FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 31 avg 2011, 19:31

Monolog je napisao/la:Ispravite me ako griješim, al' biti povezivan preko medija i dobiti ponudu od nekog kluba su 2 različita pojma. Iskren da budem, ne vjerujem u ovu ponudu Chelsea, jer su doveli Matu koji igra po lijevoj strani. Da nije bilo tog transfera, možda bih i povjerov'o u ovu vijest. S druge strane, Ribery-ja bih prod'o na početku prelaznog roka za tih (koliko se navodi) 40-ak miliona Eura. Sasvim je sigurno da se može dovesti izuzetno kvalitetan igrač za te pare (pa jedan Cesc je jeftiniji od Franka). No, posljednjeg dana prelaznog roka se ne pušta najbolji igrač (osim ukoliko se klub ne zove Newcastle :lol: ), jer se za tih 10-12 sati sigurno ne može pronaći adekvatna zamjena.
ma ovo danas što se pojavilo vezano za riberyja je možda patka...a ovo gore što sam ja spominjao, to su ponude i chelsea i ovih ostalih klubova koje su bile upučivane prije za koje večina znamo več...A engleski mediji često znaju plasirat senzacionalne informacije koje samo oni otkriju a vamo niko ne zna za njih :) Iako me s druge strane nikad neki pokušaj chelsea ne bi iznenadio, jer u prošlom prelaznom roku su za gomeza nudili nekih 40 miliona eura dan ili 2 prije isteka prelaznog roka, onda me ne bi cudilo ovako nesto i za riberyja, iako su vec prije po tom pitanju od bayerna dobili odbijenicu
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 avg 2011, 20:10

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:da ste bogdo uzeli te pare ako je istina da ga traze
A da smo bogdom jel tako kako bi ti lijepo mogao spavat pa bi malo imao ovde argumenata da provociraš kako bayern ne može zadržat svoje zvijezde :D :D :D Žalim moj dragi Romarioo nikako da ti svane :D :D :D naravno da ga traže ko što su barcelona, real tražili i davali čak i veče pare ;)
heh, vidi ga, opet covjek konta da provociram, kakvi bolan argumenti, fino kazem bolje prodati za velike covjeka jako sklonog povredama, ma kako se zvao i ma gdje god da igrao, samo sto nema u ovome istine sigurno, em je celzi doveo matu, em riberi i da predje ne bi mogao igrati ligu prvaka, em on onako krhak u englesku da ide... nema sanse da se to desi, izmisljotina je garant, a to sto si zapeo da je slala i barca ponude za riberija, to nije istina, bio je zanimljiv samo, al u skladu s prijateljskim odnosima barce i bayerna nakon sto su iz bayerna dali do znanja da ga ne zele prodati, barca nije nikakve ponude slala niti potezala bilo kakvu ozbiljniju pricu oko njega
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 avg 2011, 20:27

Romariooo je napisao/la:
heh, vidi ga, opet covjek konta da provociram, kakvi bolan argumenti, fino kazem bolje prodati za velike covjeka jako sklonog povredama, ma kako se zvao i ma gdje god da igrao, samo sto nema u ovome istine sigurno, em je celzi doveo matu, em riberi i da predje ne bi mogao igrati ligu prvaka, em on onako krhak u englesku da ide... nema sanse da se to desi, izmisljotina je garant, a to sto si zapeo da je slala i barca ponude za riberija, to nije istina, bio je zanimljiv samo, al u skladu s prijateljskim odnosima barce i bayerna nakon sto su iz bayerna dali do znanja da ga ne zele prodati, barca nije nikakve ponude slala niti potezala bilo kakvu ozbiljniju pricu oko njega
Barca i Real su slali ponude, ali s tobom se ne treba objašnjavat kad si zadrt :D :D :D al pogodila te ova vijest što ribery ostaje, to te još boli od onda kad smo barcu glat odbili :D A barem imaš priliku bayern pratit na tv-u, jer malo je pristupačnije, pa si mogao vidjet kako do sad u ovoj sezoni ribery igra....Al nisu bitne tebi utakmice , tebi je bitno šta lupit na forumu da ispadneš pametan...Nisi odavno riječ narcisoidan spomenuo, mora da malo listaš rječnik da pronađeš kakvu orginalniju riječ---A baš mi se ovo narcis svidjelo, nađi još neku da me uveseliš :D :D :D :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 avg 2011, 20:43

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
Barca i Real su slali ponude, ali s tobom se ne treba objašnjavat kad si zadrt :D :D :D al pogodila te ova vijest što ribery ostaje, to te još boli od onda kad smo barcu glat odbili :D A barem imaš priliku bayern pratit na tv-u, jer malo je pristupačnije, pa si mogao vidjet kako do sad u ovoj sezoni ribery igra....Al nisu bitne tebi utakmice , tebi je bitno šta lupit na forumu da ispadneš pametan...Nisi odavno riječ narcisoidan spomenuo, mora da malo listaš rječnik da pronađeš kakvu orginalniju riječ---A baš mi se ovo narcis svidjelo, nađi još neku da me uveseliš :D :D :D :D :D
pogodilo me ovo oko riberija, posred prsa kraj srca, dabogda da ostanem ziv do sutra koliko me pogodilo to

sto se tice pracenja barce, na kojem toliko insistiras, gledao sam fino finale superkupa evrope na tv, ova ligaska utakmica protiv viljareala bila na areni pa sam takodje fino odgledao, tako nema potrebe da se sikiras za tim gledanjima, odgledao je stari romariooo vise utakmica i barce i bayerna nego sto si ti krisaka i kobasica pojeo, iskuliraj se malo, romariooo ne mrzi bayern ni sekunde, postujem taj klub, za minhen grad me vezu lijepe uspomene, oladi malo effenberze
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 avg 2011, 20:53

Romariooo je napisao/la:
pogodilo me ovo oko riberija, posred prsa kraj srca, dabogda da ostanem ziv do sutra koliko me pogodilo to

sto se tice pracenja barce, na kojem toliko insistiras, gledao sam fino finale superkupa evrope na tv, ova ligaska utakmica protiv viljareala bila na areni pa sam takodje fino odgledao, tako nema potrebe da se sikiras za tim gledanjima, odgledao je stari romariooo vise utakmica i barce i bayerna nego sto si ti krisaka i kobasica pojeo, iskuliraj se malo, romariooo ne mrzi bayern ni sekunde, postujem taj klub, za minhen grad me vezu lijepe uspomene, oladi malo effenberze
Malo sam u žurbi pa ne mogu previše da odgovaram, jer ja bar imam život, druge aktivnosti, a kod tebe iz frustracije bi se suprotno moglo utvrdit
Za više odgledanih utakmica , mislim više odgledanih od mene će ti se mnogi forumaši nasmijat, vidi se iz priloženog koliko si odgledao....Kako to kad si bio u Munchenu nisi malo njemački naučio pa bi pratio relevantne stranice a ne tamo neke lijeve :D :D Vjerovatno i za barcu navijaš od neke ekskurzije, malo te ljudi provodali ti blehno i počeo navijat za taj klub...A pošto si jedino za kobasice čuo kada je njemačka i bayern u pitanju, to je još jedan dokaz koliko opšte znaš o njemačkoj kulturi...Al stvarno nemam vremena da držim predavanje o toj sjajnoj naciji, kupi sebi sam kobasice i uživaj, dobavi ih ravno iz MinKena kad ti se tolio dopadaju...opasno si nešto za kobasice zapeo, mene su u Deutschlandu zanimale neke druge stvari ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 avg 2011, 21:06

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

Malo sam u žurbi pa ne mogu previše da odgovaram, jer ja bar imam život, druge aktivnosti, a kod tebe iz frustracije bi se suprotno moglo utvrdit
Za više odgledanih utakmica , mislim više odgledanih od mene će ti se mnogi forumaši nasmijat, vidi se iz priloženog koliko si odgledao....Kako to kad si bio u Munchenu nisi malo njemački naučio pa bi pratio relevantne stranice a ne tamo neke lijeve :D :D Vjerovatno i za barcu navijaš od neke ekskurzije, malo te ljudi provodali ti blehno i počeo navijat za taj klub...A pošto si jedino za kobasice čuo kada je njemačka i bayern u pitanju, to je još jedan dokaz koliko opšte znaš o njemačkoj kulturi...Al stvarno nemam vremena da držim predavanje o toj sjajnoj naciji, kupi sebi sam kobasice i uživaj, dobavi ih ravno iz MinKena kad ti se tolio dopadaju...opasno si nešto za kobasice zapeo, mene su u Deutschlandu zanimale neke druge stvari ;)
sve si u pravu, vidim ja da si ti veci nijemac od otta von bizmarka, a sto se tice kad sam poceo pratiti barcu, tad exkurzije nisu bile aktuelne, tad se ovdje ratovalo, zato oladi i okani se starog romarija
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Culé
Kontakt:

Post Postao/la Culé » 31 avg 2011, 22:17

I mene vežu jako lijepe uspomene na Minken :P
slika

Meni je FC Hoolywood simpa klub, bili su mi draži još dok su igrali "pod staklenikom", od kada su se odselili k'o da su izgubili dušu, barem za mene.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 avg 2011, 23:03

I meni je fudbal bio bolji do 2002/03 a nakon toga počeli su naftaši i profiteri da preuzimaju ulogu u fudbalu ... fudbal je izgubio dušu barem za mene ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 sep 2011, 00:12

slika

Nikad se nisu mogli stari Romario (ili ti Cajevac :mrgreen: ) i Effe-Stefan. :D
@Romario, zbilja koliko si ti star? :? @Effe, ih ratenim um funfocvancih. :D :D

Ne ide Ribi nigdje niti ce ici. Ako se (slucajno) primakne taj dan, dan kada bi Bilal mogao okrenuti ledja Bayernu...ovdje cete biti prvo informisani.
Do tada, citajte Sun, Goal.com i ostala stiva.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 sep 2011, 00:31

secer je napisao/la: vidjeh da ste me ti i ona druga curica prizivali, pa rekoh da vas podsjetim koga ste prizivali :twisted:
Za ovog/ovu, ne znam je li curica. Dok ovu drugu "curicu" mozes povuci za.... :lol:
secer je napisao/la: slazem se da nemas pojma o fudbalu.
Slazes se, velis...
Sta meni znaci misljenje jednog padobranca, koji svrati svako miholjsko ljeto na ovu temu?
Moje znanje nije bilo nikad osporovano, a ti ako nemas nekih jacih udaraca prema meni, nemoj ni ove zvrke ispaljivati. :D
hvalisavac je napisao/la: sta sad?
Nista. :D
secer je napisao/la:jbg, trudio sam se koliko god sam mogo
Uzalud vam trud sviraci. Suti tam´ :twisted: nisi mak´o repom da nekog obavjestis o svom odsustvu, a kamoli necem drugom.
secer je napisao/la: sta sad?
Ubij se. :twisted:
secer je napisao/la: ispadoh lazov
Dobro si primjetio. :lol:
secer je napisao/la:nije do mene.
Jok, Nene su krive i njeni gobleni. :D
secer je napisao/la: sta sad?
Pitaj jos jednom pa cu ti reci. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 02 sep 2011, 00:14

@thulkazal: Biće fusbal opet lijep kao i 2001.,samo treba sacekati da Rummenige uvede salary cap u Evropi ;)
Aminam da se niko od naših momaka ne povrijedi sutra ;)
Sent from my Philips Smart TV.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 sep 2011, 16:58

geronimo je napisao/la:slika

Nikad se nisu mogli stari Romario (ili ti Cajevac :mrgreen: ) i Effe-Stefan. :D
@Romario, zbilja koliko si ti star? :? @Effe, ih ratenim um funfocvancih. :D :D

Ne ide Ribi nigdje niti ce ici. Ako se (slucajno) primakne taj dan, dan kada bi Bilal mogao okrenuti ledja Bayernu...ovdje cete biti prvo informisani.
Do tada, citajte Sun, Goal.com i ostala stiva.
aht und cvajnciš

a naklatio se ovaj effenberg na mene, nicim izazvan, svjedok si poglavice da u mojim postovima ovim na koja on onako nabrijano odgovara, nema nikakvih ni direktnih ni indirektnih provokacija na racun bayerna, ak kazem da je pametno prodati za velike pare igraca sklonog povredama, po njegovoj logici i konstrukcijama to kao znaci da bi ja volio da bayern proda riberija pa da ja onda zahebavam kako ga niste mogli zadrzati, ipak treba odati effetu priznanje kako covjek pravi te konstrukcije, rijetko bi se koji zivi insan mogao toga sjetiti i tako to iskonstruisati, al opet nekad kad se ima vremena moze se snjim i raspravljati jer uvijek me iznenadi sa nevjerovatnim zakljuccima

I meni je fudbal bio bolji do 2002/03 a nakon toga počeli su naftaši i profiteri da preuzimaju ulogu u fudbalu ... fudbal je izgubio dušu barem za mene ...

bilo bi lijepo da liga prvaka ponovo ima one cari s kraja devedesetih i pocetkom ovih dvijehiljaditih. ne toliko zbog ljepote, sad se igra mozda i ljepse, bayern recimo sad igra dosta ljepse nego tada kad ste imali i vise uspjeha, i meni fali ona neizvjesnot, tad je bilo dosta izjednacenih ekipa (bayern,real, barcelona, milan, juventus, united,arsenal), a od nijemaca i dortmund i leverkuzen su se mogli nositi sa svakim, pa i uvijek opasni deportivo i valencija, tad su i holandjani bili jaki i opasni, ayax i psv su svakog mogli dobiti, fiorentna jedna s rui costom i batistutom, te jos neke druge ekipe, sve je bilo puno zanimljivije, zadnjih godina u ligi prvaka taj krug u kojem je nekad bilo 10-15 ekipa, sad se sveo na 5-6, a da ne govorimo sad o ovoj eri Pep-tima, sad je favorit samo jedan i svako normalan zna da se trebi desiti neko cudo da se pobijede, i meni cak kao navijacu tog kluba ova hegemonija ponekad dsadi, zazeli se one nekadasnje neizvjesnosti kad na pocetku sezone postoji neki krug od eto najmanje 10 ekipa ravnopravnih kandidata za osvajanje titule
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 sep 2011, 17:53

Romariooo je napisao/la:
aht und cvajnciš

a naklatio se ovaj effenberg na mene, nicim izazvan, svjedok si poglavice da u mojim postovima ovim na koja on onako nabrijano odgovara, nema nikakvih ni direktnih ni indirektnih provokacija na racun bayerna, ak kazem da je pametno prodati za velike pare igraca sklonog povredama, po njegovoj logici i konstrukcijama to kao znaci da bi ja volio da bayern proda riberija pa da ja onda zahebavam kako ga niste mogli zadrzati, ipak treba odati effetu priznanje kako covjek pravi te konstrukcije, rijetko bi se koji zivi insan mogao toga sjetiti i tako to iskonstruisati, al opet nekad kad se ima vremena moze se snjim i raspravljati jer uvijek me iznenadi sa nevjerovatnim zakljuccima
A našao si crkvu gdje češ se Bogu molit, baš kod "poglavice" koji se s večinom mojih stavova slaže :D :D :D
Nego slušaj nešto nisam se ja na tebe naklatio, nego nekad ipak voliš potpalit vatru i onda ti se vatrom mora odgovorit...Imam nekad osječaj kao da nešto dobro i ne pročitaš , ne analiziraš....Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja Bayern jako dugo pratim, trudim se večinu utakmica gledat, čak neke druge utakmice mogu propustit zbog drugih stvari, kod bayenovih je to rijedak slućaj, dok i ostale mnogo više pratim od mnogih koji su ovde znali svašta nešto pričat o bayernu (sad se ovo ne odnosi na tebe :D ).
Ti međutim daš ev na primjer izjavu bolje da ste Riberyja prodali, a Ribery ove sezone sve utakmice do sad odigrao na vrhunskom nivou, a druga stvar Bayern neče ko neki klubovi ludu sumu uložit , neku nenormalnu u veliku zvijezdu, ali zato će od ovih top klubova skoro uvijek zadržat svoje top igrače. I kad se malo pogleda koliko je Ribery golova zabio, a isto to vrijedi i za Robbena onda je suludo prodat bilo kojeg od njih. I kad pogledaš tu statistiku onda su oni puno vrijedniji od mnogih drugih igrača koji svih 30 i nešto utakmica, zavisno od lige provedu na terenu. Značaj Robbena i Riberyja je što postižu jako bitne pogotke , u bitnim utakmicama i to uprava Bayerna zna. Jedan od rijetkih igrača, da kažemo važnijih u to vrijeme koje je bayern prodao je bio Hargreaves i znamo da je uprava izvukla velike pare a i osjetila da taj igrač više i nije baš na vrhuncu. A Bayern nije jedan Arsenal koji se upušta u to da bitne igrače prodaje...A et kad govorimo o igračima sklonim povredama, pa i sama Barca je kupila jednog takvog i masno ga platila a to je Fabregas.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 sep 2011, 18:08

