Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- ElCartel11
 - Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Citam da se Mirzi prijeti smrcu?? Idemo iz krajnosti u krajnost

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
						a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
covjek fino objasnjava, ovaj ga kulira i onda ismijava kolegu koji bukvalno sjedi kraj njega, a minja se onda ko jos nesto i izvinjava. Vjernik sam, ali Damiru za ono bogaranje ne zamjerim, trebao mu je nabit u usta onu tablu. Lik ga citavo vrijeme kulira, jbt, koja kur.cobolja, pa ovo jos nisam vidio a gledam kosarku 20 godina.shalabajzer je napisao/la:Pa crta akciju Mula i govori Minja na jednu stranu, a Musa na drugu. I govori hajde da radimo dvije kretnje. Nastavlja pričati i govori igramo na Minju akciju. Tada Mirza ironično govori na Minju i smije se. To sam primjetio. Sutra vratim na tv-u tekmu da vidim jesam li dobro vidio.
Mislim da je to taj TO
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Dobro je pa je Musa dobio stan u Bihacu jer to ce mu biti najvece dostignuce u jednoj vrlo kratkoj karijeri. Ovo vcrs ce mu oboriti vrijednsot na draftu, a da ne govorim o ledjima i nemogucnosti igranja "pametne" kosarke. Za ovakvu Musinu sudbinu smo mi ponajvise krivi, uz njegovog trenera Bukvicu koji ga je slomio i njegovog manjka inteligencije sto je i vcrs dokazao.
Teletovic je samo reagovao za Musino dobro, Teletovic je covjek koji rizikuje 30 miliona u ovoj svjetskoj pripizdini i logicno je da je nervozan. Zatecen sam reakcijom javnosti, ali to je samo dokaz naseg debilnog mentaliteta.

Teletovic je samo reagovao za Musino dobro, Teletovic je covjek koji rizikuje 30 miliona u ovoj svjetskoj pripizdini i logicno je da je nervozan. Zatecen sam reakcijom javnosti, ali to je samo dokaz naseg debilnog mentaliteta.
Ja ne mogu da vjerujem da pojedinci,opet ponavljam pojedinci jer vecina je na Musinoj strani za momka govore da je kabadahija i seljacina zato sto se busa u prsa,neda na sebe i dize publiku jer eto ti klinjo sa 17 godina to ne smijes da radis i kada ti kapiten **** majku trebas da stojis mirno ispred njega i to sa pognutom glavom.Sve ono sto vidim kod ovog momka je pobjednicki mentalitet koji on nosi u sebi,zato nema pardona ni za jednog protivnika.Samo tako se stvaraju veliki igraci!,nazalost kod nas je takvo stanje u drustvu da ce te luzer sa takvim mentalitetom uvijek povlaciti za rukav ako se ne daj Boze osmjelis da pokazes zube,u ovom slucaju Mozgovu.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
						i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ehh a prije par godina sanjali neke idealne petorke uz dobrog selektora na kraju ostasmo samo na ovom djecaku Musi a pitanje je do kada ce i on ostati. Mislim da ce se Mirza poslije ovog veceras oprostiti, Đedovic se nikad nece vratiti, mislim da je i Renfroe rekao svoje a ostaje da se vidi sta ce Nurkic.
Toliko o onim team building idejama i o tome kako je onaj suzu pustio za ove momke i da je bar cijela zemlja slozna ko oni pff mos mislit.

Toliko o onim team building idejama i o tome kako je onaj suzu pustio za ove momke i da je bar cijela zemlja slozna ko oni pff mos mislit.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
						- Sir Oliver
 - Kontakt:

Dječak od 17 god je kriv što nam je kapiten ŠUPČINA ...
Mamu vam retardiranu, pa jel čitate vi šta pišete...

Mamu vam retardiranu, pa jel čitate vi šta pišete...
- calcio
 - Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
 - Kontakt:

BIHpatriota je napisao/la:Bravo, objektivan i realna komentar. Podrzavam ovakvo racionalno sagledavanje stvari .Rimes87 je napisao/la:U sustini je se desila sl. situacija. Mirza je u afektu krenuo na Musu iznerviran njegovim ponasanjem. Rastavljeni su. Musa se ponasao kabadahijski i mogao je dobiti jos vise od onogo lakta koji je mu spremio Rus, ne znam koji je tacno, stvarno, od ludila nisam ni vidio. Ni jedan, a ni drugi potez nisu za opravdanja. Zavrsena prica. Ne smije, ponavljam, ne smije se Musa onako ponasati. Ako nastavi sa ovakvim stvarima moze zaboraviti na dobru karijeru. Nije se smio ni Mirza onako ponijeti, trebao ga je odvuci na stranu i polako mu objasniti kako stoje stvari. Obojica su bili usijane glave. Ali, to smo mi, Bosanci. Meni je najgore od svega sto smo izgubili, a i za Mirzom, a i Musom me boli ona stvar sto je juznije od duse. Ima da igraju, a ne da smatraju da je cijela repka njihova. Ni Juka nije nista bolje se ponio pred kraj utakmice.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Slazem se.
- DragonGirl
 - Kontakt:

Šta reći na ovo večeras, osim još jedna bruka i sramota za naš sport i našu državu.  

Priče rekla-kazala, odnose na pripremama i slične stvari je teško komentarisati kada tome nismo prisustvovali, ali zato je ova večerašnja situacija i više nego jasna. Razumljivo je da se čovjek iznervira u sekundi, da je frustriran zbog loše partije, da mu pukne film, svašta nešto...Ali nije razumljivo da takav čovjek onda bude kapiten, pa da je najbolji i najpoznatiji igrač na svijetu. Zna se šta je uloga kapitena: smiriti situaciju onda kada dođe do napetosti i stati uz svoga igrača koliko god da je ovaj pogriješio, a ne braniti tuđe, biti svojevrsni glas razuma, a Mirza to očito nije.
I naravno, to sve vrijedi ako je u pitanju trenutna ljutnja, ali ako je kulminacija nečega što tinja odavno, dakle ako se sukob nastavio i u svlačionici, onda to baca još veću mrlju na cijelu situaciju. Ne branim Musu, ima situacija u kojima i on pretjera, ali to je ipak još uvijek dijete, pa je donekle i razumljivo. Međutim, ne znam zaista zašto je ovo trebalo jednom dobrom i iskusnom igraču kakav je Mirza, nekome ko je vjerovatno bio uzor i Musi i mnogim mladim košarkašima, nekome ko može donijeti mnogo toga našoj košarki. Za ponašanje u kojem očito sebi mnogo toga dopušta i odnos koji ima i prema suigračima i selektoru, jedan veliki

Priče rekla-kazala, odnose na pripremama i slične stvari je teško komentarisati kada tome nismo prisustvovali, ali zato je ova večerašnja situacija i više nego jasna. Razumljivo je da se čovjek iznervira u sekundi, da je frustriran zbog loše partije, da mu pukne film, svašta nešto...Ali nije razumljivo da takav čovjek onda bude kapiten, pa da je najbolji i najpoznatiji igrač na svijetu. Zna se šta je uloga kapitena: smiriti situaciju onda kada dođe do napetosti i stati uz svoga igrača koliko god da je ovaj pogriješio, a ne braniti tuđe, biti svojevrsni glas razuma, a Mirza to očito nije.
I naravno, to sve vrijedi ako je u pitanju trenutna ljutnja, ali ako je kulminacija nečega što tinja odavno, dakle ako se sukob nastavio i u svlačionici, onda to baca još veću mrlju na cijelu situaciju. Ne branim Musu, ima situacija u kojima i on pretjera, ali to je ipak još uvijek dijete, pa je donekle i razumljivo. Međutim, ne znam zaista zašto je ovo trebalo jednom dobrom i iskusnom igraču kakav je Mirza, nekome ko je vjerovatno bio uzor i Musi i mnogim mladim košarkašima, nekome ko može donijeti mnogo toga našoj košarki. Za ponašanje u kojem očito sebi mnogo toga dopušta i odnos koji ima i prema suigračima i selektoru, jedan veliki
Gdje to, vjerovatno trollovi od 14 godina hoce da budu coolElCartel11 je napisao/la:Citam da se Mirzi prijeti smrcu?? Idemo iz krajnosti u krajnost
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
						puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Zašto se kod nas uvijek stvara atmosfera da se mora stati na nečiju stranu. I Mirza i Džanan debili. Doduše, Mirza veći.
Nemanja, Minja i Elmedin jedini zaslužuju da ih se brani.

Nemanja, Minja i Elmedin jedini zaslužuju da ih se brani.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
A šta očekivati od reprezentacije koja za vrijeme priprema derneči ?

Nemanja kapiten !
Ili Stipan ako se vrati, i objasni koji k se desio, mada mogu mislit...

Ili Stipan ako se vrati, i objasni koji k se desio, mada mogu mislit...
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Tanka je granica između dobrog i lošeg, da je Mirza nasrnuo na nekoga starijeg svi bi bili na Mirzinoj strani, ovako brani se slabiji normala. U svakom slučaju nijedan komentar na ovo večeras nije netačan, a nijedan nije tačan, sredina je tu negdje. Baš mi je drago što sam propustio ovu eksploziju na internetu, osjećam se rahat prošla me već frka, sad samo čitam.

- ElCartel11
 - Kontakt:

http://www.hayat.ba/vijest.php?id=43265Sarmelino je napisao/la:Gdje to, vjerovatno trollovi od 14 godina hoce da budu coolElCartel11 je napisao/la:Citam da se Mirzi prijeti smrcu?? Idemo iz krajnosti u krajnost
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
						a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- 
				SlobodaTuzla1919
 - Kontakt:

Zna li neko zasto je Nurkic psovao nekom navijacu sve po redu poslije utakmice 

samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!
Ma Damir je isao linijom manjeg otpora, sigurno je sam sebi skocio u stomak i najradije bi ih poslao sve u PM i NBA status i sve da moze vratiti film unazad. Ovako je ponistio sebe, ispao je glupan i jos je na kraju izgubio utakmicu.tuzlak1987 je napisao/la:Evo kazu kada je Mula rekao Teletovicu da izlazi da odmori par minuta i spremio igraca da udje Mirza mu rekao: "Ko te ebe" i nastavio igrati :S
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
dobro pa se nismo potukli kao 2001 sa Grcima--Musa je bio spreman.

Krivac za poraz,a vjerovatno i za propale kvalifikacije, je samo jedan,njegovo ime je Mirza Teletovic.Mulaomerovica ne mogu ocima gledat ali on nema krivicu iz jednostavnog razloga sto niko nije ni slusao a kamoli radio ono sto on prica.Jedino je mogao odmah reci ja se povlacim,ne mogu raditi u ovakvom ambijentu.
Teletovic je upropastio citave kvalifikacije,prvo cirkus sa odlaskom u Rusiju a onda katastrofalna igra i ponasanje u ove dvije utakmice,covjek se ispucavao kao na treningu i njegovo ispucavanje nam je i presjeklo dobru igru i rezultat koji smo imali u prvom poluvremenu.
Ja ne znam sta se desilo s njim,sirom otvorenih ociju sam gledao sta frajer radi.Da li je namjerno sabotirao,svetio se nekome?Iskreno nista me vise ne bi iznenadilo.
U svakom slucaju je zalosno kako se covjek popi.sao na sve sto je do sada uradio,od heroja do vjerovatno najomrazenije osobe u sportskom zivotu BiH.Halalili bi njemu ljudi obracun sa Dzananom vjerovatno da je samo to njegov grijeh ali cjelokupni njegov performans u ovim kvalifikacijama mu sigurno nece halaliti.
Kako god bilo,htio on ili ne htio igrati,za grijehe koje je pocinio zasluzuje izgon iz reprezentacije,odmah veceras,bez ikakve rasprave.
I Mulaomerovic zato sto nije ili odmah odstranio njega ili sam odstupio.

Teletovic je upropastio citave kvalifikacije,prvo cirkus sa odlaskom u Rusiju a onda katastrofalna igra i ponasanje u ove dvije utakmice,covjek se ispucavao kao na treningu i njegovo ispucavanje nam je i presjeklo dobru igru i rezultat koji smo imali u prvom poluvremenu.
Ja ne znam sta se desilo s njim,sirom otvorenih ociju sam gledao sta frajer radi.Da li je namjerno sabotirao,svetio se nekome?Iskreno nista me vise ne bi iznenadilo.
U svakom slucaju je zalosno kako se covjek popi.sao na sve sto je do sada uradio,od heroja do vjerovatno najomrazenije osobe u sportskom zivotu BiH.Halalili bi njemu ljudi obracun sa Dzananom vjerovatno da je samo to njegov grijeh ali cjelokupni njegov performans u ovim kvalifikacijama mu sigurno nece halaliti.
Kako god bilo,htio on ili ne htio igrati,za grijehe koje je pocinio zasluzuje izgon iz reprezentacije,odmah veceras,bez ikakve rasprave.
I Mulaomerovic zato sto nije ili odmah odstranio njega ili sam odstupio.
					Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 11 sep 2016, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.

Sir Oliver je napisao/la:**** ti mater u ****....aloba90 je napisao/la:Dobro je pa je Musa dobio stan u Bihacu jer to ce mu biti najvece dostignuce u jednoj vrlo kratkoj karijeri. Ovo vcrs ce mu oboriti vrijednsot na draftu, a da ne govorim o ledjima i nemogucnosti igranja "pametne" kosarke. Za ovakvu Musinu sudbinu smo mi ponajvise krivi, uz njegovog trenera Bukvicu koji ga je slomio i njegovog manjka inteligencije sto je i vcrs dokazao.
Ovo je samo reakcija za tvoje dobro...