alan_kardec je napisao/la: ↑02 jan 2025, 14:49
Beduin je napisao/la: ↑02 jan 2025, 12:19
Ja, i?
E zamisli onda u drugim reprezentacijama kako bi bilo, od ovih slabijih do onih jacih.
Šta bolan ja i?
Pa evo navedi mi sad jednu evropsku repku koja više od reprezentacije BiH, u svom A timu ima igrača koji su u mlađim kategorijama igrali za jednu repku, pa su se onda odlučili za tu za koju igraju sad? Mislim da nema nijedna. Većina reprezentacija vjerovatno ima po 1, 2, 3 primjera takvih igrača, ali nema nijedna sa dvocifrenim brojem takvih igrača, kao što je slučaj sa BiH... Kad sam nabrajao ove iznad, zaboravio sam da navedem i Gigovića i Ivana Šunjića... I plus koliko još igrača ljudi ovdje pominju bez ikakve zadrške kao potencijalne reprezentativce BiH, igrače koji su možda rođeni u BiH, možda nisu ni to, koji su prošli čitavo fudbalsko obrazovanje u drugim savezima i repkama, pa ih sad prizivaju u BiH... i to nije problem, nikome to ne smeta, al kad se Srbin ili Hrvat iz BiH odluči igrati za Srb/Cro, onda ide priča kako nam zle komšije kradu igrače blabla, pišaj ih... Pa evo pišaj onda i Ahmedhodžića, Šunjića, Katića, Tahirovića, Tabakovića... ako već stvari gledamo na taj način.
Nego moli ti Boga da taj tvoj neki
zakon nikad ne bude uveden.
Evo sad cu ja googlati koji igraci su igrali za druge mladje selekcije pa promijenili sportska drzavljanstva i poceli igrati za Hrvatsku, Srbiju ili neku desetu reprezentaciju.
Poenta je da bi isto tako bile oslabljene i druge zemlje, vise ili manje, a sa druge strane bi se vise i pametnije selektovali i forsirali mladji izrasti (pa eto samo da je U21 u pitanju zasad) gdje ih igranjem za U21 automatski vezujes za A selekciju.
Koliko samo igraca su nam ukrali susjeti i komsije, evo sad i Salihamidzic Jr. nece vise igrati za nas, onako za primjer uzimam.
Te koje si ti nabrojao su mahom kite od igraca, budimo realni.
Svicarci su jos davno nesto mijenjali kad su izgubili Rakitica, Kuzmanovica, Hajrovica i druge igrace, nisam siguran koliko je to zazivilo i praktikuje li se i danas ti ugovori sa mladjim kategorijama ukoliko promijene misljenje i odluce igrati za druge repke.
Sjeti se da je i Svedska pravila pritisak, protivila se zbog odlaska mladih igraca za druge reprezentacije (narocito kad su Anel i Denis otisli nama) i da su htjeli neke novine uvoditi zbog toga.
Znam ja da ne bismo imali ni Pjanica, Mujdze, Bicakcica, Begovica, Hajrovica, Medunjanina, Spahica i jos nekolicine manje bitnih, ali isto tako bismo i imali neke, kao sto npr. Hrvatska ne bi imala mnogo vrhunskih igraca i pitanje je koliko bi bili jako kao sto jesu deceniju+ unazad, pa Srbija isto tako, Albanija, Slovenija, i vjerovatno mnoge druge.
Mene jednostavno frustrira sve to pa malo i ishitreno pisem, svjestan i toga sto ti govoris. Ali izgubis jednog Sucica koji je prosao sve mladje kategorije tvoje zemlje, a vrhunski je igrac i bice bolji od svoj nasih veznih koje imamo, a vjerovatno vec sad jeste i igrac je kojeg bas trebamo sad. A primjera je nebrojeno, znas i sam.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