od prve minute, ali bar 20ak minuta, da malo osjeti teren pred srijedu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 03 maj 2025, 10:05

AVNOJ je napisao/la:
02 maj 2025, 22:39
Samo da pobjedimo, ja ću se ovaj put žrtvovati i sam nositi bobove do Sarajeva.

Tabba77 nas izradio, žena mu neda da ide :D papuča prava :urnebes:
Ma samo da mi pobjedimo, nema veze što mi ne da. :rol:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 maj 2025, 10:43

03 maj 2025, 00:12
Ja se iskreno nadam da je Gulash sutra tu sa nama?
Ne očekujem ga od prve minute, ali bar 20ak minuta, da malo osjeti teren pred srijedu.
Ma bolje ga sacuvati za Listicu.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: belosevic23, boki86, Dave, juka55, mnon46, Rodman, soe i 61 gost.