Bravo Kolumbo,otkrio si Indiju.Cepi1981 je napisao/la:harishp je napisao/la:Da nije bilo Supica i Salihoviceve ljevice protiv Turske mi sa Cirom ni baraza nebi vidjeli.Ako vec tako gledas.Romanista10 je napisao/la:
Vjeruj mi nije Ciro naivan. Prvo je bolji trener od Papeta. Ima tonu iskustva. Treci na svjetskom. Prvak Jugoslavije sa Dinamom itd. I Rodjen je za motivaciju.TI kao bivsi fudbaler valjda znas koliko je vazna opustena, atmosfera i motivacija. Ma u svemu je bolji od Papeta. Sa Cirom bi prosli prvi krug 90 % a sa Papetom prolazimo 10 %. A protiv ARG bi popusili. Kao sto je Hrvatska 1998 popusila protiv GER ili FRA u polufinalu. Ili Bosna 0:1 protiv POR. A Pape koliko ono 2:6 protiv istog POR. Da nam nije bilo Hajroviceve individualne akcije, bili bi u ****.
Cekaj ti ozbiljno tvrdis da je Susic BOLJI od "showmastera" Cire ili se zajebavas ??
Da nije bilo ovo, da nije bilo ono, to je glupo rezonovanje, jer po toj logici da nije bilo Hajrovicevog topa u Zilini mi SP-u nebi ni prismrdili jer bi ispali od Portugala ili Francuske u barazu. (gluho bilo najezim se i sada kada pomislim na tu cinjenicu).
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pape se samo provaljuje iz izjave u izjavu, fakat vise nije ni smijesno pa imali on imalo pameti kad ovako konstantno sam sebi...
Nemojte ba tako ljudi... Dobar je naš Suško. Malo ima samo problema sa kašnjenjem na letove 
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
harishp je napisao/la:Da nije bilo Supica i Salihoviceve ljevice protiv Turske mi sa Cirom ni baraza nebi vidjeli.Ako vec tako gledas.Romanista10 je napisao/la:
Vjeruj mi nije Ciro naivan. Prvo je bolji trener od Papeta. Ima tonu iskustva. Treci na svjetskom. Prvak Jugoslavije sa Dinamom itd. I Rodjen je za motivaciju.TI kao bivsi fudbaler valjda znas koliko je vazna opustena, atmosfera i motivacija. Ma u svemu je bolji od Papeta. Sa Cirom bi prosli prvi krug 90 % a sa Papetom prolazimo 10 %. A protiv ARG bi popusili. Kao sto je Hrvatska 1998 popusila protiv GER ili FRA u polufinalu. Ili Bosna 0:1 protiv POR. A Pape koliko ono 2:6 protiv istog POR. Da nam nije bilo Hajroviceve individualne akcije, bili bi u ****.
Cekaj ti ozbiljno tvrdis da je Susic BOLJI od "showmastera" Cire ili se zajebavas ??
Papeljubac da nije bilo Izetove bombe ovaj bi opet u baraz pa.. cuj da nije bilo
Pape se ne zna zahvaliti momku dati mu da igra od 1min. a ne tromoguzog trpiti do 75 min svaku tekmu jer Pape nema autoritet, Pape se boji da ce opet rastetati ka njemu, psovat ce Miske.
Yeboti svoju matematiku a i raspored citanja.Gumenix je napisao/la:harishp je napisao/la:Da nije bilo Supica i Salihoviceve ljevice protiv Turske mi sa Cirom ni baraza nebi vidjeli.Ako vec tako gledas.Romanista10 je napisao/la:
Cekaj ti ozbiljno tvrdis da je Susic BOLJI od "showmastera" Cire ili se zajebavas ??![]()
Papeljubac da nije bilo Izetove bombe ovaj bi opet u baraz pa.. cuj da nije bilo![]()
Pape se ne zna zahvaliti momku dati mu da igra od 1min. a ne tromoguzog trpiti do 75 min svaku tekmu jer Pape nema autoritet, Pape se boji da ce opet rastetati ka njemu, psovat ce Miske.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ma Ćiro je imao daleko lošiji vezni red i odbranu,al je imao napad boli glava,Miske i Džeko su tad mogli svakome zabit na planeti,i bili u izdanju u kakvom ih nikad više nećemo vidjet...

harishp je napisao/la:Da nije bilo Supica i Salihoviceve ljevice protiv Turske mi sa Cirom ni baraza nebi vidjeli.Ako vec tako gledas.Romanista10 je napisao/la:
Da nije bilo ovo, da nije bilo ono, to je glupo rezonovanje, jer po toj logici da nije bilo Hajrovicevog topa u Zilini mi SP-u nebi ni prismrdili jer bi ispali od Portugala ili Francuske u barazu. (gluho bilo najezim se i sada kada pomislim na tu cinjenicu).[/quote]
Bravo Kolumbo,otkrio si Indiju.[/quote]
Dobro malo sarkazma nije na odmet.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
ova repka bi sa Ćirom na čelu mogla sanjati 1/2 F, jeb'o sve svoje, ako ne bi
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- velez_mostar
- Kontakt:
Dreamer@
Ako smatram da je Susic nesposoban, a za to ti mogu dati milion argumenata, i ako napisem da je neskolovan, a i ti to znas, ne razumijem zasto se to po tebi naziva pljuvanjem, ili vrijedjanjem.
Ne mogu ja, pored zdrave pameti, kao sto to neki ovdje rade, dizati Susicevu elokvenciju u nebesa kad lik ne zna pricat' nikako, jaci je vokabular u pola penzionera ove drzave koji su stekli istu radeci na bausteli.
Znaci to je cinjenica, i od nje ne mozemo pobjeci.
AKo je to vec tako, kako te covjek koji nakon utakmice analizira istu recenicom "znao sam da moramo probit', ili po lijevoj, ili po desnoj strani, imamo dobre igrace" moze ubjediti da je strucan?
Sto se tice ovog dijela o Osimu, da li ti stvarno mislis da je u situaciji u kojoj je pred njega postavljen zadatak da spasi BH fudbal, i kad je to jos bilo u povoju, on trebao traziti novog strucnjaka??Da li je mozda trebao izdvajati ogromna sredstva da neko sa internacionalnom trenerskom karijerom preuzme BiH tim??
Imao je opciju da ostavi Susica, ili da dodje neki polovnjak sa nasih terena koji bi bio jos gora opcija.Znao je da je bolje ne dirati nista, dok se stanje stabilizuje.
Sto se tice mene licno, nema apsolutno nikakve potrebe da plasiram svoje privatne stvari, to nikoga ne zanima, ali ti mogu reci da se u fudbal jako dobro razumijem, na tebi je hoces li u to vjerovati.
Ova tema se zove Safet Susic, i dok je on selektor naseg nacionalnog tima kojeg sa strascu pratim, i navijam za njega, bicu kritican dok god mi se ne svidja rad spomenutog...za to sluzi forum, a ne da se tapsemo po ramenima, i imamo svi isto misljenje, koje bi trebalo biti "Susic nas je odveo na SP, i niko ne smije nista protiv njega reci makar pravio nenormalne greske".
Za mene, Safet Susic je ispodprosjecni trener koji je preuzeo ekipu BiH repke kad je ekipa postala jako ozbiljna, osoba koja kroz reprezentaciju pokusava doci do angazmana u klupskom fudbalu, i definitivno osoba koja se gubi u svom poslu..ne razumije se u taktiku, nema karizmu, nema autoritet, i pravi kardinalne greske sa ekipom koja je jako, jako potentna.
Ako smatram da je Susic nesposoban, a za to ti mogu dati milion argumenata, i ako napisem da je neskolovan, a i ti to znas, ne razumijem zasto se to po tebi naziva pljuvanjem, ili vrijedjanjem.
Ne mogu ja, pored zdrave pameti, kao sto to neki ovdje rade, dizati Susicevu elokvenciju u nebesa kad lik ne zna pricat' nikako, jaci je vokabular u pola penzionera ove drzave koji su stekli istu radeci na bausteli.
Znaci to je cinjenica, i od nje ne mozemo pobjeci.
AKo je to vec tako, kako te covjek koji nakon utakmice analizira istu recenicom "znao sam da moramo probit', ili po lijevoj, ili po desnoj strani, imamo dobre igrace" moze ubjediti da je strucan?
