Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

hurem
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la hurem » 15 jul 2022, 08:45

Reprezentacija tačka ba zaslužuje sve pohvale.
Jedini rade intervju s raznim profilima, pa tako i sa Sunjicem. Odmah sam znao da su oni razgovarali s njim.

Sto se tice Sunjica, bio bi dobra opcija...gledao ga u Dinamu...u Championshipu nisam ali vjerujem da je dodatno napredovao...trebao bi nam takav jedan.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 15 jul 2022, 09:20

MoodyHank je napisao/la:
11 jul 2022, 16:02
ASD je napisao/la:
11 jul 2022, 15:42
Ne postoji gori dio foruma od ovih što prave beskislene spiskove bez ikakvih kriterija. Par ih gosinams to radi, ovaj gore prednjači.
Ne računa mu se ovaj spisak, nije na njega uvrstio Ivana Šunjića. :mrgreen:

Jbg potrudio sam se koliko sam god mogao :D :bih:
Dobar timing, I ovako je vec odavno jasno da neke medije prate ove forume itd itd sto mi znamo izvuci imena **** profesionalni scouting team.

@hurem pratio sam ga ja, momak bi nam i te kako dobro dosao.

Za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u budućnosti bi mogao zaigrati još jedan Šunjić.

Desetak godina dres “Zmajeva” je uspješno nosio Toni Šunjić. Ovaj Mostarac je bio dio i zlatne generacije koje je 2014. nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a publika i navijači naročito su cijenili njegovu požrtvovanost kada bi igrao za Bosnu i Hercegovinu.

Iako se Toni u međuvremenu povukao, čini se da bi se ubrzo u nacionalnom timu mogao naći još jedan Šunjić. Radi se o Ivanu, novom veznjaku berlinske Herthe koji je do svoje četvrte godine živio u Kaknju, a nakon toga se ocem Jozom i majkom Aleksandrom preselio u Zagreb gdje je i počeo karijeru. U Dinamu.

Intervju koji je danas dao za **** portal bio je ujedno i njegov prvi za jedan medij u našoj zemlji. Priču smo počeli o transferu iz Birminghama u Herthu, a željeli smo, naravno, ‘opipati i puls’ kada je u pitanju potencijalni nastup za Bosnu i Hercegovinu.

– Nakon tri sezone u Championshipu osjećao sam da mi je potreban iskorak. Kada se pojavila Hertha i opcija da karijeru nastavim u Bundesligi, nisam imao dilemu, rekao sam: ‘Želim to!’ Ovo je za mene veliki korak u fudbalskom razvoju, ipak je Bundesliga jedna od najboljih liga na svijetu, tako da se radujem ovome. Uživao sam i u Engleskoj. Jako je dobra liga, čvrsta, puna utakmica, ali, kao što sam rekao, vrijeme je bilo za nešto novo – kaže nam Ivan Šunjić na početku.

U Herthi ga je dočekao Vedad Ibišević. Odmah se stavio na raspolaganju.

– Da, pričali smo, ipak je tu u stručnom štabu. Ostavio je odličan dojam na mene. Lijepo me dočekao, poželio dobrodošlicu i stavio se na raspolaganje. Rekao mi je ako trebam pomoć bilo kakvu, da ga mogu pozvati i hvala mu na tome.

Iako je odrastao u Zagrebu, malo se zna da je Ivan ustvari iz Bosne i Hercegovine.

– Rođen sam u Zenici, tata je iz Kraljeve Sutjeske, a mama iz Sarajeva. U Kaknju sam živio do treće-četvrte godine i potom smo se preselili u Zagreb. Nisam dolazio u zadnje vrijeme u Bosnu i Hercegovinu. Želja mi je doći i posjetiti rodbinu, to ću prvom prilikom napraviti. I Dejan Lovren je iz mog kraja.

A ako bi došao poziv iz N/FSBiH, da li bi igrao za Zmajeve?

– Ne mogu reći ništa po tom pitanju. Nisam bio, niti sam sad sa bilo kim u kontaktu, tako da ne mogu govoriti šta bi bilo, kad bi bilo. Inače, reprezentaciju pratim kada sam god u prilici, a poznajem i neke igrače s kojima sam igrao u Hrvatskoj.

Selektora Ivayla Peteva nije imao priliku upoznati dok je bio u Dinamu.

– U to vrijeme sam boravio u Lokomotivi na posudbi, tako da nisam imao priliku lično ga upoznati, kaže Ivan Šunjić na kraju razgovora za **** portal.

Hertha je na jedvite jade uspjela izboriti ostanak u Bundesligi, u razigravanju s HSV-om prvo su izgubili kod kuće, a potom slavili u gostima i sačuvali prvoligaški status. U ovoj sezoni ne žele ponovno prolaziti kroz toliki stres, a vjeruju da će im pomoći upravo Šunjić.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 16 jul 2022, 16:17

Harise je napisao/la:
13 jul 2022, 23:30
Espiritosanto je napisao/la:
13 jul 2022, 23:14
Harise je napisao/la:
13 jul 2022, 23:07

Prvak je posto sa Sarajevom, sa Zrinjskom i u Slovenije sa Celjom i na kraju završi u 3 ligi iz Svicarske još je debitovo do nekle za reprezentaciju i bio je starter protiv Holandije. Kako mozeš kao igrac tako duboko propast. Allan Elleout iz Yverdona i Petar Music iz Aargau (druga liga iz Svicarske) su prešli u Tuzlu City, a ovaj propasti svoju karieru da bi zivio u Svicarskoj.
Ma skontao je i on da mu nema ništa od karijere,pokušat će vjerojatno ostati da živi u Švici,jbg razlika između njega i Elleouta je što se ovaj uvijek može vratiti kući i dobro živjeti.
Tako i Fanimo ide po europi pa ako se probije dobro i jest ako ne uspije može se kući vratiti i normalno raditi i živjeti.
Tako da mu potez nije ni iznenađenje kad skontaš kako živi većina naših bivših igrača koji su se ovdje vratili,neke kamatari traže,rade u pekarama ili na baušteli jbg
Vidio sam jednom njegovog Profila na Instagramu, cini mi se da mu je zena iz Svicarske, valdja je preko nezine veze došo uopste u Svicarskoj, ali dzaba ti ovakav fin zivot kada bi napravio još bolju karieru. Drazje mu bilo da se vratio u Sarajevo ili da je prešao u 1.HNL. u HNK Gorica ili Osijek su idealni klubove za njega.
Sta je ovo krv ti yebem :plac:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 16 jul 2022, 18:22

Ivan Basic dvije asistencije-doduse druga direkt za protivnickog igraca/ekipu :D u debiju za Orenburg.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 jul 2022, 16:25

Zabio ga svojima :mrgreen:
slika

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 jul 2022, 19:48

Joj Milicevica protiv Midtjylland :rol: prva minuta kiks

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 jul 2022, 19:59

Kaze danski kommentator: teski momci u odbrani Larnaca, sto fakticki znaci spori i tromi.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 jul 2022, 20:31

Sheyi je napisao/la:
17 jul 2022, 16:25
slika
Zadovoljan Baumgart. Ostaje u timu za bundesligasku sezonu. :bih:
„Der Junge kommt nicht, um bei dieser Konkurrenz sofort auf seiner Position von Anfang an zu spielen. Er soll sich an das Tempo gewöhnen, wir wollen ihn auf lange Sicht für uns haben. Wir haben miteinander gesprochen. Ich traue ihm die Bundesliga zu. Er muss ein guter Spieler werden – aber das muss er nicht in drei Monaten schaffen“, so der Coach.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 jul 2022, 21:36

