Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

NukeR_G1970
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la NukeR_G1970 » 10 sep 2016, 13:18

darker10 je napisao/la:Naravno da ima.Pobijedio je u finalu 3 puta starog Federera,5 puta chokera Murraya i 3 puta ozlijedjenog post-prime Nadala.Jedino mu mogu priznat ovu titulu protiv Tsonge,jer je Francuz tada stvarno igrao tenis zivota :D

Vi sto ste pro-Djokovic prvo trebate skontat da ako pisate po Federerovoj konkurenciji i govorite da nije neki teniser,onda ne mozes smatrat dostignucem ako tvoj Djokovic dobije Federera u 33. ili 34. godini,jer to naravno nema smisla ako vec govorite da nije bio previse dobar ni u 25.
Za tvoju informaciju, Federer je pao jos 2010. godine, sa 28 godina, a to su najbolje godine u sportu koliko ja znam. Razumem da je vama tesko da shvatite da je njegov tenis prevazidjen u tom trenutku od strane Nadala, za oko je verovatno najlepsi u istoriji ali je prevazidjen, kao sto ce biti prevazdijen i ovaj Djokovicev vremenom. A to sto se tice nabijanja u 33 ili 34 godini, ne razumem sta hocete da kazete? Nabijao je i Federer skor u medjusobnim duelima 2006. i 2007. kada je ovaj imao 18-19 godina pa to nikome nije smetalo.

A kazes uzimao 3 puta protiv povredjenog post-prime Nadala? Pa nesto se ne secam da je on bio povredjen 2011...? I kako je to post-prime kada je covek tada imao 24-25 godina?

Ovo za Mareja chokera je smesno, decko ima vise GS titula nego 70% onih gore navedenih iz velike Federerove ere...

Edit: Ovom Clausu necu ni odgovarati, nema potrebe zamarati se sa takvim likovima.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 10 sep 2016, 13:21

Stvar je dakle na forumu jasna, ako osvoji (a nece) Stan bice spas tenisa.
A ako osvoji Nole, bice da je Stan bio umoran i istrosen i da se Nole provukao i nastavak mracnog doba u tenisa. :mrgreen:

Jaki ste ko Nato!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 13:34

NukeR_G1970 je napisao/la:

Edit: Ovom Clausu necu ni odgovarati, nema potrebe zamarati se sa takvim likovima.
Covjek je bahat, nametljiv i sto je najgore bolesno opsesivan.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2016, 14:15

darker10 je napisao/la:Naravno da ima.Pobijedio je u finalu 3 puta starog Federera,5 puta chokera Murraya i 3 puta ozlijedjenog post-prime Nadala.Jedino mu mogu priznat ovu titulu protiv Tsonge,jer je Francuz tada stvarno igrao tenis zivota :D

Vi sto ste pro-Djokovic prvo trebate skontat da ako pisate po Federerovoj konkurenciji i govorite da nije neki teniser,onda ne mozes smatrat dostignucem ako tvoj Djokovic dobije Federera u 33. ili 34. godini,jer to naravno nema smisla ako vec govorite da nije bio previse dobar ni u 25.
Za tvoju informaciju, Federer je pao jos 2010. godine, sa 28 godina, a to su najbolje godine u sportu koliko ja znam. Razumem da je vama tesko da shvatite da je njegov tenis prevazidjen u tom trenutku od strane Nadala, za oko je verovatno najlepsi u istoriji ali je prevazidjen, kao sto ce biti prevazdijen i ovaj Djokovicev vremenom. A to sto se tice nabijanja u 33 ili 34 godini, ne razumem sta hocete da kazete? Nabijao je i Federer skor u medjusobnim duelima 2006. i 2007. kada je ovaj imao 18-19 godina pa to nikome nije smetalo.

A kazes uzimao 3 puta protiv povredjenog post-prime Nadala? Pa nesto se ne secam da je on bio povredjen 2011...? I kako je to post-prime kada je covek tada imao 24-25 godina?

Ovo za Mareja chokera je smesno, decko ima vise GS titula nego 70% onih gore navedenih iz velike Federerove ere...

U tenisu to sigurno nisu najbolje godine.To sto je Djokovic bas tad procvjetao i uzeo najvise titula ne mora da znaci da vazi sa sve ostale..

Ono sto hocu rec je da ne mozes govorit da je Djokovic uzeo titule u jakoj eri,a Federer slaboj a ovamo Djokovic polovinu svojih GS titula uzima od 2014. do danas.Daj molim te,kakva je to era?Pa Safin je bog tenisa za Cilica,Nishikorija i slicne.

