..............................................
SUTRA FK SLOGA DOČEKUJE NK ISKRU
U 25. kolu 1.Federalne Lige BiH na "Bare" dolaze Bugojanci.Utakmica igrana jesenas u Bugojnu još odzvanja po halabuci koju su digli domaćini potpomognuti sarajevskim portalima.Bilo ,ne ponovilo se.Vidim da je Nebić glavni Iskrin "ceribaša" odustao od puta u Tuzlu,dobivši 3. žuti karton u poslednjem kolu.Ne bi me iznenadilo da još neki igrači Iskre uzmu bolovanje. Soldatović ima 2 kartona a bitan im je igrač pa je pitanje hoće li ga Obad staviti u ekipu koja će istrčati na Barama.
- Iskra je loše krenula ovog proljeća i cijenu je platio trener.Iako su zimus doveli nekoliko igrača ipak njihov saldo ovog proljeća od svega 8 osvojenih bodova drži ih nad provalijom ispadanja u 2. Federalnu.Po 4 boda su osvojili kao domaćini i kao gosti.Istina pobjeda u Čapljini u 23.kolu kad se pogleda u kontekstu zadnja 4 kola gdje imaju 2 remija kući po 0:0(Velež i Igman) i poraz u Kaknju 0:1(dakle ,tri utakmice bez datog gola)izgleda malo "čudno".
- Sloga ima pobjednički niz od 6 pobjeda i trenutno je na čelu tabele sa 3 boda prednosti pred prvim pratiocem Olimpikom.
Ne vjerujem da će Trener Dedić mijenjati tim koji pobjeđuje.Do duše u zadnja dva meča je Joco Stokić(silom prilika rezervista), svojim golovima donio pobjede. Sloga je na žalost prinuđena trpiti nametnuto pravilo o 3 igrača U-21 u startnoj postavi.Čudno je gledati Stokića na klupi i još čudnije da ga trener uvodi kad mu zagusti.Takođe i Hrelja je rezerva objektivno slabijem igraču na toj poziciji. Vojvodić je pravio izmjene u 5 minuti i tako se snalazio u odnosu na ,bez veze nametnuta pravila.Dedić je protiv Travnika držao u igri Šarčevića do kraja utakmice.Meni se činilo da će pasti u nesvijest kako se teturao po onoj žegari.Stjepanović koji je ušao u drugom poluvremenu je pokušavao "komunicirati" s njim ali samo se džaba nervirao.Ne kažem, u toj utakmici su napravljene tri izmjene ,(Mahmutović-Stokić,Milaković-Musić i Mitrović -Stjepanović ).
- Sutra će opet Trener Dedić biti u dilemi da li startati sa Stjepanovićem i Bošnjakom kojima prijeti 3. žuti karton.Mišljenja sam da trebaju igrati obojica, da zabijemo 3 gola pa neka ih onda zamijeni.Onako, patiti se kao protiv Travnika,pa Stjepanovića uvoditi kad se vidi da nam Travnik umalo ne dade gol , ne bih radio.Pitanje je ,da nije ušao Stjepanović i naravno Stokić ,da li bi Sloga dala gol premiranoj ekipi Travnika.
- Iskru kao ni Travnik nipošto ne možemo smatrati lakim protivnikom.Publika u Simin Hanu se "kasno budi"i počinje glasno reagovati na igru.Protiv Travnika sam gledao ,kako je nekima već bilo svejedno(više su buljili u mobitele i pratili rezultate za kladionice)i tek ih je Stokićev gol probudio.
Drago mi je da Sloboda igra danas i da će sura u S.H.biti raje sa Tušnja.Nadam se i dobrom rezultatu Slobode danas i konačnom rješavanju briga oko opstanka ,tako da Slobodaši sutra rasterećeno popune "Bare".Drugi je šmek kad na utakmicu dođu prekaljeni navijači.Oni znaju vršiti pritisak na protivnika , sudije a i domaće igrače ako zatreba.
- Još jednom, nije na odmet podcrtati da se Iskra bori grčevito za opstanak .To je potencijalno najopasniji protivnik za ekipu koja se poput Sloge bori za ulazak u viši rang.Sloga igra pod imperativom pobjede i to prirodno stvara pritisak na ekipu iz kola u kolo.To je tako otkad je fudbala i nije ništa specijalno vezano za sutrašnju utakmicu.Gledao sam Iskru jesenas.Uz napomenu da su se pojačali zimus, i tada je ta ekipa djelovala trkački raspoloženo.Istina je da su to mahom fudbaleri "livadići" ali Sloga na žalost ni sa igračem više nije uspjela da im da makar jedan gol.Sudija bolje da nije isključio Nebića,jer, tek tada su igrači Iskre dobili "injekciju" i naravno frenetičnu podršku "pomahnitalih" navijača.
-Ne bi nikako bilo dobro da se "Iskra " Slogi "desi" dva puta.Nadam se punim Barama ,dobroj utakmici i rutinskoj pobjedi.