ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Nail for Real
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Nail for Real » 24 dec 2019, 00:37

bodi123 je napisao/la:
23 dec 2019, 20:26
Nail for Real je napisao/la:
23 dec 2019, 20:06
E cuj bodija najvise se raduje Australiji :rol: . Jes, i ja mnogo volim da gledam Novaka kako bez po muke dize trofej, naprosto uzivam u tome :mrgreen: .

Vrijeme je da neko od next-gena uzme ovo :mrgreen: .
Ništa next-genovci, oni će sačekat Wimbledon i USO.

Vrijeme je da se Rafi vrati sva nesreća koju je imao u Australiji do sada.

S titulom postaje jedini ikad koji je uzeo svaki slem barem 2 puta, stize Feda i otvara sebi historijsku priliku da u Parizu na ljeto postane novi rekorder i zacementira se na prvom mjestu GOAT liste.

:kafa:
Ma Rafa ima sanse ako neko skloni Novaka, moze on super da se nosi sa mladjadijom ali nazalost za return Novaka nema sanse. Nista ne dobija servisom, samo bezveze odmah ulazi u teren i onda problem sa dubokim returnom i niskim odskokom...vidjeli smo sve na proslom AO, pa i ove godine na Vimbiju protiv Federera...

Nisam stvarno neki optimista.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 dec 2019, 01:06

Nail for Real je napisao/la:
24 dec 2019, 00:37
Ma Rafa ima sanse ako neko skloni Novaka, moze on super da se nosi sa mladjadijom ali nazalost za return Novaka nema sanse. Nista ne dobija servisom, samo bezveze odmah ulazi u teren i onda problem sa dubokim returnom i niskim odskokom...vidjeli smo sve na proslom AO, pa i ove godine na Vimbiju protiv Federera...

Nisam stvarno neki optimista.
Novak je trenutno enigma. Nit mu mozeš vjerovat nit mozeš reć da nema nivo dovoljan za titulu. U svakom slučaju, pričamo o čovjeku koji ima 7 finala i isto toliko titula na vrelom australskom betonu. Zajebo je i Jordana.

Prošle sezone vrhunac svoje forme je dostigao baš na početku iste na pomenutom AO gdje je u finalu protiv Rafe odigrao jedan od svojih najkvalitetnijih mečeva ikad, ako ne i najkvalitetniji, po mom mišljenju. Bez ijedne jedine greške, djelovao je ko **** robot programiran da radi ono što najbolje zna. Rafa je doduše pomagao pogrešnom taktikom i pripremom meča, kao i nedovoljno visokim nivoom za finale slema, al ni bolje izdanje ne bi imalo mnogo veće šanse.

Ono što hoću da kazem je da od tog Australian Opena, Novakova forma kontinuirano pada kroz cijelu sezonu, nisam ni na jednom turniru primjetio ni blizu taj nivo koji je imao u Australiji, što moze bit zabrinjavajuće. Kulminacija se dogodila na nedavno završenom mastersu u Londonu gdje je izgledao poprilično loše, bez energije i van svakog za njega normalnog ritma.

Postavlja se pitanje moze li pronaći barem priblizan nivo tom prošlosezonskom, ako moze, definitivno je najveći favorit za titulu i sve osim iste bi me iznenadilo. Ovo je slem na kojem stvari zavise od njega, i kad je sposoban igrati svoj najbolji tenis, ostali se malo šta pitaju.

Rafi je ova kratka pauza izuzetno prijala, to se vidjelo već na ovoj egzibiciji u Abu Dhabiju. Dizelaš je i ako se ohladi potrebno mu je odredjeno vrijeme dok se opet ne upali a po ovom što sam vidio nije se uopšte ohladio, i ako mene pitaš optimista sam za predstojeći slem, a obično nisam kad je riječ o AO, a imam i odredjene razloge za to.

Novakova nešto lošija forma već duzi period/problemi s povredom ramena koji ga prate od US Opena, Rafina nenormalna zelja za 20. slemom i Fedovim rekordom, kao i nivo koji je tu, i ono najvaznije - zdravlje. Fizički djeluje top u ovom trenutku. Preko 3 sata se rokao protiv Grka neki dan, nisam vidio naznake umora uopšte.

Detaljniju sliku o njima dvojici, kao i ostalim kandidatima za završnicu ćemo dobiti uskoro na ATP Cupu, pa ćemo tada davati i ozbiljnije prognoze jel :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 dec 2019, 09:57

Vidi ih jesu se nabrijali :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 24 dec 2019, 15:06

Prije ce Roger opet uzet AO nego sto ga uzme Nadal. Jednostavno mu ne ide taj slem.
27.10.2020

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 dec 2019, 16:13

Ma Rafa moze uzet AO,Wimbledon i USO samo ako opet dobije zdrijeb slican onom na USO ove godine al de ti to objasni ovim njegovim fanovima koji imaju "rose colored glassen on" :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 dec 2019, 16:42

Naletih na neke diskusije "Medvedev vs Tsitsipas" po internetu. Ko će bit bolji teniser i napraviti veću karijeru?

Dva momka koja su u prošloj sezoni ostavili najveći trag od svih next-genovaca pored Thiema(koji je ipak nešto stariji pa ću ga zaobić u ovoj temi) i sa pravom istakli kandidaturu za najveće domete u nadolazećoj sezoni. Titulu na Grand Slamu nekoga ko se ne preziva Federer, Nadal i Djoković čekamo ko ozebli sunce. Tačnije od jeseni 2016. godine i Stanove senzacionalne pobjede na US Openu.

Zanimaju me i mišljenja našeg forumskog pučanstva.

Daniil Medvedev
Il ti ga "bullshit Russian" kako ga nazva ljuti rival Stefanos. Rus koji je eksplodirao u drugoj polovini prošle sezone, uvezao 6 finala u nizu i od toga uzeo dvije masters titule, došao na korak od prve slem titule te natjerao Rafu Nadala da piša krv po Artur Ashu.

Dvometraš s kretanjem barem 15-ak centi nizeg tenisera. Takve fizičke predispozicije do sada nismo susretali. Lakoća kojom se pomjera po svim pravcima je fascinantna. Zahvaljujući takvom kretanju ukompanovao je fantastično pokrivanje terena s dubinom i vrhunskim ball placementom te tako postao strašno čvrst, stabilan i kvalitetan baseliner, te teniser protiv kojeg će svako morati debelo oznojiti guzove i zaraditi pobjedu. Protivnici izludjuju u nemogućnosti da stvore prednost u reliju i izbace ga iz balansa.

Uz to sam primjetio da se itekako zna prilagodit u zavisnosti od onoga šta mu treba u datom trenutku i potpuno promjenit filozofiju razmišljanja. Od defanzivnog smarača koji igra na lopticu više i čeka grešku protivnika pa sve do lika koji preuzima inicijativu i počinje paliti projektile s oba krila. Ono šta je Rafi radio u 3. i 4. setu je nenormalno, satrao ga je i dubinom i jačinom. Nije prirodan ofanzivac i nema osjećaj za igru na mrezi što je samo jedna od stvari na kojima moze napredovati. Varijacije nisam primjetio pa je i to segment na kojem treba raditi, morat će na što više načina oblikovati svoj tenis, a vrijeme radi za njega.

Bekend mu je tehnički kudikamo bolji udarac od forhenda i već sad je jasno da će u njemu imati jedno od najjačih oruzja na touru u narednim godinama. Pogadja šta pozeli, a posebno su mu opasne one paralele kad ih uhvati u visokom penjanju i samo poklopi glavom reketa. Servis mu je izuzetno opasan i redovno uzima ogroman broj jeftinih poena, što ne čudi jel ako znamo da se radi 1.98m visokom teniseru. Ono što mi se posebno svidja je to da ga je jako teško pročitat. Ravnjače su uglavnom u pitanju al baš zbog tog faktora nepredvidljivosti je pravo zajeban i tezak za riternirati. Riternira iz bilo koje pozicije, nije mu problem otići ni daleko iza a ni prići blize liniji. Nije teško zaključiti ni to da mu je tvrda podloga omiljena i ona na kojoj će pruzati najbolje partije.

Mentalno je čvrst ko stijena, strpljenje mu je izuzetno bitna vrlina i mnogo teško ga je izbaciti iz fokusa. Ono što me posebno fascinira je hladna glava i emocije koje majstorski uspjeva prikriti i kontrolisati. Lik igra finale slema a imaš osjećaj da je došao na svakodnevni trening, uopšte nema nikakvih naznaka da spoljašnji faktori na njega mogu negativno uticati kako je to slučaj s većinom ove omladine.

Problem dugoročno bi mogla predstavljati potrošnja i način na koji igra tenis, pitanje je kako će tijelo reagovati u godinama koje su pred njim kad se nakupi predjenih kilometara, al ne sumnjam da će mic po mic ubacivati novitete u svoju igru i smanjivati potrošnju, jer bez toga je teško očekivati da će ostat u komadu do kraja karijere.
Stefanos Tsitsipas
Grčki vlogger kojem je pored snimanja videa za YT veliki hobi i igranje tenisa.

Prije nekoliko godina kad je tek provirio u Top 100 i pojavio se u next-gen pričama, i kad sam ga počeo intenzivno pratiti, nisam ni u snu se mogao nadati da će u ovako kratkom periodu izrasti u jednog od najboljih tenisera na touru. Nenormalan napredak i brzina kojom se popeo u sami vrh, sa samo 21 godinom, što ga čini najmladjim članom Top 10 društva.

Sve ono što sam napričao za Medvedeva je sušta suprotnost kad je riječ o Stefanosu, i to je baš dobra stvar jer je njihov matchup već sad jedan od najljepših na touru, a tek će to postati kad ovu dvojicu momaka budemo gledali s većim ulozima.

Grk je za razliku od Rusa ofanzivno orijentiran teniser i igrač koji razmišlja na način kako da izgradi sebi što bolju poziciju za napad te egzekucijom zaradi poen. Sva ofanzivna raznovrsnost i moć se moze pogledati u onom meču protiv Zvereva u Londonu nedavno, bukvalno ga je uništio. Forhendi, bekendi, izlasci na mrezu, drop shotovi, servis volej, lik sve zna radit.

Najjače oruzje mu je forhend. S istočnim gripom i tehnikom istog u mnogo čemu me podsjeća na onaj Rogerov. Prava uzivancija je gledati Cicijev forhend kako šeta protivnika lijevo desno sve do trenutka kad ga probije vinerom. Baš baš moćan udarac. Jednoručni topspin bekend je takodjer izuzetno kvalitetan i bez većih mana koje bi se mogle eksploatisat ako se ne zovete Rafa naravno, i poprilično oruzje prije svega za sporije podloge.
Većina next-genovaca ima veliki problem s igrom i osjećajem za igru na mrezi a Tsitsipas je jedan od rijetkih koji je pokazao da ima mekanu ruku i fantastičan osjećaj za krenuti naprijed, čak mu ni servis volej nije stran pojam. Servis mu moze napredovati, prije svega mislim na preciznost istog kao i procenat ubačene prve serve, čini mi se da tu ima najviše problema.

Šampion i mudonja je dečko i već sada se da naslutiti prisustvo grčkog fajterskog mentaliteta koji krasi ovu naciju u svim sportovima.

Ono što je ponekad problem je to da se zna itekako samoubiti greškama i isforsirati do maksimuma. Kad je riječ o ofanzivcima njima je pronalazak idealnog balansa, odabir pravog udarca i momenta za napad ključna stvar, i ukoliko na tom planu Grk doktorira, samo mu je nebo granica. Sposoban je igrati podjednako dobro i na šljaci i na tvrdoj podlozi, i bit će jednako opasan na barem 3 slema godišnje.
Ovi momci imaju karizmu i potrebnu dozu pozitivnog bezobrazluka i drskosti(Grk ima i onog negativnog istini za volju), te uzevši u obzir da su obojica karakterom temperamentni i da dolaze iz Rusije i Grčke, zabava, cirkus i nadmetanje kako na sportskim terenima tako i van njih s njima izostat neće. Dosta nam je vala bilo kvazipoštovanja ovih zapadnjaka poput Rogera i Rafe, pozelio sam se budaletina i likova koji pričaju bez dlake na jeziku, od Safina Rusi nisu imali ludaka kao što je Daniil.

Siguran sam da nas očekuje sve i svašta u godinama pred nama od ove dvojice bad boysa, a uz to su i jedan i drugi teniski doktori i ne sumnjam da će izrast u multislem šampione. :salut:

Disciplina, konzistencija, defanzivna sila, odličan servis i fenomenalan bekend protiv ofanzivnog masterpieca, raznovrsnosti, spartaškog mentaliteta i fenomenalnog forhenda.

Stavio sam u spoiler ove dijelove o njima dvojici posebno jer se oduzi post, nezgrapno djeluje :mrgreen:
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 24 dec 2019, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 24 dec 2019, 17:47

bodi123 je napisao/la:
24 dec 2019, 01:06
Postavlja se pitanje moze li pronaći barem priblizan nivo tom prošlosezonskom, ako moze, definitivno je najveći favorit za titulu i sve osim iste bi me iznenadilo. Ovo je slem na kojem stvari zavise od njega, i kad je sposoban igrati svoj najbolji tenis, ostali se malo šta pitaju.
Nole najbolje igra kad je najpotrebnije :D nema tu pitanja drug vjeruj da ce forma bit dobra cim dodje vrijeme za Australiju... Nadal da se na glavu okrene tesko da ga moze dobit a Federer pogotovo tek nakon one sramote u Wimblyu :D

i dobra analiza iznad svaka cast :thumbup:

mislim da ce rus Danilo bolji bit nekako mi je odlucniji od onog :D
STEVIE GERRARD

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 24 dec 2019, 19:55

darker10 je napisao/la:
24 dec 2019, 16:13
Ma Rafa moze uzet AO,Wimbledon i USO samo ako opet dobije zdrijeb slican onom na USO ove godine al de ti to objasni ovim njegovim fanovima koji imaju "rose colored glassen on" :mrgreen:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 dec 2019, 20:01

Joj ljudi :mrgreen: Al hajdi da ne govorim fakte jbt.Eto vidite zdrijeb na tim USO sto je uzeo u zadnje dvije godine :mrgreen:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 24 dec 2019, 20:04

darker10 je napisao/la:
24 dec 2019, 20:01
Joj ljudi :mrgreen: Al hajdi da ne govorim fakte jbt.Eto vidite zdrijeb na tim USO sto je uzeo u zadnje dvije godine :mrgreen:
SBKBB, omiljena igra Fedjovaca :mrgreen: . To su odlicni poznavatelji paralelne realnosti u kojoj je Federer najveci teniser i sve tenisere drma strah kad on izadje na teren :mrgreen: .

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 dec 2019, 20:08

Mislim da ne znas za sta je skracenica to sbbkbb,jer ne vidim kako se uklapa u ovo sto ja pricam :mrgreen:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 24 dec 2019, 20:26

Ovi momci imaju karizmu i potrebnu dozu pozitivnog bezobrazluka i drskosti(Grk ima i onog negativnog istini za volju)
Bgm ne znam druze,mislim da je obrnuto.Medvedev srednji prst publici pokazuje i provocira ih konstantno,kad je to neki pozitivno ludi lik radio?I onda ovdje na ovom forumu se prica”joj jes im spustio” a u pitanju je klasicni saban bar po mom misljenju.Tsitsi nije savrsen,ali nije ovoliko pokvaren.Jes rekao ono Danilu ali njemu je majka ruskinja pa nije nacionalisticki
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 dec 2019, 20:32

Cicipasov plafon je veci.Ima veci arsenal ,sad koliko ce to ispratit glavom pitanje je.Nije se ni Medvedev jos uvijek bas ustabilio na vrhu niti je dovoljno vremena konstantno bio u tom vrhu da bih ga posmatrao drugacije.Istini za volju,onaj njegov put u finale USO je bio impresivan,al je imao jednog Dimija u polufinalu i to treba naglasiti.Bit ce interesantno vidjet kako ce se on oporavit od ovog samaranja na WTF-u koje je dozivio.Izgubit prvi put od Cicija,pa onako izgubit od Nadala.Nece mu bit lako prec preko tog.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 dec 2019, 20:43

memija38 je napisao/la:
24 dec 2019, 17:47
bodi123 je napisao/la:
24 dec 2019, 01:06
Nole najbolje igra kad je najpotrebnije :D nema tu pitanja drug vjeruj da ce forma bit dobra cim dodje vrijeme za Australiju... Nadal da se na glavu okrene tesko da ga moze dobit a Federer pogotovo tek nakon one sramote u Wimblyu :D

i dobra analiza iznad svaka cast :thumbup:

mislim da ce rus Danilo bolji bit nekako mi je odlucniji od onog :D
Ne dolazi forma baš ko iz vedra neba. Već sam pisao da njemu forma od prošlog AO-a pada li pada i nikako da pronadje nivo koji je imao tada.
BosniaBoston je napisao/la:
24 dec 2019, 20:26
Ovi momci imaju karizmu i potrebnu dozu pozitivnog bezobrazluka i drskosti(Grk ima i onog negativnog istini za volju)
Bgm ne znam druze,mislim da je obrnuto.Medvedev srednji prst publici pokazuje i provocira ih konstantno,kad je to neki pozitivno ludi lik radio?I onda ovdje na ovom forumu se prica”joj jes im spustio” a u pitanju je klasicni saban bar po mom misljenju.Tsitsi nije savrsen,ali nije ovoliko pokvaren.Jes rekao ono Danilu ali njemu je majka ruskinja pa nije nacionalisticki
Tsitsipas je imao mali milion situacija do sada gdje je pokušao "ukrasti" poene na ovaj ili onaj način, i još svakakvih ljigavih gestova, a zadnji takav je u ovom meču egzibicije s Rafom, evo postavit ću da ne prepričavam šta je bilo:

Prvo razbija reket od stolicu linijskog, a onda naredni poen zakucava lopticu Rafi kraj glave na šta je ovaj odreagovao izuzetno ljutito... mislim nemoš to radit u egzibicionom meču, i ima još dosta ovakvih poteza, daleko je Cici od finjaka.
darker10 je napisao/la:
24 dec 2019, 20:32
Cicipasov plafon je veci.Ima veci arsenal ,sad koliko ce to ispratit glavom pitanje je.Nije se ni Medvedev jos uvijek bas ustabilio na vrhu niti je dovoljno vremena konstantno bio u tom vrhu da bih ga posmatrao drugacije.Istini za volju,onaj njegov put u finale USO je bio impresivan,al je imao jednog Dimija u polufinalu i to treba naglasiti.Bit ce interesantno vidjet kako ce se on oporavit od ovog samaranja na WTF-u koje je dozivio.Izgubit prvi put od Cicija,pa onako izgubit od Nadala.Nece mu bit lako prec preko tog.
Sličnog sam mišljenja da budem iskren. Tsitsipasov tenis mi je moćniji i mislim da mu je potencijal veći, al ne mora to ništa značiti. Jedino sam siguran da će obojica bit vrhunski teniseri i nauzimat se svakakvih titula, imamo definitivno ludnicu od rivalstva i dva velika igrača koji dolaze.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 24 dec 2019, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 24 dec 2019, 20:44

darker10 je napisao/la:
24 dec 2019, 20:08
Mislim da ne znas za sta je skracenica to sbbkbb,jer ne vidim kako se uklapa u ovo sto ja pricam :mrgreen:
Ne moze se ni uklopiti jer to sto ti pricas su klasicne nebuloze.
Show me your donuts 0 0

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 24 dec 2019, 20:57

Daniil je imao problema sa publikom, koja je odvratna. Ne sjecam se da je hinjski provocirao nekog igraca ili se ponasao nesportski.

A svi znamo kakva je vloger splacina.

Ne mogu se njih dvojica karakterno porediti. Al' dobro, godinama smo imali kulturne i fine dominatore, sada ce biti mnogo lakse hejtati vlogera :mrgreen: .

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 dec 2019, 21:20

Krofna je napisao/la:
24 dec 2019, 20:44
darker10 je napisao/la:
Sta tacno? To sto sam misljenja da mu se treba otvorit zdrijeb? Djokovic je mozda jedini teniser kojemu se ne treba uopste otvorit zdrijeb (pogotovo na AO),mada je i to sad upitno.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 dec 2019, 01:06

darker10 je napisao/la:
24 dec 2019, 21:20
Krofna je napisao/la:
24 dec 2019, 20:44
darker10 je napisao/la:
Sta tacno? To sto sam misljenja da mu se treba otvorit zdrijeb? Djokovic je mozda jedini teniser kojemu se ne treba uopste otvorit zdrijeb (pogotovo na AO),mada je i to sad upitno.
A otvoren zrijeb je sve osim susreta s Fedom i Novakom, da pogodim? :mrgreen:

Pa nije Rafa igrao u finalu USO s Dušanom Lajovićem jbt, nego s likom koji je u tom trenutku bio vjerovatno igrač u najboljoj formi na cijelom touru.
Virtu4l je napisao/la:.
Ideš ove godine u Rim na masters?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2019, 01:13

bodi123 je napisao/la:
25 dec 2019, 01:06
Virtu4l je napisao/la:.
Ideš ove godine u Rim na masters?
Ne idem.

26.04. sam u Rimu, gledam Roma - Inter, i ostajem još par dana, a Masters počinje 06.05.

Posljednjih godina mi se poklapalo, Roma igrala u nedjelju (oba puta protiv Juventusa), a Masters počinje u ponedjeljak, pa sam sve pratio.

Ti bi išao?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 dec 2019, 01:20

Virtu4l je napisao/la:
25 dec 2019, 01:13
Ne idem.

26.04. sam u Rimu, gledam Roma - Inter, i ostajem još par dana, a Masters počinje 06.05.

Posljednjih godina mi se poklapalo, Roma igrala u nedjelju (oba puta protiv Juventusa), a Masters počinje u ponedjeljak, pa sam sve pratio.

Ti bi išao?
Da, da...

Prošle godine sam planirao ići ali mi je iskrsnulo s poslom pa nisam stigao.

A ove definitivno neću propustiti, prvo Bologna par dana i onda u Rim.

Trebat će mi par informacija, prije svega za karte. Jesi ti bio na završnici il si samo gledao početna kola?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.