Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la kraljttbvb » 13 feb 2019, 23:32

sljivo je napisao/la: :rol: :rol:

Rang Brajtona. I to ovi bez dva najbolja grača.
:stop: :nene:

Brajton nije primio u posljednje 3 utakmice po 3 gola.

Ne vrijedjaj ljude ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 feb 2019, 23:35

ledar je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:
Istina, ne ide to sve glatko kao u prvom dijelu, vidi se da je forma u blagom padu, a i 2 boda bezveze izgubljena u subotu doprinijela da se ovako prica. Da je ostalo 3-0, svi bi pricali o atomskom BVB-u.

Bajern ima jako losu odbranu, mislim da ce i oni kiksati jos dosta puta do kraja, isto kao i BVB (ko je ocekivao da ce ih Levekuzen napucati ko kantu). A to sto BVB ide Bajernu, nije neki hendikep, pa BVB voli igrati protiv napadackih ekipa ;)
Naravno da ništa nije gotovo, ja sam napisao svoju percepciju. A percepcija je da idete silaznom krivuljom i da bi vam nasušno trebao jedan brejk da se ponovo presložite. Remi sa Frankfurtom i Hoppeom načelno nije loš, ali kad ste u trci sa bayom i u ovakvom sistemu bodovanja to je skoro ko poraz.

Što se tiče Kusena oni su sa Boszom druga momčad i reza sa bayom me nije iznenadila, isto ko što očekujem da protiv vas uzmu bar bod. Vidjećemo ko će da pandrkne u CL, to je isto važna varijabla.
Bio si u pravu, posipam se pepelom :)

"Kako zeznuti cijelu sezonu u samo 7 dana", novo ostvarenje u kinima vec od sutra :D

Jedino treba Zorcu skinuti kapu da za igraca koji je zaboravio hodati, a ima jos godinu ugovora uzme 60+ milki :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 feb 2019, 00:12

Ne mogu se oteti utisku da je u Borusiji najveci problem odbrana. Protiv kvalitetnijeg protivnika se vidi koliko su limitirani u postavljanju i pracenju igraca.
Podsjecaju me na United.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 feb 2019, 00:38

Čitava ekipa im je nesrazmjerna, rekoh već na onoj temi Lige prvaka, kombinacija premladih igrača sa starijim igračima čiji je peak odavno prošao (Pišček, Šmelzer, Gotze itd). Na njihovu nesreću, to ih najviše košta u odbrani, pored ovih "legionara" tu je ova mlađarija Diallo, Zagadou, Hakimi i Akanji al' njima treba još iskustva za ovakav nivo.

Npr ako bi Dortmund uspio sačuvati ove mlade igrače u narednih par godina (Larsen, ova četvorica u odbrani, Sancho, Weigl itd) siguran sam da bi se mogli vratiti na onaj nivo od prije 5-6 godina, al' teško je to očekivati s obzirom na njihovu transfer politiku.

Sve u svemu, ja koji ih sporadično pratim (kao i čitavu BL) mislim da je ovo neki njihov maksimum u ovom trenutku, pa čak su i premašili očekivanja u ligi gdje su još uvijek prvi na tabeli, iako je Bayern u nekoj formi toplo-hladno čitavu sezonu i možda je razlika trebala biti još veća nego što je sada, opet mislim da je ovo trenutno stanje veliki uspjeh za Dortmund.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 feb 2019, 07:23

Favreov poraz pa kakva je ono postavka od igre sunce ti žarko, stoje iz lopte kao da oni vode 3:0. Nakon prvih 45 morao je odmah izbaciti Gotzea al' ne on tek u 77 vadi Zagadoua. :facepalm: Onog Hakimija neka odmah nabiju s noge na nogu u Real kakv panj, lik je isključivi krivac za 2 gola.Dribla kod svog gola i naravno izgubi loptu pade gol (Son) drugi gol uopšte ne gleda da mu Vertonghen prolazi iza leđa.

