BiH - Turska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

velez_mostar
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la velez_mostar » 11 sep 2009, 01:01

Najjadnija situacija je kad na forumu covjek iznese svoje misljenje u vezi gresaka koje se prave pri formaciju,u vezi bilo kojih negativnih strana ,odmah ispada zelis lose reprezentaciji...
To je upravo suprotno,ljudi koji kritiziraju igru,formaciju,trenera,i sl...pokazuju koliko im je stalo do poboljsanja u igri ,i bez obzira na rezultat ne postaju "kupljeni"..jer zna se da u velikom broju slucajeva ekipe dodju do rezultata,ali im igra bude uzasna..i nakon toga to koriguju.
Mi,naravno nista ne korigujemo,ili dobivali,ili gubili,kod nas je to uvijek isto .
U potpunosti se slazem sa bubooty-jem ,i dreamer-om,naravno...iz razloga sto ovim nacinom igre necemo moci puno toga uraditi u barazum,koji ce biti jako tezak.
Ne bi sada pisao o formacijama,taktikama,i td...ali stvarno moramo promijeniti ovaj sistem igre.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2009, 01:10

Mijenjati sistem igre trece najefikasnije ekipe u kvalifikacijama? Najjadnija situacija je kad ti mislis da si pametniji od onih koji zive od toga. U ovim kvalifikacijama Ciro je imao samo jedan promasaj, to je Istanbul. Sve ostalo je odradjeno fenomenalno, koliko puta su njegove izmjene zabijale golove?

Ne shvatam sta da se mijenja? Kad smo to lose odigrali u ovim kvalifikacijama? Jesmo li to mozda trebali napasti Spaniju? Pa da se provedemo kao Belgija?? Pa niko nije lud.

Vi kritikujete formaciju, trenera, 'sistem' igre, a taj isti sistem nas dovede pred vrata baraza i svako normalan bi se zapitao, sta ovi pricaju?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 11 sep 2009, 01:11

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 11 sep 2009, 01:21

Virtu4l je napisao/la:Mijenjati sistem igre trece najefikasnije ekipe u kvalifikacijama? Najjadnija situacija je kad ti mislis da si pametniji od onih koji zive od toga. U ovim kvalifikacijama Ciro je imao samo jedan promasaj, to je Istanbul. Sve ostalo je odradjeno fenomenalno, koliko puta su njegove izmjene zabijale golove?

Ne shvatam sta da se mijenja? Kad smo to lose odigrali u ovim kvalifikacijama? Jesmo li to mozda trebali napasti Spaniju? Pa da se provedemo kao Belgija?? Pa niko nije lud.

Vi kritikujete formaciju, trenera, 'sistem' igre, a taj isti sistem nas dovede pred vrata baraza i svako normalan bi se zapitao, sta ovi pricaju?
Nema se tu sta vise dodati. Sve receno.

slika
Mijenjati ovakav sistem igre :lol: i govoriti da se igra predefanzivno.
Stvarno, znam i ja ponekad koju izvaliti :oops: ali ovdje bi se pojedinci stvarno trebali malo preispitati.
Zadnja izmjena: neko_iz_mase, dana/u 11 sep 2009, 01:23, ukupno mijenjano 2 puta.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 sep 2009, 01:22

Razumjem reakciju virtu4la, covjek je malo postao osjetljiv na "kritiku", jer svako ko je duze u ovome forumu zna sta se ovdje sve moralo citati, sve "konstruktivne" kritike do kritike, ustvari obicno bezumno pljuvanje, vrjedjanje selektora i cak igraca. To neznaci da se ovdje ne moze normalno i odraslo o necemu govoriti.
Ciro je sve uredio po propisu, biti general poslije bitke i ne biti odgovoran za rezultat je lakse nego naopacke. Nazalost strucni stab stvarno nemoze mnogo promjenuti na formi nasih reprezentativaca, posebno nasih 4 "svabi". Salihovic je u TSG imao formu koja je isla od grozno do super, mozda slicno ostatku Hoffenheima. U Hoffenheimu se uostalom veoma cijeni njegov defanzivni kapacitet, koji je u reprezentaciji bolji nego kao sto ga mnogi predstavljaju, ipak nam on u reprezentaciji treba blize napadacima, posebno Ibisevicu. Mnogo znaci kada su 2 igraca uigrana, pomislimo na BIH:Belgija i na nase Wolfsburgovce. Trener Hoffenheima Ralf Rangnick je bio u Zenici i pratio utakmicu, bio odusevljen Sejom. Taj back koji ce Salihovica zamjeniti nam je potreban, vec oduze, Hrgovic izgleda nije taj. Ne znam da li ce Ciro "izmisliti" tog igraca kao sto je Supica.