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 10 sep 2016, 14:26

sodaacm je napisao/la:

Sinoc nisam imao vremena da ti odgovorim, ali nisam zaboravio danas!
Ma sad svi mi koji navijamo za Federera crkajemo od muke sto ova prevara kao osvaja GS! Znaci od muke ne spava skoro cijela planeta! O da!
Nee, ja crkajem od muke sto je ikona sporta povrijedjena! Sto je po prvi put u svojoj blistavoj karijeri morao preskociti GS, sto ga godine stizu i nije u mogucnosti drzati casove tenisa ostatku ATP toura! Sto mozda vise nikad necu vidjeti njegov mec protiv Nadala, na koji bih pristao i da ga Nadal biciklom posalje kuci! E za to mi je krivo! Krivo mi je jer znam da se blizi kraj a tenis se pretvorio u sta se pretvorio!
Valjda svako iz nekog razloga prati tenis! E pa moj je bio, jeste i bice Federer! Od onog trenutka kada je na Wimbledonu pobijedio velikog Samprasa do ovog zadnjeg Wimledona i poraza od Raonica! Pratio sam i poraze i pobjede! I zavolio tenis! Njegov tenis! Igru! Stav!

I dodje mi neko ovdje govoriti kako veceras necu spavati i ostale gluposti! Ocito da ne smijes reci da je do ovog GS finala Djokovic dosao uz tri predaje i smijesno lagane protivnike! Jer odmah si protiv nebeskog Noleta? Kako? Njega samo povreda moze sprijeciti da pobijedi, ostalo sve je nemoguce! On je nepobjediv!
Cijeli svijet vidi kako padne na desno rame, a zaboli ga lijevo i pita se zasto ga ne vole? Kako? Sigurno sto je iz Srbije, dusa! Odmah u startu je omalovazavan! Valjda trebas zasluztit da u finalu Wimbledona, u Londonu na centralnom terenu dok igras protiv Britanca, publika navija za tebe!
I ako osvoji i ovaj GS, svaka cast! Cestitat treba svakako, sportski! Korektno! Nije njemu to palo s neba, zasluzio je sigurno i srecu ako mu se dogodila! Sve se u zivotu treba zasluziti! Rekoh to i ranije! Mozda ce kada se oprosti imati i vise GS od Rogera, treba i na tome cestitati! To je neminovno! Sve je to mozda i ako! Buducnost ce pokazati!
Ali da je za mene prevara, prevara je! I nema to veze s Rogerom, kontas? Gotivim ja i Del Potra, Wawrinku, Nadala, Thiema i ostale koji su isto pobjedjivali covjeka zbog kojeg i dalje pratim ovaj sport! Valjda gotivis osobe slicne tebi po necemu! Valjda!
A dok ja ne spavam od muke i prepirem se s tobom Federer nas oboje pozdravlja s nekog otoka, uziva! Ironija zivota! :kafa: :wave:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 14:49

BARNYCLE je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:

Sinoc nisam imao vremena da ti odgovorim, ali nisam zaboravio danas!
Ma sad svi mi koji navijamo za Federera crkajemo od muke sto ova prevara kao osvaja GS! Znaci od muke ne spava skoro cijela planeta! O da!
Nee, ja crkajem od muke sto je ikona sporta povrijedjena! Sto je po prvi put u svojoj blistavoj karijeri morao preskociti GS, sto ga godine stizu i nije u mogucnosti drzati casove tenisa ostatku ATP toura! Sto mozda vise nikad necu vidjeti njegov mec protiv Nadala, na koji bih pristao i da ga Nadal biciklom posalje kuci! E za to mi je krivo! Krivo mi je jer znam da se blizi kraj a tenis se pretvorio u sta se pretvorio!
Valjda svako iz nekog razloga prati tenis! E pa moj je bio, jeste i bice Federer! Od onog trenutka kada je na Wimbledonu pobijedio velikog Samprasa do ovog zadnjeg Wimledona i poraza od Raonica! Pratio sam i poraze i pobjede! I zavolio tenis! Njegov tenis! Igru! Stav!