Sto se tice ovog dijela o Osimu, da li ti stvarno mislis da je u situaciji u kojoj je pred njega postavljen zadatak da spasi BH fudbal, i kad je to jos bilo u povoju, on trebao traziti novog strucnjaka??Da li je mozda trebao izdvajati ogromna sredstva da neko sa internacionalnom trenerskom karijerom preuzme BiH tim??
Imao je opciju da ostavi Susica, ili da dodje neki polovnjak sa nasih terena koji bi bio jos gora opcija.Znao je da je bolje ne dirati nista, dok se stanje stabilizuje.
Sto se tice mene licno, nema apsolutno nikakve potrebe da plasiram svoje privatne stvari, to nikoga ne zanima, ali ti mogu reci da se u fudbal jako dobro razumijem, na tebi je hoces li u to vjerovati.
Ova tema se zove Safet Susic, i dok je on selektor naseg nacionalnog tima kojeg sa strascu pratim, i navijam za njega, bicu kritican dok god mi se ne svidja rad spomenutog...za to sluzi forum, a ne da se tapsemo po ramenima, i imamo svi isto misljenje, koje bi trebalo biti "Susic nas je odveo na SP, i niko ne smije nista protiv njega reci makar pravio nenormalne greske".
Za mene, Safet Susic je ispodprosjecni trener koji je preuzeo ekipu BiH repke kad je ekipa postala jako ozbiljna, osoba koja kroz reprezentaciju pokusava doci do angazmana u klupskom fudbalu, i definitivno osoba koja se gubi u svom poslu..ne razumije se u taktiku, nema karizmu, nema autoritet, i pravi kardinalne greske sa ekipom koja je jako, jako potentna.
- Romanista10
- Kontakt:
SusicGumenix je napisao/la:Pape se samo provaljuje iz izjave u izjavu, fakat vise nije ni smijesno pa imali on imalo pameti kad ovako konstantno sam sebi...
“Ibrahimović je veliki igrač, ali jednostavno nam ne treba. Tu su tandem Džeko i Ibišević, koji su zajedno zabili 20 golova u kvalifikacijama”, rekao je popularni ‘Pape’ za Mundo Deportivo.
Ibrahimović
"Ne treba mi Zlatna lopta da bih znao da sam najbolji"
Ne vidim ništa smiješno u toj izjavi, a pročitao sam je pet puta da utvrdim gradivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Romanista10
- Kontakt:
[youtube][/youtube]JTS je napisao/la:ova repka bi sa Ćirom na čelu mogla sanjati 1/2 F, jeb'o sve svoje, ako ne bi
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Kad bi nas Ciro "galvaniziro". Letili bi po terenu. 1001 %, hehe
Gospodin Safet Sušić u razgovoru sa FIFA.com
http://www.fifa.com/worldcup/news/newsi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Primjećujem da su Sušićevi inostrani razgovori na odličnom nivou. Valjda se čovjek prilagođava sugovorniku.

http://www.fifa.com/worldcup/news/newsi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Primjećujem da su Sušićevi inostrani razgovori na odličnom nivou. Valjda se čovjek prilagođava sugovorniku.
I don’t have a particular role model, but there are many coaches that I look up to and admire. Above all there’s Ivan Osim, who was my coach in the Yugoslavia team towards the end of my career. He was a former great and didn’t speak much. His pre-match team talks lasted ten minutes maximum and I’m the same. I don’t like to bore my players with epic speeches, especially as I know from experience that players don’t listen at all if you go on too long! (laughs) I also really like Vicente del Bosque, Arsene Wenger… but I’ve never tried to copy anyone.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Romanista10 je napisao/la:SusicGumenix je napisao/la:Pape se samo provaljuje iz izjave u izjavu, fakat vise nije ni smijesno pa imali on imalo pameti kad ovako konstantno sam sebi...
“Ibrahimović je veliki igrač, ali jednostavno nam ne treba. Tu su tandem Džeko i Ibišević, koji su zajedno zabili 20 golova u kvalifikacijama”, rekao je popularni ‘Pape’ za Mundo Deportivo.
Ibrahimović
"Ne treba mi Zlatna lopta da bih znao da sam najbolji"
![]()
![]()
![]()
Sabrana djela forumasa velez_mostar na temu Safet Susic, selektor reprezentacije BiH.