Za Misimovica me nije toliko strah, u BL je bio standardan a znao je i sam zavaliti, jucer nije bio toliko los koliko se prica, nekoliko puta su Turci izgledali smotani pored njega, posebno pri onoj situaciji gdje je sve mogao rijesiti. Dzeko, sta za njega reci, protiv Irana bljesnuo, pa protiv Armenije se izvukao asistencijom, jucer je imao dobrih prodora. Bar licno ne mogu reci da imam utisak da mu je utakmica okolo svejedna, ali mogao bih vise i jasno nije u formi kao sto je bio prije pauze. To nece funkcionisati dugo u Wolfsburgu i promjenice se, Bundesliga je istesala nase momke, odrzace ili vratice ih u formu.

Ibisevic. Ako je imalo istine na tome, kada se kaze da igracu poslije povrijede treba isto toliko vremena da dodje u formu, onda je Ibisevic napravio divovske korake prema svojoj staroj formi u zadnjih mjesec dana. Goal jos uvjek nedostaje, ali kao i u jucerasnjoj utakmici, goalovi nisu uvijek indikator moci i snage. Sve u svemu imamo jos jedan mjesec dana, onda moramo nabusiti Estoniju, ako do tada nasi igraci 100% prorade nemoramo se ni Spanije plasiti. Vec utakmice ovog kola BL, ove subote, ce biti interesantne sto se toga tice.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 11 sep 2009, 01:40

Eh, evo odgovora zasto su Turci kasnili na poluvremenu, i sta im je to Terim govorio . :lol:

Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 sep 2009, 01:46

neko_iz_mase je napisao/la:Eh, evo odgovora zasto su Turci kasnili na poluvremenu, i sta im je to Terim govorio . :lol:

Hahahaha!!!! Udara Terim ko lud!!!! Gledao sam ovo, bilo je i na SS.ba
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 sep 2009, 01:47

neko_iz_mase je napisao/la:Eh, evo odgovora zasto su Turci kasnili na poluvremenu, i sta im je to Terim govorio . :lol:

hahaha koji mocan video :mrgreen: :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 11 sep 2009, 02:12

velez_mostar je napisao/la:Najjadnija situacija je kad na forumu covjek iznese svoje misljenje u vezi gresaka koje se prave pri formaciju,u vezi bilo kojih negativnih strana ,odmah ispada zelis lose reprezentaciji...
To je upravo suprotno,ljudi koji kritiziraju igru,formaciju,trenera,i sl...pokazuju koliko im je stalo do poboljsanja u igri ,i bez obzira na rezultat ne postaju "kupljeni"..jer zna se da u velikom broju slucajeva ekipe dodju do rezultata,ali im igra bude uzasna..i nakon toga to koriguju.
Mi,naravno nista ne korigujemo,ili dobivali,ili gubili,kod nas je to uvijek isto .
U potpunosti se slazem sa bubooty-jem ,i dreamer-om,naravno...iz razloga sto ovim nacinom igre necemo moci puno toga uraditi u barazum,koji ce biti jako tezak.
Ne bi sada pisao o formacijama,taktikama,i td...ali stvarno moramo promijeniti ovaj sistem igre.
da je nedaj boze arda sinoc dao gol kad je lopta pogodila stativu svi ovi cirini fanovi bi mu je..li sve po spisku...ali fala bogu pa nas sreca pomilova i ona neudze sad ga svi velicaju...a iste se greske ponavljale kao i protiv armenije,samo slijepci to nevide...352 ubi igru covjece izmori ,pa jedan sejo salihovic jedva hoda u 9otoj minuti a u bundesligi trci kao da je tek pocela tekma...pa nemoze nije konj...muratovic crko na poluvremenu ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 sep 2009, 02:25

