FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Claus
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Claus » 07 okt 2012, 15:26

@delpio i @Trust pogađaju u srž problema. ;) Znat ćete na šta sam konkretno mislio po pitanju grada Tuzle, inače jednog (vjerovatno i jedinog) mjesta u ovoj nakaradnoj Bosni i Hercegovini gdje se može normalno živjeti u smislu suživota svi građana. Ne kaže se bez razloga: Tri vjere - jedna nacija! Zbog toga sam ponosan na svoj grad. 8-)

Ljudi, ne dopustite da nam ove ljubomorne duše i nafurani klinci pokvare raspoloženje, samo ih tutneš na ignore listu i to je to. Gled'o sam nešto malo tekme s brda, im'o sam puno obaveze pa tek prođoh i zadržah se nekoliko minuta. Isto tako, koliko mi je drago zbog pobjede, toliko mi je krivo i zbog psovki upućenih igračima, uprkos tomu što to i nije izgledalo tako loše. Također, sudija nije bio niti malo naklon Slobodi, niti održao status "neutralnog", nego je na sve načine destimulisao igrače da preokrenu rezultat. Ybt, ova utakmica podsjeti na onu protiv Zrinjskog na Tušnju (isto 3:2 završi). :mrgreen:

I, što reče @zla2, ništa riječi - samo djela. ;) Svi u Lukavac :!: Bez obzira na ishod, uvijek uz Slobodu. :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 okt 2012, 16:06

gledam ove sudije protiv Viteza , pa i na Tusnju mogu kako hoce....ebeno ce ovdje biti do kraja sezone pa i na Tusnju nemas sudjenje vise ...dole ba na aut liniji dvojicu ljudi ruse on gleda i ne svira nista i kad se bunis posalje te u svlacionicu...samo koliko smo ovo zicera fulali Jeckson dvije 100% prilike onda neko glavom sa 2 metra u golmana ..hajde vazna je pobjeda idemo dalje
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 07 okt 2012, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 07 okt 2012, 16:09

Negdje procita da dodjemo direktno na stanice "gradske" hahaha sto bolan? Mozemo mi i okolo ko na Green Street Hooligans taman da se uzivite hahahah

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 okt 2012, 16:11

SaltCityAttack je napisao/la:gledam ove sudije protiv Viteza ebem li im se sa ukucanima pa i na Tusnju mogu kako hoce....ebeno ce ovdje biti do kraja sezone pa i na Tusnju nemas sudjenje ebote sunce ...dole ba na aut liniji dvojicu ljudi ruse on gleda i ne svira nista i kad se bunis posalje te u svlacionicu...samo loliko smo ovo zicera fulali Jeckson dvije 100% prilike onda neko glavom sa 2 metra u golmana ..hajde vazna je pobjeda idemo dalje
molim te da popustiš sa psovanjem.

zar se mora psovati i prstima po tastaturi?

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 07 okt 2012, 16:17

SiggySinatra je napisao/la:Negdje procita da dodjemo direktno na stanice "gradske" hahaha sto bolan? Mozemo mi i okolo ko na Green Street Hooligans taman da se uzivite hahahah
Ma ne treba se obazirati na dječicu,neće se vidjeti u nedjelju,sjedit će sa svojim "babom" na tribini i grickat košpe jer im je jedna SLOBODA došla u mahalu.

Doćemo u lukavac,a to kako ćemo doći libo ih ;)

Vidjećemo ih na proljeće u gradu Tuzli. 8-)
Zadnja izmjena: SultanSulejman, dana/u 07 okt 2012, 16:18, ukupno mijenjano 3 puta.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 okt 2012, 16:17

Ljumani_Banovici je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Izgleda Jackson propao pravo :roll:
ko kod njih nije propao :P
ko je to kod nas propadao?..pa valjda je Jakckson propao negdje drugo i dosao da se popravi u Slobodi barem ste tako pricali neposredno pred njegov dolazak...u ostalom covjek ba nam je donjeo pobjedu jest da je dvije mrtve prilike profulao, ali vidjelo se da ga ljudi ne mogu cuvat da je zivotinja :).

ako mislis da je propao mislim ofalio u kilazi onda vjerovatno jest, ali ne sigurno sto mu je zafalilo tih hrenovki koje ti spominjes...dok je navijaca i Jeki ce da jede janjetinu care moj...gledaj brigu oko svog kluba jer ne mislim da je imalo bolje,..jeidno mozda to jer igraci zavrse u jami dobiju posao to im je ko neka prednost ? :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 07 okt 2012, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 okt 2012, 16:22

