jedino ako moze npr. 2-3 pika slabija za jedan bolji,jer ne vjerujem da ce neko tako lako odustati od prvog pika za npr 3i,4i..Rule_hz je napisao/la:hajde da sacuvamo igraca jednog i da lagano mozemo vrdit trade kroz pikove prije sezone...
SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)
JHam je napisao/la:jedino ako moze npr. 2-3 pika slabija za jedan bolji,jer ne vjerujem da ce neko tako lako odustati od prvog pika za npr 3i,4i..Rule_hz je napisao/la:hajde da sacuvamo igraca jednog i da lagano mozemo vrdit trade kroz pikove prije sezone...
pa zavisi jbg i taj sacuvani igrac ti moze dati bolju doluciju od njega kroz dva pika na draftu, bar meni se cini zanimljivijom ponudom dam ti npr cris pola ako budde sacuvano ti meni 2 pika i ogradio si se za iducu sezonu ili obratno pog nama koji smo zadnji u reg dijelu bili...
ps: naravno da ne dolazi u obzir prvi pik kako kome pase zavisi sta nudis
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ja dok sam komesar bit ce pikovi ukljuceni u trejd, ostavljane igraca za slijedecu sezonu zavisi od toga kako cemo se dogovoriti, jer je 50:50 pa cu odluciti uskoro.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Tracy3McGrady je napisao/la:Ja dok sam komesar bit ce pikovi ukljuceni u trejd, ostavljane igraca za slijedecu sezonu zavisi od toga kako cemo se dogovoriti, jer je 50:50 pa cu odluciti uskoro.
super nadam se da ces i ostat ma dogovor pao svi smo za ostanak jednog igraca u roteru da bi se bar mogli osigurat za narednu sezonu, velika je liga jbg, sa pickovima i igracem pobojsalo bi se sve:)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
zavisi kako kome, neko može fulati sa trejdom jednu sezonu i kasnije zbog toga ispastati, onda nece igrati i smanjila bi se aktivnost igraca. može se vrlo lako stvoriti velika razlika izmedju najboljih timova i ostatka lige, takodjer bi pala aktivnost u ranom djelu sezone kad vidiš da nemaš šanse. Nova sezona budi nove nade, svima je isto ispocetka, veca zanimljivost. i nije ovo pravi nba gdje se obrcu pare pa sad da se igramo i sa pikovima i sa ostavljanjem igraca i slicnim zezancijama. glasao sam protiv ostavljanja jednog igraca, ako bude suprotno u zavisnosti od odredjivanja ostalih stvari razmislit cu o nastavljanju igranja. ove sezone sam katastrofalan bio, iznevjerili su me neki igraciRule_hz je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:Ja dok sam komesar bit ce pikovi ukljuceni u trejd, ostavljane igraca za slijedecu sezonu zavisi od toga kako cemo se dogovoriti, jer je 50:50 pa cu odluciti uskoro.
super nadam se da ces i ostat ma dogovor pao svi smo za ostanak jednog igraca u roteru da bi se bar mogli osigurat za narednu sezonu, velika je liga jbg, sa pickovima i igracem pobojsalo bi se sve:)
nema potpisa
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Pa dryze, ako budemo ostavljali igrace, i onaj ko zavrsi na 16.3 mjestu IMA pravo da bira koji ce da bude na draft, znaci ako nema neku zivjezdnu moze je dobiti, budimo realni, ima vise od 16 odlicnih Fantasy igraca, primjer Liverpool_Knicks, ocigledno najbolju ekipu ima, ali Heat, Jose ili Dema ce ga uzeti u slucaju da ne bdue povreda.Admir_Sa je napisao/la:zavisi kako kome, neko može fulati sa trejdom jednu sezonu i kasnije zbog toga ispastati, onda nece igrati i smanjila bi se aktivnost igraca. može se vrlo lako stvoriti velika razlika izmedju najboljih timova i ostatka lige, takodjer bi pala aktivnost u ranom djelu sezone kad vidiš da nemaš šanse. Nova sezona budi nove nade, svima je isto ispocetka, veca zanimljivost. i nije ovo pravi nba gdje se obrcu pare pa sad da se igramo i sa pikovima i sa ostavljanjem igraca i slicnim zezancijama. glasao sam protiv ostavljanja jednog igraca, ako bude suprotno u zavisnosti od odredjivanja ostalih stvari razmislit cu o nastavljanju igranja. ove sezone sam katastrofalan bio, iznevjerili su me neki igraciRule_hz je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:Ja dok sam komesar bit ce pikovi ukljuceni u trejd, ostavljane igraca za slijedecu sezonu zavisi od toga kako cemo se dogovoriti, jer je 50:50 pa cu odluciti uskoro.
