Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kobe24
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la kobe24 » 11 jul 2017, 19:01

''Vjernici su samo braća.'' (El-Hudžurat, 10.)

Prenosi Abdullah ibn Omer, radijallahu anhuma, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Musliman je muslimanu brat, neće mu učiniti nasilje, niti će ga izdati." (Ahmed)

Braca Turci, braca Arapi i braca svi ostali muslimana, samo ta bratstva se priznaju. :salut:

Sta me ovaj @sarma citira, zar lik nije banovan dosad? :kafa:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:02

Asteriks je napisao/la:
Kod nas istoričari i naučnici imaju naviku da budi politički motivisani.. Činjenice ne samo da tumače kako im se ćefne već često ih i plagiraju...
Sam Marko Vego kaze da je patarene i bogumile stvorila tudjinska propaganda (pod okriljem rimskih papa i ugraskih biskuppa). Ovo sve ima veze sa dubokoseznim mitovima, prisvajanjem Crvke bosanske, Ilirima itd.

Kasnije su brojni istoricari odbacili tu tezu bogumilstva.

Enver Imamovic, ugledni profesor koji je pao pod uticaj zelenasa, stvara nekake mitove u kojim su se Ilira sakrili po planinama (prostor generalno bio siromasan i nepristupacan) pa su se strasno sporo slavenizirali. Ipak, u tim stoljecima su ostali vjerni svojim obicajima, da bi se kasnije iskristalizirali sljedbenici Crvke bosanske kao buduci Muslimani a da su Pravoslavci i Katolici (kasnije Srbi i Hrvati kada se u 19. stoljecu pocele odvajati nacionalne grupe) naknadno ubaceni. :urnebes:

Ljudi i kvazi naucnici ne shvataju da je to jedan narod.
Nesreća ovih naroda je što smo se naselili ovdje. Ta velika grupa naroda koji je došao prije 15 vijekova je upala u mlin civilizacija. Sistemski su nam uništavali identitet, kulturu i kulturno naslijeđe koje smo donijeli. Natjerali su nas da primimo hrišćanstvo, i da odbacimo. Crkva nam je gurala latinski i starogrčki. Onda je došlo do raskola u Crkvi. Tada je počela mržnja između naroda. Tuđi sukob moći postao je naš. Kao šlag na tortu svom tom ludilu došao je i islam sa Turcima pa smo dobili još jedan nivo mržnje i sukoba. I tako će biti dok postojimo.. Da smo bar mi sve to zakuvali pa hajde..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 jul 2017, 19:03

kobe24 je napisao/la:''Vjernici su samo braća.'' (El-Hudžurat, 10.)

Prenosi Abdullah ibn Omer, radijallahu anhuma, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Musliman je muslimanu brat, neće mu učiniti nasilje, niti će ga izdati." (Ahmed)

Braca Turci, braca Arapi i braca svi ostali muslimana, samo ta bratstva se priznaju. :salut:

Imunitet, sta da ti pricam :kafa:
Znaci slazes se da su nam Iranci braca :ljepota:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 jul 2017, 19:05

rio_Ferdy88 je napisao/la:Sad još fali heller da uleti sa onom svojom nema nauke do inžinjerske :mrgreen:
Dantula pametan. Ridikulizira dobru raspravu skretanjem na historiju i ciji je qrac veci u historiji. Sto dovodi do toga da se pisu gluposti. Kao da je za danasnje dogadjaje bitno nesto sto se prije 1000 godina desilo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2017, 19:06

:salut: :bih:
Edukuj neznalice :bih:

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 11 jul 2017, 19:06

Natpis na tramvaju: Bolje biti vidjen u javnom prevozu, nego u javnoj kuci.
Pa Boze. :facepalm:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:07

High je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Književnost je fikcija, istorija činjenica. A ti si zapeo neđe između.
Književnost je u kulturnom kontekstu, a taj kulturni kontekst u historiji. H. Taine i deterministička trijada: momenat, rasa i sredina. Još od Platona imaš podržavanje stvarnosti u književnosti, preko mimeze. Valjda bi to trebao znači.

