napapijri1987 je napisao/la: ↑08 jun 2022, 22:26
Slozio bih se da je i do nas. Vise volimo gledat kako se neka Maca trpa s nekim javno nego neku naucnu emisiju.Kao nacija nismo nikada imali volje za nauku, kulturu i slicno.Ali mislim da i kroz odrastanje nismo imali priliku da vidimo nesto drugo, nije nam niko ponudio.
A sto se tice survivora treba biti iskren i realan i priznati da Srbija vlada nasim medijskim prostorom svakako i da bismo mi gledali te neke njihove emisije bez obzira da li bio neko nas ili ne.
Pogledaj samo objave nasih portala; sve sto se desi u Srbiji nas obavjestavaju o tome.
ne bih se slozio za kulturu koliko ulazemo moze se reci da je exstra ... dominiramo na ovim prostorima sto se tice filma, svaki drugi osvaja neke nagrade a sve je to radi nekog talenta i rada a ne radi novca /tehnologija itd. sto druge zemlje imaju ... bendovi/ pjevaci realno s nasih prostora su jedni od najpoznatijih ... ok dosta ih zivi od stare slave al tako je i u hr sr, danas novo vrijeme nije to ko prije ono sto je trenutno neki trend zaboravi se kroz godinu, pa evo imamo ovu dvojcu bruda jbga volio ih ne volio ljudi pune sale i pisu pjesme ostalima .. pozoriste je ok bar u Sa mozda moze bolje, vjerovatno moze al eto opet ona koliko par toliko muzike, imamo najjaci festival u filmu na ovim prostorima a i u nekoj top listi je u eu i svijetu ... sto se nauke tice ok slazem se a i to je jer ne raspolazemo s tehnologijama .. ne znam vezano za manjak emisija, vjerovatno nema na nasim kanalima a slabo gledam iskreno, danas mislim mladji i slabije gledaju tv kanale cisto iz razloga sto ti je sve na ruku nije to ko prije gdje si bio ogranicen na 3,4 kanala, sad vec imas pristup svemu, imas strane kanale koji uloze milione na jednu epizodu a da sad ocekujes od ove dvije nase tv kuce neki kvalitet ...mislim da globalizujes stvari u BiH, ono da gleda raja, da gleda i u svijetu je to tako, nista strano, evo u drustvu nas 20-tak ja jedini gledao ovaj surviver