Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pa dobro, nije da ovi dnovinari nisu debili (jesu!), ali treba razumjeti i njihovu profesiju. Njihovo je da čeprkaju i objavljuju, na savezu je da radi i krije informacije. Ko nam je kriv što ovisimo o dijaspori i svaki talentovani dijasporaš je clickbait.
To je ocigledno svakom ko ima gram mozga u glavi. Mnogi novinari ovog portala su agenti srpskih tajnih sluzbi.Vucevich je napisao/la: ↑16 jul 2026, 00:19J*** me ako ovi nisu na platnom spisku Vučića. Prvo su ono objavili za Baždara pa je morao demantovati, onda ista stvar sa Avdićem, a sad je red došao na Hadžimujovića.DamirT je napisao/la: ↑15 jul 2026, 23:58https://sportsport.ba/fudbal/ahmed-hadz ... bih/525924
Skoricu degenu, prestani pisati glupe clanke, gdje samo stetis reprezentaciji.
Da ti odmah kažem Pejčinović nema naše državljanstvo, nema pasos, nema ni matični br, ni licnu, ništa.viKK je napisao/la: ↑14 jul 2026, 13:52Ja iskreno ne racunam na Pejcinovica ni 5%. Razlozi su jasni.
Po svim pokazateljima on nema neku vezanost za BiH, po izjavama ni interes da igra za reprezentaciju. Mislim da je cak nekoliko razlicitih forumskih insajdera (ako im se moze vjerovati) potvrdilo da se sa Pejcinovicem sigurno stupilo u kontakt vec a i zdrav razum nalaze da su Spaha & co vjerovatno to morali dosad uradit. Na to dodaj cinjenicu da se zna da momak provodi vrijeme prije svega u CG, tamo ima kucu itd.
Postoji takodjer jos jedna stvar koju niko ne zna tacno, a to je kada je dobio BiH drzavljanstvo. Vecina pretpostavlja da ga je imao prije 2020. kada je nastupio za Njemacku U16. Ako je imao BiH drzavljanstvo tada, onda koliko znam, bi njegov prvi nastup za ijednu od selekcija Njemacke nakon 22. rodjendana (koji je pocetkom iduce godine) ga zauvijek iskljucio od promjene sportskog drzavljanstva. Ako ga nije imao tada, on bi trebalo da je vec izgubljen za nas, jer se ta granica valjda pomjera na 21. rodjendan, a on je vec nastupao za U21 ove godine nakon 21. rodjendana.
Svi uzimaju za pretpostavku ovo prvo, ali niko ne zna 100%.
Barbarez realno, sta god ovdje mnogi isfrustrirani i nerealni forumasi htjeli, nece za njega sklonit ni Demirovica ni Tabakovica na klupu (ovo je pod pretpostavkom da se Dzeko oprosti ili dobrovoljno prebaci na klupu), vi ko da ne znate kakav je i koliko mu je ocigledno stalo da se ocuva pozitivan naboj u ekipi. Nebitno kakva je Demiroviceva statistika, zna se za hijerarhiju, zasluge, proliveni znoj i suze. Eto zamijenit ce ga instant neki malac bez ijednog nastupa Demirovica koji je vrijedno cekao poziv kroz omladniske selekcije, jedan od najvecih patriota u ekipi i dosao i prosao drvlje i kamenje uvreda i periode kad smo bili na samom dnu. De dozovite se malo pameti.
Info od lika iz saveza.
Al to nije problem, to su sitnice koje se završe za par dana
U tom slučaju, meni nije jasno zašto se on navodi kao potencijalni reprezentativac i dalje. Nek me neko ispravi ako zna bolje, ali po onome što sam uspio istražit, on je izgubio priliku da igra za nas onda kad je igrao U21 kvalifikacije za njemačku sa napunjenom 21 godinom, ako pretpostavimo da nije imao naš pasoš kad je prvi put nastupio za U16 njemačku.
Može on lako dobit naš pasoš sad možda, ali bi bila faktički ista situacija kao sa Janeltom, naše sportsko državljanstvo ne može dobit. Ne vidim ni zašto bi FIFA htjela gledat kroz prste.
- Principatus
- Kontakt:
Pejcinovic je u intervju za Wolfsburg rekao da ima nase drzavljanstvo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Sve više i više se šuška da bi poziv za septembar mogao dobiti Vladan Kovačević.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
zanimljivo koliko su barba i spahic otvoreni, moglo bi narusiti atmosferu u reprezentaciji. Sve zavisi od toga koliko ce se navijaci i novinari gospodski ponasati.
Ne treba zaboraviti i da su raznorazni trenutni igraci govorili da se osjecaju kao Nijemci i Svedjani. Za mene licno, ovo gledam sportski i dobijamo dobrog golmana.
Ljudi zaboravljaju i da je Katic odbijao poziv reprezentacije dok mu nisu pristupili Barba i Spahic.
Evo gore napisao za Anela, njega i mozemo preskociti jer imamo opcija. Za golmana nemamo nikakve perspektive.
Zadnja izmjena: Shevko, dana/u 16 jul 2026, 10:11, ukupno mijenjano 1 put.
vratiti 'prirodnog' a ne vratiti Anela, nerealno.
Vratiti obojicu, ode sve sto se gradilo u klinac, moglo bi doci do raspada kao poslije brazila.
Znaci, nema od tog nista, uvesti jos 2-3 nova momka umjesto nekih nebitnih i lagano raditi na uigravanju da ne igramo ovo sto su englezi pokusali sinoc u finisu.
Spominje se mozda i 10-ak tih mladih momaka, neka trojica isplivaju i zaigraju za nas, mi smo na konju.
Vratiti obojicu, ode sve sto se gradilo u klinac, moglo bi doci do raspada kao poslije brazila.
Znaci, nema od tog nista, uvesti jos 2-3 nova momka umjesto nekih nebitnih i lagano raditi na uigravanju da ne igramo ovo sto su englezi pokusali sinoc u finisu.
Spominje se mozda i 10-ak tih mladih momaka, neka trojica isplivaju i zaigraju za nas, mi smo na konju.
Nista onda, vratiti i Ahmedhodzica. Kad moze cetaljski isprdak, moze i Anel.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Šuška se i da će Vranješa vratiti 
Jedno je kad Mahmic ode iz nase u austrijsku repku ili kad Anel hoce da bira utakmice.Shevko je napisao/la: ↑16 jul 2026, 10:10zanimljivo koliko su barba i spahic otvoreni, moglo bi narusiti atmosferu u reprezentaciji. Sve zavisi od toga koliko ce se navijaci i novinari gospodski ponasati.
Ne treba zaboraviti i da su raznorazni trenutni igraci govorili da se osjecaju kao Nijemci i Svedjani. Za mene licno, ovo gledam sportski i dobijamo dobrog golmana.
Ljudi zaboravljaju i da je Katic odbijao poziv reprezentacije dok mu nisu pristupili Barba i Spahic.
Evo gore napisao za Anela, njega i mozemo preskociti jer imamo opcija. Za golmana nemamo nikakve perspektive.
A drugo je kad lik sanja dres srbije i hoce da bude njihov treci golman umjesto nas prvi i na to dodaj jos izjave njegovog menadzera.
Povratak Kovacevica bio bi 3 puta gore docekan nego da vrate Anela.
Kovacevic jednostavno nije ni blizu dovoljno dobar golman da se zbog njega urusava atmosfera oko reprezentacije.
Hahaha kaze Vranjes na videu ,,Kad sam rekao da nece nigdje nikud vise otici,niko me nije razumio".Et sad svi glupi, svi maloumni ,niko nista ne zna.Ma de nosi ga
Mediji i navijači su Ognjenovu izjavu izvadili iz konteksta, Muharemovic neiskusno se uhvatio za to, eto haman i Demirović - nisam upratio to - i dobili su odgovor kakav je pretjeran, ali neka su.
Sutaj loptu i šuti. Budi profesionalan i mani se žute štampe.
Sutaj loptu i šuti. Budi profesionalan i mani se žute štampe.
Svako ko je imalo logicno razmisljao, znao je da misli zbog saveza. A i jesmo tad bili u teskom rasulu, gdje bi nam sam odlazak u baraz bio kao osvajanje SP-a.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
To bi po meni bio dobar potez. Odlican golman definitivno. Neka se bori za mjesto na golu sa Vasiljem..
Ranije strukture u Savezu i selektori su krivi za njegove nepromisljene poteze.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem sta citam. Ranije strukture u Savezu su krive sto je on prirodni Srbin. Da me ne bi ko pogresno razumio, imaju pravo da se osjecaju kako hoce, medjutim, kontekst u kojem je receno i odbacena mogucnost igranja za BH i sada kada se vidjelo da ne moze tamo zbog administrativnih razloga, daj ga nazad. Ne mogu da razumijem komentare.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
A zašto bi zvao čovjeka koji je svojevoljno napustio reprezentaciju BiH, odbio pozive u A selekciju, pokrenuo (neuspješan) proces promjene sportskog državljanstva i reko da će ipak učiniti sve da zaigra za Srbiju?
To bi bila greška i mislim da se ne uklapa se u Barbarezovu filozofiju.
A to da se "šuška", su najprije nečije želje ili zakuhavanja
I nemojte to sada upoređivati sa Mahmićem, Smajlovićem i igračima koji su u raspalim mladim selekcijama napuštali reprezentaciju, jer to nije isto kao slučaj Kovačević
To bi bila greška i mislim da se ne uklapa se u Barbarezovu filozofiju.
A to da se "šuška", su najprije nečije želje ili zakuhavanja
I nemojte to sada upoređivati sa Mahmićem, Smajlovićem i igračima koji su u raspalim mladim selekcijama napuštali reprezentaciju, jer to nije isto kao slučaj Kovačević
-
KockarVicin007
- Kontakt:
Može i Ogi Vranješ s Hrgovićem u stručni štab - tu su negdje.
Trenutno korisnika/ca: Beduin, Bosnjo22, DjaniTarik, LukavacBHF, Venom i 32 gosta.