Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Molim vas ne ubacuj te ovog Saletica u sastav, jer nece dobiti poziv.
Zna se vec, Anel Hadzic, Tin Susic junior i mozda Besic.
Zna se vec, Anel Hadzic, Tin Susic junior i mozda Besic.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
momak objasnio!Micron je napisao/la:kakav ba susic, nikad gora slovacka ga UNISTI u dvije tekme i samo zbog OGROMNE srece prodjemo dalje...
pa primili smo go skoro protiv svih L ekipa, samo zato sto misli da Pjanic moze igrati zadjeg veznog, a Ibisevic krilo... ako mu ne dodje iz guzice u glavu do juna, tesko nama...
i protiv grcke, prva utakmica imamo srece ko nikad, hladno grci fule priliku 2 na golmana.. jedino ta druga tekma gdje smo ih ubili 3:0, a i to nije neka Bog zna kakva taktika, nego miske daj dzeki na glavu pa ako prodje prodje...
SUSICU DODJI SEBI I POCNI IGRATI SA BRZIM KRILIMA, 2 ZADNJA VEZNA I JEDNIM NAPADACEM, **** LI TE DZEKO, AKO NE DODZE SEBI KLUPA, IBISEVIC SADA IMA JEDNO 15 PUTA BOLJI OSJECAJ ZA GO...
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Elegant je napisao/la:Molim vas ne ubacuj te ovog Saletica u sastav, jer nece dobiti poziv.
Zna se vec Tin Susic junior
Pape jesi to ti.
Sam si rekao da ga Mostarci ne gotive, evo ja ne gotivim Fergunsona ali kazem da je jedan od najboljih(ako ne i najbolji) trener ikad.velez_mostar je napisao/la:Ako ti nadjes da sam ja napisao da mrzim Susica jer je igrao za Sarajevo, nikada vise necu nista napisati na forumu.Sheyi je napisao/la:velez_mostar je vec rekao da mrzi Susica jer je on igrao za Sarajevo, koliki genije moras biti za to.
Znaci da nas Safet odvede u finale on ce opet pisati kontra Safeta, te vrijedjati itd.
Ako ne nadjes da se ne javljas narednih mjesec dana...Moze?
Nemam razlog da mrzim bilo koga.
Ovaj emir79..ne znam zasto moje postove na racun Susica shvatas kao licne uvrede, i pokusavas replicirati slicnim...mada su ti i one jako ofucane.
Pratim repku duze od tebe, i volim je vise od tebe, i to se moze vidjeti po postovima, ako je tebi svejedno kako izgledamo na terenu, i kakvi nas cirkusanti vode, to je znak da te ne interesuje.
A ti em ne gotiviš, em vrijedjaš Sušića, još nisam upratio da si nešto dobro napisao za njeg, a Safet nas odvede na SP što znači da posao radi odlično, ne savršeno, jer imao je greški(Amerika-izmjene, Slovačka, Argentina-taktika, igranje bez Dm, Vršajević...) no što bi narod rekao na greškama se uči.
Svi koji bar malo prate fudbal znaju gdje i šta nam škripi, zna to i Safet i eto vidjećeš u prvoj prijateljskoj protiv jakog protivnika da će to biti kako i mi pišemo ovdje.
Nadam se da nakon toga nećeš nešto 'novo' izmisliti kako bi blatio i omaložavao rad selektora. Selam
jer imao je greški(Amerika-izmjene, Slovačka, Argentina-taktika, igranje bez Dm, Vršajević...) no što bi narod rekao na greškama se uči.
Pape nikad nauciti, nazalost.
Lik je predvidljiv, tvrdoglav malo je reci.
Moram ti reci da iskazujes tu ljubav prema reprezentaciji na prilicno cudan nacin.velez_mostar je napisao/la:Ako ti nadjes da sam ja napisao da mrzim Susica jer je igrao za Sarajevo, nikada vise necu nista napisati na forumu.Sheyi je napisao/la:velez_mostar je vec rekao da mrzi Susica jer je on igrao za Sarajevo, koliki genije moras biti za to.
Znaci da nas Safet odvede u finale on ce opet pisati kontra Safeta, te vrijedjati itd.
Ako ne nadjes da se ne javljas narednih mjesec dana...Moze?
Nemam razlog da mrzim bilo koga.
Ovaj emir79..ne znam zasto moje postove na racun Susica shvatas kao licne uvrede, i pokusavas replicirati slicnim...mada su ti i one jako ofucane.
Pratim repku duze od tebe, i volim je vise od tebe, i to se moze vidjeti po postovima, ako je tebi svejedno kako izgledamo na terenu, i kakvi nas cirkusanti vode, to je znak da te ne interesuje.
Jedno je nekoga ne voljeti i smatrati da nije kompetentan. To je tvoje subjektivno misljenje, ono je legitimno i imas pravo da ga izneses hiljadu puta. No ono sto meni licno para oci je tvoje nebulozno vrijedjanje na licnoj osnovi i iznosenje argumenata koji to nisu. Necu se upustati u neku preveliku diskusiju, pokusao sam jednom s jednim drugim forumasem, tvojim istomisljenikom, i shvatio da nema smisla. Umjesto toga cu ti samo reci ovo:
Ako Ivica Osim, covjek kojeg pretpostavljam smatras za ispravnog i kompetentnog strucnjaka, smatra da je Safet dovoljno dobar za klupu reprezentacije, kako to onda da rafalas po Safetu kad god stignes? Valjda ti je jasno da ti komplimenti, koje upucujes Safetu, isto tako idu i na adresu Osima, jer je on glavni krivac sto je Pape i danas tu gdje jeste.
A kad smo vec kod tvojih komplimenata moram ipak jos nesto da spomenem...
Kojim pravom ti ovdje na forumu nekoga neumorno vrijedjas na licnoj osnovi i nazivas nekog alkosom, i_diotom, cobaninom i tako dalje? Ovo nije reality show, nego tema gdje komentarisemo rad selektora. Kakve veze ima onda odakle je i sta radi u svom slobodnom vremenu? Pretpostavljam da se smatras intelektualcem koji je zavrsio fakultet, naocitim gospodinom itd. E pa druze moj, iz usta takvih ljudi ne sipaju takvi komplimenti. To pod broj jedan!
Pod broj dva, pogledaj se svako jutro u ogledalo i zapamti da je Safet Susic, covjek koji je za razliku od tebe gradjanine iz Mostara, rodjen u nekoj kaljuzi, prosao vjerovatno 100 puta tezi put u zivotu i unatoc svemu tome postao jedan od najboljih u svijetu u onome cime se on bavi. Ti se mozes do mile volje ismijavati na cinjenici da je on sutao loptu dok si ti ucio skolu i da je on ovakav ili onakav, a ti pametan, ali kako god okrenes druze moj, on je u svom "poslu" postao svjetski as, a gdje si ti, druze moj?
"More" bit' doduse da ja grijesim, mozda si i ti prvak u necemu i svjetski poznata licnost. Ako je tako, halali druze moj i ako moze podijeli s nama s kim mi to imamo cast da diskutujemo. A ako nije tako, onda ti toplo savjetujem da odvadis malo tih bljuvotina koje rasipas po ovoj temi, jer ne zelimo da se ponasamo kao papci, nego kao gradjani, zar ne?
Znam da ces ovaj moj komentar uzeti k srcu, pa zelim povrh svega zelim da naglasim da si jedan odlican forumas, ali tvoja mrznja prema Safetu nerijetko baci sve tvoje vrline u sjenu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
@__dreamer__ +1
U nekoliko navrata sam ja te silne nogometne strucnjake, diplomate, intelektualce i sta sve nisu pito da podjele sa nama gdje su to oni zapravo zaposljeni i cime se bave (pogotova kad je u pitanju nogomet)!!! Mozes zamisliti da nijedan pljuvac, kako ja namjeravam da njih prozivam, nema hrabrosti odjaviti se na to pitanje.
Nazalost ti ljudi su vecinom maloumne duse sa previse vremena koje u svom zivotu nisu uspjeli, vazda nezadovoljni i da imaju milione ili ljudi koje nazalost provode svoje to vrijeme u kladionicama troseci i ono malo para sto dobiju od drugih.
Ima i dobrih kriticara, koji i imaju argumente, njima svaka cast. Kod ovih pljuvaca nepomaze nista, tu se na kraju ide u ekstreme, pljuje, psuje , napada licno, kritikuje pravopis i sta vec ne, samo nista sto ima veze sa zdravom diskusijom i sa fudbalom.
U nekoliko navrata sam ja te silne nogometne strucnjake, diplomate, intelektualce i sta sve nisu pito da podjele sa nama gdje su to oni zapravo zaposljeni i cime se bave (pogotova kad je u pitanju nogomet)!!! Mozes zamisliti da nijedan pljuvac, kako ja namjeravam da njih prozivam, nema hrabrosti odjaviti se na to pitanje.
Nazalost ti ljudi su vecinom maloumne duse sa previse vremena koje u svom zivotu nisu uspjeli, vazda nezadovoljni i da imaju milione ili ljudi koje nazalost provode svoje to vrijeme u kladionicama troseci i ono malo para sto dobiju od drugih.
Ima i dobrih kriticara, koji i imaju argumente, njima svaka cast. Kod ovih pljuvaca nepomaze nista, tu se na kraju ide u ekstreme, pljuje, psuje , napada licno, kritikuje pravopis i sta vec ne, samo nista sto ima veze sa zdravom diskusijom i sa fudbalom.
- Romanista10
- Kontakt:
Ja ne znam za vas. Ali ovaj covjek bi bio idealan za svjetsko. Sad kad smo pomalo outsajderi. Ma prosli bi prvi krug 90 %. On bi "galvaniziro" tim da bi letili po terenu. Zna on kako treba sa nama. Jedino ako mislite da je "slucajno" bio treci sa Hrvatskom. ( 1:4 87 min protiv Beligije, bez Ibisevica itd. opaaaaaa ).
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
NE HVALA! Digo nas je iz pepela, kao sto kapiten rece, i zato mu hvala. Hocemo valjda nesto bolje od showmastera CireRomanista10 je napisao/la:Ja ne znam za vas. Ali ovaj covjek bi bio idealan za svjetsko. Sad kad smo pomalo outsajderi. Ma prosli bi prvi krug 90 %. On bi "galvaniziro" tim da bi letili po terenu. Zna on kako treba sa nama. Jedino ako mislite da je "slucajno" bio treci sa Hrvatskom. ( 1:4 87 min protiv Beligije, bez Ibisevica itd. opaaaaaa ).
[youtube][/youtube]
Kad smo to mi bili favoriti???? Ko ti garantuje da bi prosli grupu, samo sto Ciro kaze "ma **** mi Argentini mater" i poslje popusi 5:0 kao od Spanije?!
- Romanista10
- Kontakt:
Vjeruj mi nije Ciro naivan. Prvo je bolji trener od Papeta. Ima tonu iskustva. Treci na svjetskom. Prvak Jugoslavije sa Dinamom itd. I Rodjen je za motivaciju.TI kao bivsi fudbaler valjda znas koliko je vazna opustena, atmosfera i motivacija. Ma u svemu je bolji od Papeta. Sa Cirom bi prosli prvi krug 90 % a sa Papetom prolazimo 10 %. A protiv ARG bi popusili. Kao sto je Hrvatska 1998 popusila protiv GER ili FRA u polufinalu. Ili Bosna 0:1 protiv POR. A Pape koliko ono 2:6 protiv istog POR. Da nam nije bilo Hajroviceve individualne akcije, bili bi u ****.MaksuzBaksuz je napisao/la:NE HVALA! Digo nas je iz pepela, kao sto kapiten rece, i zato mu hvala. Hocemo valjda nesto bolje od showmastera CireRomanista10 je napisao/la:Ja ne znam za vas. Ali ovaj covjek bi bio idealan za svjetsko. Sad kad smo pomalo outsajderi. Ma prosli bi prvi krug 90 %. On bi "galvaniziro" tim da bi letili po terenu. Zna on kako treba sa nama. Jedino ako mislite da je "slucajno" bio treci sa Hrvatskom. ( 1:4 87 min protiv Beligije, bez Ibisevica itd. opaaaaaa ).
[youtube][/youtube]![]()
Kad smo to mi bili favoriti???? Ko ti garantuje da bi prosli grupu, samo sto Ciro kaze "ma **** mi Argentini mater" i poslje popusi 5:0 kao od Spanije?!
Cekaj ti ozbiljno tvrdis da je Susic BOLJI od "showmastera" Cire ili se zajebavas ??
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Ciro je dobar za motivaciju i dizanje samopouzdanja, tu se slazemo. Ima on iskustva, ima i znaje. Po uspjehima kao trener je sigurno bolji od Papeta, to je fakat. Ciro jeste showmaster i voli dizati atmosferu oko sebe i kod navijaca (nekad i neopravdano), voli biti u centru paznje, nekad zna biti i nekulturan. Ja mu licno zamjerim neke izjave i neke stvari sto su se desavale oko repke, za neke sam u i zahvalan (kao i svakom drugom treneru).To sve stoji ali prica je uzaludna. Mozemo isto tako reci da bi nam dobro godio Hitzfeld, Klopp, Ferguson ili bilo ko drugi svjetski trener ali toga necemo dobiti.Romanista10 je napisao/la:Vjeruj mi nije Ciro naivan. Prvo je bolji trener od Papeta. Ima tonu iskustva. Treci na svjetskom. Prvak Jugoslavije sa Dinamom itd. I Rodjen je za motivaciju.TI kao bivsi fudbaler valjda znas koliko je vazna opustena, atmosfera i motivacija. Ma u svemu je bolji od Papeta. Sa Cirom bi prosli prvi krug 90 % a sa Papetom prolazimo 10 %. A protiv ARG bi popusili. Kao sto je Hrvatska 1998 popusila protiv GER ili FRA u polufinalu. Ili Bosna 0:1 protiv POR. A Pape koliko ono 2:6 protiv istog POR. Da nam nije bilo Hajroviceve individualne akcije, bili bi u ****.
Cekaj ti ozbiljno tvrdis da je Susic BOLJI od "showmastera" Cire ili se zajebavas ??
Bilo bi ne manji ni vise ludo mjenjati sad trenera nakon uspjesnih kvalifikacija. Kontinuitet je vazan, mir u i oko ekipe je vazan. Opustenost i atmosferu imamo vec cjelo vrjeme.
Pape je totalno drugi tip trenera, vise me posjeca na Osima (koga sam imo cast uzivo posmatrati kako trenira i kako se ponasa na liniji). Pape nevoli dizanje tenzija, i zna sa svojim izjavama izazvati nemilost pogotovo kod navijaca. Nedjelim misljenje da su sanse sa Papetom samo 10%. Ja bi reko i sa Cirom (da nas je dosad vodio, i on oso na SP mjesto papeta) i sa Papetom su sanse 50%. Vise zavisi od igraca i drugih okolnosti nego trenera. Naravno ima i trener svoje zasluge.
Nevolim i to "da nije bilo Hajrovica i njegovog gola". Fudbal nije samo jedan trenutak. Da nije bilo Ibisevica i njegove noge nebi ni Hajrovic imo skim odigrati dupli pas (a kamloli ko pogoditi u Kaunusu itd.) Da nije bilo Dzeke ko bi da pas Vedi. Da nije Misimovica ko bi dao pas Dzeki. Da nije gola od Bicakcica nebi nam ni Hajrovic nista pomogo. Da nije Begovica pali bi u Grckoj. itd itd itd....nemoj svoditi fudbal na takve trenutke. To nemogu svatiti ozbiljnim argumentom!
PS: Znas predpostavljas da sam "bivsi" fudbaler!?
Izgleda da su neki jos pod uticajem alkohola od novogodisnje proslave. Ne bih dao Susica za 1000 Cira. Ciro pravi dobru atmosferu, jes, jes, kako je napravi tako i razvali, kao sa slucajem Nadarevic i Misimovic, pa nam je sa svojom "velicanstvenom atmosferom" unistio baraz. Jeste li mozda kad culi Safeta da optuzuje pojedinacno igrace nakon poraza? NISTE i NECETE! Ciro misli da se svijet vrti samo oko njeg, i spreman je na sve pa i da sroza bilokakvu atmosferu unutar ekipe, samo da bi on ispao upravu.
Imati Sukera,Bobana,Boksica,Prosineckog,Ladica,Stimca,Jarnija itd.itd. i nije neka mudrolija doci do 3 mjesta na prvenstvu, stara Jugoslovenska skola, koju je naslijedio od popularnih "Cileanaca"(prvaka svijeta U21 Jugoslavije),jos uz splet sretnih okolnosti do polufinala izbjegavajuci teske protivnike.
Zato prestanite sa preseravanjem, jer niko ziv nebi sad promjenio covjeka koji nas je po prvi put u historiji uspio odvesti na prvenstvo. Morao bi taj neko biti dobro udaren u glavu, da tako nesto i pomisli, a kamo li uradi. Sreca pa imamo Osima, najvecu trenersku legendu, koji ne misli kao pojedini ,koji od alkohola jos nisu otrijeznjeni.
Imati Sukera,Bobana,Boksica,Prosineckog,Ladica,Stimca,Jarnija itd.itd. i nije neka mudrolija doci do 3 mjesta na prvenstvu, stara Jugoslovenska skola, koju je naslijedio od popularnih "Cileanaca"(prvaka svijeta U21 Jugoslavije),jos uz splet sretnih okolnosti do polufinala izbjegavajuci teske protivnike.
Zato prestanite sa preseravanjem, jer niko ziv nebi sad promjenio covjeka koji nas je po prvi put u historiji uspio odvesti na prvenstvo. Morao bi taj neko biti dobro udaren u glavu, da tako nesto i pomisli, a kamo li uradi. Sreca pa imamo Osima, najvecu trenersku legendu, koji ne misli kao pojedini ,koji od alkohola jos nisu otrijeznjeni.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Da nije bilo Supica i Salihoviceve ljevice protiv Turske mi sa Cirom ni baraza nebi vidjeli.Ako vec tako gledas.Romanista10 je napisao/la:
Vjeruj mi nije Ciro naivan. Prvo je bolji trener od Papeta. Ima tonu iskustva. Treci na svjetskom. Prvak Jugoslavije sa Dinamom itd. I Rodjen je za motivaciju.TI kao bivsi fudbaler valjda znas koliko je vazna opustena, atmosfera i motivacija. Ma u svemu je bolji od Papeta. Sa Cirom bi prosli prvi krug 90 % a sa Papetom prolazimo 10 %. A protiv ARG bi popusili. Kao sto je Hrvatska 1998 popusila protiv GER ili FRA u polufinalu. Ili Bosna 0:1 protiv POR. A Pape koliko ono 2:6 protiv istog POR. Da nam nije bilo Hajroviceve individualne akcije, bili bi u ****.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
crvenobijeli
- Kontakt:
zanima me samo sto safet ne pozove saida husejnovica,,,,mislim da je doso u formu,,,
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!
Prvo Melunović, pa onda Husejinović, samo da budu zdravi do Brazila.crvenobijeli je napisao/la:zanima me samo sto safet ne pozove saida husejnovica,,,,mislim da je doso u formu,,,
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
I jos Adilovica....Virtu4l je napisao/la:Prvo Melunović, pa onda Husejinović, samo da budu zdravi do Brazila.crvenobijeli je napisao/la:zanima me samo sto safet ne pozove saida husejnovica,,,,mislim da je doso u formu,,,
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
I Vranjesa..harishp je napisao/la:I jos Adilovica....Virtu4l je napisao/la:Prvo Melunović, pa onda Husejinović, samo da budu zdravi do Brazila.crvenobijeli je napisao/la:zanima me samo sto safet ne pozove saida husejnovica,,,,mislim da je doso u formu,,,
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Stojana..
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Da u Brazilu pokaže Messiju kako se zabija makazicama.

RŠD Velež
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
harishp je napisao/la:Da nije bilo Supica i Salihoviceve ljevice protiv Turske mi sa Cirom ni baraza nebi vidjeli.Ako vec tako gledas.Romanista10 je napisao/la:
Vjeruj mi nije Ciro naivan. Prvo je bolji trener od Papeta. Ima tonu iskustva. Treci na svjetskom. Prvak Jugoslavije sa Dinamom itd. I Rodjen je za motivaciju.TI kao bivsi fudbaler valjda znas koliko je vazna opustena, atmosfera i motivacija. Ma u svemu je bolji od Papeta. Sa Cirom bi prosli prvi krug 90 % a sa Papetom prolazimo 10 %. A protiv ARG bi popusili. Kao sto je Hrvatska 1998 popusila protiv GER ili FRA u polufinalu. Ili Bosna 0:1 protiv POR. A Pape koliko ono 2:6 protiv istog POR. Da nam nije bilo Hajroviceve individualne akcije, bili bi u ****.
Da nije bilo ovo, da nije bilo ono, to je glupo rezonovanje, jer po toj logici da nije bilo Hajrovicevog topa u Zilini mi SP-u nebi ni prismrdili jer bi ispali od Portugala ili Francuske u barazu. (gluho bilo najezim se i sada kada pomislim na tu cinjenicu).
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak