Nisam ocekivao da ga se Schalke ovako lagano odrekne.
FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Jurado u Spartaku na pozajmici plus prvenstvo otkupa.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Omerbavarac
- Kontakt:
S obzirom da su doveli Affelaya, kojeg ce vrlo vjerovatno na kraju otkupiti od Barce, morao je neko otici a Jurado, koji proslu sezonu skoro nista nije napravio je bio prvi izbor.Devil je napisao/la:Jurado u Spartaku na pozajmici plus prvenstvo otkupa.![]()
Moje neko objektivno misljenje je da je Affelay bolji od Spanca, iako je ovaj u mnogo slucajeva znao igrati na poziciji 10, dok je Affelay vise krilo, ali mu nije strano da igra poziciju iza napadaca.
Ja bih to postavio na ovakav nacin:
-----------------------Huntelaar----------------------
Draxler(Affelay)-----Affelay(Holtby)-------Farfan
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Kao prvo cetitike @Zdeni na transferu Afellaya i mislim da bi Schalke mogao opasno ugroziti BVB i Bayern u borbi za naslov. Ovo ljeto je Heldt odradio strasan posao, a nije ulozio puno novca i siguran sam da ce na kraju sezone otkupiti ugovor Afellaya i time zadrzati KJH-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Hildebrand zadobio težu povredu na treningu. Neće ga biti na terenu nekoliko sedmica 
- anton 1983
- Kontakt:
Samo me zabrinjava što se nije produžio ugovor sa Huntelaarom, Srce će mi puknuti ako do za 0 kuna ili za neku siću na ljetu,a opčenito bit ću brutalno razočaran ako ode...nemojte nikome reči, ali on je meni u rangu sa Gomezom! 
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Početni sastav:
36 Unnerstall,
22 Uchida, 32 Matip, 14 Papadopoulos, 23 Fuchs,
13 Jones, 33 Neustädter,
17 Farfan, 10 Holtby, 31 Draxler,
25 Huntelaar
Klupa:
1 Fährmann, 35 Kolasinac, 8 Marica, 11 Afellay, 12 Höger, 4 Höwedes, 27 Barnetta
36 Unnerstall,
22 Uchida, 32 Matip, 14 Papadopoulos, 23 Fuchs,
13 Jones, 33 Neustädter,
17 Farfan, 10 Holtby, 31 Draxler,
25 Huntelaar
Klupa:
1 Fährmann, 35 Kolasinac, 8 Marica, 11 Afellay, 12 Höger, 4 Höwedes, 27 Barnetta
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ma dere k*rinu moju.Pale_Companion je napisao/la:dere schalke
3:1 smo pobijedili ali ovo danas je bilo loše.
Moze li proci ijedna tekma a da mi neprimimo gol u pm... Ovaj majmun oehrl vec treci put zabija protiv nas ...
Evo vecina "Salkaca" se okupila u Oberhausenu da gledaju (i bodre valjda) Adnana Catica.
Pobjedi se ne gleda u zube (`dje ona gica da ubacim koju zutu radi izrecene fraze
), pocetak je sezone, bitni su punktici.
Pobjedi se ne gleda u zube (`dje ona gica da ubacim koju zutu radi izrecene fraze
Vom Jäger zum Gejagten
Naši "amateri" tj. druga ekipa Schalke II je u petak savladala Gladbach II sa 0:3 i trenutno su drugi na tabeli. U ovoj ranoj fazi takmičenja se posebno ističu Torres i Max i mišljenja sam da bi njih dvojica uskoro mogli i zaigrati za prvu ekipu.
Naša U19 također bilježi odlične rezultate. Danas su savladali Duisburg U19 i na dobrom su putu da odbrane titulu. Tu se, naravno, ističu Kaan Ayhan ('94 godište) i Max Meyer ('95 godište). O njima se i ne treba puno šta reći jer svi koji prate mlade njemačke talente znaju o kakvim se igračima radi.
Naša U19 također bilježi odlične rezultate. Danas su savladali Duisburg U19 i na dobrom su putu da odbrane titulu. Tu se, naravno, ističu Kaan Ayhan ('94 godište) i Max Meyer ('95 godište). O njima se i ne treba puno šta reći jer svi koji prate mlade njemačke talente znaju o kakvim se igračima radi.
Danas je i zvanično potvrđeno da Jurado odlazi na jednogodišnju posudbu u Spartak iz Moskve. Nadam se da će Jose što češće igrati i povratitit samopouzdanje pa nam se jači vratiti mada, prema svemu sudeći, postoji mogućnost da se ne vrati u Šalke.
Ja sam uvijek bio PRO Jurado za razliku od većine navijača Šalkea. Samo kad se sjetim onog dodavanja za Raula u utakmici protiv Frajburga...
[youtube][/youtube]
Ja sam uvijek bio PRO Jurado za razliku od većine navijača Šalkea. Samo kad se sjetim onog dodavanja za Raula u utakmici protiv Frajburga...
[youtube][/youtube]
- anton 1983
- Kontakt:
Zdena, sljedeći post koji napišeš u ovoj temi oču da ide ovako.
Huntelaar produžio sa Schalkeom!!!!

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Ako Bog da, ako Bog da.anton 1983 je napisao/la:Zdena, sljedeći post koji napišeš u ovoj temi oču da ide ovako.
Imam neki osjećaj da je to već gotova stvar samo čekaju neki odgovarajući trenutak...
- Omerbavarac
- Kontakt:
I ja sam nekako poprilicno uvjeren o produzenju ugovora sa Hunterom. Dolazak Affelaya i novi ugovor za Farfana su mamac, kojeg ce Klaas lagano zagristi i potpisati svoju vjeronost do 2017-e!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- anton 1983
- Kontakt:
Sad ne znam koliko će Affelay tu pomoči...Gle da je tako on bi već potpisao jer mu Schalke već dugo nudi ugovor. Zato me i strah.Omerbavarac je napisao/la:I ja sam nekako poprilicno uvjeren o produzenju ugovora sa Hunterom. Dolazak Affelaya i novi ugovor za Farfana su mamac, kojeg ce Klaas lagano zagristi i potpisati svoju vjeronost do 2017-e!
Ako im takav igrač ode bez odštete, taj klub treba ugasiti!
[youtube][/youtube]
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Schalke rutinski apsolvirao gostovanje kod Furtha, evo pred kraj i debi Kolašinca 
Agieren statt reagieren
I pobjeduuuu nam sada daaaj ja te volim schalke to ti uvijek znaj... Nisam imao priliku gledat tekmu mozel mi ko reci na kojoj poziciji je debitovao kolasinac . Safete zovi ga sina ti ..bem
Lijevi bek.gruezi je napisao/la:I pobjeduuuu nam sada daaaj ja te volim schalke to ti uvijek znaj... Nisam imao priliku gledat tekmu mozel mi ko reci na kojoj poziciji je debitovao kolasinac . Safete zovi ga sina ti ..bem
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.