Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bhsport
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la bhsport » 15 maj 2014, 09:54

robijas_Ri je napisao/la:Prcic klinac u razvoju, njegov peh sto igra poziciju gdje smo popunjeni. Trebao je sutiti i raditi i njegovo bi vrijeme doslo. Da je jednom napravio ispad pa hajde oprostili bi mu ko i Besicu, ali non stop se nesto zalit, stavljat sebe u prvi plan je ocita nekultura i razmazenost (u prijevodu p...da koja glumi balerinu i kad igra i kad ne igra). Podsjeca me na razmazenog Nasria kojem svaka izmjena smeta i samo se nesto zali. I ako Nasri, koji ima toliko fudbalsko znanje, propusta Svjetsko prvenstvo onda moze i ovaj mali balavac.
Nisi upratio njegove izjave, nigdje nije naveo da mora ici nego je samo trazio sansu...
Jer je realno zasluzio prije navedenih ali eto ... bitno je da je on los momak na kraju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 15 maj 2014, 10:00

bhsport je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:Prcic klinac u razvoju, njegov peh sto igra poziciju gdje smo popunjeni. Trebao je sutiti i raditi i njegovo bi vrijeme doslo. Da je jednom napravio ispad pa hajde oprostili bi mu ko i Besicu, ali non stop se nesto zalit, stavljat sebe u prvi plan je ocita nekultura i razmazenost (u prijevodu p...da koja glumi balerinu i kad igra i kad ne igra). Podsjeca me na razmazenog Nasria kojem svaka izmjena smeta i samo se nesto zali. I ako Nasri, koji ima toliko fudbalsko znanje, propusta Svjetsko prvenstvo onda moze i ovaj mali balavac.
Nisi upratio njegove izjave, nigdje nije naveo da mora ici nego je samo trazio sansu...
Jer je realno zasluzio prije navedenih ali eto ... bitno je da je on los momak na kraju.
Upratio sam ja i to dobro. Prvo ga odmarao Jagodic jednu utakmicu i odmah necu vise igrat jer me stavio jednom na klupu. Pa se to kao smirilo i odigrao je poslje za mladu protiv Spanije i koga jos i cekao je poziv Susica. I onda problem sto ga nema na spisku za Egipat i opet zvona na sva usta jer on zasluzuje, ok reci da si nezadovoljan, da si ocekivao biti, ali javno se odrec svega je krajnji bezobrazluk, uostalom sto bi ga vise i zvao ako je rekao da nece igrat za BiH.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 maj 2014, 10:03

Sabinho je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Prcić ti je kao modernija verzija MEdunjanina jer puno trci radi i defanzivno i ofanzivno i ne moze se reci potencijalni reprezentativac on je medju 13-14 trenutno nasih najboljih igraca..(nisam vidio u prvi mah da je calcio ostavio komentar inace ne bi ni komentariso)
Momak je potencijal ali ako nam je on trenutno medju 13-14 najboljih onda smo neozbiljna repka.
Jedna stvar je ozbiljnost neke reprezentacije. Sasvim druga stvar je kvalitet te iste reprezentacije odnosno njenih igraca. Ako se gleda samo igracki ( po kvalitetu igraca ). Onda Prcic ako nije jedan od 13-14 najboljih. Onda je svakako jedan od 16-17. I kao takav zasluzuje da bude na spisku od 23-24 igraca. Nesto slicno vazi najvjerovatnije i za Arslanagica odnosno M. Vrancica. Isto tako igraci koji konkurisu na njegovoj poziciji imaju sada veliku sansu. Da se sa nekim ludim igrama na SP ustale u reprezentaciji ispred njega. Tu najvise mislim na Besica za kojega se nadam da ce biti pravo otkrice na SP. I u manjoj mjeri Medunjanina i Susica ako pruze neke dobre partije. Salihovic je polivalentan igrac ( moze igrat vise pozicija ). Tako da njegovo mjesto u buducnosti nije ugrozeno. Pjanic je razred za sebe. Ali sad sta je tu je. Ne treba vise razgovarati o tim nepozvanim igracima. I treba se fokusirati na predstojece utakmice na SP. Jer mnogo puta je atmosfera unutar tima vaznija od individualnog kvaliteta igraca.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 maj 2014, 12:27

Mislim da ne smijemo zaboraviti Alena Halilovica. Momak ce uskoro promijenuti sredinu i time ce pojedine odluke postati relativne, to jest moze razmisljati o buducoj reprezentativnoj karijeri u jednoj drugoj okolini. Procitao sam jedan veoma dobar, poduzi tekst na transfermarktu od jednog tipa, Hrvata, on misli ipak da Halilovic u srcu zeli vise igrati za BiH.

Pojedine njegove izjave idu tome u prilog, isto kada je u jednoj hrvatskoj TV emisiji rekao kako je prvo zelio igrati za BiH, no nije bilo poziva tada u juniorske reprezentacije, pa se odlucio za Hrvatsku. Za mene to zvuci kao 2. izbor. Kako god, nebi nas nista kostalo da nas savez i selektor se pobrinu o njemu.

Hrvati ga nisu pozvali na SP, mi smo to moglo uraditi, jer iskreno receno kada bih morao odlucivati izmedju jednog Halilovica i Vrsajevica i drugih amatera, jasno bi bilo ko je zasluzio vise poziv. Nadam se da cemo poslije SPa imati jednog normalnog i pametnog selektora, koji ce ovakve talente kaparisati za nas.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 12:55

bhsport je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ova trojica su Prcića gledali zadnji put prije godinu dana u dresu mlade repke kad je dao gol, ne kontaju oni da je on promjenio skroz stil igre u zadnjih 5-6 mjeseci, da više ni po čemu ne podsjeća na Misimovića, al džaba pričati :facepalm:
Pa da, desilo mu se nešto još gore, postao je box2box igrač i kao takvom mu je konkurencija Miralem Pjanić.
Fula, konkurencija mu je Medo.
U kojem svijetu? Medunjanin je kod nas zadnji vezni, a Prcić već tri mjeseca igra na apsolutno istoj poziciji koju igra Miralem Pjanić u Romi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 maj 2014, 12:58

Ne mogu da shvatim da forumaši pojedini ne vide dalje od nosa prije nego sto ce izaci spisak za EGipat na 2-3mj Susic daje intervju za Francuske novine u kojim kaze kako prati Prcica i da dobro igra na nekih 10tak dana od objavljivanja spiska za Egipat Susic izjavljuje kako Prcic igra u slabom klubu i bori se za opstanak i onda pozove bratica i HAdzica..Ja mislim da ovo svako moze skontat sta se tu odigralo i da je momak upotpunosti upravu

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 maj 2014, 13:02

legenda reala je napisao/la:Ova trojica su Prcića gledali zadnji put prije godinu dana u dresu mlade repke kad je dao gol, ne kontaju oni da je on promjenio skroz stil igre u zadnjih 5-6 mjeseci, da više ni po čemu ne podsjeća na Misimovića, al džaba pričati :facepalm:
ako citas komentare,a nisam nesto siguran, vidio bi da sam napisao da je moderna verzija MEdunjanina jer radi i ofanzivno i defanzivno po tome ti je jasno koja mu je pozicija u Sochaux-u i da nigdje nisam spomeno Misimovica ako ti je cilj da nabijas postove no problem :kafa: ..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 maj 2014, 13:14

Ja kao da gledam da ce se cijelo prvenstvo dosađivati sa ovim Prcicem, pobjeđivali ili gubili, a pogotov ako ne daj Boze budemo gubili glavni problem ce biti ne igranje Prcica.

Yebes ti nas i nasu ekipu, reprezentaciju ako zavisimo od jednog Prcica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 maj 2014, 13:14

Virtu4l je napisao/la:U kojem svijetu? Medunjanin je kod nas zadnji vezni, a Prcić već tri mjeseca igra na apsolutno istoj poziciji koju igra Miralem Pjanić u Romi.
U svijetu do Slovačke, ovo poslije Slovačke se Safet napušio i ni on sam ne zna šta radi.

Pjana nikad u reprezentaciji nije igro tu poziciju uz destruktivca, nego luta po veznom redu, nema primarnu poziciju dok god je Miske tu.

Medo je igro prije uz Zahu, kasnije sam i u toj formaciji uz Zahu mu je Medo konkurencija, iako se slažem da bi najbolje bilo da Mire igra tu poziciju, bolje nego da se izvlači po krilima

zgembo89 je napisao/la: ako citas komentare,a nisam nesto siguran, vidio bi da sam napisao da je moderna verzija MEdunjanina jer radi i ofanzivno i defanzivno po tome ti je jasno koja mu je pozicija u Sochaux-u i da nigdje nisam spomeno Misimovica ako ti je cilj da nabijas postove no problem :kafa: ..
šta ti je bolan, očima te nisam vidio niti si pisao post kad sam ja ovo napisao, jasno se vidi koja trojica su iznad pisala i kojima sam odgovorio ja tebe nigdje vidio tu nisam :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 maj 2014, 13:34

Bravo legendo objasni mu. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 17:51

Ako sam dobro shvatio, Medunjanin je konkurencija Prciću na poziciji zadnjeg veznog?

Prcić ni u snu ne može igrati tu poziciju, dobro se zna koja je njegova pozicija, apsolutno ista kao Pjanićeva, klasični box2box igrači, gdje je Pjanić kilometrima ispred Prcića. Znači, ne vidim niti jednu varijantu u kojoj Prcić i Pjanić mogu igrati zajedno.
Voli te tvoje Sarajevo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 maj 2014, 18:14

Čuj klasični box to box :facepalm:
Pjanić je tek ove sezone kod Garcie počeo igrati ulogu sličnu box to box igraču. U prethodnim sezonama je bio ili desetka ili klasični centralni vezni.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 maj 2014, 18:20

Da Prcić je konkurencija Medunjaninu na poziciji uz destruktivca Zahirovića ili koga već, ufatio te Elegant sindrom vidim :P
Mi znamo da Medo nije box to box veznjak, al u našoj reprezentaciji ti je on glavni kandidat za tu poziciju, ja samo pišem kako jeste

Evo sad u glavi listam utakmice i ne sjećam se da je Pjanić ijednu odigrao na toj poziciji box to box :? de me podsjeti

Mire jeste najbolje rješenje za tu poziciju, ali on nikad nije igro u reprezentaciji na toj poziciji, nego luta po sredini terena kao što sam pisao gore
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 18:51

ceze je napisao/la:Pjanić je tek ove sezone kod Garcie počeo igrati ulogu sličnu box to box igraču. U prethodnim sezonama je bio ili desetka ili klasični centralni vezni.
I ovo mu je vjerovatno najbolja sezona u karijeri? Što znači da mu je Garcia našao pravu poziciju.
legenda reala je napisao/la:Evo sad u glavi listam utakmice i ne sjećam se da je Pjanić ijednu odigrao na toj poziciji box to box :? de me podsjeti
Nije nikada, ali nakon ovakve sezone postoje sasvim realne šanse da ga Murinjo povuče malo unazad, a da Misketu prepusti potpunu slobodi na desetki.

Poenta je u tome da Prcić i Pjanić veoma teško mogu igrati zajedno.
Voli te tvoje Sarajevo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 maj 2014, 18:53

Virtu4l je napisao/la:
ceze je napisao/la:Pjanić je tek ove sezone kod Garcie počeo igrati ulogu sličnu box to box igraču. U prethodnim sezonama je bio ili desetka ili klasični centralni vezni.
I ovo mu je vjerovatno najbolja sezona u karijeri? Što znači da mu je Garcia našao pravu poziciju.
To ne umanjuje glupost koju si napisao.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 19:04

ceze je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
To ne umanjuje glupost koju si napisao.
Hmm, glupost je kad kažeš da je Pjanić box to box igrač? Ok, onda priznajem.
Voli te tvoje Sarajevo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 maj 2014, 19:17

Reći za Pjanića da je klasični box to box veznjak je notorna glupost.
On tek od ove sezone ima ulogu sličnu box to box veznjaku i to ga ne čini klasičnim box to box igračem, daleko od toga.

Zna se ko su klasični box to box (Vidal, Toure, Pogba, Schweinsteiger kod Juppa...), pa uporedi njihove uloge na terenu i Pjanićevu pa ćeš vidjeti kakvu si glupost lupio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 19:22

Pa kad čovjek odigra najbolju sezonu u karijeri na toj poziciji, šta je onda? Trebamo li opet izmišljati toplu vodu?
Voli te tvoje Sarajevo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 maj 2014, 19:26

Na sličnoj poziciji. Velika je razlika između toga što ti misliš da igra i što on zaista igra.
Glupost si napisao koliko god pokušavao nešto dokazati, dešava se.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 19:30

Ništa ja ne pokušavam dokazati. Pjanićeva nova pozicija u Romi je poprilično jasna.

Kako se zove ta slična pozicija, jesu li izmislili njen naziv?
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 33 gosta.