Tristan10 je napisao/la:
19 jul 2022, 19:59
Kaze danski kommentator: teski momci u odbrani Larnaca, sto fakticki znaci spori i tromi.
Kakav potplaceni sudija iz Srbije sudi utakmicu ekipi sa Kipra :sick: cist penal nije sudio Dancima

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 jul 2022, 21:52

Maestro je napisao/la:
19 jul 2022, 20:31
Sheyi je napisao/la:
17 jul 2022, 16:25
slika
Zadovoljan Baumgart. Ostaje u timu za bundesligasku sezonu. :bih:
„Der Junge kommt nicht, um bei dieser Konkurrenz sofort auf seiner Position von Anfang an zu spielen. Er soll sich an das Tempo gewöhnen, wir wollen ihn auf lange Sicht für uns haben. Wir haben miteinander gesprochen. Ich traue ihm die Bundesliga zu. Er muss ein guter Spieler werden – aber das muss er nicht in drei Monaten schaffen“, so der Coach.
To je prava vijest, pravi je igrac za Baumgarta i ovo je svakako velika stvar. Ne sumnjam da ce mu dati sansu, kao sto sam i spominjao opcija za posudbu je bila u igri. Mogao bi decko da bude hit :bow:

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 19 jul 2022, 23:27

Zasto ovaj Saric ne napusti vise fkin Ascoli, prekucao je tamo... cudi me da se neki klub iz donjeg doma serie a jos nije zainteresovao, ali ok ima jos vremena 25 god mu je

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 jul 2022, 18:50

Postoji li barem promil sanse da ovaj Samed Bazdar zaigra za BIH...? :pray: Zna li neko, makar da je mahalska. :D
@igrajlopte 🐦

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 20 jul 2022, 19:10

Ovog Huseinbasica odmah treba zvat u repku vec naredno okupljanje s obzirom kakvim propalitetima raspolazemo u vezi. Strasno energican igrac i velika radilica na terenu a mlad.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 20 jul 2022, 19:18

Ja se i danas ibretim kako ovaj Civic moze da zivi od fudbala, a standardan u Ferencvarosu

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 20 jul 2022, 20:03

Tristan10 je napisao/la:
20 jul 2022, 19:18
Ja se i danas ibretim kako ovaj Civic moze da zivi od fudbala, a standardan u Ferencvarosu
" ", а " $ " се $ $ - $.
& % " & важно је ' $ " ?, ? све $ & $, & " $, важно је ' " у " на ", ? ?.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 20 jul 2022, 20:48

deantinho je napisao/la:
20 jul 2022, 20:03
Tristan10 je napisao/la:
" ", а " $ " се $ $ - $.
Mnogi su otisli na vrijeme, a nigdje ih. Svakako kriminalan u reprezentaciji, bolje sa 10 nego sa njim.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 20 jul 2022, 22:47

Varg je napisao/la:
19 jul 2022, 23:27
Zasto ovaj Saric ne napusti vise fkin Ascoli, prekucao je tamo... cudi me da se neki klub iz donjeg doma serie a jos nije zainteresovao, ali ok ima jos vremena 25 god mu je
Samo kod nas igrač od 25 godina ima vremena jer je talentovan još uvijek.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 21 jul 2022, 00:09

MoodyHank je napisao/la:
20 jul 2022, 22:47
Varg je napisao/la:
19 jul 2022, 23:27
Samo kod nas igrač od 25 godina ima vremena jer je talentovan još uvijek.
ne kazem da je talentovan nego da ima jos koju godinu nade da ce igrati seriju a, jer je ascoli prekucao

IgmanskiVukovi
Kontakt:

Post Postao/la IgmanskiVukovi » 21 jul 2022, 01:17

deantinho je napisao/la:
20 jul 2022, 20:03
Tristan10 je napisao/la:
" ", а " $ " се $ $ - $.
Šta ti se.reš ovdje sa tim hiroglifima?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.