Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la hurem » 08 jun 2016, 12:08

JohnCleese je napisao/la:Dvije i po utakmice do sada odigrali smo kao prava moderna reprezentacija koja ide okomito na gol protivnika, trazi jednostavna rijesenja i u stanju je sabiti protivnika na njegovoj polovini sa 5-6 igraca koji vrse kvalitetan priitisak, koji kada su u blizini protivnika idu agresivno, sto rezultira presijecanjem lopte ili faulom.
Mislim na dvije utakmice Kirin kupa i drugo poluvrijeme prijateljske sa Austrijom.
Uvijek se osjeti izostanak najtrazenijeg igraca danasnjice u reprezentaciji ali u pozitivnom smislu
Da, zato sto bez njega ne mozes uspostaviti dominaciju na terenu pa si osudjen igrati samo na kontre...to ce nekad upaliti a nekada ne.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 08 jun 2016, 12:09

JohnCleese je napisao/la:Dvije i po utakmice do sada odigrali smo kao prava moderna reprezentacija koja ide okomito na gol protivnika, trazi jednostavna rijesenja i u stanju je sabiti protivnika na njegovoj polovini sa 5-6 igraca koji vrse kvalitetan priitisak, koji kada su u blizini protivnika idu agresivno, sto rezultira presijecanjem lopte ili faulom.
Mislim na dvije utakmice Kirin kupa i drugo poluvrijeme prijateljske sa Austrijom.
Uvijek se osjeti izostanak najtrazenijeg igraca danasnjice u reprezentaciji ali u pozitivnom smislu
Bilo je to prilično dobro i protiv Švicarske....pa možda donekle i drugo poluvrijeme protiv Španaca...sada sve naše prijateljske dobro prostudirati,vidjeti šta nam najviše paše ,gdje ga da prostite najviše pušimo,.,naravno skontati više varijanti u zavisnosti od fizičkih i tehničkih mogućnosti protivnika...nekima se zahvaliti - nekima dati malo više povjerenja i veću minutažu,,,Meni lično je drago zbog Medunjanina,,vidi se da je skinuo dosta kilograma odmah je i bolja igra tu...e kako bi to funkcionisalo sa Pjanićem protiv izrazito trkačkih repki..sve je pred nama..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jun 2016, 13:33

Mi kad igra Pjanić ne možemo igrati kao jučer, preskakanjem sredine terena, tako gubimo jednog od najboljih igrača repke. A i mi ne znamo igrati defanzivno, igra kratkih pasova ono što najbolje znamo. Mireta ne smijemo izgubit, kad je na terenu da je odsjećen.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 jun 2016, 14:09

hurem je napisao/la:
Da, zato sto bez njega ne mozes uspostaviti dominaciju na terenu pa si osudjen igrati samo na kontre...to ce nekad upaliti a nekada ne.
Cinjenica da smo bez njega svaku utakmicu odigrali kao moderna reprezentacija i vrlo kvalitetno, bez njega nismo osudjeni samo na kontre i ne igramo samo kontre,( pogledaj obje utakmice kirin kupa, i poluvrijeme sa Ausrijom,) za sad je uvijek upalila igra bez Miralema tako da ne znamo kada ce upaliti a kad ne kao sto kazes vec mozemo reci da u procentima od 100% upali.
Prica da nam treba taj posjed jer se ne znamo branit pada u vodu poslije jucerasnje utakmice pogotovo u prilog tome ide prvih 15, 20 min drugog poluvremena, cist primjer kvalitetne defanzive, mozda bi stajali i prvo poluvrijeme defanzivno bolje da je "pametni" Izet shvatio neke stvari. Istina, kada Pjanic igra mi se ne znamo braniti, tada imamo igraca manje i svaku crnu rupu u igri u nedostatku posjeda osjetimo i skupo placamo. CUj osudjeni na kontre, kako izgledaju te kontre kada u napadu stoji toranj od 2m ? :roll:

Da li nam je potrebna dominacija da bi imali bolji rezultat? Kakva je to dominacija, povezivanje igre izmedju nasa dva stopera na udaljenosti od 40 m od naseg gola.
Cinjenica je ta da smo pod palicom malog princa odigrali najvise utakmica, kao i baraz protiv Irske, a nikada nismo skinuli skalp niti jednoj velikoj reprezentaciji, istina posjed je bio u najmanju ruku 50:50 :ljepota: zadnja pobjeda protiv velike reprezentacije bila je protiv Grcke, naravno tada nije bilo dominatora da dominiramo.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 jun 2016, 14:11

Moderna reprezentacija igra nabijanjem lopte na dvometrasa u napadu?
Celik!3,2,2.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 08 jun 2016, 14:29

JohnCleese je napisao/la:
hurem je napisao/la:
Cinjenica da smo bez njega svaku utakmicu odigrali kao moderna reprezentacija i vrlo kvalitetno, bez njega nismo osudjeni samo na kontre i ne igramo samo kontre,( pogledaj obje utakmice kirin kupa, i poluvrijeme sa Ausrijom,) za sad je uvijek upalila igra bez Miralema tako da ne znamo kada ce upaliti a kad ne kao sto kazes vec mozemo reci da u procentima od 100% upali.
Prica da nam treba taj posjed jer se ne znamo branit pada u vodu poslije jucerasnje utakmice pogotovo u prilog tome ide prvih 15, 20 min drugog poluvremena, cist primjer kvalitetne defanzive, mozda bi stajali i prvo poluvrijeme defanzivno bolje da je "pametni" Izet shvatio neke stvari. Istina, kada Pjanic igra mi se ne znamo braniti, tada imamo igraca manje i svaku crnu rupu u igri u nedostatku posjeda osjetimo i skupo placamo. CUj osudjeni na kontre, kako izgledaju te kontre kada u napadu stoji toranj od 2m ? :roll:

Da li nam je potrebna dominacija da bi imali bolji rezultat? Kakva je to dominacija, povezivanje igre izmedju nasa dva stopera na udaljenosti od 40 m od naseg gola.
Cinjenica je ta da smo pod palicom malog princa odigrali najvise utakmica, kao i baraz protiv Irske, a nikada nismo skinuli skalp niti jednoj velikoj reprezentaciji, istina posjed je bio u najmanju ruku 50:50 :ljepota: zadnja pobjeda protiv velike reprezentacije bila je protiv Grcke, naravno tada nije bilo dominatora da dominiramo.
Cinjenica da smo najbolje odigrali one tekme pred SP, protiv Francuza i protiv Svicarske. Znaci protiv veoma jakih reprezentacija. Kad igramo sa dva jaka beka, dva krila i Besic(Rahimic), Pjanic i of vezni igrac.
Protiv Spanije prvo poluvrijeme Hadzic- igrac manje i Armin ne koristan na krilu. Drugo poluvrijeme ubacis krila i vidi vec bolje. Samo pogledaj Argentinu i zadnja tekma protiv Meksika sve ce ti biti jasno. Protiv Nigerije, Susic vadi Kolasinaca ubacuje Medunjanina. Spaha bolestan, Lulic se izgubi jer mora cuvati sam tu stranu i eto problema.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 jun 2016, 14:51

Mrsko mi tipkati...
Ali zar zaista neko moze i pomisliti da izbaci iz prvih 11 Pjanica, najboljeg igraca kojeg imamo...moras biti malo hmm da takvo sto kazes...tako da je svaki komentar zapravo suvisan.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 23:38

Boom da @DiMarzio: la #Juventus ormai sta chiudendo per Pjanic! 30,4 milioni alla Roma, resto al giocatore (20%), contratto 2021 @SkySport
Gotovo, novi bianconero, sretno Mire :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 08 jun 2016, 23:42

Opasno se suska bravo za Juventus ako je istina za te pare :kafa:
Arsenal All The Way !

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 08 jun 2016, 23:46

Zbog subjektivnih razloga i niske doze patriotizma mi nije drag, ali svakako dobrodosao. Svako zasluzuje priliku. :thumbup:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jun 2016, 23:50

Kako ce ovo prihvatiti navijaci Rome :think:

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 08 jun 2016, 23:53

Goalgetter je napisao/la:Kako ce ovo prihvatiti navijaci Rome :think:
Stari tesko, ovi novi ce se prefarbati u crno-bijelu boju. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 jun 2016, 00:01

Sretno majstore u Juventusu. Napokon pravi tim za tebe. Da osvajas trofeje i da se boris u europi kako treba. :tokralju: :tokralju: :bih: :bih:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 09 jun 2016, 00:02

Stvarno potvrđeno.
Pametan potez, Juve je sjajan i samo može da napreduje još više.
Sretno Mire!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 jun 2016, 00:11

Juve je Juve! :mrgreen:
Volio bih da je promijenio ligu, najprije u Englesku pa u Spaniju, ali sta je tu je, ako je istina, sretno mu u Juventusu...nisam nikada bio simpatizer Juventusa u Seriji A a sada valja biti :D

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 jun 2016, 00:12

Zar je prešao?
Hvala Bogu, prava odluka.
Kad ne može u Bayern, Barcu ili Real jer su stvarno popunjeni, zašto ne u tako slavan klub.
Idemo. :bih:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 jun 2016, 00:13

Evo twitter vrvi tom viješću, ovo mu je najpametniji potez, pametniji i od Bayerna i Reala. Samo nije svjestan da valja kasnije skupit muda i doć u Rim na utakmicu, al bio je red da nauči šta je rivalitet.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 09 jun 2016, 00:16

slika
Zarathustra

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 09 jun 2016, 00:21

Goalgetter je napisao/la:Kako ce ovo prihvatiti navijaci Rome :think:
Tesko. Evo upravo sam se cuo s prijateljom koji je teski navijac Rome. Cak je sinu dao ime po Tottiju, mislim da to dovoljno govori. Kaze kako je ogorcen ovim potezom Pjanica i navodi kako je dodatna mrlja na sve sto ce Pjanic zakaciti toliku svotu od transfera. Ja licno mislim da je ovo veliki korak naprijed u karijeri, ipak je Juventus najuspjesniji klub u Italiji ali isto tako sam ja teski navijac milanskog Intera :D td. i necu bas za njega navijati u dresu Juvea. Samo neka nam on dolazi zdrav i spreman na reprezentativna okupljanja i neka pruza svoj maksimum u dresu repke i ja sam zadovoljan :thumbup:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 09 jun 2016, 00:23

pjanic trending na twitteru

iugleda gotova stvar...ako zadrze Pogbu Juve napada trofej lp

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AmirBvB, Bing [Bot], CAGarfia, Google Adsense [Bot], invincible1921, JackW, Kobayashi, Miske01, Namibija, Proximic, Rimes87, soccerfan, tuzlanskinacin, UtdBiH21 i 41 gost.