drop je napisao/la:
harishp je napisao/la:
drop je napisao/la:Mi mahom igramo ko neku tu 3-6-1 formaciju http://en.wikipedia.org/wiki/File:3-6-1.jpg ...Mikado to forsira i tu se sva prica završava...dva defanzivna vezna (Muratović-Rahimić,u Genku tu je bio Jahić),dva bocna (Salihović-Mikadov sin ili Vladavić,zavisno o potrebi)...dva ofanzivna veznjaka (Misimović-Mikadov sin ili Pjanić)...i gore u napadu Džeko...sad protiv turaka je zaigrao klasicnu 3-5-2 http://en.wikipedia.org/wiki/File:3-5-2.gif ...sa dvojicom u špici.
E sad Mikado nece da traži nove igrace,vjeruje u ovu skupinu koju trenutno ima na okupu,ne želi exprerimente u formaciji ,radije ce tražiti ovim istim neke pozicije koji njima nisu prirodne (npr.Salihović na lijevom boku ili sinoc Sin koji se gubio ko abdest na desnom boku...to su za njih totalno neprirodne pozicije).
Naravno da Mikado ima ogroman kredit zbog uspjeha,ali ja mu najviše zamjeram što nije digao guzicu pa potražio neke riješenja na tim bocnim pozicijama (on ce radije snimati reklame po TV ili zagledati sise plavuša po OBN)
ili bar natjerao one svoje pomocnike-parazite (koji samo parazitiraju i uzimaju uredno platu svakog mjeseca a ništa ne rade) da se oni razlete po evropi ili komšiluku ili PLBiH (ne zanima me apsolutno kako,nek ih stvore nekako ili iskopaju) i da nađemo konacno pristojne igrace za tih bokova...ovako vazda ista prica.
:roll: Pa zar nisu prije prizivali Hrgovica kao adekvatna zamjena tom boku.sva sreca da je tvoj cokaldni ahbab skontao da nije.znaci pokusaj bio ali neuspio.
SIN kao i ostalih deset sinova to ne zaboravi ;) odigrao slabije ali dovoljno dobro da se ,,klocevi treci u Evropi,,koliko toliko onemoguce.sta bi se onda reklo za misketa igrao na svojoj poziciji jos.To interesantno nisi spominjao :roll:
sad eksperimentisati sa nekim novim u ovim odlucujucim je apsolutna ludost to i tvoj ahbab konta ali ti izgleda ne.
šta bolan naprica?? može li mi neko pojasniti šta ovaj covjek lupa :o :shock: :?: :?: kome se on ovo obraca ili jeli svjestan da je totalno pogriješio adresu :roll: ...svašta
Prvo sto ga ti nalupa i sto rece nemas pojma ni kome ni o cemu.Da nije jarane amnezija uhvatila :lol:
A drugo ni flomaster,kreda,nalivpero,marker takvima ne pomaze ni kad se nacrta ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 11 sep 2009, 02:36

ne znam zašto si se našao prozvanim pa mene citiras i meni odgovaras postovima...ja uopošte se nisam tebi obratio sa svojim postom,ali eto ti si se sam pronašao prozvanim i valjda umislio da treba da mi odgovoris.
Dalje vrijeđanje tipa "ni flomaster,kreda,nalivpero,marker takvima ne pomaze ni kad se nacrta" je potpuno nepotrebno sa tvoje strane,a najbolje govori o samom tebi i tvom odgoju...vec sam ti jednom pokušao skrenuti pažnju da je ovo samo forum,a on služi da ljudi iznose svoje mišljenja ali bez vrijeđanja i licnih doživljaja...samo opušteno momak,preozbiljno shvataš postove i svadljiv si ko kakva tetkica....ne treba ti to,mlad ces dobiti šećer,nedo dragi Bog.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 11 sep 2009, 02:42

Ne znam sta vi mislite o ovome ali meni se cini da svaki put kada smo mi savladali ili odigrali nerijeseno protiv jedne velike reprezentacije uvijek su se nasli mnogi protivnicki navijaci koji su govorili zlo o nasoj reprezentaciji. Mene licno to izuzetno smeta iako mislim da tome netreba obratiti paznju.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 11 sep 2009, 02:45

Ćiro istina postavlja malo defanzivnu taktiku,ali sve dok ona donosi rezultat neka je.Mi smo mala nacija i nemamo veliki izbor igrača kao Turska.Turci imaju samo registrovanih igrača više nego mi ukupno stanovnika.I po tome nemožemo se nešto furat i igrat sa 2-3 špica.bar ne uvijek.pa jedna Italija odkako ja znam za sebe fura defanzivnu taktiku uvijek.neigraju lijepo za oko ali donose rezultate.a to je najvažnije.šta bi imali od toga da igramo atraktivno i da uvalimo 2-3 gola a da sa druge strane primimo 4-5-6.i da završimo na dnu tabele
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 sep 2009, 03:15

drop je napisao/la:ne znam zašto si se našao prozvanim pa mene citiras i meni odgovaras postovima...ja uopošte se nisam tebi obratio sa svojim postom,ali eto ti si se sam pronašao prozvanim i valjda umislio da treba da mi odgovoris.
Dalje vrijeđanje tipa "ni flomaster,kreda,nalivpero,marker takvima ne pomaze ni kad se nacrta" je potpuno nepotrebno sa tvoje strane,a najbolje govori o samom tebi i tvom odgoju...vec sam ti jednom pokušao skrenuti pažnju da je ovo samo forum,a on služi da ljudi iznose svoje mišljenja ali bez vrijeđanja i licnih doživljaja...samo opušteno momak,preozbiljno shvataš postove i svadljiv si ko kakva tetkica....ne treba ti to,mlad ces dobiti šećer,nedo dragi Bog.
U redu,bio je malo ostriji start u zaru borbe ;) Ali si i ti ostro odgovorio na taj start.tako da cemo od sudije dobiti samo opomenu.Za odgoj i te folove ne uzimam previse srcu jer je to sve u tom sklopu rasplamsajuceg zara igre :mrgreen:
Ali apsolutno mi ostaje neka stvar nejasna,ne samo kod tebe nego kod drugih pojedinaca.Trazenje dlake u jajetu.
ako je pobjeda od 7-0 zasto nije od osam.Ako napravimo dobar rezultata zasto nismo napravili bolji;
Kad je igri jedan spic zasto nisu dva ako su dva previse ofanzivno treba jedan.Ako se ovaj pozove zasto se pozove,dok se na kraju taj isti nepozove i onda isto pitanje zasto nije pozvan :roll:
Pa mi smo u 13 godina kvalifikacija vazda bili treci,cetvrti ili peti.I to nam je citava prica.Mijenjali se selektori,stari znalci i u svjetu poznati uvijek na distanci od Bosne bili.pa mi smo jedina drzava koja je bukvalno u fudbalskom smislu na tri strane razbacana,jedna od rjetkih drzava koji su i dan danas u savezu izabirani osumnjecena lica.
Jedna od rjetkih drzava gdje bi da smo sastavili ekipu koji igraju po drugim drzavama,napravili veliki uspjeh A sve su to ili rodzeni Bosanci ili su porijeklom.
I sad nakon svega imamo neku ljepu sansu da se ovaj nas narod obraduje ali se opet nadze pojedinaca kojem smeta meso u cevapu.
De malo ljudi,prvo sagledajte neke cinjenice koje su navedene i malo obzirnije pogledajte na te stvari.
Imam osjecaj da bi takvi popljuvali i Ciru i pola tima kad bi u finalu,s vjetskog prvenstva umjesto ocekivanih 2-0 dobili recimo Brazil samo sa 1-0.i tu bi kritika bilo tone.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 11 sep 2009, 04:38

Remi je O.K. ali stvarno mi je zao sto nismo pobjedili jel Turci nisu nista zasluzili iz utakmice u Zenici gledajuci koliko su nas bezobrazno podcjenili. Neki turski navijaci zaista govore o nasoj reprezentaciji kao da smo mi San Marino. :roll:

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 11 sep 2009, 07:02

sta je tu je.nemoze niti dzeko svaku tekmu davati gol.nek on protiv estonije doda loptu tj.asistira za go kao protiv armenaca ja cu biti prezadovoljan.netreba crniti i kritikovati nikoga ljudi su se borili,trcali svaka im cast.sto se tice cire,ma meni je svjedno nek se on zove haso,mujoili saban rezultati su vazni.navijanje za cistu "desetku"
rezultat 1-1 nemogu kritikovati kao drugi za mene to je pobjedonosni rezultat,a za turke katastrofa :D :D :D :D

elvir75
Kontakt:

Post Postao/la elvir75 » 11 sep 2009, 07:52

Nek mi neko objasni kako je to nasa taktika defanzivna. :?: :?: :?:
Cetvrta smo reprezentacija po efikasnosti u kvalifikacijama, hej zabili 21 gol!!!!!
Uostalom taktika se pravi sa igracima sa kojima raspolazes, koga staviti za 4-4-2.
Al ja se u fudbal razumijem ko krava u bilijar, ko u ostalom vecina na forumu, sreca sto imamo dobrog selektora.

bosnia_rules
Kontakt:

Post Postao/la bosnia_rules » 11 sep 2009, 08:26

kod nas ima stvarno veliki broj pesimista,pa kad bi ne znam ti sta pobjedili opet bi bilo onih koji bi se nesto zalili :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2009, 08:54

bubooty je napisao/la:da je nedaj boze arda sinoc dao gol kad je lopta pogodila stativu svi ovi cirini fanovi bi mu je..li sve po spisku...
Da ga je Baggio zabio 1994. godine, Italija bi postala prvak svijeta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 11 sep 2009, 09:03

da je baljic zabio imali bi EP iza sebe
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.