Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
plasman je samo zbog prosirenja i nicega vise !!
Da je Cesima trebalo zadnju utakmicu 10 razlike toliko bi nas i dobili,kao sto su nas kuci dobili sa pola snage....
Da je Cesima trebalo zadnju utakmicu 10 razlike toliko bi nas i dobili,kao sto su nas kuci dobili sa pola snage....
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
DamirT je napisao/la: ↑14 jan 2020, 23:16Pomoćni trener naše rukometne reprezentacije Lasse Boesen je u toku večere sa bh. rukometašima održao govor.
On je istakao da je ponosan što je radio sa ovim momcima.
- Vjerujem da bh. rukomet ima veliku perspektivu, ali treba veća i bolja podrška. Nadam se da ćete i dalje biti ovoliko motivisani. Meni je bila čast raditi sa vama. Nadam se da se vidimo negdje, nekom prilikom, kazao je Boesen.
Izgleda da vise nece biti pomocni.Steta,lijepo je u strucnom stabu imati takvu gromadu![]()

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- legenda reala
- Kontakt:
Ceska i Bjelorusija su drugi razred rukometa i prosli su u drugi krug jer su dobili smijesne grupe ne zbog nekog kvaliteta i to ne oslikava nikakvu jacinu nase grupe, jesu oni jaci od nas al dalje idu samo zbog smijesnih grupa u kojima bi i mi prosli dalje vjerovatno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ja nisam vidio apsolutno ništa od strane Boesena, sve je bilo kao i bez njega! Šta je on ustvari radio u reprezentaciji to malo ljudi zna 

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
ma jos jedna Sumanova zvrcka,bezze na prijateljstvo ga zamolio da bude tu uz njega godinu,da bude kao ja vam doveo Boesena ...

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Mi bismo bili prvaci dunjaluka u svakom sportu, pod uslovom da se fudbal igra 60 minuta, kosarka 30 minuta, rukomet 45 minuta itd. U svemu mi pariramo protivniku, samo sto nam, evo konkretno u rukometu, u tih 15 minuta kad mi spavamo protivnik zabije 10 golova. Nema veze, veliki je to uspjeh, trebamo biti sretni i ponosnim. Ja licno ne znam kako cu veceras zaspati od silne srece i ushicenosti...
Hej bolan, pa mi rukometnoj velesili Francuskoj pariramo 45 minuta
Sta ima veze sto su oni bili na 60%, sto su nas mogli nabiti 15+ razlike, ali su se ipak zadrzali na 8-9. Predlazem da veceras svi izadjemo iz kuca i stanova, pa da proslavimo ovaj uspjeh kako dolikuje. 

Hej bolan, pa mi rukometnoj velesili Francuskoj pariramo 45 minuta

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Stvarno bi volio znati šta je on zbilja radio u repki - pomoćnik zvanično ali njegov 'uticaj' na igrače i na terenu = 0
Sada daje intervjue po Danskoj - to mu je nada da se vrati u danski rukomet na bilo koji način, pa makar i kao trgovački putnik sportske opreme
Nije nemoguce da nam je on i prodao ove h2o dresove sto imamo(h2o je danska marka)
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
hahaha ma dobro to su neke carlame i mutni poslovi,ali svejedno da u njega udje jos i Lino Cervar,Onesta i Balic , on ne moze od Karacica nista napravitiSalih1984 je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:13Stvarno bi volio znati šta je on zbilja radio u repki - pomoćnik zvanično ali njegov 'uticaj' na igrače i na terenu = 0
Sada daje intervjue po Danskoj - to mu je nada da se vrati u danski rukomet na bilo koji način, pa makar i kao trgovački putnik sportske opreme
Nije nemoguce da nam je on i prodao ove h2o dresove sto imamo(h2o je danska marka)

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- legenda reala
- Kontakt:
Ma Bosen je veliko ime realno, ali mislim da je tu bio samo na neko jaranstvo sa Sumanom ono dobro mu dode ko reklama za neki angazman u trenerskoj buducnosti ono imao je ucesce na Euru kao prvi pomocnik selektora dobra osnovica za neki angazman u nekom danskom ligasu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Boesen (1979.) je bio zaista vrstan igrač - srednji/lijevi bek - ali kao trener nije uspio i pretežno je radio svakojake poslove, od nekakvih rukometnih 'fondacija', prodavca osiguranja, građ. materijala, ect. Otvarao i neke svoje firme, ali... Vidjeti Linkedin, pod Lasse Boesen i sve je jasno.legenda reala je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:17Ma Bosen je veliko ime realno, ali mislim da je tu bio samo na neko jaranstvo sa Sumanom ono dobro mu dode ko reklama za neki angazman u trenerskoj buducnosti ono imao je ucesce na Euru kao prvi pomocnik selektora dobra osnovica za neki angazman u nekom danskom ligasu
Ni ja nisam primjetio neki poseban 'uticaj' na igru reprezentacije otkako ga je Bilal doveo sa sobom!
Bosno moja poharana....
Posto se ovdje dosta s.ralo po krilima... Nisu krila nama problem, vec spori, bezidejni bekovi. Protok lopte nula. Oni kojima je zadatak organizovati igru ne organizuju igru.Mandić, Valentino Ravnić i Vlado Matanović su dali po jedan gol s krila, a Zlatko Horvat pet golova, što znači da je Hrvatska s krilnih pozicija u dosadašnje tri utakmice zabila samo osam. To je prosječno tek 2,6 golova po utakmici s krila, što Hrvatsku stavlja na zadnje mjesto na turniru.
e cuj tapete lijepio prije ovog posla 

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
Druze, izvini ali po ovom postu se vidi koliko pratis rukomet, a i ovi Bgm sto ti stisnu "like" na ovakvu glupost.legenda reala je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:06Ceska i Bjelorusija su drugi razred rukometa i prosli su u drugi krug jer su dobili smijesne grupe ne zbog nekog kvaliteta i to ne oslikava nikakvu jacinu nase grupe, jesu oni jaci od nas al dalje idu samo zbog smijesnih grupa u kojima bi i mi prosli dalje vjerovatno

E MOJ DRUZE, CESI SU NA PROSLOM EP IGRALI TEKMU ZA 5.MJESTO PROTIV HRVATSKE I NA KRAJU ZAVRSILI 6. UZ PORAZ OD 28-27!!!!!!!
TI PRICAS DA DALJE IDU SAMO ZBOG SMIJESNIH GRUPA I DA NISU NEKI KVALITET.
Na tom istom EP su dobili Dance, Madjare, igrali nerijeseno sa Slovenijom itd, uz malo srece mozda su mogli i do polufinala, a ti pricas kako nemaju kvalitet, cccc.
Suvisno je da ti bilo sta vise repliciram, nego sljedeci put dobro razmisli, prije nego napises ovako neku budalastinu!
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 15 jan 2020, 01:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Krila su važna kao i svi ostali u ekipi. Bez krila se "ne leti", a kako koja reprezentacija koristi krila o tom se može diskutovati. Hrvatska ovaj put nije imala svoja čuvena krila (osim Horvata) kao što su bili Štrlek i Čupić koji su često bili 'ključni' igrači, a odlični L.Mihić se povrijedio pred prvenstvo. Trebalo bi pitati hrvatske bekove što nisu, ovaj puta, forsirali krila kao do sada!Finn je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:38Posto se ovdje dosta s.ralo po krilima... Nisu krila nama problem, vec spori, bezidejni bekovi. Protok lopte nula. Oni kojima je zadatak organizovati igru ne organizuju igru.Mandić, Valentino Ravnić i Vlado Matanović su dali po jedan gol s krila, a Zlatko Horvat pet golova, što znači da je Hrvatska s krilnih pozicija u dosadašnje tri utakmice zabila samo osam. To je prosječno tek 2,6 golova po utakmici s krila, što Hrvatsku stavlja na zadnje mjesto na turniru.
Inače, kod nas je Haseljić više nego dobro obavio svoju ulogu i bio jedan od najpouzdanijih u napadu, ali kad mu se nekako lopta dokotrlja u ruke a to je 'do bekova, kako i sam navodiš.
Ovčina je konačno pokazao zašto ga godinama mnogi stručnjaci i navijači ne cijene (i pored sjajnih fizičkih predispozicija za krilo) i ne čudi me što mu bekovi i nisu davali loptu nego je glumio 'korner zastavicu'. Njegov "problem" je u glavi, tj. sportskoj inteligenciji.
Inače, ni Bilal, iako nekada vrsno krilo, prema pokazanom na terenu ne voli koristiti krila (osim u kontri), što me čudi a možda je i neka vrsta sujete - ko će više znati!?
Nismo mi imali igru taktički razrađenu akciju, skoro sve se svodilo na individualno.
Staro pravilo (u ekipnim sportovima - s loptom) je: ako nemaš dovoljno kvaliteta onda napravi 'kompaktnu cjelinu' u kojoj će svako znati šta mu je zadatak, ali prije toga takvu ekipu moraš znati utrenirati sa akcijama koje će znati 'napamet' (Portugal eto ima velike 'zvijezde'!)
Mi ne znamo, s igračem više, napraviti obično-standardno "nabiranje" i otvoriti prostor za krilo...
Bosno moja poharana....
Trigger je napisao/la: ↑15 jan 2020, 01:00Krila su važna kao i svi ostali u ekipi. Bez krila se "ne leti", a kako koja reprezentacija koristi krila o tom se može diskutovati. Hrvatska ovaj put nije imala svoja čuvena krila (osim Horvata) kao što su bili Štrlek i Čupić koji su često bili 'ključni' igrači, a odlični L.Mihić se povrijedio pred prvenstvo. Trebalo bi pitati hrvatske bekove što nisu, ovaj puta, forsirali krila kao do sada!Finn je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:38Posto se ovdje dosta s.ralo po krilima... Nisu krila nama problem, vec spori, bezidejni bekovi. Protok lopte nula. Oni kojima je zadatak organizovati igru ne organizuju igru.Mandić, Valentino Ravnić i Vlado Matanović su dali po jedan gol s krila, a Zlatko Horvat pet golova, što znači da je Hrvatska s krilnih pozicija u dosadašnje tri utakmice zabila samo osam. To je prosječno tek 2,6 golova po utakmici s krila, što Hrvatsku stavlja na zadnje mjesto na turniru.
Inače, kod nas je Haseljić više nego dobro obavio svoju ulogu i bio jedan od najpouzdanijih u napadu, ali kad mu se nekako lopta dokotrlja u ruke a to je 'do bekova, kako i sam navodiš.
Ovčina je konačno pokazao zašto ga godinama mnogi stručnjaci i navijači ne cijene (i pored sjajnih fizičkih predispozicija za krilo) i ne čudi me što mu bekovi i nisu davali loptu nego je glumio 'korner zastavicu'. Njegov "problem" je u glavi, tj. sportskoj inteligenciji.
Inače, ni Bilal, iako nekada vrsno krilo, prema pokazanom na terenu ne voli koristiti krila (osim u kontri), što me čudi a možda je i neka vrsta sujete - ko će više znati!?
Nismo mi imali igru taktički razrađenu akciju, skoro sve se svodilo na individualno.
Staro pravilo (u ekipnim sportovima - s loptom) je: ako nemaš dovoljno kvaliteta onda napravi 'kompaktnu cjelinu' u kojoj će svako znati šta mu je zadatak, ali prije toga takvu ekipu moraš znati utrenirati sa akcijama koje će znati 'napamet' (Portugal eto ima velike 'zvijezde'!)
Mi ne znamo, s igračem više, napraviti obično-standardno "nabiranje" i otvoriti prostor za krilo...
ja sam jedan od rijetkih koji misli da nama krila uopste nisu problem,ok Ovcina i jeste ,cisto jer kao sto si naveo nema inteligenciju,ali i on opali jednom ili nijednom po utakmici loptu po golu (na stranu sto je lik glup )......spora i troma bekovska linija je problem,jer upravo oni trebaju napraviti visak za krilo,evo Haseljic je imao samo jedan promasaj na prvenstvu,dakkel coivjek je sve pogodio,pa i taj Ovcina je imao 3 ulaza,znaci za 3 tekme 3 ulaza,2 fulio i jednu zabio,ne racunam golove iz kontre....dakle mislim i da je Abalo na krilo da ne bi bilo neke koristi

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Imamo li sanse kakve za SP ? 

Keep calm and say out loud MIA SAN MIA
Zbog ovoga sto si ti napisao, i zbog slicnih profila koji isto pisu mora se reci da vi blage veze nemate, i ne treba vas uzeti za ozbiljno u bilo kojem kontekstu. Trebao bi da znas da je Lasse Boesen bio sportski direktor i assistent trener u KIF Kolding Copenhagen 2015-2018. Ili nam mozda nije ni to neki kvalitet. Vjerujem da je puno pomogao kroz svoj iskustvo kao igrac koji je sve osvojio sto se moze osvojiti u rukometu, pa normalno onda isto kroz svoj rad van terena, gdje je radio za poznat internacionalni klub.Trigger je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:32Boesen (1979.) je bio zaista vrstan igrač - srednji/lijevi bek - ali kao trener nije uspio i pretežno je radio svakojake poslove, od nekakvih rukometnih 'fondacija', prodavca osiguranja, građ. materijala, ect. Otvarao i neke svoje firme, ali... Vidjeti Linkedin, pod Lasse Boesen i sve je jasno.legenda reala je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:17Ma Bosen je veliko ime realno, ali mislim da je tu bio samo na neko jaranstvo sa Sumanom ono dobro mu dode ko reklama za neki angazman u trenerskoj buducnosti ono imao je ucesce na Euru kao prvi pomocnik selektora dobra osnovica za neki angazman u nekom danskom ligasu
Ni ja nisam primjetio neki poseban 'uticaj' na igru reprezentacije otkako ga je Bilal doveo sa sobom!
Drago mi je da ti imaš blage veze, to je golemo. BravoTristan10 je napisao/la: ↑15 jan 2020, 10:12Zbog ovoga sto si ti napisao, i zbog slicnih profila koji isto pisu mora se reci da vi blage veze nemate, i ne treba vas uzeti za ozbiljno u bilo kojem kontekstu. Trebao bi da znas da je Lasse Boesen bio sportski direktor i assistent trener u KIF Kolding Copenhagen 2015-2018. Ili nam mozda nije ni to neki kvalitet. Vjerujem da je puno pomogao kroz svoj iskustvo kao igrac koji je sve osvojio sto se moze osvojiti u rukometu, pa normalno onda isto kroz svoj rad van terena, gdje je radio za poznat internacionalni klub.Trigger je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:32Boesen (1979.) je bio zaista vrstan igrač - srednji/lijevi bek - ali kao trener nije uspio i pretežno je radio svakojake poslove, od nekakvih rukometnih 'fondacija', prodavca osiguranja, građ. materijala, ect. Otvarao i neke svoje firme, ali... Vidjeti Linkedin, pod Lasse Boesen i sve je jasno.legenda reala je napisao/la: ↑15 jan 2020, 00:17Ma Bosen je veliko ime realno, ali mislim da je tu bio samo na neko jaranstvo sa Sumanom ono dobro mu dode ko reklama za neki angazman u trenerskoj buducnosti ono imao je ucesce na Euru kao prvi pomocnik selektora dobra osnovica za neki angazman u nekom danskom ligasu

Niko ne spori rukometni ugled Lasse Boesena.
A to što navodiš o post-igračkoj karijeri je baš značajno za reprezentaciju BiH i nas koji živimo ovdje.
Mene apsolutno ne zanima privatni život Boesena - ne 'virim' u tuđe živote - samo sam napisao u kontekstu rukometne struke neka od njegovih 'zanimanja' nakon rukometa i to prepisao ono što je čovjek sam o sebi napisao! Trener, ozbiljnijeg 'profila, nikada nije bio - činjenica.
Vjeruj i dalje u šta hoćeš, svako ima pravo živjeti u sopstvenoj laži, ali budi konkretan: šta je - nama vidljivo, kao trener (asistent) uradio da se poboljša igra naše reprezentacije?
Ja, koji 'nemam blage veze', nisam ništa vidio na terenu, nikakav 'novitet', ništa.
Kaži mi de, ti i oni slični tebi odgovor, prosvjetli me molim te.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 15 jan 2020, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
Ovaj je igrao sada na turniru u Makedoniji za BiH, ona debela gospođa iz Brčkog sve radi protiv BH Rukometa...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.