Sve je pocelo na Bozic davne 2009 godine... Ako kazemo da covjeka treba suditi prema njegovim djelima (a u ovom slucaju djela predstavljaju nista drugo do Safetovo vodjenje reprezentacije BiH), kolega forumas se ocigledno oglusio o ovu staru poznatu poslovicu, jer je opleo covjeka prije nego li je uopste dobio mandat, tvrdeci kako je, blago receno, nesposoban. Sve bi to bilo u redu da je kolega u rukavu imao nekog asa koji vlada trenerskim vodama. No on je zapravo lobirao za covjeka koji je svoju trenersku licencu dobio ni vise ni manje nego u centru za edukaciju pri FS/NS BiH, onom istom savezu po kojem neumorno pljuje (dijelom opravdano). Moram li spomenuti da Barbarez do tog momenta nije imao ni 90 minuta trenerskog iskustva? Evo, neka se nadje da upotpuni sliku...
Evo famoznih Bozicnih komenatara
Eh sad, evo jos malo objektivnih izjava koje NIKAKO ne komentarisu Safeta kao insana, vec iskljucivo kao trenera.
Kao sto vidimo, dragi citaoci, u ovih par komentara nas dragi forumas je na vise slikovitih nacina ukazao ISKLJUCIVO na takticke pogreske naseg selektora.
No dobro, latimo se sada toga. U nastavku bih zelio da nas podsjetim na jos nekoliko izjava koje moramo sacuvati od zaborava.
A kad vec spominjemo plasman na prvenstva, evo kako je to kolega forumas onomad komentirao...
I za kraj, prognoza naseg kolege za predstojece SP:
Sve je pocelo na Bozic davne 2009 godine... Ako kazemo da covjeka treba suditi prema njegovim djelima (a u ovom slucaju djela predstavljaju nista drugo do Safetovo vodjenje reprezentacije BiH), kolega forumas se ocigledno oglusio o ovu staru poznatu poslovicu, jer je opleo covjeka prije nego li je uopste dobio mandat, tvrdeci kako je, blago receno, nesposoban. Sve bi to bilo u redu da je kolega u rukavu imao nekog asa koji vlada trenerskim vodama. No on je zapravo lobirao za covjeka koji je svoju trenersku licencu dobio ni vise ni manje nego u centru za edukaciju pri FS/NS BiH, onom istom savezu po kojem neumorno pljuje (dijelom opravdano). Moram li spomenuti da Barbarez do tog momenta nije imao ni 90 minuta trenerskog iskustva? Evo, neka se nadje da upotpuni sliku...
Evo famoznih Bozicnih komenatara
velez_mostar je napisao/la:Ja mislim da je Safet seljak...
Jasno je ko dan gdje tebe boli...hahaha,dobar post..drama..vidi ,otkud znas da nisam Safeta uzivo vidio ,i razgovarao sa njim?Otkud znas da ne znam da je primitivna ,polupismena seljacina..ne zna 2 recenice sastavit..kakve veze ima sad to sta je osvojio..ako je bio dobar igrac ,ne mora znaci da ima bilo sta sto je treneru potrebno,znaci sada svi veliki igraci mogu voditi ekipe..pa,pogledaj par intervjua sa trenutno velikim zvijezdama nogometa,npr Ronaldo,pa ne zna tablicu mnozenja ,a kamoli da on sutra vodi ekipu..da radi na taktici ,a znamo kako lopte igra.
Ne bih da te razocaravam nesto posebno ,ali je cinjenica da je savez vecinom dao podrsku Susicu ,i to zbog cinjenice da nije upoznat sa problemima,da nece nikoga gledati poprijeko ,da nece razmisljati o zlu koje su nam nanijeli ,da se nece suprostavljati previse ,da ce moci s njim na onu "jaransku"...i da ce se zadovoljiti takvi kao ti imenom "Safeta Susica"...na ustrb Sergeja Barbareza ,covjeka koji je bio spreman stati pred 50 000 radikala u Beogradu,,,dok je ovaj drk'o kur.ac u Francuskoj ne pokusavsi nikada osuditi bilo sta..