I dodje mi neko ovdje govoriti kako veceras necu spavati i ostale gluposti! Ocito da ne smijes reci da je do ovog GS finala Djokovic dosao uz tri predaje i smijesno lagane protivnike! Jer odmah si protiv nebeskog Noleta? Kako? Njega samo povreda moze sprijeciti da pobijedi, ostalo sve je nemoguce! On je nepobjediv!
Cijeli svijet vidi kako padne na desno rame, a zaboli ga lijevo i pita se zasto ga ne vole? Kako? Sigurno sto je iz Srbije, dusa! Odmah u startu je omalovazavan! Valjda trebas zasluztit da u finalu Wimbledona, u Londonu na centralnom terenu dok igras protiv Britanca, publika navija za tebe!
I ako osvoji i ovaj GS, svaka cast! Cestitat treba svakako, sportski! Korektno! Nije njemu to palo s neba, zasluzio je sigurno i srecu ako mu se dogodila! Sve se u zivotu treba zasluziti! Rekoh to i ranije! Mozda ce kada se oprosti imati i vise GS od Rogera, treba i na tome cestitati! To je neminovno! Sve je to mozda i ako! Buducnost ce pokazati!
Ali da je za mene prevara, prevara je! I nema to veze s Rogerom, kontas? Gotivim ja i Del Potra, Wawrinku, Nadala, Thiema i ostale koji su isto pobjedjivali covjeka zbog kojeg i dalje pratim ovaj sport! Valjda gotivis osobe slicne tebi po necemu! Valjda!
A dok ja ne spavam od muke i prepirem se s tobom Federer nas oboje pozdravlja s nekog otoka, uziva! Ironija zivota! :kafa: :wave:
Ja stvarno ne mogu vidjeti razlog zasto ljudi pljuju po Novaku sto su se ljudi povrijedili protiv njega ili pak odustali iz samo njima poznatih razloga i na kraju ce biti nezasluzeno osvojena titula, mislim stvarno...To je igranje sa inteligencijom. Vasoj patetici nema kraja. Price o weak erama je totalni apsurd a ako vec hocete pricati i o tome onda svako ko se iole razumije tenis zna da je od 2009 pa do 2015 najveca era tenisa jer su svi u najboljoj formi, sazreli kao igraci osim mozda Nadala koji je stvarno imao nesrece sa povredama(mada je 2013 njegova jedna od boljih godina) i koji je neupitno za klasu jaci igrac od RF i to je dokazao u vremenu kako vi volite reci u najboljim RF godinama...Na kraju 23-11 je vise nego ocito...Kada pricas o prevarama Novaka, zasto je onda jedini Federer koji zagovara ukidanja chelendza? Zanimljivo da bas on to zagovara godinama unazad....jer naravno njegov uticaj na tenis je nemjerljiv pa tako bi imao mogucnost uticati na sudije vise nego ostali , razumljivo jer u odnosu na druge donosi vise para..Svi se oni bore izboriti za sebe bolju situaciju . Finale u Londonu kada je RF odustao nije prevara zbog navodne povrede ledja i nakon tri dana vec na terenu igra u DC . TO JE PREVARA .Ja licno obozavam RF kao uopsteno sve iz vrha svi imaju nesto sto kod njih gotivim ali brate mrzim kada vi opsesivni RF fanovi omalozavati Novaka sa moram reci debilskim argumentima.Neiznosite dvostruke nego petorostruke standarde samo da bi taj vas idol isplivao na vrhu...Mnogo navijaca na svijetu RF je bolesno opsesivno...

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 10 sep 2016, 14:55

Koliko Serena Williams ima godina? Opcenito svi sportisti traju duze, jer medicina i masa drugih stvari napreduju nevjerovatnom brzinom. Tako je i s teniserima, ne mozes ocekivati da danas neko sa 17 godina osvoji slem, ali zato i traju dosta duze. Prosjek igraca koji trenutno cine top 10 je preko 29.

Federerov nivo igre nije pao poslije 2007. ali je bilo trenutaka kad su ga mucile povreda ledja i mononukleoza, i ono najvaznije zbog godina ne moze svaki turnir zapinjati. Briljirao je na AO 2009. ali je i Rafa odigrao perfektno i na kraju je poklekao. Da je tako odigrao protiv bilo kojeg drugog igraca koji se do tad aktivno bavio tenisom, on bi taj mec dobio.

Slicna je situacija 2015. gdje je odigrao vrhunski protiv Murraya na W, ali ga je u finalu sacekao Djokovic. Na US Openu u finale ulazi bez izgubljenog seta, a tamo opet mrka kapa. Na sljaci vec par godina unazad tankira i vidi se da se cuva za njemu bitnije turnire, i sasvim je normalno da onih par meceva koje je Novak dobio protiv njega nisu neko mjerilo. Medjutim US i W 2015. su druge price, prije tih meceva i kladionice stavljale podjednake sanse za trofej.

