A Rim je prvi imao milion stanovnika i to 133.p.n.e.
Da spomenem i Babilon koji je prvi imao preko 200 000 stanovnika 620.p.n.e.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Aaa Rim. Kako sam to zaboravio.schweinsteiger je napisao/la:Damask je najstariji grad koji je konstantno naseljen
A Rim je prvi imao milion stanovnika i to 133.p.n.e.
Da spomenem i Babilon koji je prvi imao preko 200 000 stanovnika 620.p.n.e.
U pitanju je Rakovica pokraj Sarajevahroni je napisao/la:Reljevo
Katakombe u Parizu ?DANTES je napisao/la:Carigrad je prvi, pa onda mislim London nakon industrijske revolucije...
Nego koji je grad poznat po tome što ima gotovo 3 puta više kostura ispod, u katakombama nego što ima stanovnika? danas ima oko 2 miliona stanovnika, a preko 6 miliona kostura
tačno!Forster je napisao/la:Katakombe u Parizu ?DANTES je napisao/la:Carigrad je prvi, pa onda mislim London nakon industrijske revolucije...
Nego koji je grad poznat po tome što ima gotovo 3 puta više kostura ispod, u katakombama nego što ima stanovnika? danas ima oko 2 miliona stanovnika, a preko 6 miliona kostura
Hmm, troumim se... Nil, Amazon ili Misisipi. Hajd nek bude Misisipi. (Zaboravio sam ove detaljeGunner4 je napisao/la:Ma naravno da nije. Mora to biti negdje u pustinjama Nevade ili Arizone... Kako to da kod njih nije samo neki rekord?
Evo jedna laka.
Koja rijeka ima najduzi tok na svijetu?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mississipi sa Misourijem,ali posto se pritoka ne racuna,Nil jePegi10 je napisao/la:Koliko se mogu sjetiti Misisipi je, ali evo da se kockamo nek bude Nil