Eh sad, evo jos malo objektivnih izjava koje NIKAKO ne komentarisu Safeta kao insana, vec iskljucivo kao trenera.
velez_mostar je napisao/la:Izeteeeeeee Boooozeeeeee....Pape serem ti se u usta!
velez_mostar je napisao/la:Da li je nekome jasno zasto se retard Susic smijao u improviziranom studiju, kad je Miske izjavu davao?
Ne mogu da vjerujem da smo svi izvan sebe, a on mrtav hladan sa telecim pogledom, i seljackim smijehom provocira naciju,...
velez_mostar je napisao/la:Susic nije mogao naci angazman NIGDJE, i cinjenica je da jako niskog nivoa obrazovanja i inteligencije (ovo se lako moze vidjeti po izjavama, na pressici, prije, i poslije utakmice, kao da slusamo nekog cobana).
Ne, nisi neprijatelj, ali ocigledno jesi neodgojen. Sramota za tolikog covjeka.velez_mostar je napisao/la:A, kad ja nazovem Susica polupismenim, i to on demonstrira na svakom koraku pri svojim izjavama, i glavurdom koja podsjeca na sumara iz neke vuko.****, onda sam ja neprijatelj reprezentacije, a oni su domoljubi..
velez_mostar je napisao/la:Sta ce glupson, prvo je rekao da nece zvati igraca koji igra u Kini, pa sad ima jednog od bitnijih tamo, i sta sad??pojesce **** ako ga zovne, a pojesce i ako ga ne zovne, u svakom slucaju je sam kriv jer ne razmislja konzervom prilikom davanja izjava.
velez_mostar je napisao/la:Recimo, konkretno..ja mislim da je Susic jako, jako glup covjek, spor mentalno, da nema veze o taktici, da ne razumije moderan fudbal, da je prerano posenilio, da se jako slabo izrazava, da je mulac, da ne zna razgovarati s drugima jer mu je fond rijeci jako ogranicen, da misli da moze raditi u ovoj zemlji sta hoce, i koliko hoce jer je dosao iz svemirske Francuske.
velez_mostar je napisao/la:Gledam malo intervju sa Susicem ,ovo je katastrofa ,isto dedo neki koji je pogledao par utakmica ,pa ono nabilava..jao ,jao..
velez_mostar je napisao/la:Budimo realni, inteligencija mu je na niskom nivou, svi koji su ga slusali, prilikom odgovora na najprostije pitanje vidi se da mu mozak radi jako sporo.
Postavlja se pitanje koliko je dugo i isao u skolu, s obzirom da je imao ljubav prema igranju lopte, vjerovatno su mu progledavali kroz prste kad ne bi dosao u skolu.
velez_mostar je napisao/la:Razlog dobrih odnosa Susica i Usanovica je seljakluk koji ih krasi...
velez_mostar je napisao/la:Otkako je dosao ja ga pljujem, i to cu i dalje raditi, ne samo zbog toga sto sam znao da pojma nema o fudbalu, osim sto ju je dobro znao sutirati, i trcati k'o mazga, ipak za trenera moras imati malo mozga, sto u ovom slucaju nije na djelu.
Kao sto vidimo, dragi citaoci, u ovih par komentara nas dragi forumas je na vise slikovitih nacina ukazao ISKLJUCIVO na takticke pogreske naseg selektora.
No dobro, latimo se sada toga. U nastavku bih zelio da nas podsjetim na jos nekoliko izjava koje moramo sacuvati od zaborava.
blago nama kada i najgori selektor ove drzave ima u biografiji da nas je odveo na SP. Al smo velesila.velez_mostar je napisao/la:Susic je sampion glupih poteza, on nosi laskavu titulu naseg najgoreg trenera od nastanka drzave
Osime, buduci da dajes Papetu neumorno podrsku, znaj da si i ti grobar BiH fudbala.velez_mostar je napisao/la:Safet Susic je za mene bez veze trener, a evo vidim u par navrata je dokazao i ko ga je doveo tu, i zasto je tu, i td..lize se sa najvecim grobarima naseg fudbala, i ko mu daje podrsku isti je kao i on.
Formira se novi savez, a Sule osta selektor. Sta je reci?velez_mostar je napisao/la:Evo jos jedno pitanje, da se nadovezem na post prije:
Da li ce, nakon formiranja novog Saveza, ako dodje do toga, Susic ostati selektor Reprezentacije????
Moj odgovor bi bio :"ZATO STO SU GA ONI DOVELI, I S NJIMA CE I OTICI"!
Bezbeli!velez_mostar je napisao/la:Svi forumasi, osim mozda Harishp-a:D, bi bolje vodili reprezentaciju od ovog mongoloida Susica!
Wise words!velez_mostar je napisao/la:Da osvojimo SP, Susic nikad nece biti dobar strucnjak. on jednostavno nema to u sebi.
velez_mostar je napisao/la:PAPE ODLAZI ,MI BOSANCI I HERCEGOVCI TE NE ZELIMO ,I NE VOLIMO ,TI SI IGRAC SAVEZA I NEAFIRMISANI TRENER KOJI ZELI NAPRAVITI TRENERSKU KARIJERU PREKO DZEKE ,PJANICA ,MISIMOVICA ,SPAHICA...ODLAZI ,DALEKO TI KUCA OD NASE BILA ,I POVEDI ZA SOBOM USLJIVU BAGRU KOJA TE JE I DOVELA TU DA NAM SOLIS PAMET!!
KO TE JE.BE ,I TEBE I TVOJE NOGOMETNE KVALITETE ,KAD SI POLUPISMENI BESKICMENJAK!
HOCEMO AMARA OSIMA ZA TRENERA!!!
velez_mostar je napisao/la:Pa,Safet je dosao na mjesto izbornika iz jednog ,i samo jednog razloga ,i ne postoji drugi razlog ,a to je da sa kvalitetnim igracima koje imamo ostvari plasman na veliko takmicenje kako bi stvorio trenersko ime koje ce kasnije unovciti preko klubova..i tacka.
velez_mostar je napisao/la:Jedan od tih trenera je i Safet Susic ,jedan pravolinijski, polupismeni "trener" koji pokusava izgraditi svoju karijeru preko reprezentacije znajuci da imamo kvalitet, i da bi se moglo nesto uraditi.
Dakako da je Safet glavni profiter, a ne repreznacija koja se Bogu hvala plasirala na prvenstvno i keshirala 10tak miliona. Sica! Bajdvej, Ciro (kojeg sam, informacije radi, takodjer podrzavao) je inace ovdje bio cisto iz moralnog ubjedjenja i patriotizma prema drzavi, a ne radi vlastite samopromocije.velez_mostar je napisao/la:Seoska lola na celu repke koja hinjavo radi samo za sebe, i koristi igracki kadar i potencijal repke za svoj interes.
A kad vec spominjemo plasman na prvenstva, evo kako je to kolega forumas onomad komentirao...
Od milion stvari bas nijedna da ne bude tacna. A jesi peh.velez_mostar je napisao/la:Safet Susic ce nam upropastiti kvalifikacije, nema trenerske kvalitete, nema karizmu, nema autoritet, nema dovoljno dobar fond rijeci, mentalni sklop mu je jako ogranicen, provincijalizam se kod njega primjeti na svakom koraku, ima jos problem sa Savezom s kojim ne moze izaci na kraj, milion stvari idu u prilog mojoj konstataciji da smo pusha ove kvalifikacije, bez obzira sta ko mislio.
I kako ti se cine najave SP?velez_mostar je napisao/la:Ja ,kao Hercegovac ,Bosanac ,gradjanin ove zemlje ,covjek koji placa porez ovdje ,koji zivi na ovom tlu ,koji je u ratu bio tu ,koji se osjecam veeelikim patriotom ,NEMAM NIKAKAV RESPEKT PREMA SAFETU SUSICU ,PREMA NJEGOVOM RADU ,PREMA SAVEZU KOJI GA JE DOVEO ,a siguran sam da nas ima jako puno.
Ne bih da ponavljam ,ali jako ce mi zao biti ako nas ovaj covjek upropasti ,i vrati unazad ,i ako se ne plasiramo na Euro ,i ovako mi je dovoljno tesko gledati najave SP na kojem nas nece biti ,tek sada shvatam sta propustamo.
I za kraj, prognoza naseg kolege za predstojece SP:
To be continued....velez_mostar je napisao/la:osto zavidovicka lola nema mozga kapi, i dalje cemo gledati rasulo u taktickom smislu, i vrlo vjerovatno ponizenje na SP od strane sila Irana, i Nigerije...o Argentini ne treba pisati.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Idimidodjimi
- Kontakt:
Mene bi bilo stid nakon ovakvih izjava izaci iz kuce, plus sto bi se na forumu samobanovo gasenjem citavog profila.
Dreamer, svaka cast za ova sabrana dijela, bravo majstore!
Treba ovim sveznadima ovako pocesto zapusavat usta izgleda.
Dreamer, svaka cast za ova sabrana dijela, bravo majstore!
Treba ovim sveznadima ovako pocesto zapusavat usta izgleda.
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!
- DonCorleone
- Kontakt:
Sa Indexa,
"Protiv Argentine želim igrati s dvojicom napadača"
BiH u Brazilu igra u skupini F s Argentinom, Iranom i Nigerijom.
"Mogli smo završiti i u težim skupinama. Problem je što ćemo igrati protiv Messija i Argentine na otvaranju. Oni će igrati s nekoliko napadača. Mogu ja zamijeniti jednog svog napadača za defenzivnijeg igrača, ali neću jer želim igrati i s Edinom Džekom i s Vedadom Ibiševićem. Argentina će završiti prva, a mi ćemo se boriti protiv Nigerije i Irana za drugi krug."
Covjek ima nacin razmisljanja koji je tesko protumaciti na normalan nacin. Dva napadaca znace predaja sredine terena, a to znaci da ce Argentina biti cas posla u nasem 16tercu. Medjutim, mi smo rijesili da se borimo za drugo mjesto, prvo poklanjamo Argentini
.
Pa on sa dva napadaca nije prno u Americi bez Messija, sta ce tek uraditi kada budu jos jaci. Ovaj covjek je sve samo nije takticar. Da ne kazem da od Ibisevica pravi Pelea.
"Mogli smo završiti i u težim skupinama. Problem je što ćemo igrati protiv Messija i Argentine na otvaranju. Oni će igrati s nekoliko napadača. Mogu ja zamijeniti jednog svog napadača za defenzivnijeg igrača, ali neću jer želim igrati i s Edinom Džekom i s Vedadom Ibiševićem. Argentina će završiti prva, a mi ćemo se boriti protiv Nigerije i Irana za drugi krug."
Covjek ima nacin razmisljanja koji je tesko protumaciti na normalan nacin. Dva napadaca znace predaja sredine terena, a to znaci da ce Argentina biti cas posla u nasem 16tercu. Medjutim, mi smo rijesili da se borimo za drugo mjesto, prvo poklanjamo Argentini
Pa on sa dva napadaca nije prno u Americi bez Messija, sta ce tek uraditi kada budu jos jaci. Ovaj covjek je sve samo nije takticar. Da ne kazem da od Ibisevica pravi Pelea.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Da, ali sjeti se da smo radi izostanka Mujdze bili suplji po desnoj strani. Mislim da je bitno da izbaci misketa i stavi jednog trkaca (to je vec de facto najavio), a da li ce igrati Vedo ili neki drugi veznjak je vjerovatno manje bitno posto je Vedo jako zahvalan igrac koji ganja protivnicku odbranu. Takav nam treba. Svejedno i da igras s jednim napadacem, to bi bio Dzeko, a Dzeko sam bi bio odsjecen i neucinkovit. Zato ima smisla igrati sa obojicom, ali pojacati vezni red sa jos jednim trkacem.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- DonCorleone
- Kontakt:
@dreamer
Tvoja konstatacija u vezi Dzeke nije tacna. Tako kao sto si ti to zamislio razmislja upravo i nas Safet. Zelim samo da pojasnim sledece, da li ce Dzeko biti odsjecen ili ne, ne zavisi od postave sa dva napadaca ili vise/manje, nego od igraca na sredini terena. Koliko oni budu napravili efektivnih sansi, toliko ce Dzeko biti dobar. Igranje sa dva napadaca ili vise, ne znaci da cemo mi igrati ofanzivno i da ce napadaci biti efikasni, dakle moze se desiti potpuno suprotno od toga. Dakle prva jako bitna stvar je da broj napadaca ne moze bod znak jednakosti sa efiskasnoscu Dzeke.
Kljuc uspjeha protiv Argentine lezi u vrlo jakoj, brzoj i tvrdoj sredini terena i sve dok Safet to ne shvati, bice uvijek donji protiv iole jacih reprezentacija kao USA 4/45, da ne pricam o samom vrhu FIFA rang liste.
Eh sada na tebi je da protumacis kakvu cemo mi imati sredinu sa Ibisevicem i dali je dovoljno izvaditi samo Misimovica van prvih II. Po meni kljuc uspjeha ne lezi iskljucivo u vadjenju Misketa, niti je on krivac za sve, nego je kompletna postava (pogotovo sredina terena) kao sto sam gore naveo bitna, ne, ona je najbitniji faktor. Odbrana pocinje na sredini terena, a ne u svom 16tercu, dakle po meni postoji pod uslovom koji daju nasi igraci samo jedna formacija kojom mi mozemo parirati Argentini, a to je sledeca. Razloge sam gore naveo.
-------------------------Dzeko---------------------------
---Lulic-------------------------------------Hajrovic--
----------Medunjanin----------Pjanic-----------------
--------------------Besic/Salatic-----------------------
--Kolasinac-------Spahic-----Bicakcic-----Mujdza---
------------------------Begovic-------------------------
Tvoja konstatacija u vezi Dzeke nije tacna. Tako kao sto si ti to zamislio razmislja upravo i nas Safet. Zelim samo da pojasnim sledece, da li ce Dzeko biti odsjecen ili ne, ne zavisi od postave sa dva napadaca ili vise/manje, nego od igraca na sredini terena. Koliko oni budu napravili efektivnih sansi, toliko ce Dzeko biti dobar. Igranje sa dva napadaca ili vise, ne znaci da cemo mi igrati ofanzivno i da ce napadaci biti efikasni, dakle moze se desiti potpuno suprotno od toga. Dakle prva jako bitna stvar je da broj napadaca ne moze bod znak jednakosti sa efiskasnoscu Dzeke.
Kljuc uspjeha protiv Argentine lezi u vrlo jakoj, brzoj i tvrdoj sredini terena i sve dok Safet to ne shvati, bice uvijek donji protiv iole jacih reprezentacija kao USA 4/45, da ne pricam o samom vrhu FIFA rang liste.
Eh sada na tebi je da protumacis kakvu cemo mi imati sredinu sa Ibisevicem i dali je dovoljno izvaditi samo Misimovica van prvih II. Po meni kljuc uspjeha ne lezi iskljucivo u vadjenju Misketa, niti je on krivac za sve, nego je kompletna postava (pogotovo sredina terena) kao sto sam gore naveo bitna, ne, ona je najbitniji faktor. Odbrana pocinje na sredini terena, a ne u svom 16tercu, dakle po meni postoji pod uslovom koji daju nasi igraci samo jedna formacija kojom mi mozemo parirati Argentini, a to je sledeca. Razloge sam gore naveo.
-------------------------Dzeko---------------------------
---Lulic-------------------------------------Hajrovic--
----------Medunjanin----------Pjanic-----------------
--------------------Besic/Salatic-----------------------
--Kolasinac-------Spahic-----Bicakcic-----Mujdza---
------------------------Begovic-------------------------
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 03 jan 2014, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
DonCorleone je napisao/la:Sa Indexa,
Covjek ima nacin razmisljanja koji je tesko protumaciti na normalan nacin. Dva napadaca znace predaja sredine terena, a to znaci da ce Argentina biti cas posla u nasem 16tercu. Medjutim, mi smo rijesili da se borimo za drugo mjesto, prvo poklanjamo Argentini.
Kakava genije wtf.
6 mj. prije SP a znaci da Edin i Vedo mogu raditi sta god hoce imaju mjesto a na zemaljskoj kugli nema trenera kao Pape, nastavlja da se izjavljuje. Vidjeli smo da sa dva napadaca ne pije vode protiv Slovacke u dvije utakmice nisu stvorili sanse sa dva napadaca jer su lahko izjedeni u vezi od malo jaceg protivnika a on fura po istom i bez DM, kakav genije.. njemu je off. nogomet dva napadaca
Zadnja izmjena: Gumenix, dana/u 03 jan 2014, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.