Rafa je opet druga prica, za standarde koje su postavili Novak i Roger on je na betonu smijesan igrac, ali je osvojio 3 slema na US + AO, a na svakom od tih je odigrao briljantno finale, gdje mu nivo igre ide iznad najboljih Djokovica i Federera. Sustina je da takve meceve nije mogao ponavljati na ovoj vrsti podloge, pa je i suvise cesto ispadao prije zavrsnice turnira. Sam podatak da nikad nije stigao do polufinala prije 2008. govori dosta.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 14:59

Jakobsen91 je napisao/la:Koliko Serena Williams ima godina? Opcenito svi sportisti traju duze, jer medicina i masa drugih stvari napreduju nevjerovatnom brzinom. Tako je i s teniserima, ne mozes ocekivati da danas neko sa 17 godina osvoji slem, ali zato i traju dosta duze. Prosjek igraca koji trenutno cine top 10 je preko 29.

Federerov nivo igre nije pao poslije 2007. ali je bilo trenutaka kad su ga mucile povreda ledja i mononukleoza, i ono najvaznije zbog godina ne moze svaki turnir zapinjati. Briljirao je na AO 2009. ali je i Rafa odigrao perfektno i na kraju je poklekao. Da je tako odigrao protiv bilo kojeg drugog igraca koji se do tad aktivno bavio tenisom, on bi taj mec dobio.

Slicna je situacija 2015. gdje je odigrao vrhunski protiv Murraya na W, ali ga je u finalu sacekao Djokovic. Na US Openu u finale ulazi bez izgubljenog seta, a tamo opet mrka kapa. Na sljaci vec par godina unazad tankira i vidi se da se cuva za njemu bitnije turnire, i sasvim je normalno da onih par meceva koje je Novak dobio protiv njega nisu neko mjerilo. Medjutim US i W 2015. su druge price, prije tih meceva i kladionice stavljale podjednake sanse za trofej.

Rafa je opet druga prica, za standarde koje su postavili Novak i Roger on je na betonu smijesan igrac, ali je osvojio 3 slema na US + AO, a na svakom od tih je odigrao briljantno finale, gdje mu nivo igre ide iznad najboljih Djokovica i Federera. Sustina je da takve meceve nije mogao ponavljati na ovoj vrsti podloge, pa je i suvise cesto ispadao prije zavrsnice turnira. Sam podatak da nikad nije stigao do polufinala prije 2008. govori dosta.
Ma sam RF prosle sezone na press konferencijama govori kako igra bolje nego 2006 godine i sada mi trebamo da vjerujemo nekim strucnjacima na ovom PDF kako je on star kako ovo ono,,,mislim debilizam cisti...Prosle sezone polufinale W protiv Andy-ja citali smo o savrsenstvu tenisa te ovo te ono i onda dva dana kasnije covjek ostario. To su nonsensi koji mene nerviraju...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2016, 15:33

Pa da kaze star sam,vi bi ovdje govorili kako on indirektno kaze da Djokovic zbog toga uzima sve ove titule. :lol: Dajte ba ljudi pogledajte neke meceve Federera iz tog perioda.On definitivno jest unaprijedio neke stvari u igri u odnosu na taj period,ali nema vise onu mladost,snagu i mogucnost da odigra meceve od 3-3,5h za 2 dana.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 15:50

darker10 je napisao/la:Pa da kaze star sam,vi bi ovdje govorili kako on indirektno kaze da Djokovic zbog toga uzima sve ove titule. :lol: Dajte ba ljudi pogledajte neke meceve Federera iz tog perioda.On definitivno jest unaprijedio neke stvari u igri u odnosu na taj period,ali nema vise onu mladost,snagu i mogucnost da odigra meceve od 3-3,5h za 2 dana.
Eto sad mi tebe treba da slusamo a Rodjko sto kaze nije ni bitno ionako je star i senilan :lol: ...Izvrcete stvari to je cudo...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2016, 15:57

sodaacm je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Pa da kaze star sam,vi bi ovdje govorili kako on indirektno kaze da Djokovic zbog toga uzima sve ove titule. :lol: Dajte ba ljudi pogledajte neke meceve Federera iz tog perioda.On definitivno jest unaprijedio neke stvari u igri u odnosu na taj period,ali nema vise onu mladost,snagu i mogucnost da odigra meceve od 3-3,5h za 2 dana.
Eto sad mi tebe treba da slusamo a Rodjko sto kaze nije ni bitno ionako je star i senilan :lol: ...Izvrcete stvari to je cudo...
Ili ne znate citat ili ste vi ti koji izvrcete tekstove :kafa:

Who will win between Federer 2006 to and this Federer?

