Ode temaDolina je napisao/la:Ova utakmica bi trebala da ima sva obilježja jedne velike predstave našeg največeg sportskog kolektiva u državi. Prvi preduslov je atraktivan protivnik a i samim time povoljan rezultat. Drugi je sam termin same utakmice koji nije baš idealan ali ti daje mogučnost daposlije lijepe i ugodne atmosfere i ako Bog da pobjede zajedno sa porodicom i prijateljima prošetaš gradom sa obilježjima.
Treči preduslov je cijena karte. Potpuno nepotrebno dizanje cijene karata i to u trenutku kada ti je svaka podrška potrebna na tribinama, kada imaš šansu da te gleda najmanje 15 hiljada bez obzira na prenos.
Ovaj mjesec je večini populacije koji navija za Želju bio finansijski opterečen, Bajram, Maltežani, kraj mjeseca, ide se na odmor, članska...
Meni cijena nije problem ali ovo je jedinstvena prilika da privučeš 20 000 potencijalnih potrošaća (članske, dresovi, rekviziti itd), da svoje štandove postaviš ispred stadiona, garantujem da bi sve prodao u roku sat vremena, puno je raje izvana u gradu, puno bi djece bilo sa očevima itd...
Ali oni upravo sve rade suprotno. To je ona naša politika: Daj ti meni danas stoju a što možeš uzeti 10 000 za mjesec, hebo to.
Abd vidimo se na zapadu.

Želju gledam kontantno već 35 godina, imam više gostovanja nego ovde večina domačih utakmica. Para i para sam dao Želji, putovalo se i u Norvešku, i u Sloveniju, putovalo se i prije rata. Poanta je u tome da imaš jedinstvenu priliku da nešto napraviš od jedne utakmice, šansu koja se nama rijetko pruža za razliku od prošlih godina, kada napokon imamo upravu koja nešto može da uradi i hoće ali očito Greda to ne može sam.
Na ovoj razlici cijene karata max možemo zaraditi 20 000KM, to je ništa šta možeš samo malo drugačijim pristupom, svakom problemu prilazimo globalno a ne parcijalno e to me boli. Ovo je moje razmišljanje, ipak članove i gledaoce stvaraš na ovakvim utakmicama a ne na Obarskoj kada će nas opet biti 3000 ludaka ali et kako god....