damir, lapsusRaonffa je napisao/la:Dino Ćorić iz ŠB igrao za njemačku juniorsku reprezentaciju i još bio kapiten?edinjo-bih je napisao/la:dosta igraca i budu sa pravom hajpovani (naravno ne svi!). pa i njemci su dali kapitensku traku u juniorskoj reprezentaciji dini coricu, pa momak neuspje nista. imali smo i mi par u svoje vrijeme velikih talenta (zilic, osmanagic, hadzimehmedovic, okanovic,...) i nisu uspjeli ni blizu ni prosjecnu karijeru da naprave. i jos nesto, naravno da ce prije neko u slabijoj ligi poput premijer lige dostici do par minuta u seniorskoj ekipi nego napr. u ekipama iz lige 5.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- 
				edinjo-bih
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Nikad čuo, evo sad gledam na tm-u totalno nepoznat igrač, vidim da je imao bruku nastupa za njemačke omladinske selekcije.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
						- 
				edinjo-bih
- Kontakt:
u svoje vrijeme imao i zelju da zaigra za nas. ali nazalost neuspje momak u fudbalskom svijetu.

Ako odigra desetak dobrih utakmica, zaboravice se da nije mogao igrati u Serie C i navalice da ga se pozove u reprezentaciju.Tristan10 je napisao/la:Kakav kandidat? Tek je dosao u Zeljeznicar i treba da pokaze da li uopste zasluzuje mjesto u prvom timu kluba. To sto je nekad igrao za mlade kategorije Milana mu nista ne garantuje.DrFilgud je napisao/la:I za pola godine ce biti kandidat za reprezentaciju, kad navale navijaci. Tako to kod nas ide.
Ko ce navaljivati? I da odigra 10 jako kvalitetnih utakmica za nase uslove treba isto imati u obzir konkurenciju. Amir Hadziahmetovic 20 god, Marijan Cavar 19 god, Amer Gojak 20 god, Deni Milosevic 22 god. Svi kvalitetniji i sa vise iskustva, vecom perspektivom. To sto on nije mogao igrati za Milan ili klub u Serie C nije pokazatelj, dosta tu faktor igra. Dosta mladih igraca i iz Hrvatske odu u Italiju pa se lose snadju. Tako je to, nije to bas lige koja je idealna za mlade igrace.DrFilgud je napisao/la:Ako odigra desetak dobrih utakmica, zaboravice se da nije mogao igrati u Serie C i navalice da ga se pozove u reprezentaciju.Tristan10 je napisao/la:Kakav kandidat? Tek je dosao u Zeljeznicar i treba da pokaze da li uopste zasluzuje mjesto u prvom timu kluba. To sto je nekad igrao za mlade kategorije Milana mu nista ne garantuje.DrFilgud je napisao/la:I za pola godine ce biti kandidat za reprezentaciju, kad navale navijaci. Tako to kod nas ide.
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Vladan Danilović izgleda ide u Olimpiju  

odlican tajming i izbor kluba, ima ovaj potencijalaPrinceofVeresija je napisao/la:Vladan Danilović izgleda ide u Olimpiju
Zarathustra
Jedino mi smatramo da je Slovenska dobra liga.

Dobar izbor, odgovarajuca steoenica za pravilan razvoj.PrinceofVeresija je napisao/la:Vladan Danilović izgleda ide u Olimpiju

za otici sa 18 godina, jesteTristan10 je napisao/la:Jedino mi smatramo da je Slovenska dobra liga.
Zarathustra
Meni nije. Kvalitet lige je dosta tanak. Igraci sa toliko godina bjeze iz te lige ako valjaju.Moggi je napisao/la:za otici sa 18 godina, jesteTristan10 je napisao/la:Jedino mi smatramo da je Slovenska dobra liga.
Transfer iz Borca u Olimpiju je svakako korak naprijed za 18-godisnjeg igraca. Bolje se boriti za titulu slovenskog sampionata nego za sesto mjesto u PL koji vodi u LZP. 
Ali da je slovenska liga i Olimpija neki svemir nisu. Ne trebamo sada pretjeravati. Medjutim imaju love i kao takvi mogu kupiti iz nase lige igrace iz srednjih klubova ili ove kojima ugovor istice. Tri boda zaostaju iza vodeceg Maribora, tako da ako Vladan bude bio u nekim ozbiljnim planovima mogao bi dobro proci.