Greška u koracima, batleru. ;)
I ovim ti postaješ stručan za genetiku i istoriju? :urnebes:
Batleri imaju metlu u guzici.. To mi nekako na tebe liči..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2017, 19:07

Kawhi je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Sad još fali heller da uleti sa onom svojom nema nauke do inžinjerske :mrgreen:
Dantula pametan. Ridikulizira dobru raspravu skretanjem na historiju i ciji je qrac veci u historiji. Sto dovodi do toga da se pisu gluposti. Kao da je za danasnje dogadjaje bitno nesto sto se prije 1000 godina desilo.
Pa dobro njemu je kao novinaru/komunikologu spin profesionalna deformacija :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:09

rasavoje je napisao/la:Natpis na tramvaju: Bolje biti vidjen u javnom prevozu, nego u javnoj kuci.
Pa Boze. :facepalm:
Ma dajjjj :urnebes: :rol:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 jul 2017, 19:10

Pa ugledaj se malo na Turke ako ih toliko volis. Oni su prvo Turci pa onda muslimani. Budi i ti prvo Bosnjak pa onda musliman. Sve dok ti je nesto ispred Bosne i nacionalnog identiteta ne valja.
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Pa dobro njemu je kao novinaru/komunikologu spin profesionalna deformacija :mrgreen:
Spin master.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

High

Post Postao/la High » 11 jul 2017, 19:11

DANTES je napisao/la:
High je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Književnost je fikcija, istorija činjenica. A ti si zapeo neđe između.
Književnost je u kulturnom kontekstu, a taj kulturni kontekst u historiji. H. Taine i deterministička trijada: momenat, rasa i sredina. Još od Platona imaš podržavanje stvarnosti u književnosti, preko mimeze. Valjda bi to trebao znači.

Greška u koracima, batleru. ;)
I ovim ti postaješ stručan za genetiku i istoriju? :urnebes:
Batleri imaju metlu u guzici.. To mi nekako na tebe liči..
Nije mi struka, ali mi ne to brani da čitam tu oblast. Bošnjaci su više Iliri, nego Slaveni, što itekako ima smisla, ako gledamo jedno i drugo. Možeš ti borbene pjevati.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:12

Kawhi je napisao/la:
Naravno da jeste. Da je Htilerov tata ono veče kad ga je napravio, drkao umjesto yebao, svijet ne bi bio isti.. E zamisli ti to. U nekom selu u Austrija. Jedno loše yebanje i milioni mrtvih.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 jul 2017, 19:13

Pa dokazano je da su Bošnjaci vise Iliri nego Slaveni, zasto tu ima uopste ikakve rasprave. Samo Titofili to negiraju.
puške pucaju lete duhovi

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 11 jul 2017, 19:14

Sta je ovo, na snap mapi BiH sve sami Arapi...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:15

High je napisao/la:
Nije mi struka, ali mi ne to brani da čitam tu oblast. Bošnjaci su više Iliri, nego Slaveni, što itekako ima smisla, ako gledamo jedno i drugo. Možeš ti borbene pjevati.
Iliri su Srbi.. :kralj:

Vidiš problemi nastaju kad nastavnici književnosti pričaju o istoriji, pravnici o ekonomiji, doktori o politici, kurve o poštenju, popovi i hodže o genetički..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 jul 2017, 19:16

JackTheStripper je napisao/la:Sta je ovo, na snap mapi BiH sve sami Arapi...
Došla braća na odmor
puške pucaju lete duhovi

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 11 jul 2017, 19:16

DANTES je napisao/la:
Vidiš problemi nastaju kad nastavnici književnosti pričaju o istoriji, pravnici o ekonomiji, doktori o politici, kurve o poštenju, popovi i hodže o genetički..
A ti mores o svemu. :kafa:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 jul 2017, 19:17

Sarmelino je napisao/la: Znaci slazes se da su nam Iranci braca :ljepota:
Da, svi Iranci koji su dosljedni sljedbenici Kur'ana i sunneta Allahovog Poslanika, sallallahu 'alejhi ve sellem, tj. svi sljedbenici jednog od cetiri priznata mezheba. :salut:

@Kawhi, ja se ugledam samo na Muhammeda ibn Abdullaha ibn Abdulmuttaliba, sallallahu 'alejhi ve sellem. On je jedini legitimni uzor, u kojeg trebaju da se ugledaju svi muslimani na dunjaluku. :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:19

Federer17 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
A ti mores o svemu. :kafa:
Piše se možeš.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

High

Post Postao/la High » 11 jul 2017, 19:19

DANTES je napisao/la:
High je napisao/la:
Iliri su Srbi.. :kralj:

Ako nam dokažeš da imate dolihokefalnu prepoznatljivost, onda je to potaman.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Baboon, Giuseppe1 i 7 gostiju.