"Today, I'm a better player, with a better backhand, but in 2005-2006 within me, there was a special confidence, expecially during the most important points. The players now are different and I had to adapt to them. But I say this Federer could be better than in 2006."

Uostalom ako vi mislite da ce neko za sebe rec I mislit da je star i da vise nije u mogucnosti da osvaja najvece titule vi ste malo skrenuli.Tako bi covjek i sebe ubio u pojam,a usput bi diskreditovao uspjehe svojih protivnika.I opet imas onu da covjek sa 33 i 34 godine ne moze bit spremniji od covjeka sa 25.Ne nakon 15 i vise godina profesionalnog sporta.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 16:04

darker10 je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:
Ili ne znate citat ili ste vi ti koji izvrcete tekstove :kafa:

Who will win between Federer 2006 to and this Federer?

"Today, I'm a better player, with a better backhand, but in 2005-2006 within me, there was a special confidence, expecially during the most important points. The players now are different and I had to adapt to them. But I say this Federer could be better than in 2006."

Uostalom ako vi mislite da ce neko za sebe rec I mislit da je star i da vise nije u mogucnosti da osvaja najvece titule vi ste malo skrenuli.Tako bi covjek i sebe ubio u pojam,a usput bi diskreditovao uspjehe svojih protivnika.I opet imas onu da covjek sa 33 i 34 godine ne moze bit spremniji od covjeka sa 25.Ne nakon,15 i vise godina profesionalnog sporta.
Naravno u potpunosti se slazem sa ovim sta je rekao.Samopouzdanje dolazi sa pobjedama a on kao bolji igrac)jer mu je bolji bekend ne moze pobijediti tako da mu je samopouzdanje nula u poredjenju 2006 godine. Tacka.Volim ovako kada sam sebe demantujes postom.Uglavnom apsurd je pricati o GOAT'u pogotov sada kada su jos uvijek aktivni,,,Na kraju njihovih karijera ce se sabrati svi GS, mastersi, broj sedmica na 1. poziciji, Broj zavrsenih sezona na prvoj poziciji , H2H i onda ce se podvuci linija ko je gdje u historiji,Brojevi ne lazu. Moje ili tvoje misljenje su subjektivne prirode dok ti isti brojevi ce reci ko je gdje u historiji a do tada imamo jos najmanje 5 , 6 godina Novakovog tenisa,,,tako da ,ko prezivi i pisat ce....End of story

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 10 sep 2016, 16:06

Federer je popravio neke elemente, bolji je igrac, ali nije u stanju u kontinuitetu igrati na tako visokom nivou kakav je nekad imao. Zato smanjuje turnire, zato tankira na sljaci i zato mislim da ga niko i ne spominje kao ozbiljnog kandidata da ugrozi Djokovicevu prvu poziciju na ATP listi. Ono sto Federer moze jeste na par turnira godisnje odigrati vrhunski tenis iz svog najboljeg izdanja, sto on i radi. Ako W i US prosle godine to nisu dokazali, onda ne znam sta ce vam dokazat, jedino da se Djokovic povuce, i tako ostavi otvoren put Federeru, te da ovaj na neki nacin podigne taj pehar.

Skrenuli su samo oni koji misle da Federer ne osvaja velike titule iskljucivo zato sto je star. Federer ne osvaja velike titule jer ima Djokovica, koji je u svojim najboljim godinama.

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 10 sep 2016, 16:11

Ja stvarno ne mogu vidjeti razlog zasto ljudi pljuju po Novaku sto su se ljudi povrijedili protiv njega ili pak odustali iz samo njima poznatih razloga i na kraju ce biti nezasluzeno osvojena titula, mislim stvarno...To je igranje sa inteligencijom. Vasoj patetici nema kraja. Price o weak erama je totalni apsurd a ako vec hocete pricati i o tome onda svako ko se iole razumije tenis zna da je od 2009 pa do 2015 najveca era tenisa jer su svi u najboljoj formi, sazreli kao igraci osim mozda Nadala koji je stvarno imao nesrece sa povredama(mada je 2013 njegova jedna od boljih godina) i koji je neupitno za klasu jaci igrac od RF i to je dokazao u vremenu kako vi volite reci u najboljim RF godinama...Na kraju 23-11 je vise nego ocito...Kada pricas o prevarama Novaka, zasto je onda jedini Federer koji zagovara ukidanja chelendza? Zanimljivo da bas on to zagovara godinama unazad....jer naravno njegov uticaj na tenis je nemjerljiv pa tako bi imao mogucnost uticati na sudije vise nego ostali , razumljivo jer u odnosu na druge donosi vise para..Svi se oni bore izboriti za sebe bolju situaciju . Finale u Londonu kada je RF odustao nije prevara zbog navodne povrede ledja i nakon tri dana vec na terenu igra u DC . TO JE PREVARA .Ja licno obozavam RF kao uopsteno sve iz vrha svi imaju nesto sto kod njih gotivim ali brate mrzim kada vi opsesivni RF fanovi omalozavati Novaka sa moram reci debilskim argumentima.Neiznosite dvostruke nego petorostruke standarde samo da bi taj vas idol isplivao na vrhu...Mnogo navijaca na svijetu RF je bolesno opsesivno...[/quote]

Hajd ovakoo.....
Znaci ako je dosao do finala kako je dosao ovog puta, niko ga ne omalovazava zbog toga! Njega! Nije on tome kriv! Kriva je losa konkurencija ili ti WEAK ERA! To se desava u tenisu! Desavalo se i kada su Sampras i Aggasi odlazili. Odlaze veliki igraci, a "mali" uspjevaju iskoristiti priliku da osvoje nesto! Kontas? Tako je i Roger igrao prvo finale Wimbledona s Philippoussisem. Nit je kriv Roger sto je on u finalu niti sto ga je pobijedio! On je titulu osvojio! I ona se broji! Isti slucaj za Djokovica! Nije titula nezasluzena, vec je konkurencija smijesna! Kakva patetika?
Dalje...
Kakvo ukidanje challenge-a? Ne vjeruje mu, kao sto i vecina igraca ne vjeruje! Samo mora postovati pravila! I ne zauzima se uopste! Pogresno si informisan! Samo smatra da je sudijska odluka bitnija! Ali zivi s tim! Dosta puta mu je odmogao, ali Bgm i pomogao u mecevima! Kakav on ima uticaj na sudije? Sudije njemu nekad za nesto pomogle? Sto Djokovic sad ne zaradi najvise para? Zar nije najbolji? Neee! Nije popularan ko Nadal i Roger! I nikad nece biti! To su cinjenice!
Dalje.... Ako si informisan Federer nikad nije predao mec koji je poceo! Znaci prije jeste, ali kad izadje na teren ne! On igra i izgubi! Ako nije spreman nece ni da izadje! Njegov stav i misljenje! Ja se s tim ne slazem, ali postujem! Tako je on s svojim timom shvatio da nece moci igrati finale! Igra protiv najboljeg moguceg protivnika u formi, bole ga ledja, mogao bi igrati ali tesko, ima 6 titula tih vec, nema sanse da pobijedi a za nekoliko dana igra za svoju drzavu i ima priliku da osvoji nesto sto mu fali i sto nikada nije osvojio! I ja bih izabrao isto! Sta ces, bio u poziciji i mogucnosti da bira! Ja ne smatram da je to prevara! Ti smatraj! Ko ti brani!
Pratim i volim tenis! Kakvi standardi?
Mozda one koje su postavili teniseri?
Ne omalovazavam ja igru Djokovica, vec njegovo ponasanje i stav! Kad zavolis tenisera poput Federera, valjda je logicno da ti smeta sve sto je suprotno? On je za mene unistio tenis! Kontas!? Ne volim deranje majica, psovanje, vristanje, jedenje trave, izjave roditelja koje su blago receno uzas, imitiranje, uvlacenje, slihtanje,glumatanje, itd! A pola od ovoga je sinoc zajedno s svojim protivnikom cirkusantom prikazao! Jesi sad shvatio? Niko tebe ne tjera da mislis kao ja, vec da postujes moje misljenje kao i ja tvoje da si bio normalan i sa argumentima mi odgovorio, a ne slao me na spavanje kao da o tenisu pojma nemam! To je omalovazavanje!
Zadnja izmjena: BARNYCLE, dana/u 10 sep 2016, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2016, 16:12

Jakobsen91 je napisao/la:Federer je popravio neke elemente, bolji je igrac, ali nije u stanju u kontinuitetu igrati na tako visokom nivou kakav je nekad imao. Zato smanjuje turnire, zato tankira na sljaci i zato mislim da ga niko i ne spominje kao ozbiljnog kandidata da ugrozi Djokovicevu prvu poziciju na ATP listi. Ono sto Federer moze jeste na par turnira godisnje odigrati vrhunski tenis iz svog najboljeg izdanja, sto on i radi. Ako W i US prosle godine to nisu dokazali, onda ne znam sta ce vam dokazat, jedino da se Djokovic povuce, i tako ostavi otvoren put Federeru, te da ovaj na neki nacin podigne taj pehar.

Skrenuli su samo oni koji misle da Federer ne osvaja velike titule iskljucivo zato sto je star. Federer ne osvaja velike titule jer ima Djokovica, koji je u svojim najboljim godinama.
Sa ovim se potpuno slazem.Federer je pokazao da samara ostatak toura,cak je i sa Djokovicem u egalu na turnirima na 2 dobijena seta,ali kad treba ono sto kazu go to the distance u nekim mecevima sa Djokovicem na 3 dobijena seta,jednostavno vise nije u mogucnosti.I tu ti je snaga i izdrzljivost najpresudnija.Ne moze Federer satrat Djokovica na jedinom mastersu koji ovom fali i onda poslije dvije sedmice na USO kazu nema igru za Djokovica.Ima igru,ali ima i godine na ledjima.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 16:24

BARNYCLE je napisao/la:Ja stvarno ne mogu vidjeti razlog zasto ljudi pljuju po Novaku sto su se ljudi povrijedili protiv njega ili pak odustali iz samo njima poznatih razloga i na kraju ce biti nezasluzeno osvojena titula, mislim stvarno...To je igranje sa inteligencijom. Vasoj patetici nema kraja. Price o weak erama je totalni apsurd a ako vec hocete pricati i o tome onda svako ko se iole razumije tenis zna da je od 2009 pa do 2015 najveca era tenisa jer su svi u najboljoj formi, sazreli kao igraci osim mozda Nadala koji je stvarno imao nesrece sa povredama(mada je 2013 njegova jedna od boljih godina) i koji je neupitno za klasu jaci igrac od RF i to je dokazao u vremenu kako vi volite reci u najboljim RF godinama...Na kraju 23-11 je vise nego ocito...Kada pricas o prevarama Novaka, zasto je onda jedini Federer koji zagovara ukidanja chelendza? Zanimljivo da bas on to zagovara godinama unazad....jer naravno njegov uticaj na tenis je nemjerljiv pa tako bi imao mogucnost uticati na sudije vise nego ostali , razumljivo jer u odnosu na druge donosi vise para..Svi se oni bore izboriti za sebe bolju situaciju . Finale u Londonu kada je RF odustao nije prevara zbog navodne povrede ledja i nakon tri dana vec na terenu igra u DC . TO JE PREVARA .Ja licno obozavam RF kao uopsteno sve iz vrha svi imaju nesto sto kod njih gotivim ali brate mrzim kada vi opsesivni RF fanovi omalozavati Novaka sa moram reci debilskim argumentima.Neiznosite dvostruke nego petorostruke standarde samo da bi taj vas idol isplivao na vrhu...Mnogo navijaca na svijetu RF je bolesno opsesivno...
Hajd ovakoo.....
Znaci ako je dosao do finala kako je dosao ovog puta, niko ga ne omalovazava zbog toga! Njega! Nije on tome kriv! Kriva je losa konkurencija ili ti WEAK ERA! To se desava u tenisu! Desavalo se i kada su Sampras i Aggasi odlazili. Odlaze veliki igraci, a "mali" uspjevaju iskoristiti priliku da osvoje nesto! Kontas? Tako je i Roger igrao prvo finale Wimbledona s Philippoussisem. Nit je kriv Roger sto je on u finalu niti sto ga je pobijedio! On je titulu osvojio! I ona se broji! Isti slucaj za Djokovica! Nije titula nezasluzena, vec je konkurencija smijesna! Kakva patetika?
Dalje...
Kakvo ukidanje challenge-a? Ne vjeruje mu, kao sto i vecina igraca ne vjeruje! Samo mora postovati pravila! I ne zauzima se uopste! Pogresno si informisan! Samo smatra da je sudijska odluka bitnija! Ali zivi s tim! Dosta puta mu je odmogao, ali Bgm i pomogao u mecevima! Kakav on ima uticaj na sudije? Sudije njemu nekad za nesto pomogle? Sto Djokovic sad ne zaradi najvise para? Zar nije najbolji? Neee! Nije popularan ko Nadal i Roger! I nikad nece biti! To su cinjenice!
Dalje.... Ako si informisan Federer nikad nije predao mec koji je poceo! Znaci prije jeste, ali kad izadje na teren ne! On igra i izgubi! Ako nije spreman nece ni da izadje! Njegov stav i misljenje! Ja se s tim ne slazem, ali postujem! Tako je on s svojim timom shvatio da nece moci igrati finale! Igra protiv najboljeg moguceg protivnika u formi, bole ga ledja, mogao bi igrati ali tesko, ima 6 titula tih vec, nema sanse da pobijedi a za nekoliko dana igra za svoju drzavu i ima priliku da osvoji nesto sto mu fali i sto nikada nije osvojio! I ja bih izabrao isto! Sta ces, bio u poziciji i mogucnosti da bira! Ja ne smatram da je to prevara! Ti smatraj! Ko ti brani!
Pratim i volim tenis! Kakvi standardi?
Mozda one koje su postavili teniseri?
Ne omalovazavam ja igru Djokovica, vec njegovo ponasanje i stav! Kad zavolis tenisera poput Federera, valjda je logicno da ti smeta sve sto je suprotno? On je za mene unistio tenis! Kontas!? Ne volim deranje majica, psovanje, vristanje, jedenje trave, izjave roditelja koje su blago receno uzas, imitiranje, uvlacenje, slihtanje,glumatanje, itd! A pola od ovoga je sinoc zajedno s svojim protivnikom cirkusantom prikazao! Jesi sad shvatio? Niko tebe ne tjera da mislis kao ja, vec da postujes moje misljenje kao i ja tvoje da si bio normalan i sa argumentima mi odgovorio, a ne slao me na spavanje kao da o tenisu pojma nemam! To je omalovazavanje![/quote]