Ljumani_Banovici je napisao/la:nemate goriva za hadžijske letove, džeki ofalio..kako da ne ofali kad hrenovke dere po vazdan..dje ta vasa carsija koju toliko hvalite..popricajte s Jasminom,mozda vam pomogne :mrgreen:

ili crveni kriz..i oni su dobri u tim situacijama, znaju pomoc.
idi ba prati svoj klub nije vam bolje ni sekunde ne znam sta se trpaj koji klinac....vi se ko ne bunite da vma je grad digo ruke od kluba i ne zeli u PL?..daj ba ohladi malo sta te boli qurac za Slobodom...mi cemo hrenovke jest, ali cemo i dalje biti za neke gigant ... ali kad dodjete vi na red javi se brate sad pusti da mi proslavimo jos koju pobjedu ako bog da
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 07 okt 2012, 16:34

sodagrad je napisao/la:Znate i sami da smo bila s vama zajedno u tadašnjoj Prvoj ligi Bih, a danas Premier ligi samo tad smo se zvali FK LUKAVAC, i da smo bili uvijek u vrhu tabele, Čelik je tad bio najjači, mi odmah iza njega, Sloboda je isto bila u vrhu, Sarajevo, Željo tad su bili mnogo iza nas, a doduše vrijeme poslije rata bilo je teško, i od 2000 godine mi smo pali, sad smo tu opet u Prvoj Ligi i cilj nam je igrati tu par sezona, biti stabilan prvoligaš, a imamo obećanje predsjednika da za 3 godine Radnički kreće u pohod na Premier ligu, dotad moramo još mnogo toga da uradimo, prije svega da nastavimo sa uređnjem stadiona, izgradnjom tribina, da ne budemo kao Gradina Srebernik imate očit primjer, Sloboda što smo i 2000 godine doživljava sad, a Čelik pored onakvog stadiona, navijača zaslužuje mnogo više, na početki sezone dođe dobar trener, pojačanja obećanja biće ovo evropski Čelik, i krene prvenstvo Čelik na kraju jedva ostane u ligi, bila je i evropska Sloboda pa gdje je sad......;)
Bilo nekad sad se spominjalo :D

Vi kad pricate o Celiku i Slobodi, to je isto da ja sad pricam o Bayernu i Realu :D .

Čelik i Sloboda su za vas velicine za sva vremena.

Mi proslavismo prije nekoliko dana pobjedu nad Fiorentinom i osvajanje srednjoevropskog KUP-a 4.10.1972.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 okt 2012, 16:43

sodagrad je napisao/la:Znate i sami da smo bila s vama zajedno u tadašnjoj Prvoj ligi Bih, a danas Premier ligi samo tad smo se zvali FK LUKAVAC, i da smo bili uvijek u vrhu tabele, Čelik je tad bio najjači, mi odmah iza njega, Sloboda je isto bila u vrhu, Sarajevo, Željo tad su bili mnogo iza nas, a doduše vrijeme poslije rata bilo je teško, i od 2000 godine mi smo pali, sad smo tu opet u Prvoj Ligi i cilj nam je igrati tu par sezona, biti stabilan prvoligaš, a imamo obećanje predsjednika da za 3 godine Radnički kreće u pohod na Premier ligu, dotad moramo još mnogo toga da uradimo, prije svega da nastavimo sa uređnjem stadiona, izgradnjom tribina, da ne budemo kao Gradina Srebernik imate očit primjer, Sloboda što smo i 2000 godine doživljava sad, a Čelik pored onakvog stadiona, navijača zaslužuje mnogo više, na početki sezone dođe dobar trener, pojačanja obećanja biće ovo evropski Čelik, i krene prvenstvo Čelik na kraju jedva ostane u ligi, bila je i evropska Sloboda pa gdje je sad......;)
ma brte vi ste bili jaki i imali ste onu jendu sezonu odlicnu..ali Sloboda je tad bila uz Celik bila jedna od najboljih ekipa definitivno..pa ebiga tih godina protiv Celika gubimo 2 finala kupa, titulu ..Lukavac je bio odlicna ekipa i imali su dobru 1995, 1996 sezonu..i ona prva sezona 1994 nije bila losa takodjer ..poslije se to pocelo malo ko raspadat.. ali svakako da je Lukavac bio odlicna ekipa... pa ebiga sjetim se kad ste nas nabili 3:0 ne znam tacno koja godina ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 okt 2012, 16:53

