Nail for Real je napisao/la: ↑24 dec 2019, 00:37
Ma Rafa ima sanse ako neko skloni Novaka, moze on super da se nosi sa mladjadijom ali nazalost za return Novaka nema sanse. Nista ne dobija servisom, samo bezveze odmah ulazi u teren i onda problem sa dubokim returnom i niskim odskokom...vidjeli smo sve na proslom AO, pa i ove godine na Vimbiju protiv Federera...
Nisam stvarno neki optimista.
Novak je trenutno enigma. Nit mu mozeš vjerovat nit mozeš reć da nema nivo dovoljan za titulu. U svakom slučaju, pričamo o čovjeku koji ima 7 finala i isto toliko titula na vrelom australskom betonu. Zajebo je i Jordana.
Prošle sezone vrhunac svoje forme je dostigao baš na početku iste na pomenutom AO gdje je u finalu protiv Rafe odigrao jedan od svojih najkvalitetnijih mečeva ikad, ako ne i najkvalitetniji, po mom mišljenju. Bez ijedne jedine greške, djelovao je ko **** robot programiran da radi ono što najbolje zna. Rafa je doduše pomagao pogrešnom taktikom i pripremom meča, kao i nedovoljno visokim nivoom za finale slema, al ni bolje izdanje ne bi imalo mnogo veće šanse.
Ono što hoću da kazem je da od tog Australian Opena, Novakova forma kontinuirano pada kroz cijelu sezonu, nisam ni na jednom turniru primjetio ni blizu taj nivo koji je imao u Australiji, što moze bit zabrinjavajuće. Kulminacija se dogodila na nedavno završenom mastersu u Londonu gdje je izgledao poprilično loše, bez energije i van svakog za njega normalnog ritma.
Postavlja se pitanje moze li pronaći barem priblizan nivo tom prošlosezonskom, ako moze, definitivno je najveći favorit za titulu i sve osim iste bi me iznenadilo. Ovo je slem na kojem stvari zavise od njega, i kad je sposoban igrati svoj najbolji tenis, ostali se malo šta pitaju.
Rafi je ova kratka pauza izuzetno prijala, to se vidjelo već na ovoj egzibiciji u Abu Dhabiju. Dizelaš je i ako se ohladi potrebno mu je odredjeno vrijeme dok se opet ne upali a po ovom što sam vidio nije se uopšte ohladio, i ako mene pitaš optimista sam za predstojeći slem, a obično nisam kad je riječ o AO, a imam i odredjene razloge za to.
Novakova nešto lošija forma već duzi period/problemi s povredom ramena koji ga prate od US Opena, Rafina nenormalna zelja za 20. slemom i Fedovim rekordom, kao i nivo koji je tu, i ono najvaznije - zdravlje. Fizički djeluje top u ovom trenutku. Preko 3 sata se rokao protiv Grka neki dan, nisam vidio naznake umora uopšte.
Detaljniju sliku o njima dvojici, kao i ostalim kandidatima za završnicu ćemo dobiti uskoro na ATP Cupu, pa ćemo tada davati i ozbiljnije prognoze jel

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase