FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bistrikboy
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bistrikboy » 07 sep 2011, 16:53

geronimo je napisao/la: Ima li ko da voli Lizarazua? :?
Zar postoji neko ko ovog majstora nije volio,cisto sumnjam,pored naseg Hasana daleko najdrazi igrac Bayerna u zadnjih 10 godina.Borben,inteligentan,pozvrtvovan a uz sve to svjetska klasa.Bilo je tu jos igraca koji su slicno igrali npr.Jeremies ili Heargreves ali ova dvojica su odskakala,danas u ekipi Bayerna nema niko ni slican njima,Lucio je bio zadnji takav igrac u Bayernu ovo sada sve neki kao super moderni fudbaleri,igraju iz prve nema klizecih itd.Ja bih sada zamjenio tri Lahma za jednog Lizarazua.

[youtube][/youtube]
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Klare

Post Postao/la Klare » 07 sep 2011, 16:54

A gdje je prevod? :? Ne može to tako, pa barem si mogao prevesti ovaj naslov, ili ni ti ne znaš, samo nalijepio da se pohvališ. :lol:
geronimo je napisao/la:Ima li ko da voli Lizarazua? :?
Ima, tvoj "Alter ego", @don burza, jea'n te isti č'oek. :mrgreen:
geronimo je napisao/la:Mudrica ovaj Baskijac, nego šta veli Uli, ima li kakvo prazno mjesto da ga vratimo u Bayern. :D
Razumijem mnoge stvari, čak i engleski, ali ovo stvarno ne, šta je pisac htio reći? :? :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 sep 2011, 17:02

Klare je napisao/la:A gdje je prevod? :? Ne može to tako, pa barem si mogao prevesti ovaj naslov, ili ni ti ne znaš, samo nalijepio da se pohvališ. :lol:
Sad naletio na to, tako da još nisam pročitao. Idem tragom o Robbenovoj povredi (TM.de) i zamisli tu naiđem na ovaj intervju. Valjda ima nešto usko povezano sa dotičnim.
Inače, mahmuran sam :mrgreen: i ne mogu doći sebi šta se piše na temama o reprezentativcima (bome i selektoru).
Gubim snagu, poslije postavim ono najvažnije, ako tvoj translator dotle ne odradi posao. :D
Klare je napisao/la: Razumijem mnoge stvari, čak i engleski, ali ovo stvarno ne, šta je pisac htio reći? :? :D
Znači i ti si mahmuran. :lol:
Htio sam reći da se nađe kakva funkcija za ovakvog čovjeka. Zaslužio je, a vjerovatno bi bio od veće koristi od mnogih koji sada (ko fol) nešto rade.
Vom Jäger zum Gejagten

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 07 sep 2011, 17:13

Sta Klopp izjavi :shock: :" ako dode konkretna ponuda za Gotzea u januaru (zimskom periodu ), on odlazi ..
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=91696" onclick="window.open(this.href);return false;
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 sep 2011, 17:23

petljanje u moderaciju će ti donijeti trajni ban na ovom forumu.

ako te moderator upozori, predlažem da ga poslušaš, jer on ovdje troši svoje slobodno vrijeme kako bi nam pomogao da forum bude ugodnije mjesto za sve. vlasnici foruma mu 100% vjeruju da radi za dobrobit foruma i to je sasvim dovoljno.

a možeš i da pametuješ i tjeraš svoje, ali nećeš previše dugo.

Klare

Post Postao/la Klare » 07 sep 2011, 17:28

geronimo je napisao/la:Htio sam reći da se nađe kakva funkcija za ovakvog čovjeka. Zaslužio je, a vjerovatno bi bio od veće koristi od mnogih koji sada (ko fol) nešto rade.
Znam odmah na koga ciljaš, ko je prvi na odstrijelnoj listi :D ..., ali nemoj, mlad je, talentovan, nek' radi kao što Uli kaže, i sve uredu. :D, a eto ovaj prelazni rok je bio dosta uspješan, da li je on uspio sniziti cijene :? , nije puno potrošeno, a fini igrači su dovedeni.

A stvarno si bio u pravu, ne mogu bez ove budalaste glave :D , a još sam nešto sada otkrio :D , obojio sam stranicu skroz u crveno. 8-)

@warden :roll:

PS:Kad si već tu, možeš neku novu anketu staviti, izbor je tvoj.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 sep 2011, 17:51

upozorenje koje si dobio od mene je konačno.

o moderiranju i onome što moderatori rade nema nikakvih polemika.
slobodan si da diskutuješ o forumskim temama u granicama normalnog ponašanja i u skladu sa pravilnikom foruma. ukoliko se osjećaš oštećenim od strane moderatora, prijavi to meni i nemoj da nam kvariš temu o Bayernu.

hvala na razumjevanju.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 sep 2011, 18:05

warden je napisao/la:Sta Klopp izjavi :shock: :" ako dode konkretna ponuda za Gotzea u januaru (zimskom periodu ), on odlazi ..
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=91696" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... dran_22784" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 07 sep 2011, 20:30

Semir bvb je napisao/la:
warden je napisao/la:Sta Klopp izjavi :shock: :" ako dode konkretna ponuda za Gotzea u januaru (zimskom periodu ), on odlazi ..
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... dran_22784" onclick="window.open(this.href);return false;
Low(covjek koji se ne pita apsolutno nista ) vs JUpp koji 50 % transfera odlucuje ,stvarno ne znam koji je utjecajni jel moze dzoker il pola-pola ,posto sam zagubio broj od prijatelja :roll:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 sep 2011, 23:48

Klare je napisao/la:A gdje je prevod?
Biće dok mi otkriješ gdje se ti informišeš. :D
Klare je napisao/la: Ne može to tako, pa barem si mogao prevesti ovaj naslov
Sad me mezetiš i kažeš da i to nisi razumio. :twisted:

Nešto na brzinu...

Sa 41-om godinom još uvijek lijepo izgleda, iako je poznato da su mu kolege zavidili na njegovom (lijepo građenom) tijelu. Dobro, nije baš građen kao super mario, ali takav ni van Gaal nije bio. :lol:
Kaže da se može zahvaliti sportu, koji trajbeni svakodnevno, jer je jednostavno ovisnik o tome. Skijanje, fudbal, tenis...pa onda ronjenje, jedrenje, surfanje...
U svojoj biografiji se opisao kao morski brat, toliko obožava vrijeme provoditi vani (na moru) da je svojoj kćeri dao ime Uhaina, što na baskijski znači "Talas".
Odrastao je Atlantiku, te je uz oca mnogo toga (još od djetinjstva) naučio i zavolio.
Tako da se priča odužila o toj njegovoj strasti i njegovom prijateljstvu sa poznatim francuskim teniserom Forgetom, sa kojim zajedno posjećuje mjesta za koja oni smatraju da su atraktivna za surfanje (Indonezija, Tahiti..).

Dodaje da jedino pivo koje konzumira je ono koje stiže iz Minhena (Paulaner), tako da i dan-danas njega redovno popije.
U Minhenu je bio posljednji put u maju, kada je klub slavio 10-godišnjicu osvajanja CL. Izuzetno je sve bilo organizovano, tako da se ostalo do sitnih sati uz staru gardu (Oli, Effe, Sagnol, Scholli...)
Inače su ga mnogi čudno posmatrali kada se on odlučio za Njemačku (Bayern) i kao svi su mislili da je za njega španska liga kao stvorena. Naprotiv, njemu odgovara disciplina i veliki profesionalizam (jer po prirodi postaje nervozan kada nema velike sloge i kad preovladavaju nemiri u svlačionici).
S vremenom je shvatio da je ponosan što je igrač Bayerna.

Što se tiče Lige prvaka, misli da će biti izuzetno teško doći do finala, jer su Barca i Real jedan korak ispred, dok je i United blagi favorit u odnosu na nas.
Dolazimo do Robberyja i oprez od strane Lizarazua, kako Bayern mora paziti da njima dvojici ne dopuštaju veliku moć, da to za Bayern može biti vrlo opasno. Veliki igrači (ali kao individualci) i koji su veoma rijetko u sezoni top-fit. Kaže da ima i drugih igrača sličnih karakteristika (Xavi, Iniesta, Messi), ali oni daju ekipi (i igri) poseban draž, dosta bolje se uklapaju, dok ovoj dvojici ako ne dadneš loptu uz liniju, njih više i ne vidiš. :lol:
Malo je Bixentea prenjelo, ali...

2004, nakon 7 godina provedenih u Bayernu i odlaska u Marsej (gdje je proveo pola godine) zove Uli Hoenessa da ga pita šta da radi. :D
Prva opcija je bila da prestane sa aktivnim igranjem, druga da dobro izdegeneči tadašnjeg trenera OM-a Troussier-a ili da ga Bayern vrati u svoje redove.
Ulinator je obećao da će pričati sa trenerom i KHR, dok je ostalo svima poznato. :)

Šta je još nepoznato iz njegovog života je...da je Lizarazu (kao fudbalski veteran) 2009 postao evropski prvak u Jiu-Jitsu. :shock:

Pričao je malo i o okršaju sa Lotharom (čuveno šamaranje na treningu), dok je sutra nastavak intervjua.

slika

Legenda.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 08 sep 2011, 00:10

et sad ja ispado necij alter ego :? :?

nego jel reko lizarazu gdje je uzo` sljive za rakije ako je peko ove godine
Thomas Müller - Fußballgott

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 sep 2011, 00:51

don_burza je napisao/la:et sad ja ispado necij alter ego :? :?

nego jel reko lizarazu gdje je uzo` sljive za rakije ako je peko ove godine
Pojasniću ti poslije njegovu tvrdnju. :D

Liza nije još kupio šljivu, drma staru zalihu. Ako mu Uli i ovaj put pomogne (u vezi traženja šljive) Liza će mu biti zauvijek zahvalan.
Ali po pristupačnoj cijeni. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 08 sep 2011, 01:06

Gomez se potpuno oporavio, povreda je iza njega, vrijeme u subotu za novi hat-trick, ovo su njegove utakmice. :D
Na utakmici protiv Rumunije zapazio sam kako u jednoj situaciji Ribery levati svoje čuvare, bilo na TV, ono poslije Dnevnika. :mrgreen:
Najviše od svega me raduje trahovita forma Mullera, ovako odavno nije igrao, čini se da je na vrhuncu dosadašnje karijere, s kakvom lakoćom probija i asistira, glavni igrač Elfa, čekamo potvrdu u Bayernu.
Šta je sa Brenom. :?

Meni rek'o da oravi Orahovaču, a Orasi će tek sada prispjeti. :mrgreen:
Tu priču o šljivama ne znam. :?
Čika Gero može li ta priča pred spavanje? :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 sep 2011, 02:11

@gero: ma lizarazu je jedna velika legenda i jedan od mojih najdražih igrača uz effea, kahna, scholla, elbera....
Lizarazu i Sagnol su činili taj fantastični bekovski par, jedan od najjačih koji smo ikad imali, oni su bili 100 % bayern, jer to su ljudi koji su svim srcem igrali za bayern
A za Lizarazua se sječam jednog zanimljivog komentara kada je u bundesligi zabio gol glavom...Komentator tada kaže : Und da ist Lizarazu, das Kopfballungeheuer :D :D :D
I kažeš mahmuran si @gero, moraš statit na kočnicu
A što se @Klareta tiče, ti znaš da je on uvijek mahmuran i da se ne ostavlja stare navike (ko ni ja) da dolazi ovde u kasne ili ti sitne sate :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 09 sep 2011, 01:33

@gero, našao sam jedinog čovjeka/bavarca koji ne voli Lizarazua pa ni posoljenog. To je dobri stari matorac Lothar :)
Kad već pominjete Lizu i šljivu, ne mogu da vjerujem kako niko nije vidio Lizarazua u Gradačcu :D

Nisam nešto upratio, kakav je zdravstveni karton naših igrača poslije tekmi kvalifikacija? Nije se niko povrijedio?
Kad već to spominjem, Robben je u toku 2 godine (ne)igranja za Real imao 9 povreda mišića. Impresivna kolekcija... Da pobrojimo one u Minkenu ;)

Naš bivši igrač Owen ipak neće imati priliku zaigrati protiv starih jarana. Mancini ga nije stavio na spisak za LP. Šteta... :)
Sent from my Philips Smart TV.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 sep 2011, 15:01

Rafinha izjavio kako nije lako igrati s Robbenom zbog previše napadačkog stila igre , nije lako čuvati leđa holandezu , Rafi bi želio biti malo više ofanzivniji po strani :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 09 sep 2011, 18:41

geronimo je napisao/la:Pričao je malo i o okršaju sa Lotharom (čuveno šamaranje na treningu), dok je sutra nastavak intervjua.
Osvanu i sutra, a Bogami i prekosutra, nastavka nema. :D Biće vremena, izvuć' se ne možeš, stjeran si uza zid. :lol:
Vjerovatnii sastav za sutra, mada nikad se ne zna :?
Neuer - Rafinha , Boateng , Badstuber , Lahm - Gustavo , Schweini - Muller , Kroos , Ribery - Gomez

Ne sviđa mi se uloga Kroosa, biće patnje ako ovako ostane, Muller mora na poziciju lutajućeg sa više slobode iza Gomeza, a tu desno može Pranjić :mrgreen: , pardon Alaba ili čak Kroos.

Kad smo kod Pranjića po meni je bio dosta solidan u prve dvije sezone, sada se nekud izgubio, skandal u reprezentaciji, ne vidim povratak, ovdje je postao višak, vrijeme da negdje drugo potraži sreću, evidentno da će vrlo teško dobiti priliku.

Također mi je još Breno mutan, iako stojim iza toga da posjeduje izuzetan talenat, izgleda da se nikad neće uspjeti skrasiti sa Minhenom. Njegovo sadašnje stanje mi izgleda kao karijera upropaštena povredama, čak i kad se vrati odmah neki novi problem. Iako sam rekao da bi trebalo produžiti s njim, sada nisam takvog mišljenja. :cry: Izgleda da je sj.ebao svoje zdravlje, te da će ga povrede nastaviti pratiti. Također ispisna lista. :cry:

Butt pokazao da je ljudina, te slijedi neko mjesto, u Bayernu mogu samo ljudi raditi.

Haj' kad sam napisao o ovoj trojici mogu vala i o Tymi i Oliću. S prvim već sada otpočeti pregovore, a drugog pratiti do kraja sezone, da slučajno nije isti slučaj kao i sa Brenom. :?
Evo približan citat jednog trenera koji je dugo radio sa Ivicom: Takvu osobinu kod jednog igrača nikad nisam vidio, kao da se utrkiva s nekim i obojica neko vrijeme idu u četvrtoj, a Ivica odjednom prebaci u petu. :lol: Za to treba imati nevjerovatnu fizičku pripremljenost, samo se jako bojim kad dođe u godine iznad 30-te, bojim se da to njegovo tijelo neće izdržati. :|

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 09 sep 2011, 18:46

Da se i ja malo javim, nisam odavno. :)
Jeste li primjetili da je ovim rotacijama za sada jedino Neueru, Lahmu i Schweiniju zagarantovano mjesto u prvih 11. Zbog toga najvise ispastaju Diego Armando i Pranjic. Ostali dobiju priliku koliko-toliko.
Nisam siguran, ali cini mi se da je i Badstuber bio konstantan, mrsko mi sada traziti, ali to je sigurno zbog povrede Lepog Brene. Da je zdrav barem bi ga jednom probao u pocetnom sastavu.

Klare

Post Postao/la Klare » 09 sep 2011, 19:07

@rasko, a Super Mariano, kod Juppa igra čak i povrijeđen, toliko ćemo o njegovom značaju. 8-)
Neuer, Lahm, Badstuber, Schweini, Gomez, to je ta okosnica ovog tima, vjerovatno će njih petorica imati najviše nastupa i minuta.
Tu su još, kad su spremni, uvijek u prvih 11 Robbben i Ribery, a Muller i Kroos se nekako mijenjaju, kao Gustavo i Tymo, ili Boateng, Rafinha i Buyten. To su glavni na koje se najozbiljnije računa, Petersen, Alaba i Olić dobiju pokoju utakmicu, minutu, a na Pranjića, Contenta i Usamija se nikako ne računa. vrlo lako da im se zbog povreda pridruži i Breno.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 10 sep 2011, 09:58

Ne znam da li gresim, ili ne, ali cini mi se da igramo pomalo defanzivno. Primetio sam da cesto ne postoji prava veza izmedju dva zadnja vezna i trojice ofanzivnih veznih. Nekako ima previse mesta izmedju njih. Pokusao bih sa Krosom umesto Timoscuka, posto bar pet puta na svakoj utakmici Timoscuk kad treba neko njemu da da loptu on pokazuje kome taj da doda loptu, kao da se plasi, da ce da je izgubi. Ne znam sta je u pitanju. Kazem, mozda gresim. Ali obratite paznju na to. Pa cak i Pranjic bi se bolje snasao. Mi svakako igramo dobru odbranu, nema razloga da ne igra neko drugi na toj poziciji.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []