ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Krofna
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Krofna » 25 dec 2019, 09:03

darker10 je napisao/la:
24 dec 2019, 21:20
Krofna je napisao/la:
24 dec 2019, 20:44
darker10 je napisao/la:
24 dec 2019, 20:08
Mislim da ne znas za sta je skracenica to sbbkbb,jer ne vidim kako se uklapa u ovo sto ja pricam :mrgreen:
Ne moze se ni uklopiti jer to sto ti pricas su klasicne nebuloze.
Sta tacno? To sto sam misljenja da mu se treba otvorit zdrijeb? Djokovic je mozda jedini teniser kojemu se ne treba uopste otvorit zdrijeb (pogotovo na AO),mada je i to sad upitno.
Za covjeka koji je prvi teniser svijeta, ti kazes da moze samo osvojiti GS ako mu se otvori zdrijeb..dozovi se malo ne pricas o yebenom Bautisti Agutu nego osvajacu 19 GS-ova.
Show me your donuts 0 0

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 25 dec 2019, 09:18

USO 2017. nije igrao protiv top25 igraca, USO 2019. je igrao protiv top20 igraca tek u finalu. Dozovite se vi. Nije nikakav disrespekt prema covjeku ako kazes da mu treba malko otvoren zdrijeb. I ne pricam o svim GS naravno. Na RG je apsolutni favorit.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2019, 09:21

bodi123 je napisao/la:
25 dec 2019, 01:20
Trebat će mi par informacija, prije svega za karte. Jesi ti bio na završnici il si samo gledao početna kola?
Za karte ti je lagano. Ako ćeš gledati do kraja, onda ti je najbolje da odmah kupiš ulaznice za subotu i nedjelju, to ti je ukupno 300 eura, žensko i muško polufinale i finale, šest mečeva.

Za ostale dane nije frka za ulaznice, najbolje ti je da ih na licu mjesta uzimaš, u zavisnosti od OOP. Obzirom da želiš da gledaš Nadala i Novaka, oni su uglavnom na centralnom terenu, iako smo mi prošle godine imali sreću da smo Novaka gledali na Pietrangeli terenu (to je onaj sa statuama) i tu uglavnom stavljaju domaće igrače i atmosfera je kao na fudbalskoj utakmici.

Imaš Ground ulaznice, sa njima dobijaš ulaz na Foro Italico kompleks i pristup svim terenima osim dva centralna, one su najjeftinije, od 20 do 40 eura u zavisnosti koji je dan. Možeš gledati treninge igrača, što je meni bilo najzanimljivije, i bude odličnih mečeva na ostalim terenima.

Ulaznice za dva centralna terena kupuješ po potrebi, imaš dnevnu i noćnu sesiju i moraš pratiti OOP.

Foro Italico je fantastičan kompleks, odmah pored Olimpica, sa mnogo sadržaja, autogram i foto sesija sa igračima, hrane, pića, raznoraznih sportskih prodavnica, tako da ti dan proleti dok si trepnuo.

10.05. u nedjelju imaš utakmicu Roma - Fiorentina (za 30 eura možeš kupiti ulaznicu za Curva Nord tribinu), tako da možeš pogledati utakmicu, pa u ponedjeljak na Masters.

Iz Bolonje možeš vozom, nekih 2 sata je put do Rima (20 eura). Karte za gradski prevoz su jeftine, 72 sata je 18 eura, a sedmična je 24 eura, važi za bus, metro i tramvaj, to imaš na svakom kiosku, jer ćeš vjerovatno ići busom do Foro Italico kompleksa, bus linija Mancini 910 vozi iz grada, polazi sa glavne Termini stanice i ide do stadiona.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 dec 2019, 11:03

Virtu4l je napisao/la:
25 dec 2019, 09:21
bodi123 je napisao/la:
25 dec 2019, 01:20
Trebat će mi par informacija, prije svega za karte. Jesi ti bio na završnici il si samo gledao početna kola?
Za karte ti je lagano. Ako ćeš gledati do kraja, onda ti je najbolje da odmah kupiš ulaznice za subotu i nedjelju, to ti je ukupno 300 eura, žensko i muško polufinale i finale, šest mečeva.

Za ostale dane nije frka za ulaznice, najbolje ti je da ih na licu mjesta uzimaš, u zavisnosti od OOP. Obzirom da želiš da gledaš Nadala i Novaka, oni su uglavnom na centralnom terenu, iako smo mi prošle godine imali sreću da smo Novaka gledali na Pietrangeli terenu (to je onaj sa statuama) i tu uglavnom stavljaju domaće igrače i atmosfera je kao na fudbalskoj utakmici.

Imaš Ground ulaznice, sa njima dobijaš ulaz na Foro Italico kompleks i pristup svim terenima osim dva centralna, one su najjeftinije, od 20 do 40 eura u zavisnosti koji je dan. Možeš gledati treninge igrača, što je meni bilo najzanimljivije, i bude odličnih mečeva na ostalim terenima.

Ulaznice za dva centralna terena kupuješ po potrebi, imaš dnevnu i noćnu sesiju i moraš pratiti OOP.

Foro Italico je fantastičan kompleks, odmah pored Olimpica, sa mnogo sadržaja, autogram i foto sesija sa igračima, hrane, pića, raznoraznih sportskih prodavnica, tako da ti dan proleti dok si trepnuo.

10.05. u nedjelju imaš utakmicu Roma - Fiorentina (za 30 eura možeš kupiti ulaznicu za Curva Nord tribinu), tako da možeš pogledati utakmicu, pa u ponedjeljak na Masters.

Iz Bolonje možeš vozom, nekih 2 sata je put do Rima (20 eura). Karte za gradski prevoz su jeftine, 72 sata je 18 eura, a sedmična je 24 eura, važi za bus, metro i tramvaj, to imaš na svakom kiosku, jer ćeš vjerovatno ići busom do Foro Italico kompleksa, bus linija Mancini 910 vozi iz grada, polazi sa glavne Termini stanice i ide do stadiona.
06.05 idem za Bolognu, i ostajem do početka mastersa, a onda za Rim, cijelu sedmicu sam planirao ostati i gledati sve do finala. Tekmu sam zaboravio, ne bi bilo loše onda otići u nedjelju već za Rim i pogledat Romu.

Znači samo za subotu i nedjelju da uzmem odmah, ostalo se moze na licu mjesta, ako sam dobro shvatio.

Konto sam da ideš i ove godine da pogledamo skupa koji meč. :mrgreen:

Duznik sam ti da znaš, bolje informacije iz prve ruke teško da bih igdje našao, hvala puno. :njanjanja: :salut:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 dec 2019, 14:27

iz bolonje obavezno vozom, ako baš ne moraš autom

rim je cool grad, treba cca 3 dana za razgledanje plus naravno tenis. olimpico nema turu kao većina ostalih stadiona, elem moraš na tekmu. karte nemoj kupovati na kasi jer ćeš se načekati zbog personalizacije, nego odi ujutro u fan shop rome ili lacia zavisno koga gledaš i kupi tamo u miru

ostalo kako virtu veli

p.s. taj turnir je inače za podvoz :mrgreen: ;)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 dec 2019, 14:32

jestamaji je napisao/la:
25 dec 2019, 14:27
iz bolonje obavezno vozom, ako baš ne moraš autom

rim je cool grad, treba cca 3 dana za razgledanje plus naravno tenis. olimpico nema turu kao većina ostalih stadiona, elem moraš na tekmu. karte nemoj kupovati na kasi jer ćeš se načekati zbog personalizacije, nego odi ujutro u fan shop rome ili lacia zavisno koga gledaš i kupi tamo u miru

ostalo kako virtu veli

p.s. taj turnir je inače za podvoz :mrgreen: ;)
De ti meni reci znaš li kakvu dobru kafanu u Rimu da se ja mogu naveče opustit kad tenis završi, a za ostalo ću lako :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2019, 14:35

bodi123 je napisao/la:
25 dec 2019, 11:03
06.05 idem za Bolognu, i ostajem do početka mastersa, a onda za Rim, cijelu sedmicu sam planirao ostati i gledati sve do finala. Tekmu sam zaboravio, ne bi bilo loše onda otići u nedjelju već za Rim i pogledat Romu.

Znači samo za subotu i nedjelju da uzmem odmah, ostalo se moze na licu mjesta, ako sam dobro shvatio.

Duznik sam ti da znaš, bolje informacije iz prve ruke teško da bih igdje našao, hvala puno. :njanjanja: :salut:
Da, odmah uzmi subotu i nedjelju, jer će se brzo rasprodati, a ostalo uzimaj na zvaničnoj biletarnici u kontejneru ispred stadiona. Prvi dan ti je najbolje da uzmeš ground ticket, jer neće biti ništa spektakularno na centralnom, tako da ćeš obići sve terene, upoznati se sa kompleksom, gledati treninge i neke mečeve.

Neću ići, jbg, jer ću najvjerovatnije ići na RG. Ne znam da li će kolega @shminka ponovo ići, čujem se se njim, pa ću vas spojiti ako bude išao.

U Bologni uzmi Italijansku karticu, ako već nemaš neku iz EU. Ja imam Vodafone i prezadovoljan sam. Nudiće ti Lycamobile i slične na svakom koraku, ali to je smeće. Ovi daju 10 GB interneta odmah, i miran si do kraja avanture.

Nema noćnog života u Rimu. :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 dec 2019, 14:49

Virtu4l je napisao/la:
25 dec 2019, 14:35
bodi123 je napisao/la:
25 dec 2019, 11:03

Da, odmah uzmi subotu i nedjelju, jer će se brzo rasprodati, a ostalo uzimaj na zvaničnoj biletarnici u kontejneru ispred stadiona. Prvi dan ti je najbolje da uzmeš ground ticket, jer neće biti ništa spektakularno na centralnom, tako da ćeš obići sve terene, upoznati se sa kompleksom, gledati treninge i neke mečeve.

Neću ići, jbg, jer ću najvjerovatnije ići na RG. Ne znam da li će kolega @shminka ponovo ići, čujem se se njim, pa ću vas spojiti ako bude išao.

U Bologni uzmi Italijansku karticu, ako već nemaš neku iz EU. Ja imam Vodafone i prezadovoljan sam. Nudiće ti Lycamobile i slične na svakom koraku, ali to je smeće. Ovi daju 10 GB interneta odmah, i miran si do kraja avanture.

Nema noćnog života u Rimu. :mrgreen:
Imam šminkera na viberu pitat ću ga, čuo sam da je išo s tobom prošle godine.

Čuj nema, kako je to moguće? :mrgreen:

Imam druga u Parizu i već me neko vrijeme zove na RG, al nešto nikako da se nakanim, valjda radi udaljenosti.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 dec 2019, 14:49

u rimu samo celibat, kad more papa može i bodi :mrgreen:

bodi, nisam bio ima skoro 10 godina tako da nisam up to date sa kafanama, moraš pitat nekog ko je bio skoro. kad sam bio zadnji puta bio je izvrstan irski pub nešto ko makaroni ili slično, tu smo se opijali

edit: google kaže markoni, znao sma da je nešto slično :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2019, 14:54

Ma ja ga obožavam, jedini grad u koji se stalno vraćam. Tamo mi sve odgovara.
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 dec 2019, 14:57

@bodi, i kod mene isto, jaran me zove već sto godina na RG ili na pariz masters. na RG sam bio dva puta a i iskreno me taj turnir me nikako neprivlači, ali zato bi u bercy otišao jako rado ... ali jeb.eš ga kad niko više ne igra taj turnir, vazda pola toura otkaže
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 25 dec 2019, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2019, 14:59

Ja Francusku ne podnosim, ali ide mi se na RG, samo da zapišam i tu teritoriju.
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 dec 2019, 14:59

francuska može proći, ali francuzi ni pod razno :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2019, 15:00

Zato je i ne podnosim.
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 dec 2019, 15:04

jestamaji je napisao/la:
25 dec 2019, 14:57
@bodi, i kod mene isto, jaran me zove već sto godina na RG ili na pariz masters. na RG sam bio dva puta a i iskreno me taj turnir me nikako neprivlači, ali zato bi u bercy otišao jako rado ... ali jeb.eš ga kad niko više ne igra taj turnir, vazda pola toura otkaže
Ovaj drug našo francuskinju, udao se i pobjego gore da zivi, kaze da mu je trebala godina dana da se navikne na zivot sa francuskim **** :mrgreen:

Al ima dosta naše raje izgleda, on je upozno dijaspore bruku pa se s njima i druzi

Mah nisi lud da u Bercy ideš da gledaš Socka i Krajinovića u finalu, još i hladno vrijeme...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 dec 2019, 15:54

iskreno mene još samo wimbledon privlači, ali jeb.iga treba viza, ne da mi se to nikako ganjati. da barem daju na duže ko ameri, nego samo na 6 mjeseci ..... banda imperijalistička :mrgreen:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 25 dec 2019, 22:29

jestamaji je napisao/la:
25 dec 2019, 15:54
iskreno mene još samo wimbledon privlači, ali jeb.iga treba viza, ne da mi se to nikako ganjati. da barem daju na duže ko ameri, nego samo na 6 mjeseci ..... banda imperijalistička :mrgreen:
Koga Wimbledon ne privlači. :kafa:

Jedna tekma Svjetskog prvenstva u fudbalu, meč na Wimbledonu i trka F1 u Monzi do kraja života su moji imperativi. :tokralju:
"We need to suffer. And we need to fight."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 25 dec 2019, 23:02

Captain4 je napisao/la:
25 dec 2019, 22:29
jestamaji je napisao/la:
25 dec 2019, 15:54
Koga Wimbledon ne privlači. :kafa:

Jedna tekma Svjetskog prvenstva u fudbalu, meč na Wimbledonu i trka F1 u Monzi do kraja života su moji imperativi. :tokralju:
pa dobro, to se barem da ostvariti bez nekih pretjeranih ulaganja.

ja sam svoj najveći sportski događaj doživio sa nepunih dvadeset i to svega par metara od svoje zgrade ... gdje god sam išao poslije toga meni nije bilo ni veće ni bolje ni emotivnije :wave:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 dec 2019, 12:38

Broj dana provedenih u Top 10 u posljednjoj deceniji(2010. - 2019.)

slika

Rafko sa svim povredama i problemima jedini bez dana izvan elite, Tomica i Ferrer :salut:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 dec 2019, 13:19

Djavo me natjera da odgledam ponovo ovo finale AO iz prošle sezone... morao sam se još jednom uvjerit koliko je loše Rafa odigro te koliko je Nolo dobar bio. :mrgreen:

Nakon prva seta(6-3 6-2 za Novaka) omjer W/UO je bio sljedeći:

Novak 23 vinera i 4 greške(ako postoji savršenstvo to je ovo definitivno), kasnije sredinom trećeg je imao i 28-4 , 4 greške za 2 i po seta jbt :bow:

Rafa 13 vinera i 20 grešaka, a od ovih 20 grešaka barem polovina su forhend ziceri koje je poizbacivao napolje :facepalm:

Ubjedljivo najgore odigrano slem finale za Nadala, u zivotu nije napravio ovoliko grešaka iz forhenda ko u ovom meču, i jedno od najboljih izdanja Novaka u karijeri, zapravo vjerovatno najbolje sudeći po suhim brojkama, tako da sad me ovaj rezultat uopšte ne čudi, čak je Rafa dobro i prošao ovo je trebalo bit još ubjedljivije jer je igrački bio miljama daleko od Novaka.

U petak počinje ATP Cup. :njanjanja:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.