FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

Anex
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Anex » 13 maj 2025, 09:47

NoProfit je napisao/la:
13 maj 2025, 02:10
E ne možeš da vjeruješ šta sve nećeš pročitati ovdje. Mislim da nije ostala nijedna teorija zavjere koja se ovdje nije povukla o tome šta je i ko je iza objave. A zapravo je to samo vruća glava tj. više njih koju je zabolio poraz (od najvećih dušmana) na onakav način.

Opušteno, svakog čuda tri dana dosta, tako će biti i već jeste i za ovo. Što se mene tiče, jedva čekam finale kupa. :bih:
Ta vruća glava je nanijela najveću sramotu u istoriji i trebala je kad se ohladi da popravi ako se šta može popraviti,iznese dokaze ili se izvine svima u klubu i svim navijačima ako to kome više išta i znači

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 13 maj 2025, 09:48

Jako puno glupih i nelogičnih komentara i na forumu i na svim društvenim mrežama, bez da se iko uvrijedi. Hajmo stvari staviti na vagu:

Scenarij 1. - Kup za 3 boda dogovoren:

Ako je ovo tačno i imaju dokazi, prošlo je dovoljno dana da se podnese tužba protiv osobe/a koje su ovo dogovrile i iznese se u javnost od strane HZ. FKS se protekle 3 sezone bori protiv korupcije u domaćem fudbalu i ako imaš bilo kakve dokaze najbolje bi ih bilo sada priložiti makar na štetu SVOG kluba i time se dokaže da navijači ne žele nikakve dogovore sa rušiteljima i države i svega što je vezano za jednu i jedinu BiH, i samo hoće pošteno uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijtu i bodriti svoj klub.

Scenarij 2. - Sve regularno

Nakon 4-0 u kupu i potpunog rastavljanja na proste faktore ekipe lištice gdje se igralo protiv njihovog najjačeg sastava logičan slijed je bio odmoriti najvažnije igrače posebno zbog svih povreda i perioda sezone u kojoj se nalazimo od strane ZZ. Hajmo logički sagledati ako si igrač FKS i želiš igrati i dokazati se treneru onda moraš biti barem 50% od igrača iz prve postave što je dovoljno za pobjedu protiv onakve lištice. Zekić je dao svima priliku, što bih i ja uradio - ako nisi u stanju kao igrač izvuć pobjedu protiv onakve lištice (a nisu) onda nisi ni igrač za klupe FKS a ne prvih 11. Unušić IBJB Mustafić, Kapetanović, Gruzijac 2, Lulić, Mehmedović - nisu kalibar za nas. S druge strane lišica nakon poraza od 4-0 kojeg vjerujem ni oni nisu očekivali su morali dati 200% od sebe, što je i logično. Gol smo primili zbog greške pojedinca, ostala dva su s pravom poništena.

Zaključak:

Prvi scenarij - ili HZ da javno objave sve što imaju i popišaju se i po upravi i po čitavom savezu i otkriju korumpiranu hobotnicu, il da se većina grupe (kako kažete koja nije ni znala za saopštenje) ogradi od toga i ode na proslavu kupa i podrži igrače i SŠ.

Drugi scenarij: Jedina greška koju je šef napravio ovdje po meni je što je ostavio Turkeša na klupi, i samo mu se to može zamjeriti. Ne možete njemu zamjeriti što mu igrači neće da ginu kako mi kažemo za Vedrana, ako igrač nije toga sam svjestan onda ga je**.

Ako ZZ ide na kraju sezone, bolje je neka ode odmah nakon kupa, na kraju sezone je već prekasno i ponovo se vrtimo u krug.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 maj 2025, 09:54

Anex je napisao/la:
13 maj 2025, 09:47
NoProfit je napisao/la:
E ne možeš da vjeruješ šta sve nećeš pročitati ovdje. Mislim da nije ostala nijedna teorija zavjere koja se ovdje nije povukla o tome šta je i ko je iza objave. A zapravo je to samo vruća glava tj. više njih koju je zabolio poraz (od najvećih dušmana) na onakav način.

Opušteno, svakog čuda tri dana dosta, tako će biti i već jeste i za ovo. Što se mene tiče, jedva čekam finale kupa. :bih:
Ta vruća glava je nanijela najveću sramotu u istoriji i trebala je kad se ohladi da popravi ako se šta može popraviti,iznese dokaze ili se izvine svima u klubu i svim navijačima ako to kome više išta i znači
Odmah se sjetim one scene iz boj na kosovu, kad onaj sultan kaze “ova glava puno prica, odsjecite mu je” :rol: :rol:
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 13 maj 2025, 09:54, ukupno mijenjano 1 put.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 maj 2025, 09:54

prosle godine nam listica utrpa hladno tri kuci. Nisam vidio neke tragikomedije.

druga stvar, igrali smo prvu u Kupu koji nam je mnogo bitniji. Ubili listicu ugazili je? Znaci svaki poraz od listice trebamo ocekivati smjene trenera, kolektivni harakiri i sta sve ne..

dajte, 2000 ljudi dodje na utakmicu toliko o postovanju ka VP i svemu tome..

Stupam u sarajevsku ekipu licemjera..

Zekicu ne daj se!!! Sve je ovo pokusaj sabotiranja, i svjesno se islo na to sto ti najvise smeta jer si ljudina i covjek. A ovi neljudi tacno znaju sta pravog covjeka boli.

Ne daj se, poslije ovog nebo je samo granica. Odavde direkt u Man UTD :D

Zivio el Hefe
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 13 maj 2025, 09:55

ado-hz je napisao/la:
13 maj 2025, 09:03
Ako danas bude press konferencija a trebala bi nekom logikom da bude onda ce to biti jedna on najzanimljivijih u zadnjih par godina
Nema pressa

striktnosarajevski
Kontakt:

Post Postao/la striktnosarajevski » 13 maj 2025, 10:13

stokastoka23 je napisao/la:
13 maj 2025, 09:48
Jako puno glupih i nelogičnih komentara i na forumu i na svim društvenim mrežama, bez da se iko uvrijedi. Hajmo stvari staviti na vagu:

Scenarij 1. - Kup za 3 boda dogovoren:

Ako je ovo tačno i imaju dokazi, prošlo je dovoljno dana da se podnese tužba protiv osobe/a koje su ovo dogovrile i iznese se u javnost od strane HZ. FKS se protekle 3 sezone bori protiv korupcije u domaćem fudbalu i ako imaš bilo kakve dokaze najbolje bi ih bilo sada priložiti makar na štetu SVOG kluba i time se dokaže da navijači ne žele nikakve dogovore sa rušiteljima i države i svega što je vezano za jednu i jedinu BiH, i samo hoće pošteno uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijtu i bodriti svoj klub.

Scenarij 2. - Sve regularno

Nakon 4-0 u kupu i potpunog rastavljanja na proste faktore ekipe lištice gdje se igralo protiv njihovog najjačeg sastava logičan slijed je bio odmoriti najvažnije igrače posebno zbog svih povreda i perioda sezone u kojoj se nalazimo od strane ZZ. Hajmo logički sagledati ako si igrač FKS i želiš igrati i dokazati se treneru onda moraš biti barem 50% od igrača iz prve postave što je dovoljno za pobjedu protiv onakve lištice. Zekić je dao svima priliku, što bih i ja uradio - ako nisi u stanju kao igrač izvuć pobjedu protiv onakve lištice (a nisu) onda nisi ni igrač za klupe FKS a ne prvih 11. Unušić IBJB Mustafić, Kapetanović, Gruzijac 2, Lulić, Mehmedović - nisu kalibar za nas. S druge strane lišica nakon poraza od 4-0 kojeg vjerujem ni oni nisu očekivali su morali dati 200% od sebe, što je i logično. Gol smo primili zbog greške pojedinca, ostala dva su s pravom poništena.

Zaključak:

Prvi scenarij - ili HZ da javno objave sve što imaju i popišaju se i po upravi i po čitavom savezu i otkriju korumpiranu hobotnicu, il da se većina grupe (kako kažete koja nije ni znala za saopštenje) ogradi od toga i ode na proslavu kupa i podrži igrače i SŠ.

Drugi scenarij: Jedina greška koju je šef napravio ovdje po meni je što je ostavio Turkeša na klupi, i samo mu se to može zamjeriti. Ne možete njemu zamjeriti što mu igrači neće da ginu kako mi kažemo za Vedrana, ako igrač nije toga sam svjestan onda ga je**.

Ako ZZ ide na kraju sezone, bolje je neka ode odmah nakon kupa, na kraju sezone je već prekasno i ponovo se vrtimo u krug.
Turkeš muku muči sa leđima, pitanje je da li je i on sam mogao odigrati bar 10 minuta. Kao što si i napisao, mnoge je odmorio za Kup utakmicu. Što zbog blažih bolova, što zbog dosta stvari.

Sve u svemu, ne bi valjalo da ode. Tek smo počeli graditi neki sistem. A Hz su donijele ishitrenu odluku i objavu. Sa istom se trebalo sačekati, naravno ako je to sve istina, i ako nisu upitanju kojekakvi talovi itd itd itd.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 13 maj 2025, 10:18

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 maj 2025, 09:54
prosle godine nam listica utrpa hladno tri kuci. Nisam vidio neke tragikomedije.

druga stvar, igrali smo prvu u Kupu koji nam je mnogo bitniji. Ubili listicu ugazili je? Znaci svaki poraz od listice trebamo ocekivati smjene trenera, kolektivni harakiri i sta sve ne..

Zekicu ne daj se!!! Sve je ovo pokusaj sabotiranja, i svjesno se islo na to sto ti najvise smeta jer si ljudina i covjek. A ovi neljudi tacno znaju sta pravog covjeka boli.

Zivio el Hefe
Pa to je i sumnjivo dobio si ih, unistio si ih. Bukvalno prisli golu nisu cijelu tekmu. 3 dana kasnije isti taj tim ti daje gol i ima vise zicera i 2 ponistena gola. A pritom mi imamo nase sanse gdje nas najbolji strijelac puca pravo u golmana i pored gola... Slicna situacija i protiv Borca gdje si ih ubio u kupu a onda nisi mogao meda u BL. Ovdje se danima prica o nekakvim dokazima a svako ko je gledao tekme je mogao pomisliti da nesto nije u redu. A da dizemo u nebo nekog trenera ili igraca nakon 1 sezone je po meni nepotrebno, i da citav strucni stab i igracki kadar sutra napuste klub FK Sarajevo ce opet postojati. A uz klub i najvjerniji navijaci sa sjevera, i na kraj svijeta ako treba.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 13 maj 2025, 10:22

Anex je napisao/la:
NoProfit je napisao/la:

Evo neću reći da je namješteno.

Klub/Trener je također taj koji je nanio sramotu tako što je izveo drugu ekipu protiv najvećih dušmana u državi, protiv kluba čiji navijači pjevaju "Javi se" našem navijaču koji je izgubio život ispred njihovog stadiona. Tu ideš na nož i u kost, a ne k'o pi.čkica. :thumbup:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 maj 2025, 10:25

Maroon1946 je napisao/la:
13 maj 2025, 10:18

Zivio el Hefe
Pa to je i sumnjivo dobio si ih, unistio si ih. Bukvalno prisli golu nisu cijelu tekmu. 3 dana kasnije isti taj tim ti daje gol i ima vise zicera i 2 ponistena gola. A pritom mi imamo nase sanse gdje nas najbolji strijelac puca pravo u golmana i pored gola... Slicna situacija i protiv Borca gdje si ih ubio u kupu a onda nisi mogao meda u BL. Ovdje se danima prica o nekakvim dokazima a svako ko je gledao tekme je mogao pomisliti da nesto nije u redu. A da dizemo u nebo nekog trenera ili igraca nakon 1 sezone je po meni nepotrebno, i da citav strucni stab i igracki kadar sutra napuste klub FK Sarajevo ce opet postojati. A uz klub i najvjerniji navijaci sa sjevera, i na kraj svijeta ako treba.
Arsenal dobije Reala 3:0 pa iducu u ligi igra 1:1 sa Brentfordom?!

"A pritom mi imamo nase sanse gdje nas najbolji strijelac puca pravo u golmana" - ovo je maliciozno oprosti, taj isti nas najbolji igrac je tokom sezone imao x istih promasaja. Ovo sto mi ispitujemo je Sci-Fi i ako je to neki dokaz namjestanja onda nemam rijeci.
Ponovo kontradiktorno, ne mozes dati podrsku igracu a ti si u ovom slucaju istog optuzio najstrasnije.

sto se istom sefu na doceku reklo da je liga u drugom planu? Ja to vidim kao razlog slabijih partija protiv istog protivnika u ligi.

moje misljenje je da ovo posljednji ocajnicki pokusaj da se u klubu promijeni struktura. Oko Sarajeva su uvijek interesdzije i njima nista nije sveto a da gledaju isti cirkus svake godine im je ok.

Mi to moramo presjeci, meni je dosta svakih 6 mjeseci mijenjati trenere. Toliko lud nisam i ne zudim za rolerkosterima u zivotu.

@NoProfit onda se prenese treneru da nam je i svaka ligaska do kraja bitna a ne da nas ne interesuje liga. Pa kad lik izmijesa sastav, jer nas ceka revans kupa gdje je lopta okrugla i nije prvi put da se neko vrati sa 4:0, onda je on kriv. Tri put mjeri jednom sijeci.

ako je vama ok ova situacija, klubu ne zelite dobro.. ruzno za reci ali tako je.

Ako nije 100% UNFKS za saopstenje, onda je ono irelevantno. A po svemu sudeci, nije.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 maj 2025, 10:28

Zivio el Hefe
Kako isti taj tim kad je izmijenio pola ekipe bar??

Guliashvili nije fulao nemoguce, 3 puta izlazio na golmana protiv Zrinjskog u Mostar u, recimo..??

Ja pregledao 2 puta utakmicu, poteza jednog nema da ga nije bilo na nekim drugim utakmicama po čemu bi bacio mrvu sumnje da je nešto štimano. Drugo je što ste vi nasjeli na price o namještanju.
Od početka je bila priča Vico namjestio Zelji Kup I protivnike takve dobijao da prodje.. I sta bi?

Postojati ce Sarajevo I nakon Zekica majstore samo mi ovdje pričamo o nekakvom kontinuitetu evo godinama u tome je problem.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 13 maj 2025, 10:32

NoProfit je napisao/la:
13 maj 2025, 10:22
Anex je napisao/la:
NoProfit je napisao/la:

Klub/Trener je također taj koji je nanio sramotu tako što je izveo drugu ekipu protiv najvećih dušmana u državi, protiv kluba čiji navijači pjevaju "Javi se" našem navijaču koji je izgubio život ispred njihovog stadiona. Tu ideš na nož i u kost, a ne k'o pi.čkica. :thumbup:
I ne samo to.Mi smo ti koji se bore za regularnost takmičenja,pokrećemo inicijative,vodimo ratove itd
Nije fer i nije sportski tri kola prije kraja lige izvoditi drugi tim protiv ekipe koja se bori za opstanak,direktnu štetu činiš Igmanu,Posušju i svim drugim klubovima koji imaju svoju rečunicu.
Mogu misliti šta bi se pisalo da recimo Velež izvede drugi tim protiv Željezničara dok se mi sa njima ganjamo za titulu.
Jbg nije fer,treba se pogledati u ogledalo pa srati po drugim.
Zadnja izmjena: SamoDaKazeem, dana/u 13 maj 2025, 10:33, ukupno mijenjano 1 put.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 maj 2025, 10:32

Zivio el Hefe
Brate ja nekoliko puta vec pisem, jesmo li to mi PSG ove lige pa da vedrimo i oblacimo svima, da biramo kad cemo zapet a kad ne? Pa Siroki nije nimalo losa ekipa, Klafuric je dobar trener, a oni su u toj ligaskoj tekmi imali puno veci motiv nego mi. Mozemo mi sa tribina skandirat Vedranovo ime svaki dan, al pola nasih igraca su stranci, druga polovina nije bila u pelenama kad se desila ta tragedija dole. Ne znaju, ne osjecaju to. Kao sto poslijeratne generacije nikako ne mogu shvatit sta je rat i sta je gubitak u ratu, jer ne znaju. Njima to nije motiv kao nama.

Kazes, Guliashvili puca u golmana. Pa sta je na derbiju na Grbavici bilo, jesmo li.i to prodali? 4-5 cistih zicera je sam on fulio, Mehmedovic prazan gol, Krpic sam s peterca cijeli gol. Je li i to bio dogovor i kladionica?

U fudbalu je jako cesta pojava da dva kluba igraju dvomec ili tri tekme u par dana sa totalno drugacijim ishodima. Pa vidi u LP preokreta, na 3:0 nisi siguran vise. A tekme u 7 dana budu. Zato fudbal i jest zanimljiv sport i zato ga i pratimo i gledamo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Sarajevo_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo_BiH » 13 maj 2025, 10:40

NoProfit je napisao/la:
Anex je napisao/la:
NoProfit je napisao/la:

Ovo je prvi put da smo izgubili od njih od 2009. godine ili sta

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 13 maj 2025, 10:51

slika

Jel' ovo išaret :) ?

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 13 maj 2025, 10:52

Sarajevo_BiH je napisao/la:
13 maj 2025, 10:40
NoProfit je napisao/la:
Anex je napisao/la:

Ovo je prvi put da smo izgubili od njih od 2009. godine ili sta
Nije problem poraz druže. Problem je što si tako olako shvatio utakmicu protiv njih i što je, u očima šire javnosti, ispalo da si je čak i dogovorio. Ako ćemo mak na konac, prvi put poslije pogibije Vedrana smo "srušili" stadion zbog 1:1 na Koševu protiv njih.

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 13 maj 2025, 10:56

[/quote]

[/quote]

Haj molim te objasni samo kako je klub i trener nanio sramotu ? Šta samo prva ekipa, prvih 11 treba ginut za Vedrana ? OD SVAKOG IGRAČA SE OČEKUJE DA GINU ZA VEDRANA i od Gulija kao najboljeg i do je***** IBJB i sličnih njemu! Ako si igrač Sarajeva svaka ti utakmica treba biti kao finale LP, posebno protiv lištice, tačnije ako si dostojan ovog dresa i grba, što ovi le**ti nisu. I većina koja je igrala protiv lištice i koja je većinu sezone klupirana dovedena je prije ovog SS i ZZ.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 13 maj 2025, 10:56

Jbg svi smo tu nic popizdiili,ja jedva kuci se vratio od muke. Poslije utakmice u kafani svi pricali kako su hz ckapi sto ovo dozvole, ja se raspravljao sa svima kako treba podrska. Kad dosao kuci procitam obavjestenje. Ti sad isti napadaju hz sto se oglasile. Totalno neko ludilo nastalo. Ja samo kazem svi smo odlijepili

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 maj 2025, 11:02

Sad kriv Zekic za sve, ljudi prosle godine dodjose na Kosevo, s navijacima, popisase nas hladno. Sta bi sa onim "U Sarajevo svratite kad mu.da stisnete"? Stisnuli, dosli, sta se desilo? Nista. Jesmo li svi mi tad na tribinama bili dusmani kluba jer smo pustili da NAVIJACI koji pjevaju "javi se" dodju na Kosevo da navijaju? Al problem je slabo odigrana utakmica protiv ekipe gdje takodje igraju likovi koji nisu bili rodjeni u taj vakat. Smijesno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 13 maj 2025, 11:03

Svakako ekipu do kraja podržati uzeli smo kup i nadam se da ćemo ostati na trećem mjestu. Do kraja samo najjača ekipa, bez odmaranja i rotacije. Mislim da rutinski možemo uzeti 9b.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 13 maj 2025, 11:06

stokastoka23 je napisao/la:
13 maj 2025, 10:56

Haj molim te objasni samo kako je klub i trener nanio sramotu ? Šta samo prva ekipa, prvih 11 treba ginut za Vedrana ? OD SVAKOG IGRAČA SE OČEKUJE DA GINU ZA VEDRANA i od Gulija kao najboljeg i do je***** IBJB i sličnih njemu! Ako si igrač Sarajeva svaka ti utakmica treba biti kao finale LP, posebno protiv lištice, tačnije ako si dostojan ovog dresa i grba, što ovi le**ti nisu. I većina koja je igrala protiv lištice i koja je većinu sezone klupirana dovedena je prije ovog SS i ZZ.
Pa vidio si na finalu kupa, bili smo Real Madrid u odnosu na njih. Pojeli ih u svakom segmentu igre, silovali. Zar je bilo teško izvesti najbolje što imaš, poginuti, pa ti onda nema ko šta reći? Očigledno u klubu ili SŠu nisu bili svjesni koliko ova utakmica znači navijačima. Sad jesu.

Nije problem ni poraz, ako si griz'o i bacao se na glavu. Ko im je išta zamjerio na derbijima? Dvaput si odigrao neriješeno iako si trebao dobiti bar dva razlike. Neće u gol i to je to, dobio si aplauz i niko nije imao zamjerku.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], JavierBosnia, nedimmmm1337 i 58 gostiju.