antisisoja1919 je napisao/la: ↑06 apr 2025, 22:11
tabba77 je napisao/la: ↑06 apr 2025, 22:08
antisisoja1919 je napisao/la: ↑06 apr 2025, 22:00
Borac igra ubjedljivo najbolji fudbal. Imaju glavu i rep i u svakoj utakmici znaju sta hoce.
Sudijske lakrdije koje su sastavni dio njihovih utakmica, u velikom slucaju su im bespotrebne i bacaju veliku mrlju na sve ovo.
Potrebne su. Koliko god da su jaki i oni upadnu u krizu. Tad na scenu stupaju sudije. Bar 6 bodova su na taj način dobili.
Što napisa neko iznad mene, mrtva trka između Borca, Zrinjskog i Sarajeva bi bila do kraja da je sve bilo regularno.
To jest, slazem se.
I puno je lakse igracu igrat kad zna da nece bit zakinut ni u jednom slučaju, a kako je tek lakse igrat kad znas da ce te sudija pogurat ako bude bilo potrebe.
Mada mislim da je Sarajevo samo sebi krivo sto ovoliko kaska za prva dva na tabeli, iskljucivo zbog igara koje prikazuje zadnja 2 mjeseca.
Al cinjenica je da ni priblizno nemaju naklonost sudija koliko imaju borac i zrinjski
Ne kažem da nismo sami sebi krivi. Oštećeni jesmo, posebno u prvom dijelu sezone. Tu su nam direktno ukrali bar 6 bodova.
Ovu igru koju prikazujemo u drugom dijelu sezone, to je baš ta kriza koju Borac i Zrinjski nemaju. Gledajući večeras tabelu, nismo smjeli kiksati protiv Veleža, Posušja i Širokog i bili bi u dva boda.
Morali smo bar jedan derbi dobiti i dijelili bi prvo mjesto. Ili dobiti i Zrinjski i Borac kući i bili bi prvi. Sad pričati ove priče je smiješno, nisam ni sam pobornik priča šta bi bilo kad bi bilo.
Tu smo, na trećem mjestu, zasluženo i to je maksimum ove sezone. A nismo imali ni naklonost sudija pa da uz male pogurance budemo u bod gore-dole.