Pulisic katastrofa u drugom pol čovjek sam sebe dribla, ajd u prvom je i nešto napravio al kasnije potonuo ko Titanik.

Ovdje je sve završeno šteta mislio sam da će napraviti nešto gledajući igre ove sezone ali,...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 14 feb 2019, 10:12

ASD je napisao/la:Ne mogu se oteti utisku da je u Borusiji najveci problem odbrana. Protiv kvalitetnijeg protivnika se vidi koliko su limitirani u postavljanju i pracenju igraca.
Podsjecaju me na United.
Normalno kad svaku utakmicu igraju drugi igrači, da igraju Hakimi-Akanji-Diallo-Piszczek, druga bi priča bila, ovako imamo Topraka koji je relativno spor igrač i skoro nikako nije igrao ove sezone i Zagadoua koji je pristojan igrač s klupe, ali nije vidio fudbala 2 mjeseca.
Saurman je napisao/la:Favreov poraz pa kakva je ono postavka od igre sunce ti žarko, stoje iz lopte kao da oni vode 3:0. Nakon prvih 45 morao je odmah izbaciti Gotzea al' ne on tek u 77 vadi Zagadoua. :facepalm: Onog Hakimija neka odmah nabiju s noge na nogu u Real kakv panj, lik je isključivi krivac za 2 gola.Dribla kod svog gola i naravno izgubi loptu pade gol (Son) drugi gol uopšte ne gleda da mu Vertonghen prolazi iza leđa.

Pulisic katastrofa u drugom pol čovjek sam sebe dribla, ajd u prvom je i nešto napravio al kasnije potonuo ko Titanik.

Ovdje je sve završeno šteta mislio sam da će napraviti nešto gledajući igre ove sezone ali,...
Previše bojažljiva postavka, ne bi ništa bilo da je odigrao hrabro kao i u BL, možda bi završilo tipa 4:2 za Tottenham, ali barem bi ličilo na nešto, ovako bolan period nakon pauze. Hakimi je odličan igrač ove sezone, u drugom poluvremenu je jednostavno pao jer nije mogao igrati sa Sanchom koji je odjednom više udvajan i mora pokrivati i Gotzeovu poziciju dok ovaj trčkara i "umara protivnika" što možda upali protiv Nurnberga i ekipa kojima nedostaje kvalitete u odbrani pa igrači slijepo pokrivaju nekoga ko nije opasnost po gol, nikako i u LP.
Najbitnije je izaći iz krize, nije ovaj BvB mnogo iza zlatne generacije, ako se osvoji Buli udarit će se dobar temelj za dalje, a svakako naljeto vjerovatno dolazi Thorgan Hazard i još neki igrači, mnogo novca je u klubu od ovih transfera, shvatam da se fokusiraju na omladinski pogon i izgradnju još boljih kampova, a i da su oprezni zbog praktičnog bankrota prije 15ak godina, ali sigurno će se izdvojiti dovoljno novca da se pokupe dobri igrači.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 feb 2019, 16:10

@kraljttbvb

Ko je bio u pravu je apsolutno nebitno, bitno je da se presložite i vratite na pravi kolosjek. Prije svega morate posložit obranu, u zadnje tri utakmice kasirali ste 9 komada. Istina je da su vam 2 od zadnja 4 ozlijeđena, ali mislim da nije ni najsretniji Favreov izbor, osobno ne bih stavljao Dialla na beka pored zdravog Schmelzera. Hakimi je izvrstan igrač, no vidi se da mu fali iskustva i to se plaća. Naučiće na greškama, ali onda će nažalost natrag u Real.

Možda je ovo ispadanje (jer zapravo se radi o tome) prilika za novi početak. Ionako je bilo teško očekivati da će Favre, koji u svojoj karijeri ništa u kup natjecanjima nije osvojio, odjednom tu postati uspješan.

Osobno bih protiv Nürnberga dao priliku onima koji su malo ili nikako igrali, prije svih Wolfu, Philippu i Larsenu. Uzvrat sa Totaćem bih igrao sa kombiniranom, da ne kažem drugom momčadi, ali bih zato protiv Kusena digao sve na noge jer je to utakmica odluke.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 feb 2019, 19:27

kako je favre samo ispao glup i polupismen prosto je za nepovjerovat....covjek citavu sezonu uigrava jedan sistem , s tim raspe atletico i bayern i onda u najvaznijoj tekmi u sezonu izmislja toplu vodu ... lazna 9 je mislim najgluplji izum u historiji fudbalske taktike, onoliko gusenja lopte i beskrajnog i besciljnog dodavanja nisam u zivotu vidio..sve sto protivnik treba uradit da to neutralise je da stavi trojicu pozada i to je to...lopta dodze na stranu nemas kome centrirat, kad je u lopta sredini niko ne utrcava iza ledza odbrane nego i sanco u pulisic hoce loptu na krilo pa da onda trce na odbranu..ja sam 100 posto siguran da je phillip igrao odpocetka da bi dali bar jedan gol jer bi imali kome dati loptu u 16tercu...onda ona budalastina sa diallom na beku...2 lijeva beka mu na klupi sjede a on stavlja stopera da igra tu poziciju iako to nikad ili je rijetko u zivotu covjek igrao....guerrera nikako ni nekoriste na toj poziciji , pa prodajte ga onda ako nije dovoljno dobar jer ste ga nakon eura doveli da bude startni livevi bek...on krilo nije niti moze bit...kako moze **** stoper biti bolji od prirodnog lijevog beka na toj poziciji,,,svasta...onda pulisic...covjek koji nece biti tu sljedece godine da dobije prednost prije larsena...pa zar nije bolje larsenu dati sansu da igra da stice iskustvo koje ce ti biti od neprocjenjive vaznosti sljedece godine nego ovom chelsejevom propalitetu...onda primanje 2 gola u zadnjih 20 minuta je vec postala normala i bojim se da favre nije sposoban ekipu psihicki da spremi da se to nedesava,,,,zbog toga se vec zijanio kup a vjerovatno i titula a navjverovatnije i lp.... u sljedecoj tekmi sa totenhamom guerero obavezno na lijevom beku a paco i reus u spicu...dahoud i witsel u sredini larsen i sancho po strani..to je jedini nacin da se prodze , nije nemoguce jer rani gol moze puno toga promjenit...ali ko da gledam , favre ce opet biti takticki nadmudren i ispast ce jos gluplji nego jucer....daj boze da se varam

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 feb 2019, 22:23

U Frankfurtu stvarno po prvi put vidim nekog Bundesligaša koji će dogurati daleko u EL, prvo, grupu su razvalili, a sada su u ranoj fazi ovog takmičenja u gostima praktički nadigrali izuzetno opasnog protivnika, valjda nisu toliko kurate sreće ako prođu da u sljedećem kolu opet izvuku Chelsea, Benficu ili Inter.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 feb 2019, 22:48

coelho41 je napisao/la:U Frankfurtu stvarno po prvi put vidim nekog Bundesligaša koji će dogurati daleko u EL, prvo, grupu su razvalili, a sada su u ranoj fazi ovog takmičenja u gostima praktički nadigrali izuzetno opasnog protivnika, valjda nisu toliko kurate sreće ako prođu da u sljedećem kolu opet izvuku Chelsea, Benficu ili Inter.
Sa igracem vise su primili gol sto je svakako porazavajuca cinjenica no kapa do poda za dosadašnje rezultate a misljenja sam da ce lako proci Shakhtar.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 feb 2019, 22:56

Dobar Eintracht ali ostaje ipak gorak okus jer su mogli izvući bolji rezultat od ovoga. Nadam se da ih to neće koštati u revanšu
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 feb 2019, 23:07

Pitam se hoce li iko od Bundesligaša zabiljeziti pobjedu u prvoj fazi?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 feb 2019, 23:12

Omerbavarac je napisao/la:Pitam se hoce li iko od Bundesligaša zabiljeziti pobjedu u prvoj fazi?
LivBay13, citiraj me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 feb 2019, 23:27

Eintracht je cijelu sezonu za pohvalu, pa i za ovo večeras. A svakako da se slažem da su prokockali da ostvare još bolji rezultat večeras (s igračem više).

Što se Dortmunda tiče, oni su imali skoro pa idealnog protivnika, koji je još imao problema s povredama i propustili su veliku priliku. Ali BVB je luda ekipa i sa jednim nastupom kao protiv Atletica oni bi i Tottenhamu mogli uvaljati par golova i proći dalje. Samo kvaka je u tom što valja takav nastup ponoviti. Oni su u nezgodno vrijeme upali u ovu rupu, krizu rezultata. Tako da je to Tottenham dobro iskoristio, pogotovo na iskustvo. Druga je stvar, što Dortmund ima dobru ekipu, ali to je tih prvih 11 i eventualno plus 1 ili 2 igrača. I onda nemaš širine da zamijeniš jednog Reusa koji im je jako bitan.
A i Favre je imao sinoć čudnih poteza, samo ovo prethodno rećeno se ne smije nikako zanemariti, možda je i presudno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 feb 2019, 00:38

Eh, gdje su ona vremena kad je Shakhtar nešto predstavljao u evropskom nogometu... Fernandinho, Willian, Douglas Costa, Mkhitaryan, Srna, Adriano, Chygrinskiy, Rakitskyi.... da su mogli zadržati ovu momčad bila bi to jaka družina, a ovo sad je tuga i čemer.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 15 feb 2019, 00:42

sljivo je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Pitam se hoce li iko od Bundesligaša zabiljeziti pobjedu u prvoj fazi?
LivBay13, citiraj me.
Moram ja prije vremena. Ko ste i šta ste uradili sa sljivom :!: :?:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 feb 2019, 04:52

ledar je napisao/la:Eh, gdje su ona vremena kad je Shakhtar nešto predstavljao u evropskom nogometu... Fernandinho, Willian, Douglas Costa, Mkhitaryan, Srna, Adriano, Chygrinskiy, Rakitskyi.... da su mogli zadržati ovu momčad bila bi to jaka družina, a ovo sad je tuga i čemer.
Rat je ucinio svoje...nazalost donetsk ce ostati okupiran a shaktar vjerovatno vise nikada nece zaigrati na donbass areni...ultrasa vise nema u donetsku jer su protjerani jer su bili teski nacionalisti...i da se vrate kome ce kad je sva raja po kijevu i harkivu

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 feb 2019, 15:46

ledar je napisao/la:Osobno bih protiv Nürnberga dao priliku onima koji su malo ili nikako igrali, prije svih Wolfu, Philippu i Larsenu. Uzvrat sa Totaćem bih igrao sa kombiniranom, da ne kažem drugom momčadi, ali bih zato protiv Kusena digao sve na noge jer je to utakmica odluke.
Ja bih licno sa najjacim sastavom krenuo kontra Nurnberga. Ako nista da se pobjedom vrati poljuljano samopouzdanje i da se pokusa krenuti u neki novi niz pobjeda, jer u naredna 4 kola se uglavnom igra protiv ekipa iz donjeg dijela tabele (18. Nurnberg, 6. Leverkuzen, 15. Augzburg i 16. Stutgart).

Ja mislim da sa Leverkuzenom nece biti problema. BVB nakon Nurnberga nema utakmica (7 dana slobodno), dok Leverkuzen ima pravo aktivan rezultat protiv Krasnodara i puno ce umorniji uci u utakmicu protiv BVB-a.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 feb 2019, 19:19

Frizer je kriv
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 feb 2019, 21:29

Bajernova odbrana neodoljivo podsjeca na BVB-ovu :mrgreen:

Mada dok je ove panjine na golu Augsburga, za Bajern nema problema :)

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.