FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sonik24
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sonik24 » 10 jul 2015, 07:54

Kakvi su ultrasi Ferenca?

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 10 jul 2015, 07:57

Bilo je jako loše sinoć, ali ljudi moji trener priprema ekipu za cijelu polusezonu a ne za prvo pretkolo Europa lige. Pratio sam treninge zadnjih dana ubio ih je Oda, i vidjelo se večeras da su noge teške. Mislim da će ih sada osvježiti do Mađara, a ne zaboravite i da liga počinje za dvije sedmice. Druga stvar mnogo je mladih igrača, i ne možemo očekivati da igraju kvalitetno u kontinuitetu. Memija je najbolji primjer, naložen, došli manageri, gledaju ga i vidjeli ste kako je odigrao, podlegao pritisku. To će se i drugim momcima dešavati u toku sezone, biće kikseva, ali moramo biti strpljivi. Osnovni cilj je ponovo izboriti Europsko takmičenje i jačati klub organizaciono i finansijski. Bez imperativa titula i kupova. Biće teško ove godine. Šest ekipa ispada i biće mnogo pritisaka i mnogo teških utakmica.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 10 jul 2015, 08:14

sonik24 je napisao/la:Kakvi su ultrasi Ferenca?
Nista specijalno.
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 10 jul 2015, 08:32

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ne bih se složio da ne šutamo iz daljine, van 16 i sl. Ali brate dragi kad bi naši mogli pogađati svaku sa distance ne bi u Želji igrali. Najvažnije da smo mi prošli i praktično ostvarili cilj ove sezone,a to je bio plasman u Evropu i prolaz prvog pretkola. Iskreno, mislio sam da ni Evropu nećemo dohvatiti. Ja sam prezadovoljan ovom sezonom. Za nešto više u slijedećoj treba u startu i mnogo više love. Trenutno je nemamo i ne treba očekivati ćuda i trofeje.
Željo i jeste najveći bh klub baš iz razloga što je iz mizernih uslova postigao najviše i najuspješniji je domaći klub kako na domaćoj sceni tako i na međunarodnoj (ovo će do Sudnjeg dana sigurno i ostati) jer nikad niko neće više doći do četvrtfinala (eto baš protiv Ferenca) i polufinala Kupa UEFA. Mi kad smo najjači bili imali smo 13-14 igrača i to je Željo. Takva nam je sudbina i ko to ne razumije nek mijenja klub.
Samo što te '84 -te nije bio Ferencvaroš, nego Videoton, kojeg je usput prije nekoliko dana ovaj Fernec otresao lagano 3:0 i to sa igračem manje u drugom poluvremenu.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 10 jul 2015, 08:46

EdoM je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Ne bih se složio da ne šutamo iz daljine, van 16 i sl. Ali brate dragi kad bi naši mogli pogađati svaku sa distance ne bi u Želji igrali. Najvažnije da smo mi prošli i praktično ostvarili cilj ove sezone,a to je bio plasman u Evropu i prolaz prvog pretkola. Iskreno, mislio sam da ni Evropu nećemo dohvatiti. Ja sam prezadovoljan ovom sezonom. Za nešto više u slijedećoj treba u startu i mnogo više love. Trenutno je nemamo i ne treba očekivati ćuda i trofeje.
Željo i jeste najveći bh klub baš iz razloga što je iz mizernih uslova postigao najviše i najuspješniji je domaći klub kako na domaćoj sceni tako i na međunarodnoj (ovo će do Sudnjeg dana sigurno i ostati) jer nikad niko neće više doći do četvrtfinala (eto baš protiv Ferenca) i polufinala Kupa UEFA. Mi kad smo najjači bili imali smo 13-14 igrača i to je Željo. Takva nam je sudbina i ko to ne razumije nek mijenja klub.
Samo što te '84 -te nije bio Ferencvaroš, nego Videoton, kojeg je usput prije nekoliko dana ovaj Fernec otresao lagano 3:0 i to sa igračem manje u drugom poluvremenu.
Pusti ga vidis da brat jos zivi i jugoslaviji ...ne kvari mu ugodjaj :P
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 10 jul 2015, 09:05

Danas je izvlačenje parova lige, bilo bi dobro da prvu igramo kući ako je moguće protiv nekog slabijeg.
Koliko znam liga počinje 25 jula a mi igramo revanš protiv mađara dva dana ranije. Vjerojatno će biti prolongirana utakmica.
Start nam je veoma bitan pošto će ove sezone biti luda kuća, 6 ekipa ispada, biće svega a i mi najvjerojatnije nastupamo u izmjenjenom sastavu za razliku od prošle sezone. Biće interesantno, dosada najuzbudljivije prvenstvo.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 10 jul 2015, 09:05

Eh ovako.Probat cu da se dotaknem svih tema mogucih od sinoc.
Prvo i najbitnije je igra Želje.Ja sam i više nego zadovoljan.Željo je igrao sa 30% snage i nije to izgledalo toliko loše.Oda nije htio oktrivati sve karte i od mene tu ima punu podršku.Naravno volio bih i ja da smo strpali jos jedan-dva komada.Ali kao sto sam govorio prije utakmice 2-0 ili 3-0 bi bili najbolji rezultati.Mislim da će nas u oovom trenutku ferencvaros potcijeniti.To je.nasa i najveca sansa.Dalje igra pojedinih igraca me je razocarala,apsolutnoo su nezainteresovani bili.Vrijedni pomena sinoc su bili Kvesa,izgorio je na terenu,valjda su sta Turci sinoc vidjeli u njemu.Dado postigao prelijep gol,ima top u nozi,samo nek šica sa dvadesetak metara.Mislim da će nam u ovoj sezoni bbiti jedan od bitnijih igrača.Vjerovatno je sad sve posložio u glavi,treba mu opet davat maximalnu šansu,Željino je to dijete.Nije vise ni tako mlad ,vrijeme je da pocne napredovat,a ne stagnirati kao do sada.
Ferencvaros-jako malo vremena je ostalo upravi da ih izanaliziraju,ali vjerujem da ce probat da to sto bolje urade.Po sinocnjem rezultatu se moze zakljuciti kakva su ekipa i sta nas ceka.Ja moram biti realan i reci da su nam sanse 25-30%.Najveca sansa nam je u prvoj gostujucoj u Madjarskoj,nego u drugoj gostujucoj u lavoru.Nadam se da im kaznu produzit nece.
Navijaci- Najveca porazavajuca cinjenica.Srce hoce da mi iskoci kad vidim onakvu posjecenost,i onakav jug.Vise nije nista kao sto je bilo,i ne vjerujem da ce biti u narednom dugom periodu.Smjena generacija je najveci razlog.Ne vidjam gotovo nikako face koje su drzale sve pod kontrolom.I oni koji su ostali su se presili na sjever-zapad.Sve su neke nove face,omladina koja nema tu žar i ljubav koji su imali ranije.momci.Ali definitivno od ubistva Mirze,rahmet mu dusi,nista vise nije isto.Ja dajem veliki respekt vodjama,koji pokusavaju da sto bolje izgledamo,ali ne ide pa.ne ide.
Razumijem ja sve,neatraktivan protivnik,prolaz osiguran,ali nikako ne mogu shvatit,da je po mojoj procjeni bilo 4,5 - 5000 ljudi.Raja nema vise žar za Željom,be čekaju se više uttttakmice kao ranije,kad se jedva čekala subota.Ali meni kako vrijeme prolazi,sve sam više željniji Želje.Kad dodje zimska pauza ko da si mi dušu isčupo.Ova djeca su mi tako postali dragi da ne pamtin kad sam više Željinu eekipu volio.Nadam se da ce se taj osjecaj vratiti i starijim navijacima.
Nisam htio puno da pisem o takozvanoj akciji da skupljamo pare za tribinu,ali mislim da vam je sve jasno od sinoc.Sinocnja slika pravih navijaca Želje,koji i da hoće mogu apsolutno zanemarivom cifrom pomoći klubu.Nismo mi više ona armija od 10 000 i više ljudi.
Ako mislite da unosim negativnost,ja mislim da je ovo samo realnost.Volim te Željo i sretno protiv ferenca.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 10 jul 2015, 09:07

delinjo je napisao/la:
EdoM je napisao/la:
Pusti ga vidis da brat jos zivi i jugoslaviji ...ne kvari mu ugodjaj :P

Četvrtfinale protiv Ferencvaroša ,izgubili na penale, na Koševu a za Videoton i polufinale ste već čuli

blue36
Kontakt:

Post Postao/la blue36 » 10 jul 2015, 09:10

Mi ne mozemo igrati sto bi se reklo sa pola snage jer se tu najbolje vidi koliko smo"jaki" samo kad igramo 100% ili vise od toga onda to izgleda kako treba u suprotnom to izgleda ko sinoc. Uglavnom nadam se da se ovakva igra nece ponoviti u Madjarskoj jer bi to bilo pogubno.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 10 jul 2015, 09:12

BlueFamily je napisao/la:Eh ovako.Probat cu da se dotaknem svih tema mogucih od sinoc.
Prvo i najbitnije je igra Želje.Ja sam i više nego zadovoljan.Željo je igrao sa 30% snage i nije to izgledalo toliko loše.Oda nije htio oktrivati sve karte i od mene tu ima punu podršku.Naravno volio bih i ja da smo strpali jos jedan-dva komada.Ali kao sto sam govorio prije utakmice 2-0 ili 3-0 bi bili najbolji rezultati.Mislim da će nas u oovom trenutku ferencvaros potcijeniti.To je.nasa i najveca sansa.Dalje igra pojedinih igraca me je razocarala,apsolutnoo su nezainteresovani bili.Vrijedni pomena sinoc su bili Kvesa,izgorio je na terenu,valjda su sta Turci sinoc vidjeli u njemu.Dado postigao prelijep gol,ima top u nozi,samo nek šica sa dvadesetak metara.Mislim da će nam u ovoj sezoni bbiti jedan od bitnijih igrača.Vjerovatno je sad sve posložio u glavi,treba mu opet davat maximalnu šansu,Željino je to dijete.Nije vise ni tako mlad ,vrijeme je da pocne napredovat,a ne stagnirati kao do sada.
Ferencvaros-jako malo vremena je ostalo upravi da ih izanaliziraju,ali vjerujem da ce probat da to sto bolje urade.Po sinocnjem rezultatu se moze zakljuciti kakva su ekipa i sta nas ceka.Ja moram biti realan i reci da su nam sanse 25-30%.Najveca sansa nam je u prvoj gostujucoj u Madjarskoj,nego u drugoj gostujucoj u lavoru.Nadam se da im kaznu produzit nece.
Navijaci- Najveca porazavajuca cinjenica.Srce hoce da mi iskoci kad vidim onakvu posjecenost,i onakav jug.Vise nije nista kao sto je bilo,i ne vjerujem da ce biti u narednom dugom periodu.Smjena generacija je najveci razlog.Ne vidjam gotovo nikako face koje su drzale sve pod kontrolom.I oni koji su ostali su se presili na sjever-zapad.Sve su neke nove face,omladina koja nema tu žar i ljubav koji su imali ranije.momci.Ali definitivno od ubistva Mirze,rahmet mu dusi,nista vise nije isto.Ja dajem veliki respekt vodjama,koji pokusavaju da sto bolje izgledamo,ali ne ide pa.ne ide.
Razumijem ja sve,neatraktivan protivnik,prolaz osiguran,ali nikako ne mogu shvatit,da je po mojoj procjeni bilo 4,5 - 5000 ljudi.Raja nema vise žar za Željom,be čekaju se više uttttakmice kao ranije,kad se jedva čekala subota.Ali meni kako vrijeme prolazi,sve sam više željniji Želje.Kad dodje zimska pauza ko da si mi dušu isčupo.Ova djeca su mi tako postali dragi da ne pamtin kad sam više Željinu eekipu volio.Nadam se da ce se taj osjecaj vratiti i starijim navijacima.
Nisam htio puno da pisem o takozvanoj akciji da skupljamo pare za tribinu,ali mislim da vam je sve jasno od sinoc.Sinocnja slika pravih navijaca Želje,koji i da hoće mogu apsolutno zanemarivom cifrom pomoći klubu.Nismo mi više ona armija od 10 000 i više ljudi.
Ako mislite da unosim negativnost,ja mislim da je ovo samo realnost.Volim te Željo i sretno protiv ferenca.
Ovo za navijace si potpuno upravu. Jucer sjedim pored Mirzinog najboljeg druga. Kad su svi skocili ono u 40toj minuti samo je on sjedio. To mi je mnogo toga reklo... Bit ce bolje, valjda, nekad...

Katakomba is back !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 10 jul 2015, 09:23

manijakdokraja je napisao/la:
Nista specijalno.
:facepalm:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 10 jul 2015, 09:29

corleone87 je napisao/la:
manijakdokraja je napisao/la:
Nista specijalno.
:facepalm:
Hajde sad reci da su bog i batina... Ma daj ba.. Sad se trebamo plasiti nekih madjara ??? :facepalm:

Katakomba is back !

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 10 jul 2015, 09:35

pa nisu bog i batina ali nisu oni losi uopste :) btw prije 3mj sam bio u budimpesti i na stadionu (nazalost tad nije bilo nikakve utakmice) ali stadion je bas ono bombona - za nasih prilika :D

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 10 jul 2015, 09:36

Ozbiljan klub
Ozbiljna ekipa
I ozbiljna navijacka skupina.....
Tesko cemo dalje....

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 jul 2015, 09:38

Dolina je napisao/la:Danas je izvlačenje parova lige, bilo bi dobro da prvu igramo kući .
Moze i gostovanje na Otoci opet. :zviz:
Don't believe the hype.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 10 jul 2015, 09:46

Bas bih volio da ove Madjare raznesemo, da skinemo vise tu famu nize vrijednosti.
Eto, oni imaju dva crnca koji trce i tri veterana u napadu pa zato nemamo sanse protiv njih...
Ta ce ba Ferencvaros kraj Amira, Memije, Baje???
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 jul 2015, 09:50

oni su prošle godine igrali 1-1 i 2-1 sa ekipom sa malte koja je završila iza balzana na petom mjestu. ne mora ništa značiti, ali eto.

ne znam jeste l' skontali, ekipa iz koje je mladenović došao izbaci st. johnstone. bio je standardan pa trebalo bi da nešto može i umije...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 jul 2015, 09:54

ChWilla je napisao/la:oni su prošle godine igrali 1-1 i 2-1 sa ekipom sa malte koja je završila iza balzana na petom mjestu. ne mora ništa značiti, ali eto.

ne znam jeste l' skontali, ekipa iz koje je mladenović došao izbaci st. johnstone. bio je standardan pa trebalo bi da nešto može i umije...
Iskreno nisam mnogo cuo o ovom Mladenovicu, ali sam dobio info da je doveden ciljano od strane struke. Ovim ljudim vjerujem tako da...nije tu bez razloga...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 10 jul 2015, 10:00

Ja majke mi ne znam šta ste vi očekivali za posjetu. Sve preko ppet milja je ok, a po slici ovog drona bilo je oko 7 milja. Moj procjena. P aljudi dragi mi smo tamo dobili 0:2 a oni nisu šut na gol imali, što znači da možda nisu ni u rangu ekipa koje su ispale iz naše lige i vo očekjete 15000. Što? Što je Evropa? Ja sam prezadovoljan posjetom. Neću da dođem na Mladost V.O., ali cu doći na Blazan eto jer je to tekma u Evropi. Ma dajte molim vas. Protiv Ferenca će se vidjeti stvarni broj navijača sem ako ne bude neki pravo loš rezultat. Od moja četiri najbliža prijatelja koji su skoro svaku tekmu na Grbavici, pa čak i idu na neka gostovanja sinoć niko nije bio. JEdan na maršu mira, jedan pozvan na iftar koji nije mogao odbiti (odbio bi garant da je Ferenc) itd itd.
Drugo, što se tiče igre vi morate shvatiti da ih je ODa čepio ovih dana. Isto tako došlo je i do podcjenjivanja jer ljudi tamo nisu šutnuli na gol. Shvatam igrače koji su i svjesno bili malo pod ručnom. Treba neko da se povrijedi možda? Dobro je Oda rekao, mi smo igrali prijateljsku i po meni tako smo i trebali odigrati koliko god to bilo nesportski. Ima i ekipa svoj plan priprema i svega koji je mnogo bitniji od toga da zabijemo ovima pet komada. Totalno imamo ne tipične pripreme za sezonu, a pogotovo za Evropu. Nama je odlično došlo što smo tamo lagano pobijedili i dali sebi prostora za pripremni dio. Prave komentare vezane za igru mogu uputiti tek nakon Ferenca i nakon par kola naše lige.
i da pitam moderatore? MOže li se kako ograničiti broj dnevnih postova? Pa ljudi dragi kad god ima razlog za negativnost ovaj aldin sa svoja dva imena ovdje ubi. Stalno ponavlja iste stvari, po sto puta. Znam da ga blokiram, ali opet to neko čita. Ja kažem jednom svoje mišljenje i to je to. BOže sačuvaj.

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 10 jul 2015, 10:00

Eh bogdom da imamo dio njemačkog mentaliteta i pristupa, ne bi samo bila bolja sinoćnja utakmica, nego bi nam sve ostalo u životu bilo mnogo bolje. Onog trenutka kada je sudija prve utakmice na Malti odsvirao kraj, tako su igrači već počeli razmišljati o narednom protivniku a posljedice takvog razmišljanja smo mogli vidjeti sinoć. Definitivno naše igrače ne treba stavljati u uloge favorita, bolje je to prepustiti protivniku. Od igrača nikoga ne bi izdvojio, svi su igrali ispod svojih mogućnosti a neki su čak bespotrebno forsirali sami sebe, vjerovatno zbog menadžera i ostali skauta koji su ih došli gledati.

Ako mislimo bilo šta uraditi protiv mađara, moramo puno bliže stajati njihovim igračima, igrati mnogo agresivnije (na granici žutih kartona), trčati 50% više i nadati se da zadnja linija zajedno sa Marijanom neće napraviti gluposti kao što su to radili sinoć igrači Go Ahead-a. Veliki će pritisak biti na bekove (Kvesa i Memija), što će sigurno umanjiti naše šanse za napad. Definitivno, samo čvrsto i jako.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 5 gostiju.