Ljumani_Banovici je napisao/la:nemate goriva za hadžijske letove, džeki ofalio..kako da ne ofali kad hrenovke dere po vazdan..dje ta vasa carsija koju toliko hvalite..popricajte s Jasminom,mozda vam pomogne :mrgreen:

inernet je dobacio i do banovica....jel i to nalozite ispod racunara...jel visokokaloricni....de cumurasu zavuci se u tu svoju kasabu i ppsssttt....ti ces nekog prozivat sabane
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 07 okt 2012, 17:01

Evo kako je to bilo u tadašnjoj Prvoj ligi BIH
PRVA LIGA BOSNE I HERCEGOVINE - SEZONA 1995 - 1996
1 Celik Zenica 68
2 Radnicki Lukavac 64
3 Sloboda Tuzla 63
4 Zenica 53
5 Jedinstvo Bihac 50
6 Rudar Kakanj 47
7 Sarajevo 43
8 Rudar Breza 43
9 Zeljeznicar Sarajevo 40
10 Zmaj od Bosne Tuzla 39
11 Travnik 37
12 Gradina Srebrenik 33
13 Turbina 31
14 Velez Mostar 27
15 Olimpik 20
16 Iskra Bugojno 19

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVIVE - SEZONA 1996 - 1997

1 Celik Zenica 58
2 Sarajevo 56
3 Bosna Visoko 54
4 Radnicki Lukavac 50
x
x
x

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 07 okt 2012, 17:03

Sjetit će se možda stariji ljubitelji fudbala i jedne od visokih pobjeda Radničkog u poslijeratnoj BIH nad ekipom Veleža, rezultat je bio 12:1 za Radnički........bila su to lijepa vremena ja tad imao 6 godina i išao sam na svaku utakmicu naravno u društvu svoga oca.......:)

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 07 okt 2012, 17:23

sodagrad je napisao/la:Sjetit će se možda stariji ljubitelji fudbala i jedne od visokih pobjeda Radničkog u poslijeratnoj BIH nad ekipom Veleža, rezultat je bio 12:1 za Radnički........bila su to lijepa vremena ja tad imao 6 godina i išao sam na svaku utakmicu naravno u društvu svoga oca.......:)
Bilo je lijepih utakmica između Slobode i Radničkog evo nekih:
21.10.1995 Sloboda - Radnički: 1-1
06.04.1996 Radnički - Sloboda: 0-0
15.03.1997 Sloboda - Radnički: 3-0
24.06.1997 Radnički - Sloboda: 3-0
29.08.1998 Sloboda - Radnički: 3-2
21.03. 1999 Radnički - Sloboda 0-2
I znam za još jedan rezultat kad je Radnički pobijedio 3-2 ne znam datum,ovdje u Lukavcu a trener nam bio legendarni Mustafa Hukić i tad su poslije te utakmice i bili neredi kod crkve u Lukavcu, sjetit će se tad svi kako je briljirao Alen Mešanović u dresu Radničkog mi smo ga tad doveli iz Kalesije

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 07 okt 2012, 17:24

Ljumani_Banovici je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Izgleda Jackson propao pravo :roll:
ko kod njih nije propao :P
Jackson ima odlican stan , u TZ zivi sa suprugom i dvoje djece , ima redovna primanja od svog menagera i od SLOBODE i polako se vraca u formu , pruza odlicne partije , tako da je ne znam o cemu ti pricas prijatelju !!!

Slobodi je donio pobjedu protiv Viteza odlicnim soloprodorom i asistencijom , al najbolje od njega tek dolazi !!!

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 07 okt 2012, 17:27

sodagrad je napisao/la:
sodagrad je napisao/la:Sjetit će se možda stariji ljubitelji fudbala i jedne od visokih pobjeda Radničkog u poslijeratnoj BIH nad ekipom Veleža, rezultat je bio 12:1 za Radnički........bila su to lijepa vremena ja tad imao 6 godina i išao sam na svaku utakmicu naravno u društvu svoga oca.......:)
I znam za još jedan rezultat kad je Radnički pobijedio 3-2 ne znam datum,ovdje u Lukavcu a trener nam bio legendarni Mustafa Hukić i tad su poslije te utakmice i bili neredi kod crkve u Lukavcu, sjetit će se tad svi kako je briljirao Alen Mešanović u dresu Radničkog mi smo ga tad doveli iz Kalesije

21.10.1995. Sloboda-Lukavac 1:1
06.04.1996. Lukavac-Sloboda 0:0
24.07.1996. Sloboda-Lukavac 3:0
15.03.1997. Lukavac-Sloboda 3:0
04.10.1997. Lukavac-Sloboda 3-2
11.04.1998. Sloboda-Lukavac 1-0
22.08.1998. Sloboda-Lukavac 3:2
13.03.1999. Lukavac-Sloboda 0:3
16.10.1999. Sloboda-Lukavac 2:0
22.04.2000. Lukavac-Sloboda 0:1

Sloboda 6 pobjeda
Radnički 2 pobjede
Dva nerješena.

Vidim da tušiš ljude statistikom, pa dok ti nisu napisali "boli nas briga" ili slično, da makar dopunim.

Sretno komšijama za 7 dana, nadam se da će tekma dorasti očekivanjima.

Sportski pozdrav istinskim navijačima Slobode i pravim Tuzlacima!

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 07 okt 2012, 17:34

sodagrad je napisao/la:
Druze ako vec ne znas neke stvari ne bi trebao ni pisati gluposti.Alen Mesanovic je u Lukavac dosao iz Veleza za tada rekordni transfer u BH ligi (30-ak hilj maraka). Inace je ponikao je Banovicima i te polusezone je i otisao u Slobodu zajedno s rahmetli Hukom, nakon cega i krece sunovrat Lukavca. Ne znam otkud ti samo ispade Kalesija.

Jos jedna stvar ˝cega se pametan stidi.....˝ Pobjeda nad Velezom od 12:1 je jedna od najvecih sramota u istoriji Lukavca. Izivljavanje nad ekipom koja se jedva skupila da odigra utakmicu da ne bi bili suspendovani dolici samo ekipi kojoj je na celu bio grobar lukavackog fudbala bajro bacic. Ako to sadasnja uprava nije uradila trebalo bi obavezno uputiti zvanicno izvinjenje FK Velez, jer je Velez ispao korektan kad je Lukavcu trebalo.
Izvinjavam se na off topicu ali potrebno je neke stvari pojasniti zbog mladjih populacija.

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 07 okt 2012, 17:36

Ma onako druže malo historije kako je to sve prije bilo i da hoće opet ali u Premier ligi, i Sloboda i Radnički zaslužuju mnogo više, takođe pozdrav i od mene i oprostite ako sam smarao, pozdrav i za tebe caspere.....:)

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 07 okt 2012, 18:26

staragarda je napisao/la:

inernet je dobacio i do banovica....jel i to nalozite ispod racunara...jel visokokaloricni....de cumurasu zavuci se u tu svoju kasabu i ppsssttt....ti ces nekog prozivat sabane
Pa ako nije vrijedan spomena on, što ga stalno citiraš .. to se radi ignoriranjem, al tebi zanimljiv mnogo lik :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 07 okt 2012, 18:28

Benjo_AFC86 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:

Pa ako nije vrijedan spomena on, što ga stalno citiraš .. to se radi ignoriranjem, al tebi zanimljiv mnogo lik :mrgreen:
kad ja nisam bio zanimljiv...
nas trojica zaganjali 8 fukara u Banovicima...nafurali se likovi, kad ufatise sprint uz prugu za Oskovu :P
pricaju da se ne spustaju na nas nivo...e moj petras
Zadnja izmjena: Ljumani_Banovici, dana/u 07 okt 2012, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.
1947!

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 07 okt 2012, 18:34

Biće pravi derbi u nedjelju.Susret starih "rivala" kantonalni derbi,očekujem pun stadion u Lukavcu (i da vrijeme posluži ;) ).

Mislim da je Sloboda u blagoj prednosti ,nije što sam Tuzlak nego što ima dvije vezane pobjede+počeli su i na strani dobijati tekme.
Opet Radnički je ajde da kažem konačno pobijedio ali gledam na snimku da su profulali 2-3 prilike 100%-ne ,mislim da im fali realizacija.Ali šta je tu je.

Nadam se da će biti pravi "spektakl" i da će Sloboda slaviti sa 1-3 8-)

Pozdrav iz Grada Soli.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.