dr.adnan je napisao/la:@thulkazal: Biće fusbal opet lijep kao i 2001.,samo treba sacekati da Rummenige uvede salary cap u Evropi ;)
Aminam da se niko od naših momaka ne povrijedi sutra ;)
a neće Rummenige uvesti Fife i Uefe se tu trebaju dogovoriti mada to nije njima u interesu. Tačno je da Rummenige i uprava Bayerna pravi najveći pritisak što je pomalo čudno jer ovi historijski velikaši poput Ajax-a, PSV i ostali su se nekako ušutili i ne smeta im ... 6+5 pravilo i taj cap salary bi bili dobri za ozdravljenje fudbala mada ja mislim da bi se isto trebalo staviti nekakvo pravilo na investicije ... pa ne može ekipa osvojila mudo labudovo a plaća 60 mil. za 3 godine plate igraču -.-

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 sep 2011, 18:17

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
aht und cvajnciš

A našao si crkvu gdje češ se Bogu molit, baš kod "poglavice" koji se s večinom mojih stavova slaže :D :D :D
Nego slušaj nešto nisam se ja na tebe naklatio, nego nekad ipak voliš potpalit vatru i onda ti se vatrom mora odgovorit...Imam nekad osječaj kao da nešto dobro i ne pročitaš , ne analiziraš....Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja Bayern jako dugo pratim, trudim se večinu utakmica gledat, čak neke druge utakmice mogu propustit zbog drugih stvari, kod bayenovih je to rijedak slućaj, dok i ostale mnogo više pratim od mnogih koji su ovde znali svašta nešto pričat o bayernu (sad se ovo ne odnosi na tebe :D ).
Ti međutim daš ev na primjer izjavu bolje da ste Riberyja prodali, a Ribery ove sezone sve utakmice do sad odigrao na vrhunskom nivou, a druga stvar Bayern neče ko neki klubovi ludu sumu uložit , neku nenormalnu u veliku zvijezdu, ali zato će od ovih top klubova skoro uvijek zadržat svoje top igrače. I kad se malo pogleda koliko je Ribery golova zabio, a isto to vrijedi i za Robbena onda je suludo prodat bilo kojeg od njih. I kad pogledaš tu statistiku onda su oni puno vrijedniji od mnogih drugih igrača koji svih 30 i nešto utakmica, zavisno od lige provedu na terenu. Značaj Robbena i Riberyja je što postižu jako bitne pogotke , u bitnim utakmicama i to uprava Bayerna zna. Jedan od rijetkih igrača, da kažemo važnijih u to vrijeme koje je bayern prodao je bio Hargreaves i znamo da je uprava izvukla velike pare a i osjetila da taj igrač više i nije baš na vrhuncu. A Bayern nije jedan Arsenal koji se upušta u to da bitne igrače prodaje...A et kad govorimo o igračima sklonim povredama, pa i sama Barca je kupila jednog takvog i masno ga platila a to je Fabregas.
kao prvo ne znam kakvu sam to vatru potpalio, al ajd, eto kazes koliko pratis bayern, i zanimljivo je ovo sto pricas o riberiju, kao npr. "a Ribery ove sezone sve utakmice do sad odigrao na vrhunskom nivou",koliko ja znam bayern pa tako i ribery odigrali su tek 5-6 utakmica, pretkolo lige prvaka i ove bundesligaske utakmice, a sve je to bila saka jada, sve te ekipe bayern treba nabijati sa po 5-6 komada, i ne znam kako tu moze ribery pokazati svoju klasu, igrac svjetske klase mora se dokazivati u ligi prvaka protiv najboljih, a ne protiv nekih buranija

ne radi se o nekom paljenju vatre ili provociranju, jednostavno moje je misljenje da nije ribery toliko bitan za ovu ekipu bayerna, to se pokazalo mnogo puta, kad je najvise trebao ili je povrijedjen, ili napravi neku glupost, ili je nevidljiv na terenu. bez obzira koliko na neko voli il nevoli, argumenti i cinjenice govore da ribery jednostavno nije toliko bitan, neki drugi igraci su puno bitniji, recimo roben, grehota je ovo sto se ribery non stop pominje zajedno s robenom, ribery je bio veliki potencijala al godine su prosle a nije opravdao ni 30 posto svojih mogucnosti, roben je druga prica, i on je cesto povrijedjen, al kad je zdrav za razliku od riberija skoro pa uvijek odigra maestralno i on je klasa bio i ostao za riberija pored roben, po mom misljenju, mnogo bitniji igraci za tim bayerna su miler, svajni, lahm,neuer, a moze se tu i jos poneko ime navesti.

ne znam kako toliko mozete velicati svoje igrace, roben je neosporna klasa, i prije bayerna bio i u bayernu, al nista od toga en vazi za riberija, pretprosla sezona u kojoj ste imali najvise uspjeha u zadnjem desetljecu vjerovatno, pokazala je ovo o cemu govorim, dupla titula i finale lige prvaka izboreni uz mali ili nikakvu pomoc riberija, cak j i jedan ivica olic u toj sezoni puno vise privrijedio, pa ppogledajte ucinak mladog milera u zadnje dvije godine, vidljivo je da je i on puno toga vise dao bayernu.

i da se ne radi o tome da se za riberija mogu uzeti velike pare, da vam sad dzabe ode il nedo bog povrijedi dozivotno, ne vjerujem da bi vam nesto puno falio jer ekipa je i navikla bez njega, ajd, to je samo onako moje misljenje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 02 sep 2011, 23:41

Romariooo je napisao/la: ne radi se o nekom paljenju vatre ili provociranju, jednostavno moje je misljenje da nije ribery toliko bitan za ovu ekipu bayerna, to se pokazalo mnogo puta, kad je najvise trebao ili je povrijedjen, ili napravi neku glupost, ili je nevidljiv na terenu. bez obzira koliko na neko voli il nevoli, argumenti i cinjenice govore da ribery jednostavno nije toliko bitan, neki drugi igraci su puno bitniji, recimo roben, grehota je ovo sto se ribery non stop pominje zajedno s robenom, ribery je bio veliki potencijala al godine su prosle a nije opravdao ni 30 posto svojih mogucnosti, roben je druga prica, i on je cesto povrijedjen, al kad je zdrav za razliku od riberija skoro pa uvijek odigra maestralno i on je klasa bio i ostao za riberija pored roben, po mom misljenju, mnogo bitniji igraci za tim bayerna su miler, svajni, lahm,neuer, a moze se tu i jos poneko ime navesti.

ne znam kako toliko mozete velicati svoje igrace, roben je neosporna klasa, i prije bayerna bio i u bayernu, al nista od toga en vazi za riberija, pretprosla sezona u kojoj ste imali najvise uspjeha u zadnjem desetljecu vjerovatno, pokazala je ovo o cemu govorim, dupla titula i finale lige prvaka izboreni uz mali ili nikakvu pomoc riberija, cak j i jedan ivica olic u toj sezoni puno vise privrijedio, pa ppogledajte ucinak mladog milera u zadnje dvije godine, vidljivo je da je i on puno toga vise dao bayernu.

i da se ne radi o tome da se za riberija mogu uzeti velike pare, da vam sad dzabe ode il nedo bog povrijedi dozivotno, ne vjerujem da bi vam nesto puno falio jer ekipa je i navikla bez njega, ajd, to je samo onako moje misljenje
Ribery odigrao 150 utakmica za Bayern i postigao 53 gola i 73 asistencije. Ako je to neka bezazlena statistika i nije statistika igraca neosporne klase onda ne znam sta jeste. Po ovome se vidi da je Ribery itekako vazna karika u igri Bayern-a.

Od toga u protekloj sezoni je u 32 odigrane utakmice postigao 11 golova i 21 asistenciju i onda kazes da Ribery ne vrijedi za ovu ekipu.
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 sep 2011, 10:22

Ako smijem da se ubacim u raspravu oko Riberya. :D
Mislim da @Romarioooo nije skroz svjestan sta navijacima Bayerna znaci Ribery. Da si spomenuo bilo kojeg drugog igraca osim njega mislim da bi hladnije reagovali. Medjutim, Ribery je za nas sve. Institucija. Takve igrace volimo imati bez obzira na sve.
Druga stvar koja se bitno razlikuje kod Bayerna u odnosu na druge klubove je ta sto Hoenes i drustvo ne prodaju igrace da bi od tih para kupovali druge. Kad bi to njima spomenuo vjerujem da bi se samo nasmijali.
#divovi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2011, 11:24

pasha_the_one je napisao/la:

Ribery odigrao 150 utakmica za Bayern i postigao 53 gola i 73 asistencije. Ako je to neka bezazlena statistika i nije statistika igraca neosporne klase onda ne znam sta jeste. Po ovome se vidi da je Ribery itekako vazna karika u igri Bayern-a.

Od toga u protekloj sezoni je u 32 odigrane utakmice postigao 11 golova i 21 asistenciju i onda kazes da Ribery ne vrijedi za ovu ekipu.
Ma nekim ljudima se ne može dokazat i ne treba se nekad ni trudit. A vječito se onda pozivaju na argumente i činjenice. A eto i ti si sad @Romariju naveo argumente i činjenice. Ovo izgleda za nekog nisu argumenti.
A treba u utakmicama pogledat kakve sve Ribery poteze, driblinge napravi, pa čarobno primanje lopte koje smo mogli vidjet u pojedinim navratima i ove sezone, to je prosto ludilo i užitak za oći.
A onda tako još @Romarioo govori o prodaji Riberyja, jer je sklon ozljedama, a Barca baš kupi igrača sklonog ozljedama (Fabregas) i još čovjeka koji je imao puno slabiji učinak od Francka i on podržava taj transfer.Totalni nelogični slijed njegovih tvrdnji. Pa onda tu nemamo šta raspravljat s takvima. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 03 sep 2011, 14:13

effe_sa je napisao/la:
pasha_the_one je napisao/la:

Ma nekim ljudima se ne može dokazat i ne treba se nekad ni trudit. A vječito se onda pozivaju na argumente i činjenice. A eto i ti si sad @Romariju naveo argumente i činjenice. Ovo izgleda za nekog nisu argumenti.
A treba u utakmicama pogledat kakve sve Ribery poteze, driblinge napravi, pa čarobno primanje lopte koje smo mogli vidjet u pojedinim navratima i ove sezone, to je prosto ludilo i užitak za oći.
A onda tako još @Romarioo govori o prodaji Riberyja, jer je sklon ozljedama, a Barca baš kupi igrača sklonog ozljedama (Fabregas) i još čovjeka koji je imao puno slabiji učinak od Francka i on podržava taj transfer.Totalni nelogični slijed njegovih tvrdnji. Pa onda tu nemamo šta raspravljat s takvima. ;)
Da, Fabregas koji je klasa iznad svih klasa u 303 odigrane utakmice za Arsenal je postigao 57 golova i 100 asistencija, a u protekloj sezoni je u 35 utakmica postigao 9 golova i 17 asistencija sto je skroman ucinak uzimajuci u obzir da je veliki teret igre Arsenala isao upravo preko njegovih ledja, plus bio je standardni izvodjac svih mogucih prekida za Arsenal.
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 sep 2011, 14:42

moustapha je napisao/la:Ako smijem da se ubacim u raspravu oko Riberya. :D
Mislim da @Romarioooo nije skroz svjestan sta navijacima Bayerna znaci Ribery. Da si spomenuo bilo kojeg drugog igraca osim njega mislim da bi hladnije reagovali. Medjutim, Ribery je za nas sve. Institucija. Takve igrace volimo imati bez obzira na sve.
Druga stvar koja se bitno razlikuje kod Bayerna u odnosu na druge klubove je ta sto Hoenes i drustvo ne prodaju igrace da bi od tih para kupovali druge. Kad bi to njima spomenuo vjerujem da bi se samo nasmijali.
Nisam mislio nista komentarisati, al' sam mor'o podrzati ovu cinjenicu. Nije smjela proci neopazeno.

To je odlika velikog kluba. I zbog toga respekt za upravu kluba. Koliko mi god taj klub bio odvratan, mora se priznati da imaju najbolju upravu koja ima najvise razumjevanja i osjecaja za fudbal i fudbalere. Odoljevanje velikim klubovima i metode kojima zadrzavaju najbolje igrace je za svaku pohvalu. Odnos prema novcu i principijelnost kod transfera... Odnos prema igracima,... Da ne nabrajam,.. Sve sto rade rade kako treba. Zaista djeluju kao skladna i organizovana porodica.

Al' ima jos makar jedan klub koji ima slican odnos, pa mozda i Barselona :mrgreen: . Real je primjer ljigavstine i odvratnosti :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []