Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rokoko87
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Rokoko87 » 09 jun 2016, 13:09

Alipasino je napisao/la:Jel to mis preso u Juve e nek ga navijaci Rome zamrze stad CE Dzeko proigrat jer ovaj ie samo Salaha vidjo.
:rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 09 jun 2016, 13:10

Ode Mire znaci u Juve. Nek je sretno majstore :tokralju:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 09 jun 2016, 13:13

Rokoko87 je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Jel to mis preso u Juve e nek ga navijaci Rome zamrze stad CE Dzeko proigrat jer ovaj ie samo Salaha vidjo.
:rol:
ti ga fakat svaki put citiras i stavljas smajlije, nebitno koliko glupo bilo
Goalgetter je napisao/la:Broj 8, 10 i 15 zauzeti :think:
u Metzu je nosio devetku :mrgreen:
Don't believe the hype.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 jun 2016, 13:18

Na jednom Rominom forumu sam procitao da ovo jos nije gotovo i da je i dalje Bayern u igri.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 09 jun 2016, 13:19

Centre forward je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Najviše bi volio da ovo nije istina, da čovjek ne pređe. Da ode recimo u West Ham. I oni imaju pare da mu ponude ugovor. Pa nek igra tamo na Otoku. Najjača liga svih vremena. Bolje igrati i za Sunderland nego za Juve...
Al' strašno kako forumska dječurlija posmatra Juve i Seriu A. Liga koja je imala dominaciju (sa više aspekata, da ne nabrajam), kakvu neće imat' nikad ni jedna druga liga
Naglasak na imala. Hoće li Pjanić sjesti u vremeplov i vezati svoju karijeru za Seriju A iz druge polovine devedesetih, ili za ovu sad iz 2010-tih, sa samo jednim koliko-toliko ozbiljnim klubom, polupraznim i zastarjelim stadionima, Milanom i Interom svedenim na mrtvi prosjek, itd.? Juve je tu kao svijetla tačka, ali opet...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jun 2016, 13:32

Kajzer10 je napisao/la:Smijesno je sto neki i stvarno misle da je bolji preci u osrednji engleski tim nego u prvaka Italije. Jer tamo su giganti koji jedu munju i seru gromove, a u Europi su mali misevi koje prska ko god stigne.
Sa parama i dobrim marketingom bi od nase lige napravio 'jaku' ligu.

Da se razumijemo, Premier liga i jest jaca od Serie A ali razlika uopste nije tolika kako neki ovdje predstavljaju. Ali trenutno Juve je poslije trojke iz Primere te Bayerna najbolja destinacija jer su uredjena i zdrava sredina sto mnogi Englezi nisu, i kvalitetom su odmah iza pomenutih klubova sto potvrdjuju dominacijom u domacem prvenstvu te igrama u Ligi prvaka.
Za Bayern, Real i Barcu koji su korak naprijed u odnosu na Juve ima vremena. Pjanic tek ulazi u najbolje godine za veznjaka.
A Juve inače ima uspjeha u Europi :lol:

Oni i Benfica, jel' zna neko veće luzerske klubove u europskim takmičenjima od njih?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 jun 2016, 13:37

Pa vi fakat niste svjesni šta pišete. Ja drumom vi šumom. :) Istina je da Italija nije na tom nivou kao 80-ih godina (pročitat' historiju Fiata, pa bude jasnije mnogo toga). Bez obzira na sve, Miralemov prelazak u Juve je veeliki korak u karijeri. Neko sport posmatra kroz mnoge druge stvari. Nekoga ne privlači akumulacija svjetskog kapitala na tlo Britanije (kao primjer) i divljanje novcem što je omogućeno neoliberalnim kapitalizmom. Vjerujem da neko simpatiše neki strani klub kao finalni proizvod i odraz historije, mentaliteta i kulture podneblja istog. I sam sam takav.

Kakvi infrastrukturni problemi, kakvi zastarjeli stadioni ?? Pa pričamo o Italiji, a ne o Gvineji Bisao, koja je za tu Španiju koju vi potencirate u najmanju ruku Njemačka. :D

Samo je jasno da je Mire u dresu Juventusa legitimni kandidat za svaki trofej u klupskom fudbalu koji se može osvojit'. Ako u Torinu pokaže svjetsku klasu i ostane dugi niz godina postaje legenda Serie A. Takve stvari se ne mogu kupit'.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2016, 13:44

Real, Barca, Atletico, Bayern, PSG, Chelsea, City, United, Juve, to su trenutno najbolje destinacije za sve fudbalere. Tako da Mire nije puno pogriješio, a niti će nešto previše izgubiti tom odlukom. Sa katastrofalnim Interom i Milanom, te Napolijem i Romom koji se trude, ali oni nikad neće biti što su Milan i Inter, Juve će nastaviti svoje prskanje po Serie A i naredne 3 sezone najmanje. Osim ako se nekim čudom ne obistine kineske bajke o mega jakom Milanu, u najkraćem mogućem roku.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 09 jun 2016, 13:49

Raonffa je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Smijesno je sto neki i stvarno misle da je bolji preci u osrednji engleski tim nego u prvaka Italije. Jer tamo su giganti koji jedu munju i seru gromove, a u Europi su mali misevi koje prska ko god stigne.
Sa parama i dobrim marketingom bi od nase lige napravio 'jaku' ligu.

Da se razumijemo, Premier liga i jest jaca od Serie A ali razlika uopste nije tolika kako neki ovdje predstavljaju. Ali trenutno Juve je poslije trojke iz Primere te Bayerna najbolja destinacija jer su uredjena i zdrava sredina sto mnogi Englezi nisu, i kvalitetom su odmah iza pomenutih klubova sto potvrdjuju dominacijom u domacem prvenstvu te igrama u Ligi prvaka.
Za Bayern, Real i Barcu koji su korak naprijed u odnosu na Juve ima vremena. Pjanic tek ulazi u najbolje godine za veznjaka.
A Juve inače ima uspjeha u Europi :lol:

Oni i Benfica, jel' zna neko veće luzerske klubove u europskim takmičenjima od njih?
Juve u Europi pokazuje da je ozbiljna ekipa i najbliza po kvalitetu spanskim velikanima i Bayernu. Dok neki ispadaju u osmini finala i cesto na drugu utakmicu idu turisticki.
Ne zanima mene da li je Juventus inace kroz historiju uspjesan u LP, mene zanima kako ekipa trenutno stoji i po mom misljenju stoje bolje od Engleza.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jun 2016, 13:51

Raonffa je napisao/la:A Juve inače ima uspjeha u Europi :lol:
Ipak pričamo o šampionima mitomanije koji ne mogu da shvate da ljudi Juventus više ne doživljavaju kao nešto veliko. Klub koji je nekad bio sila, što je prestao biti nakon što je dokazano da su namještali i time su izgubili simpatije miliona neutralnih navijača. Što se tiče ovih forumskih kvazinavijača, oni su se pak dokazali kad se špekulisalo o Lulićevom transferu u Juventus i mislim da im zaista nije mjesto na podforumu reprezentacije, dokazali su da im je tamo neki klub koji prate preko streama važniji od reprezentacije.

Prije par godina ih šamarao Galatasaraj i Kopenhagen, a ovdje mi provlače priču o nekom top klubu u Evropi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 09 jun 2016, 13:52

A prosle godine igrali finale LP.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 09 jun 2016, 13:53

Ne znam kakve veze ima ako Juventus ne plaća igrače 40+ miliona. Kad vidiš sa kojim igračima raspolažu, jel ima veze ako je tom igraču istekao ugovor ili je plaćen veliku svotu novca? Poslije Barse, Reala, Bajerna, trenutno i Atletika, nalazi se Juventus. Htjeli to neki priznati ili ne.
Odlazi Safete.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 jun 2016, 13:54

Nije ništa zvanično potvrđeno. Otkud vama ove informacije?
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 09 jun 2016, 13:55

BoixosNois1899 je napisao/la:Nije ništa zvanično potvrđeno. Otkud vama ove informacije?
Danas se ocekuje zvanicna potvrda. Cifra od 30ak miliona mi djeluje jako mala za Pjanica... Al' eto, vidjet cemo u toku dana...

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 09 jun 2016, 13:55

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:A prosle godine igrali finale LP.
Pa jel to bitno? NIje. Bitnije je to sto su prije 4 godine isamarani od Kopenhagena, 2006 ispali iz prve lige a 1978 ispali u grupnoj fazi.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 09 jun 2016, 14:00

juventus je jos lani igrao finale LP...brzo se to zaboravlja. dolaskom Pjanica oni dodatno rastu iznutra, barem za 15%. mislim da je finale realan cilj, Allegri je vrh strucnjak.

jedino mi se ne svidja dovodjenje isluzenih igraca poput evre, kedire, a evo sad i alvesa...oni nisu garant nicega, i treba im bolji golgeter od mandzukica kojem moras sve servirat...dybala je ok

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 09 jun 2016, 14:03

A nije ni isamaran od Kopenhagena nego je bilo nerijeseno, a u drugoj utakmici Juve pobijedio...
Ovaj Virtual stvarno ima amneziju ili jednostavno radi ono sto cesto radi... truje forum svojim trol-manifestom...
Ali je zato mnogo vaznije ono sto radi Juventus engl timovima... samara ih kad stigne... i jedini je klub uz Atletico M koji se moze suprostaviti Realu, Bayernu i Barci... to nijedan engl tim ne moze jer svi dobijaju 4-5 po utakmici... i on mi neke epove o engl timovima....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 jun 2016, 14:04

Ovo je napredak za Pjanica, ovo je odlicno, bitno je da se neko od ovih top 5 zanima za njega i da je spreman platiti klauzulu. Juve je ozbiljan klub, imaju ozbiljnog trenera (koji vjerujem ne bi kupovao da ga ne planiraju ozbiljno) i kao takvi su prepoznali Pjanicev potencijal i mogucnosti sto je veliki plus za Mireta.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 09 jun 2016, 14:15

muamerc je napisao/la:Ovo je napredak za Pjanica, ovo je odlicno, bitno je da se neko od ovih top 5 zanima za njega i da je spreman platiti klauzulu. Juve je ozbiljan klub, imaju ozbiljnog trenera (koji vjerujem ne bi kupovao da ga ne planiraju ozbiljno) i kao takvi su prepoznali Pjanicev potencijal i mogucnosti sto je veliki plus za Mireta.
Ma brate nije bilo upitno da li je Pjanic kalibar za velike klubove, ali ovo je katastrofalna transfer politika Rome, prodati najboljeg igraca direktnom i omrazenom konkurentu za "svega" 30 miliona. Smijesno. Tragicno. Ebo ih Nainggolan.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 jun 2016, 14:17

Ljudi vole da vide nove stvari, a navikli smo vec na Pjanica i Seriju A. Eto zbog cega umjereno razocarenje. Koliko god izgubio na kvaliteti zadnjih godina, Premiership je Premiership i, osim ove velike trojke RM, Barca, Bayern, igraci uglavnom gledaju kako ce sto prije na otok.
Pjanicu sve najbolje i nek uzme LP sa Juventusom. :salut:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.