Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DrFilgud
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la DrFilgud » 12 okt 2018, 17:23

Za mjesec dana cemo definitivno moci dati ocjenu o radu Prosineckog.
Ovakav uspjesan niz nikada nismo imali, rezultatski i po primljenim golovima, pa je zasada vise nego pozitivno.
S druge strane , od ovih devet utakmica, sedam je bilo prijateljskih i dvije takmicarske.
U jednoj takmicarskoj smo bili ispod svakog nivoa, u drugoj odigrali mozda i maksimum, u odnosu na nas kvalitet i kvalitet protivnika.
Treba uzeti u obzir i cinjenicu da smo bili prilicno hendikepirani.
Ostaju jos tri prava ispita, "popravni" protiv S. Irske, gostovanje kod objektivno kvalitetnije Austrije i prijateljska protiv velemajstora Spanije.
Ako bi iz ove dvije takmicarske izvukli 2-4 boda, a da se u Spaniji ne osramotimo, to bi bilo sjajno.
Bez obzira , mora se priznati da pod Prosineckim igramo borbeno i organizovano i da je ,generalno, napravljen prilican iskorak.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2018, 17:36

Ponos Torina je napisao/la:
Moggi je napisao/la:furiju cemo da smirimo samo tako
Samo ako im ogadimo futbal :mrgreen: :urnebes:
Imace protiv nas 25 suteva na gol, a mi cemo iz drugog pokusaja zabiti i pobjediti :kafa:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 okt 2018, 17:41

Goalgetter je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:
Moggi je napisao/la:furiju cemo da smirimo samo tako
Samo ako im ogadimo futbal :mrgreen: :urnebes:
Imace protiv nas 25 suteva na gol, a mi cemo iz drugog pokusaja zabiti i pobjediti :kafa:
Ti znači računaš na mizernih jedan razlike?

5:1, ko s nokta. Ovaj jedan ćemo autogol zabit zbog kladionice.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 okt 2018, 17:51

Pa Španija je reprezentacija koja je sposobna uvaliti svakome pet komada ako imaju svoj dan, isto tako mogu i nama.

Ne kontam, šta mislite dokazati ako nas Španija nakanta (hipotetički), da imamo sreće, da smo qurac od repke, da Robi nema pojma?

Kakvo je to rezonovanje i razmišljanje? :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 12 okt 2018, 17:55

Raonffa je napisao/la:Pa Španija je reprezentacija koja je sposobna uvaliti svakome pet komada ako imaju svoj dan, isto tako mogu i nama.

Ne kontam, šta mislite dokazati ako nas Španija nakanta (hipotetički), da imamo sreće, da smo qurac od repke, da Robi nema pojma?

Kakvo je to rezonovanje i razmišljanje? :lol:
Sve dok Begović ne brani ja se ne bojim!!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2018, 20:31

Probisvjet je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Mene je sramota citati kakve pridjeve neki od nas pripisuju legendi Sarajevskog nogometa.
Dok smo mi ovakvi do tada nam treba Culic i slicni jer nista bolje i ne zasluzujemo.
Kako oni koji caste Zutog tako i neki od nas koji pljuju po Ivici. Ovo je dno dna.
De malo pojasni ovaj tvoj post?
Procitaj malo forum pa ce ti sve biti jasno. Sretnes li atribute debelo krme ili slagirani a tebi bude svejedno onda ti ne mogu objasniti ni moj post.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 okt 2018, 21:02

@dubrovnik imali smo zucne rasprave ali kapa dole.
Odgojen si do bola, svaka čast ljudino.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 okt 2018, 22:21

Takve stvari o selektorima, reprezentativcima i dr.ljudima mogu pisati upravo oni koji jesu to cime pokusavaju druge na perfidan nacin opisati. :mrgreen:
Takvi zapravo najvise govore o sebi.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 okt 2018, 22:33

dubrovnik je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Mene je sramota citati kakve pridjeve neki od nas pripisuju legendi Sarajevskog nogometa.
Dok smo mi ovakvi do tada nam treba Culic i slicni jer nista bolje i ne zasluzujemo.
Kako oni koji caste Zutog tako i neki od nas koji pljuju po Ivici. Ovo je dno dna.
De malo pojasni ovaj tvoj post?
Procitaj malo forum pa ce ti sve biti jasno. Sretnes li atribute debelo krme ili slagirani a tebi bude svejedno onda ti ne mogu objasniti ni moj post.
Nisi tako govorio dok je Safet bio selektor. Pasalo ti je svako pljuvanje.
Postao si nerealan otkad je Prosinecki selektor, iako sam i sam 100% uz njeg, ali sto sta bi ti njegovo drugom selektoru na nos nabio.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 12 okt 2018, 23:12

Sve mi je jano, ali neka mi neko nabroji, stvarne šanse, koje su napravili ti famozni Irci, koji su nas, kako mnogi kažu ponizili.
20 i kusur kornera, nakon 10, Irci skontali nema svrhe ubacivati, pa izmisljali toplu vodu. Samo ih naši "navijači", nastavili brojati. Dali im posjed, sa kojim nisu znali, šta će.
Citiram "navijače", stid ih je sto smo pobijedili. A budimo realni, pobjeda je zaslužena. Kome ta pobijeda nije draga, njegov problem.

Čitam komentare jucerasnje utakmice, i neznam dali da se smijem pojedinim.komentarima ili da žalim autore.
To je bila kvalitetna prijateljska utakmica, protiv motiviranog protivnika, pred napaljenom publikom.
U prvom poluvremenu(kada se stvarno igralo), smo bili konkretniji, protiv ozbiljnog protivnika (na domaćinskom terenu.). Drugo poluvrijeme ne treba previše komentarisati, u principu je služilo, da selektor postavi na svoje mjesto, mnogo stvari(igraca) .

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 okt 2018, 01:06

emir79 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: Nisi tako govorio dok je Safet bio selektor. Pasalo ti je svako pljuvanje.
Postao si nerealan otkad je Prosinecki selektor, iako sam i sam 100% uz njeg, ali sto sta bi ti njegovo drugom selektoru na nos nabio.
Emire ja jesam bio Safetov kriticar ali ga nikad nisam ovako prizemno vrijedjao. Vjerujem da ti to znas nego te malo ponijela atmosfera.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 13 okt 2018, 08:13

@dubrovnice,
zna on da nisi ti vrijedjao ali ga muci sto nisi reagovao na vrijedjanje kao sada.

cudi me, zar niste vas dvojica do kraja branili ono sto vise niko nije mogao braniti u papetovom slucaju.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 okt 2018, 09:47

babino je napisao/la:@dubrovnice,
zna on da nisi ti vrijedjao ali ga muci sto nisi reagovao na vrijedjanje kao sada.

cudi me, zar niste vas dvojica do kraja branili ono sto vise niko nije mogao braniti u papetovom slucaju.
Nismo care. Ja sam bio stalni oponent Safetu Susicu a Emir je za razliku od mene imao razumjevanje za njega. Govorim o vremenu nakon utakmice sa USA.
Ipak moram priznati da sam se ja u jednom potezu Safeta Susica slagao sa Emirom pa mozda i bio glasniji od njega po tom pitanju. Rijec je o TSS jer sam na toj temi i ja bio na liniji sa Emirom smatrajuci da Tino nije Safetova greska i da je poziv zasluzio igrama u Hajduku. Kasniji tok njegove karijere mi nije dao za pravo. Hebi ga, pogrijesio sam.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 13 okt 2018, 10:08

dubrovnik je napisao/la:

Nismo care. Ja sam bio stalni oponent Safetu Susicu a Emir je za razliku od mene imao razumjevanje za njega. Govorim o vremenu nakon utakmice sa USA.
Ipak moram priznati da sam se ja u jednom potezu Safeta Susica slagao sa Emirom pa mozda i bio glasniji od njega po tom pitanju. Rijec je o TSS jer sam na toj temi i ja bio na liniji sa Emirom smatrajuci da Tino nije Safetova greska i da je poziv zasluzio igrama u Hajduku. Kasniji tok njegove karijere mi nije dao za pravo. Hebi ga, pogrijesio sam.
Pa on dok je igrao u Hajduku dobro bio je i clan repke i nikad me nije razocarao, sada kad ga nema nigdje, nema ni u repki i i to je opravdano
BHF

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 okt 2018, 10:43

Ma na to sam mislio, nije @Dubrovnik pljuvao, ali nikad ni usprotivio se. Zar Susic nije jedan od najvecih legendi.

Otkako je Robi selektor @Dubrovnik nam se pravo pohasio :mrgreen: , haman gori od mene kad je u pitanju Safet. :mrgreen: :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 okt 2018, 15:04

emir79 je napisao/la:

Ma na to sam mislio, nije @Dubrovnik pljuvao, ali nikad ni usprotivio se. Zar Susic nije jedan od najvecih legendi.

Otkako je Robi selektor @Dubrovnik nam se pravo pohasio :mrgreen: , haman gori od mene kad je u pitanju Safet. :mrgreen: :mrgreen:
Sto se tice Robija u pravu ste ja u njemu vidim spas BiH nogometa i podrzavam ga maximalno. U vecini njegovih poteza nalazim rezon. Pravi klapu od tima, igraci igraju na prirodnim pozicijama i kako oni sami kazu atmosfera u momcadi je nevidjena do sada. Sve to se mora podrzati. Moram reci da sam bio skeptican po pitanju Sarica i njegovog uvrstavanja u momcad ali sada i u tome postoji rezon. Ne treba maziti Robija i da budem iskren nikad necu biti protiv konstruktivne kritike jer je ona dobrodosla. Ali ove gluposti tipa neko ce nas nakantati i osramotiti veze nemaju ni sa cim. Nama je ne tako davno Cipar uvalio 3 komada za pola sata sto znaci da i nismo bili nivo koji ne poznaje sramotu. I sada slusam Bazdarevica kako ce analizirati Zutog pa dozivljavam dodatne udare sramote.
Sto se tice Robija ona prozivanja tipa Menadzerski su uobicajena i ne treba se obazirati na njih ali castiti Ivicu Osima onakvim atributima je uzasno.
To treba prestati raditi. Ako nam to postane normalno bojim se da ce ovaj forum izgubiti smisao.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 okt 2018, 15:58

Svi ovi koji nazivaju Robija ili Osima kako ih nazivaju su isto tako nazivali i "častili" Papeta i Mešu.

Kritika je uredu i uvijek je dobrodošla, ja sam prvi kritikovao i Papeta i Mešu, a u početku su obojica imali moju podršku, al' nikada nisam vrijeđao nijednog od njih, bar ne svjesno i namjerno.

A ovi komentari "razvalit će nas neko" itd su svakako posljedica kombinacije nerealnih očekivanja i nekih ličnih kompleksa. Kako sam već gore pisao, šta kad nas neko razvali, a razvalit će nas nekada sigurno, šta onda? Doći će pojedinci i ovdje napisati "rekao sam vam ja davno neko će nas razvaliti..." i sad kao oni stručnjaci? Ne kontam stvarno.

Reprezentativni fudbal je takav da treba uživati u momentima, pogotovo kada su u pitanju manje reprezentacije u koje spadamo i mi, uživaj brate u momentima i pobjedama, svakako nikada nećeš biti toliko moćan i jak da imaš nekakav kontinuitet dobrih rezultata.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 14 okt 2018, 18:21

Raonffa je napisao/la:Svi ovi koji nazivaju Robija ili Osima kako ih nazivaju su isto tako nazivali i "častili" Papeta i Mešu.

Kritika je uredu i uvijek je dobrodošla, ja sam prvi kritikovao i Papeta i Mešu, a u početku su obojica imali moju podršku, al' nikada nisam vrijeđao nijednog od njih, bar ne svjesno i namjerno.

A ovi komentari "razvalit će nas neko" itd su svakako posljedica kombinacije nerealnih očekivanja i nekih ličnih kompleksa. Kako sam već gore pisao, šta kad nas neko razvali, a razvalit će nas nekada sigurno, šta onda? Doći će pojedinci i ovdje napisati "rekao sam vam ja davno neko će nas razvaliti..." i sad kao oni stručnjaci? Ne kontam stvarno.

Reprezentativni fudbal je takav da treba uživati u momentima, pogotovo kada su u pitanju manje reprezentacije u koje spadamo i mi, uživaj brate u momentima i pobjedama, svakako nikada nećeš biti toliko moćan i jak da imaš nekakav kontinuitet dobrih rezultata.
Šta ce na ovo Ćunić, reći

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 okt 2018, 18:56

Esport je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Svi ovi koji nazivaju Robija ili Osima kako ih nazivaju su isto tako nazivali i "častili" Papeta i Mešu.

Šta ce na ovo Ćunić, reći
Pored toga što je fudbalski analfabeta, onaj njegov tekst je svakako mišljenje ne samo njega, nego svih novinara ovog portala. Pa svi znamo da je Osim prema ss.ba bio idealan selektor, čekaj samo neki kiks reprezentacije, vidjet ćeš kad Acika skroji neku kolumnicu ;)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 okt 2018, 19:24

Ma takvi ljudi su debili, oni fakticki navijaju protiv repke i za njen neuspjeh kako bi mogli reci :"Jesam li vam govorio", a logicno je da kad tad moramo kiksati, kao i svako sto kiksa, samo sto ce oni i dalje ostati u svojoj zabludi jer ce suditi na osnovu jednog ili dva uzorka (utakmice) gdje smo izgubili a zanemariti 10,15 utakmica gdje smo izvukli pozitivne rezultate.

Sta sad, ja smatram da je Begovic bolji od Sehica i treba da navijam da Sehic pogrijesi par puta i mi izgubimo kako bih sutra mogao kazati "e jesam li vam rekao?"...

TACNO MORAS BITI KRETEN!

Ako ne zelis uspjeh svakom svom reprezentativcu (bio on TSS, Hadzic ili Vrancic) onda si debil u svakom slucaju.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, GoldenLilies, perun, THEC, Zaboljesutra i 73 gosta.