Ja sam isto protiv ostavljanja igrača. Sezona je dovoljno duga da se loš draft može popraviti trejdovima i uzimanjem sa FA liste.
Ako se već bude ostavljao jedan igrač, onda treba dopustiti onima koji ne žele da ga ostave da biraju u prvom krugu drafta, a ovi koji su zadržali igrača kreću od drugog kruga (pitanje je može li se uraditi tako nešto u postavkama).
Kao što sam već ranije rekao, ja od početnog tima imam samo 2 igrača (Jennings i Gallinari), a evo sad sam prvi na tabeli. Što bi neko imao ekskluzivno pravo na Irvinga ili LeBrona?
Ako se već bude ostavljao jedan igrač, onda treba dopustiti onima koji ne žele da ga ostave da biraju u prvom krugu drafta, a ovi koji su zadržali igrača kreću od drugog kruga (pitanje je može li se uraditi tako nešto u postavkama).
Kao što sam već ranije rekao, ja od početnog tima imam samo 2 igrača (Jennings i Gallinari), a evo sad sam prvi na tabeli. Što bi neko imao ekskluzivno pravo na Irvinga ili LeBrona?
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- adriano_leite
- Kontakt:
Osjecam se prozvanim, jer si napisao Irvingovo ime. Dakle, da ti pojasnim: RECENO JE DA SE OSTAVLJA 1 IGRAC, to ti je potvrdio i komesar lige, pa je nakon toga (prije par dana) odluceno da se mijenjaju pravila sto je apsolutni nonsense. Vodjen time (ono sto je prije dogovoreno), ja sam dao Duranta u trejdu, kako bih dobio Irvinga, da bih ga mogao ostaviti sljedece sezone, jer sam misljenja da ce biti na strasnom nivou. S druge strane, ti si eto protiv ostavljanja igraca, a zasto kad ti tako dobro ide? Tebi ne trebaju zvijezde ocigledno, jer si prvi na tabeli, to stalno istices, pa zasto se onda protivis ostavljanju igraca?jose je napisao/la:Ja sam isto protiv ostavljanja igrača. Sezona je dovoljno duga da se loš draft može popraviti trejdovima i uzimanjem sa FA liste.
I normalno je da onaj ko ostavi igraca, da ne bi birao u prvom krugu
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Pa protiv sam ostavljanja igrača, jer to znači da je neko u startu u prednosti, što nije baš pravedno. Evo Tracy tvrdi (a i ja se slažem) da je Liverpool glavni kandidat za titulu. I zamisli on osvoji prvo mjesto i plus "za nagradu" ima LeBrona naredne sezone. Zvuči malo nepošteno.
Ako već mene pitaš, ja sam se oslobodio zvijezda da bih dobio više solidnih igrača, tako da baš i nisam zainteresovan da zadržim nekog posebno (najveće zvijezde su mi Dirk i Jennings), pa bih radije u oktobru uzeo Mela ili Love-a, koji će možda biti na draftu, nego zadržao nekog od njih.
