QUARTERBACK je napisao/la:pozz raja, planiram na 2-3 dana do bihaca otici pa ako ima neko iz bihaca da napise sta bi mogao obici tamo koja mjesta i to bio bih zahvalan
Sam grad Bihać ti je dobar za noćne izlaske, a u samom gradu imaš par nekih turističkih znamenitosti tipa Kapetanovu Kulu i samu Unu i kafiće pored nje.

Oko Bihaća imaš mnogo boljih mjesta za posjetiti nego sam Bihać. Tu bih spomenuo Štrbački buk i Martin Brod, stari grad Ostrožac, čak bih ti preporučio da posjetiš i Bosansku Krupu i Zelene otoke ( pola sata od Bihaća, 5 KM bus karta ), možda te budem i usluživao
Federer17 je napisao/la:
Druze, iskreni savjet - sto dalje od poljoprivrede, jer je ulaganje u to i ocekivanje nekakve velike zarade sve osim istina (a posao je, malo reci, tezak). Sumnjam da si neki gigant koji ce uraditi nesto poput Fikreta Hodzica, posijate dulume i dulume necega i biti uvjeren da ces to sve moci prodati, izvoziti vani i slicno. Ako bi placao zemljiste (u slucaju da nemas svoje), plus sadnice, radnike, pa onda rizikovao hoce li sta biti od toga, kakvi ce biti prinosi, pa koliko ce se prodati... teske zavrzlame.
Sto se tice gradjevinske firme, ne znam sta bih ti rekao. Imam komsiju (nema fakultet, niti bilo sta), otvorio prije nekoliko godina i razvio se poprilicno. Ima dosta svojih radnika, a posla mu nikad ne fali. Treba rizikovati u zivotu, ali opet dobro 'ispitati teren', jer se vrlo lahko velike investicije mogu pretvoriti u prah. Ja, da sam na tvom mjestu, zavrsio bih fakultet, gledao se zaposliti u nekoj jacoj firmi (vani mozda), jer su vase plate brutalno dobre. U svemu tome ozbiljnije razmisljati o privatnom biznisu i ako se sve pokaze kako treba, zasto ne. Sretno u svakom slucaju!
Sve ovo što si naveo već znam, i to me najviše odbija od toga. Zemljište imam ali koliko je to pogodno za koju kulturu , Bog zna

Jedino da pogodim s nekom kulturom koja će iznenada da bude hit
A za ovu gr.firmu, svjedok sam par firmi koje ispočetka krenu jako dobro i nakon 2-3 godine posao im padne toliko da su primorani na prodaju mehanizacije, otpustanje radnika i slicno. Mislim, ne mora znaciti da bi sa mnom bilo tako ali to mi je za sad nesto sto me odbija od toga. Ali ne bjezim od toga da je to jedna od najrealnijih opcija