Naravno da ja postujem tvoje misljenje ali se u potpunosti ne slayem sa tobom o toj weak eri sto ti pricas jer ako je ko imao weak eru onda je Roger 2004-06. Ti si napisao taj stav koji je tvoje misljenje ali realno potpuno pogresno, jer danasnji igraci u poredjenju sa igracima u tom periodu se ne mogu staviti u istu recenicu i to govorim i za ovu krnju godinu bez samog Rogera i kilavog Nadala. Opet imas ekstremno dobre igrace koje bi u toj eri derali samog Rodzera kao sto uostalom i jesu u godinama poslije...Pricas o postenju a posteno ti kalkulisati i lagati 10K ljudi i izaci u dzemperu na teren i reci bole me ledja i nakon tri dana igrati u DC, ako ti je to posteno mi nemamo sta drugo dalje raspravljati...sve si sam rekao. Uziajte u igri RF kao sto uostalom svi mi uzivamo ali blatiti Novaka zbog necega kao sto ti navodis ovde je besmislica. Sto se tice cheallenge'a proguglaj malo pa ce ti sve biti jasno,,,,Moras skontati svi oni imaju svoje musice da dodju do vrha, pa i sam Nadal koji je uvjetovao da mu jedan sudija ne sudi vise i sto je se desilo vise od godine dana, sto je smijesno ali desava se kad si uticajan,,,Poenta je do uspjeha se dolazi na sve moguce nacine,,,a titule kao Novak sto je osvojio na US protiv Rodzera i 20K + ljudi to samo mogu NAJJACI!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2016, 16:30

Kad covjek kaze da bi Nishikori i slicni derali prime Federera i onda hoce da se uzima za ozbiljno.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 10 sep 2016, 16:44

BARNYCLE je napisao/la: Hajd ovakoo.....
Znaci ako je dosao do finala kako je dosao ovog puta, niko ga ne omalovazava zbog toga! Njega! Nije on tome kriv! Kriva je losa konkurencija ili ti WEAK ERA! To se desava u tenisu! Desavalo se i kada su Sampras i Aggasi odlazili. Odlaze veliki igraci, a "mali" uspjevaju iskoristiti priliku da osvoje nesto! Kontas? Tako je i Roger igrao prvo finale Wimbledona s Philippoussisem. Nit je kriv Roger sto je on u finalu niti sto ga je pobijedio! On je titulu osvojio! I ona se broji!
Otisao veliki RF, da moze dosad 12 a od sutra 13 da ih osvoji mali Djokovic! :kafa: :kafa:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 10 sep 2016, 16:49

Da li su pojedini forumasi culi za lakonski govor?

Stan Wawrinka ne gubi Grand Slam finala. :kafa:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 sep 2016, 17:15

jedva čekam!
navijam za pet setova i tie-break u petom :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.