Ali da je slovenska liga i Olimpija neki svemir nisu. Ne trebamo sada pretjeravati. Medjutim imaju love i kao takvi mogu kupiti iz nase lige igrace iz srednjih klubova ili ove kojima ugovor istice. Tri boda zaostaju iza vodeceg Maribora, tako da ako Vladan bude bio u nekim ozbiljnim planovima mogao bi dobro proci.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Zar nije i ovaj imao ponude iz Holandije i Belgije? Cini mi se da nasi igraci skoro nikad ne odu tamo...

To jeste, iz Borca u Olimpiju je dobar korak imajuci u obzir godine i izbor. Samo hocu da kazem da je liga losa. Neko npr ismijava Tursku ligu, ali bi ja radije volio da mi dodaje loptu Arda ili Clichy nego Tomic.sajo10 je napisao/la:Transfer iz Borca u Olimpiju je svakako korak naprijed za 18-godisnjeg igraca. Bolje se boriti za titulu slovenskog sampionata nego za sesto mjesto u PL koji vodi u LZP.
Slazem se. Izuzev dva-tri top kluba, ovo ostalo je standardna buranija. Ali uvjek je lijepo dizati tudje a spustati svoje  (pazi ironiju)
 (pazi ironiju)

(pazi ironiju)
 (pazi ironiju)Visca el Barça! /// Volim te Željo!
						- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Jest i to...ali prije ćeš preći kao dobar mlad igrač u ozbiljan evropski klub iz Slovenije nego mrtve TurskeTristan10 je napisao/la:To jeste, iz Borca u Olimpiju je dobar korak imajuci u obzir godine i izbor. Samo hocu da kazem da je liga losa. Neko npr ismijava Tursku ligu, ali bi ja radije volio da mi dodaje loptu Arda ili Clichy nego Tomic.sajo10 je napisao/la:Transfer iz Borca u Olimpiju je svakako korak naprijed za 18-godisnjeg igraca. Bolje se boriti za titulu slovenskog sampionata nego za sesto mjesto u PL koji vodi u LZP.
Kako mislis? Ako je igrac dokazan i perspektivan u Turskoj moze preci u top lige i top klubove. Pa evo Bajic ti je presao u Udinese, Under u Romu, Tosun u Everton, sigurno ima vise primjera ali nepratim toliko. Jedino mozda sto su igraci nesto skuplji u Turskoj jer su klubovi financijski stabilni pa se mora vise platiti za igraca nego iz Slovenije.PrinceofVeresija je napisao/la:Jest i to...ali prije ćeš preći kao dobar mlad igrač u ozbiljan evropski klub iz Slovenije nego mrtve TurskeTristan10 je napisao/la:To jeste, iz Borca u Olimpiju je dobar korak imajuci u obzir godine i izbor. Samo hocu da kazem da je liga losa. Neko npr ismijava Tursku ligu, ali bi ja radije volio da mi dodaje loptu Arda ili Clichy nego Tomic.sajo10 je napisao/la:Transfer iz Borca u Olimpiju je svakako korak naprijed za 18-godisnjeg igraca. Bolje se boriti za titulu slovenskog sampionata nego za sesto mjesto u PL koji vodi u LZP.
Vladanu sve najbolje!
Slovenska liga nije nesto dobra, pa zamalo je Zrinjski izbacio Maribor ove godine.

Upravo to ja pokusavam da kazem. Samo da se ne misli da imam nesto protiv Vladana. Neka se on nama dokaze, treba nam sto vise mladi i perspektivni igraca.Vucevich je napisao/la:Slovenska liga nije nesto dobra, pa zamalo je Zrinjski izbacio Maribor ove godine.
ako je tako, hajd vi meni recite kako ucar i cengiz zavrsise u romi iz te turske lige kao mladi igraci?
jedan hajrovic iz galate bez cestite tekme bere 2.6 miliona u bremenu....
nasi mladi igraci iz slovenije..evo samo dva zadnja primjera, horic prekucao u domzalama i pitanje je da li je i na tribinama antalye....kapic prekucao ligu i 'samo' osrednji klub u svicarskoj...
nema tu pravila, ako si dobar i prodati ces se... osim ako si brazilac/argentinac, ali i oni ipak moraju biti dobri u svojim klubovima da bi dosli u evropu.

jedan hajrovic iz galate bez cestite tekme bere 2.6 miliona u bremenu....
nasi mladi igraci iz slovenije..evo samo dva zadnja primjera, horic prekucao u domzalama i pitanje je da li je i na tribinama antalye....kapic prekucao ligu i 'samo' osrednji klub u svicarskoj...
nema tu pravila, ako si dobar i prodati ces se... osim ako si brazilac/argentinac, ali i oni ipak moraju biti dobri u svojim klubovima da bi dosli u evropu.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, Edincapitano, FerdinandF, HariTz, s4mke, zikerrz21 i 55 gostiju.