Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Asteriks » 11 jul 2017, 18:40

PostPostao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:34
Npr. i ja sam ucen o tom bogumilstvu, glavu mi punili Imamovici isl. sa cistim Ilirima,... al kada se covjek, poslije svoje profesije udubi mal vise u literaturu, pocev od mase strucnjaka - Alojza Benca, Lovrenovica, a ne na osov avanturista Evansa, Neola Malcoma i sl. onda se vidi jedan sveobuhvatni pravac koji se lagano iskristalizuje iz mase na osnov ciste historiografije.

Cak je i Sefik Beslagic uocio da se, uocivsi neke bitne pojave kriza, cinjenice sve vise udaljavaju od bogumilstva (ev cak i Truhelke)...
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 jul 2017, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:41

High je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
High je napisao/la:Mi smo više Iliri, nego Slaveni. Bukvari, bukvari!
Svi smo mi iliri al u qrcu.. Počev od Šiptara do srba, hrvata(koji tvrde i da su ostrogoti doduše)..
Nisam rekao da smo svi (Bošnjaci, Hrvati, Srbi i etc), već da su to, u ovom slučaju, Bošnjaci.
Ma nisam ni sumnjao.. Ali malo je to kume malo. Što ne bi bili stari grci.. :urnebes:
Moram reći zaražen si hroničnim deretićizmom..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2017, 18:41

Sarmelino je napisao/la:Arapi nama nikada neće biti braća koliko god to pojedinci htjeli.I hvala Allahu na tome.
A tebi je danas bilo glupo ulaziti na ovu temu jer se odaje počast žrtvama i želi sve najgore četnicima tako da sumnjam da nekoga briga šta ti misliš.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 11 jul 2017, 18:42

jasmin10 je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Arapi nama nikada neće biti braća koliko god to pojedinci htjeli.I hvala Allahu na tome.
A tebi je danas bilo glupo ulaziti na ovu temu jer se odaje počast žrtvama i želi sve najgore četnicima tako da sumnjam da nekoga briga šta ti misliš.
Lažeš.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:43

Asteriks je napisao/la:
PostPostao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:34
Npr. i ja sam ucen o tom bogumilstvu, glavu mi punili Imamovici isl. sa cistim Ilirima,... al kada se covjek, poslije svoje profesije udubi mal vise u literaturu, pocev od mase strucnjaka - Alojza Benca, Lovrenovica, a ne na osov avanturista Evansa, Neola Malcoma i sl. onda se vidi jedan sveobuhvatni pravac koji se lagano iskristalizuje iz mase na osnov ciste historiografije.
Kod nas istoričari i naučnici imaju naviku da budi politički motivisani.. Činjenice ne samo da tumače kako im se ćefne već često ih i plagiraju...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

High

Post Postao/la High » 11 jul 2017, 18:43

DANTES je napisao/la: Ma nisam ni sumnjao.. Ali malo je to kume malo. Što ne bi bili stari grci.. :urnebes:
Ovisi od tog da li porijeklo gledaš dijahronijski ili suprotno. Ti nam ponudi neku njonjavu teoriju koju si naučio čitajući šund Alimpićke i sličnih.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 jul 2017, 18:44

Banovat @sarmu, izdajnika bosnjackog naroda! :salut:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:45

High je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Ma nisam ni sumnjao.. Ali malo je to kume malo. Što ne bi bili stari grci.. :urnebes:
Ovisi od tog da li porijeklo gledaš dijahronijski ili suprotno. Ti nam ponudi neku njonjavu teoriju koju si naučio čitajući šund Alimpićke i sličnih.
Ma jok bolje nam studenti književnosti predaju genetiku.. I istoriju. Jer to vam je struka zar ne? Ili nije.. Yebo me vojvoda Zrinjski ako znam
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 jul 2017, 18:45

Svaki put se o ovim stvarima piše na sportskom forumu. Admine daj im više trajne banove pa valjda jednom nauče da je ovo sportski forum.

High

Post Postao/la High » 11 jul 2017, 18:47

DANTES je napisao/la:
High je napisao/la:
Ma jok bolje nam studenti književnosti predaju genetiku.. I istoriju. Jer to vam je struka zar ne? Ili nije.. Yebo me vojvoda Zrinjski ako znam
Koja je tvoja struka, ako je ikako imaš? Kafanske gluporije prosipaš, negirajući bilo kakvu nauku. Tipični kasabalijski zatvorenik.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:47

kobe24 je napisao/la:Banovat @sarmu, izdajnika bosnjackog naroda! :salut:
Ko kaže da je on bošnjak? To mi je brat od strica.. Ali smo ga se odrekli jer ne posti petrovski post. Aj to nekako ali neće ni časni..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 jul 2017, 18:48

Slazem se s tobom po prvi put valjda. Samo sto onda i tebe treba banovati jer sa ovim
kobe24 je napisao/la:I Arapi i Turci su bez sumnje nasa braca. :ljepota: :salut:
nisi nista manji izdajnik.

Nasrecu, kod obojice je problem nedostatak znanja i pogresne stvari koje ste naucili sto je lakse promijeniti nego vas automatski proglasavati izdajnicima. Niste jedini ovdje koji lutate i svi imate mene da vas vratim na pravi put.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2017, 18:49

Lillard je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Lažeš.
Sereš.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:49

High je napisao/la:
Koja je tvoja struka, ako je ikako imaš? Kafanske gluporije prosipaš, negirajući bilo kakvu nauku. Tipični kasabalijski zatvorenik.
Zar nisam deretić? Nisam stručan. Bar ne u smislu tvoje višestruke stručnosti..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 jul 2017, 18:50

Lillard je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Lažeš.
Arapi ne smatraju bracom one koji lazu. Moj se post fino odnosio na onaj o djeci, a ti misli sta hoces.
Šteta sto nisam iz Tz pa da budem sa svojim :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 11 jul 2017, 18:52

Kod nas istoričari i naučnici imaju naviku da budi politički motivisani.. Činjenice ne samo da tumače kako im se ćefne već često ih i plagiraju...
Sam Marko Vego kaze da je patarene i bogumile stvorila tudjinska propaganda (pod okriljem rimskih papa i ugraskih biskuppa). Ovo sve ima veze sa dubokoseznim mitovima, prisvajanjem Crvke bosanske, Ilirima itd.

Kasnije su brojni istoricari odbacili tu tezu bogumilstva.

Enver Imamovic, ugledni profesor koji je pao pod uticaj zelenasa, stvara nekake mitove u kojim su se Ilira sakrili po planinama (prostor generalno bio siromasan i nepristupacan) pa su se strasno sporo slavenizirali. Ipak, u tim stoljecima su ostali vjerni svojim obicajima, da bi se kasnije iskristalizirali sljedbenici Crvke bosanske kao buduci Muslimani a da su Pravoslavci i Katolici (kasnije Srbi i Hrvati kada se u 19. stoljecu pocele odvajati nacionalne grupe) naknadno ubaceni. :urnebes:

Ljudi i kvazi naucnici ne shvataju da je to jedan narod.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 jul 2017, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

High

Post Postao/la High » 11 jul 2017, 18:52

DANTES je napisao/la:
High je napisao/la:
Ima za takve grah, pa prebiraj. Čuj višestruke stručnosti - kakav pleonazam. :lol: Književnosti i jezici veoma su povezani s historijom, skoro kao ti sa stereotipima i kafanskim glupetanjem.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 18:54

High je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
High je napisao/la:
Ima za takve grah, pa prebiraj. Čuj višestruke stručnosti - kakav pleonazam. :lol: Književnosti i jezici veoma su povezani s historijom, skoro kao ti sa stereotipima i kafanskim glupetanjem.
Književnost je fikcija, istorija činjenica. A ti si zapeo neđe između.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

High

Post Postao/la High » 11 jul 2017, 18:56

DANTES je napisao/la: Književnost je fikcija, istorija činjenica. A ti si zapeo neđe između.
Književnost je u kulturnom kontekstu, a taj kulturni kontekst u historiji. H. Taine i deterministička trijada: momenat, rasa i sredina. Još od Platona imaš podržavanje stvarnosti u književnosti, preko mimeze. Valjda bi to trebao znači.

Greška u koracima, batleru. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2017, 19:01

Sad još fali heller da uleti sa onom svojom nema nauke do inžinjerske :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], kraljttbvb i 6 gostiju.