P.S. Lično ne bih Irvinga uopšte dugoročno planirao, taj lik se ponovo povrijedio i ko zna kakvu će karijeru imati, s obzirom na česte povrede. Ali eto... ti ga gotiviš, zbog Cavsa, samo što bi u ovoj igri trebalo izbaciti emocije.
Ako već mene pitaš, ja sam se oslobodio zvijezda da bih dobio više solidnih igrača, tako da baš i nisam zainteresovan da zadržim nekog posebno (najveće zvijezde su mi Dirk i Jennings), pa bih radije u oktobru uzeo Mela ili Love-a, koji će možda biti na draftu, nego zadržao nekog od njih.
P.S. Lično ne bih Irvinga uopšte dugoročno planirao, taj lik se ponovo povrijedio i ko zna kakvu će karijeru imati, s obzirom na česte povrede. Ali eto... ti ga gotiviš, zbog Cavsa, samo što bi u ovoj igri trebalo izbaciti emocije.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- adriano_leite
- Kontakt:
Irvinga se previse stedi, zato i pauzira toliko, da ga se ne unisti kada budemo PO ekipajose je napisao/la:Pa protiv sam ostavljanja igrača, jer to znači da je neko u startu u prednosti, što nije baš pravedno. Evo Tracy tvrdi (a i ja se slažem) da je Liverpool glavni kandidat za titulu. I zamisli on osvoji prvo mjesto i plus "za nagradu" ima LeBrona naredne sezone. Zvuči malo nepošteno.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ovo za Adriana i Irvinga ce ostati dok sam ja komesar, jer dao je Griffina i Duranta za Irvinga koliko se ja sjecam, znaci nije mu bilo u cilju da zadrzi najboljeg Fantasy igraca vec mu je bio cilj uzeti irvinga, i mislio je da ce ostati isto pravilo da ga moze zadrzati, znaci ako smo ljudi dogovorit cemo se oko tog jednog igraca.
E sad, Jose, kad neko zavrsi zadnji, to znaci da ima losu ekipu, da lose trejduje ili sta vec, imat ce prednost da bira prvi (u slucaju da ostavljamo igraca) jer ocigledno ima najslabiju Fantasy ekipu, i sa tim jednim igracem se ne odlucuje o konacnom pobjedniku. Evo ja npr da zavrsim kao zadnji, i imam pravo da biram koji cu po redu da bude, nebi izabrao da budem prvi, jer i sam znas da je bolje biti 7-8. nego prvi. Znaci, sve kad se sabere i oduzme, moras ovo znati igrati da bi osvojio, sreca oko povreda igra veliku uloga ali posle toga znanje/biranje igraca.
E sad, Jose, kad neko zavrsi zadnji, to znaci da ima losu ekipu, da lose trejduje ili sta vec, imat ce prednost da bira prvi (u slucaju da ostavljamo igraca) jer ocigledno ima najslabiju Fantasy ekipu, i sa tim jednim igracem se ne odlucuje o konacnom pobjedniku. Evo ja npr da zavrsim kao zadnji, i imam pravo da biram koji cu po redu da bude, nebi izabrao da budem prvi, jer i sam znas da je bolje biti 7-8. nego prvi. Znaci, sve kad se sabere i oduzme, moras ovo znati igrati da bi osvojio, sreca oko povreda igra veliku uloga ali posle toga znanje/biranje igraca.
pa onda fino namjestis da adriano prvi bira(da uzme irvinga) i onda od druge pozicije nas sto nismo usli u PO.
ama ako se on jedini buni nece irwinga niko dirat u prvoj rundi i cao, koji god bude birao njemu on ide i kraj price.
nema potpisa
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ali vidi nesto, ako bi pravio to da vi ondosno miJHam je napisao/la:pa onda fino namjestis da adriano prvi bira(da uzme irvinga) i onda od druge pozicije nas sto nismo usli u PO.
Nikako ugoditi nikom, evo ovako sad cu odluciti i nema dalje rasprave, jer ste ocigledno neodlucni. NE ostavmljamo igrace nikako, slijedeca sezona se igra od pocetka i onda se ostavlja po igrac na kraju i bit ce i pickovi u trejdovima. Etoo toliko da ne palamudimo bezze oko toga, jer nema smisla, 7:7 u glasovima, kako god bi odlucio neko bi se naljutio, a tu smo radi igre i da se zezamo, i najpostenije je da sve ispocetka sa jasnim pravilima za ubuduce
S: Irving ide Adrianu to je jedino sigurno.
pa hocemo li bar pikove dobiti u vrhu mi koji smo bili medju zadnjim? 
i da se refat makne iz kuhinjeTracy3McGrady je napisao/la:Ali vidi nesto, ako bi pravio to da vi ondosno miJHam je napisao/la:pa onda fino namjestis da adriano prvi bira(da uzme irvinga) i onda od druge pozicije nas sto nismo usli u PO.(koji niste usli u PO) biraju prvi, to bi znacilo da ostavljamo po jednog igraca, u suprotnom bi bilo favorizovanja, ja sad zasad ciljam da ostavljamo po igraca i da idemo odpozadi, da 16. bira koji ce pick na draftu i tako dalje 15, 14, 13 itd... Ali u tom slucaju bi Jose pravo ispusio, ima covjek opcenito jaku ekipu bez prav zvijezde, i ako osvoji ligu znacilo bi da bi bio tek 16. po redu na draftu, sto znaci ukupno 32. Pick kad se sve sabere i oduzme, sto bi znacilo igraca Ryan Andersona ili Chandlera bi u najboljem slucaju mogao dobiti
![]()
Nikako ugoditi nikom, evo ovako sad cu odluciti i nema dalje rasprave, jer ste ocigledno neodlucni. NE ostavmljamo igrace nikako, slijedeca sezona se igra od pocetka i onda se ostavlja po igrac na kraju i bit ce i pickovi u trejdovima. Etoo toliko da ne palamudimo bezze oko toga, jer nema smisla, 7:7 u glasovima, kako god bi odlucio neko bi se naljutio, a tu smo radi igre i da se zezamo, i najpostenije je da sve ispocetka sa jasnim pravilima za ubuduce
S: Irving ide Adrianu to je jedino sigurno.
nema potpisa
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Sta kolutas ocima koji quracJHam je napisao/la:pa hocemo li bar pikove dobiti u vrhu mi koji smo bili medju zadnjim?
De mi reci dobar razlog zasto bi imao bolji pick od Jose npr. kad ne ostavljamo igrace, ako mi das dobar razlog imas prvi pick
- adriano_leite
- Kontakt:
Oko pravila se treba dogovoriti dok je jos vrijeme. Treba vidjeti i sistem bodovanja, jer ovo sada je po mom misljenju glupost. Imas par pobjeda od 5:4, izbubis jednom 7:2 i nema te nigdje, donji si. Najbolje da ide ukupna pobjeda i da duze liga traje, mozda do pravog playoffa, tj. PO u NBA kad bude, da bude i kod nas, mozda je malo predugo, ali je po meni zanimljivije. To je moj prijedlog.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
prvi prijedlog je na mjestu i mislim da bi zanimljivije bilo sa pobjedama, nego ukupno ovako
drugi prijedlog nikako ne može proci jer u pravom playoffu dobiješ ekipe sa 10 igraca ciji su timovi usli u plejof i ekipu sa 2 igraca u plejofu, mislim da to ni teoretski nije moguce
drugi prijedlog nikako ne može proci jer u pravom playoffu dobiješ ekipe sa 10 igraca ciji su timovi usli u plejof i ekipu sa 2 igraca u plejofu, mislim da to ni teoretski nije moguce
nema potpisa
Meni su se sviđala pravila na početku ove sezone(što tada niko nije protestovao)i stvarno mi nije jasno koji smo qrac mijenjali 
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.