NBA sezona 2010\2011
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2010\2011
Besmisleno je o ovome govoriti, vidim da nikako da prestane, neko kaze da su u evropi jace, neko u NBA....... Mislim da nema svrhe o ovome raspravljati.............
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
@adnan- bi po nba pravilima
opet se vracamo na taj zacarani krug.
moze i rose biti odlican ofanzivni igrac u nba, ali se kladim kad bi naletio na neku europsku zonu da bi se pogubio sav.
@dema, ne postoji nijedna europska ekipa koja bi to mogla uciniti jer nemaju dovoljno atletski jake igrace kao sto ovi imaju u nba. ako pogledamo kakve su atletske zvijeri imali amerikanci sad na prvenstvu, logicno je da su unistavali protivnike u odbrani. iguodala, gay, chandler, odom, pogotovo iguodala.
to po europskim pravilima, nema se tu sta objasnjavat. objasnio ti je donekle adnan. teren dosta manji, sto u kombinaciji sa dobrom zonom ostavlja protivnika prakticno limitiranog na sut za tri poena. zato je recimo durant unistio svakog protivnika sa kojim je igrao, dok se rose recimo pogubio.
koliko ja znam ovo prvenstvo zadnje se nije igralo po klasicnim europskim pravilima vec se teren prilagodio onom u nba, nek me ispravi neko ako grijsim?
moze i rose biti odlican ofanzivni igrac u nba, ali se kladim kad bi naletio na neku europsku zonu da bi se pogubio sav.
@dema, ne postoji nijedna europska ekipa koja bi to mogla uciniti jer nemaju dovoljno atletski jake igrace kao sto ovi imaju u nba. ako pogledamo kakve su atletske zvijeri imali amerikanci sad na prvenstvu, logicno je da su unistavali protivnike u odbrani. iguodala, gay, chandler, odom, pogotovo iguodala.
to po europskim pravilima, nema se tu sta objasnjavat. objasnio ti je donekle adnan. teren dosta manji, sto u kombinaciji sa dobrom zonom ostavlja protivnika prakticno limitiranog na sut za tri poena. zato je recimo durant unistio svakog protivnika sa kojim je igrao, dok se rose recimo pogubio.
koliko ja znam ovo prvenstvo zadnje se nije igralo po klasicnim europskim pravilima vec se teren prilagodio onom u nba, nek me ispravi neko ako grijsim?
Barcelona - Real Madrid 5-0 (29.11.2010.)
ako se igra 40 minuta onda su europska pravila nisi odgovorio uopsteilidžanski dijamant je napisao/la:@adnan- bi po nba pravilimaopet se vracamo na taj zacarani krug.
ovo nema veze s atleticizmom uopste kako su za 6 sedmica uspjeli uigrat odbranu tj da svako zna svoj zadatak ako ne poznaju i ne znaju da igraju najbolju odbranu na svijetu,jer nijedna europske selekcija to ne bi uspjela za 6 sedmica njima duze traju pripreme za svako takmicenje.
sto se tica manjeg terena jeli tp znaci da europljani na vecem terenu nebi mogli igrat tu odbranu koju hvalis
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Iskreno bolju odbranu igraju ovi iz NCAA nego ovi iz NBA
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
ne odnose se europska pravila samo na broj minuta koji se igra nego na velicinu terena, reketa i udaljenost trojke, i slicne stvari.dema je napisao/la:ako se igra 40 minuta onda su europska pravila nisi odgovorio uopsteilidžanski dijamant je napisao/la:@adnan- bi po nba pravilimaopet se vracamo na taj zacarani krug.
ovo nema veze s atleticizmom uopste kako su za 6 sedmica uspjeli uigrat odbranu tj da svako zna svoj zadatak ako ne poznaju i ne znaju da igraju najbolju odbranu na svijetu,jer nijedna europske selekcija to ne bi uspjela za 6 sedmica njima duze traju pripreme za svako takmicenje.
sto se tica manjeg terena jeli tp znaci da europljani na vecem terenu nebi mogli igrat tu odbranu koju hvalis
to zadnje, vjerovatno ne bi. jer je zonu dosta teze igrati ne vecem terenu, barem uspjesno.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Ljudi veceras Igoudala protiv mozda svog buduceg klupa, al ce ih naguzit.........
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
iguodala je veoma precjenjen igrac u ovom trenutku. i cavsi po meni rade gresku ako ga stvarno zele dovest. covjek ima jako los ugovor za njih. oni se trebaju rijsit jamisona i dovest isticuci ugovor, a ne zaglavit jos vise sa iguodalom sa kojim sigurno nemogu u playoff.
on je mozda dovoljno dobar da bude treci najbolji igrac u sampionskoj ekipi. i to ide pod mozda.
on je mozda dovoljno dobar da bude treci najbolji igrac u sampionskoj ekipi. i to ide pod mozda.
znaci Wolvy niti jedna europske ekipa na terenu iste velicine,sa istom duzinom trajanja utakmice nebi mogla odigrat bolju odbranu od nba ekipe
znaci ako im damo iste uslove oni ne mogu igrat bolju odbranu od NBA ekipa
na svjetskom se igralo koliko sam ja shvatio s malim razlikama u odnosu na europsku,tj puno slicnije uero pravilima i dimenzijama nego NBA,i unatoc tomu sa 6 sedmica uigravanja te odbrane je bila najbolja na prvenstvu,a da su tek uigravali to onoliko dugo tj nekoliko godina ko drugi koliko bi onda tek bila ta odbrana bolja
dosta o ovome Wolvy ima li novosti za Sunse mozete li se ukljucit u borbu za Iggy-a i sta mislis bili se on uklopio u sunse
znaci ako im damo iste uslove oni ne mogu igrat bolju odbranu od NBA ekipa
na svjetskom se igralo koliko sam ja shvatio s malim razlikama u odnosu na europsku,tj puno slicnije uero pravilima i dimenzijama nego NBA,i unatoc tomu sa 6 sedmica uigravanja te odbrane je bila najbolja na prvenstvu,a da su tek uigravali to onoliko dugo tj nekoliko godina ko drugi koliko bi onda tek bila ta odbrana bolja
dosta o ovome Wolvy ima li novosti za Sunse mozete li se ukljucit u borbu za Iggy-a i sta mislis bili se on uklopio u sunse
- adriano_leite
- Kontakt:
Ja cu tebe naguzit ne prestanes li sa glupostima. Cuj Philla naguzit Cavse, mi jesmo losi, ali i kao takvi smo dobili Phillu. Ajde mi reci molim te, pitao sam te i prosli put ali nisi odgovorio, za koga ti navijas?alfarouqaminu je napisao/la:Ljudi veceras Igoudala protiv mozda svog buduceg klupa, al ce ih naguzit.........
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Slazem se sa tobom, dace jamisona a uze ce Igoudalu, mada ja gotivim igoudalu, volim njegova kucanja.... Svaka cast veoma atraktivan igrac, mada ne zna voditi ekipu, nikada nece biti vodjailidžanski dijamant je napisao/la:iguodala je veoma precjenjen igrac u ovom trenutku. i cavsi po meni rade gresku ako ga stvarno zele dovest. covjek ima jako los ugovor za njih. oni se trebaju rijsit jamisona i dovest isticuci ugovor, a ne zaglavit jos vise sa iguodalom sa kojim sigurno nemogu u playoff.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
adriano_leite je napisao/la:Ja cu tebe naguzit ne prestanes li sa glupostima. Cuj Philla naguzit Cavse, mi jesmo losi, ali i kao takvi smo dobili Phillu. Ajde mi reci molim te, pitao sam te i prosli put ali nisi odgovorio, za koga ti navijas?alfarouqaminu je napisao/la:Ljudi veceras Igoudala protiv mozda svog buduceg klupa, al ce ih naguzit.........
Ovo nisu gluposti, to ce se i desiti veceras kasno.......... Znam da si ljut sto vas je James napustio, ali zao mi je od srca mi zao........... Holiday 15 poena i 10 asistencija...... A sto se tice navijanja ja navijam za nekoliko ekipa, a sto te to muci, za koga ja navijam
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
i ja sam shvatio da ova moja rasprava uopste nema smisla. ja sam rekao da se u europi igra kvalitetnija i zdravija kosarka sa boljim taktikama, iza cega stojim. u nba se igra sveukupno gledajuci bolja kosarka, uostalom zato i gledam nba.
u europi i nba se igraju potpuno razlicite odbrane. u nba fullcourt man to man, dok je to u europi zona i halfcourt. i nemozemo poredit kvalitete odbrana jer ce se tesko naci pravila koja ce odgovarat u potpnosti i jednim i drugim.
ja sam siguran da bi najjaca europska ekipa pobjedila 40% nba timova kad bi se igralo po europskim pravilima, bez ikakvih prilagodbi. to je to. gotov sam i ja.
sto se sunsa tice, nedo mi bog da se ukljuce u borbu za iguodalu, jedino ako nekako uhvate branda i rijese se turka. ne bi se on snasao u sunsima, jer nema tricu koja je u sunsima najvaznija, a ima odbranu koja mu nista ne bi pomogla kad tim uopsteno ne igra odbranu. mozda bi nash od njega napravio neku zvijer, ali to je vec prevelik rizik.
danas sa pogledo snimku oklahome i bullsa sinoc. covjece kako su rose i westbrook neutralizirali jedan drugog u napadu to je bila divota gledat.
u europi i nba se igraju potpuno razlicite odbrane. u nba fullcourt man to man, dok je to u europi zona i halfcourt. i nemozemo poredit kvalitete odbrana jer ce se tesko naci pravila koja ce odgovarat u potpnosti i jednim i drugim.
ja sam siguran da bi najjaca europska ekipa pobjedila 40% nba timova kad bi se igralo po europskim pravilima, bez ikakvih prilagodbi. to je to. gotov sam i ja.
sto se sunsa tice, nedo mi bog da se ukljuce u borbu za iguodalu, jedino ako nekako uhvate branda i rijese se turka. ne bi se on snasao u sunsima, jer nema tricu koja je u sunsima najvaznija, a ima odbranu koja mu nista ne bi pomogla kad tim uopsteno ne igra odbranu. mozda bi nash od njega napravio neku zvijer, ali to je vec prevelik rizik.
danas sa pogledo snimku oklahome i bullsa sinoc. covjece kako su rose i westbrook neutralizirali jedan drugog u napadu to je bila divota gledat.
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
nece dat jamisona za iguodalu jer ga phila ne zeli. nit je draft pik, nit je mladi talenat nit je isticuci ugovor.alfarouqaminu je napisao/la:Slazem se sa tobom, dace jamisona a uze ce Igoudalu, mada ja gotivim igoudalu, volim njegova kucanja.... Svaka cast veoma atraktivan igrac, mada ne zna voditi ekipu, nikada nece biti vodjailidžanski dijamant je napisao/la:iguodala je veoma precjenjen igrac u ovom trenutku. i cavsi po meni rade gresku ako ga stvarno zele dovest. covjek ima jako los ugovor za njih. oni se trebaju rijsit jamisona i dovest isticuci ugovor, a ne zaglavit jos vise sa iguodalom sa kojim sigurno nemogu u playoff.
jedino ako bude 3 team trade.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Ja sam negde procitao za Jamisona, mada dobro bi bilo za nekog mladog igraca, ali cleveland nema nekog bas kvalitetnog potencijala.......Nazalost
- adriano_leite
- Kontakt:
Onda ti navijas za onog ko pobijedi i ko je u boljoj poziciji. Sto se tice Jamesa, otisao covjek, njegov problem, ali nije kraj svijeta ni za mene ni za Cavse. Naci cemo vi vec neke igrace i ponovo cemo biti oni stari, mozda cak i bolji. Sumnjam da ce Cavsi tradeati Jamisona za Iggya, jer sta ce imati Philla od Jamisona? Veliko nista, jer i on ima ugovor na 2 godine, ova i sljedeca, tako da sumnjam. Mislim da ce Philla morati dati i koji pick i mozda Younga, da bismo mi uzeli Iggya, nije ni Dan glup covjek da uzme takav ugovor i ucini korist Philli. Jedino ako budu 3 ima ukljucena u trade, onda je se moguce, pa da pokupimo od te trece ekipe kakve pickove. Duplo bolji ugovor Jamison ima od Iggya, iako je Iggy i meni drag igrac.alfarouqaminu je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:Ja cu tebe naguzit ne prestanes li sa glupostima. Cuj Philla naguzit Cavse, mi jesmo losi, ali i kao takvi smo dobili Phillu. Ajde mi reci molim te, pitao sam te i prosli put ali nisi odgovorio, za koga ti navijas?alfarouqaminu je napisao/la:Ljudi veceras Igoudala protiv mozda svog buduceg klupa, al ce ih naguzit.........
Ovo nisu gluposti, to ce se i desiti veceras kasno.......... Znam da si ljut sto vas je James napustio, ali zao mi je od srca mi zao........... Holiday 15 poena i 10 asistencija...... A sto se tice navijanja ja navijam za nekoliko ekipa, a sto te to muci, za koga ja navijam
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
ma igrali su prijateljske i po evropskim pravilima pa se to nije desilo,a i brand ima lud ugovorilidžanski dijamant je napisao/la:i ja sam shvatio da ova moja rasprava uopste nema smisla. ja sam rekao da se u europi igra kvalitetnija i zdravija kosarka sa boljim taktikama, iza cega stojim. u nba se igra sveukupno gledajuci bolja kosarka, uostalom zato i gledam nba.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Pogresila je philla sto mu je ponudila takav ugovor, takodje i atlanta za joe johnsona, medjutim pokazace se za koju godinu
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
jest ali sunsima treba igrac kao brand. big man koji moze igrat i krilnog centra i centra. dok im je iguodala savrseno nepotreban. imaju kilu krila u ekipi, i imaju boljeg beka od iguodale.
Joe če sa 35 dobivati 20 milionaalfarouqaminu je napisao/la:takodje i atlanta za joe johnsona
bolje odgovara ovaj smajli
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
kaman iz cllipersa sta mislis bili on mogao jedino bi se jos on mogao dovest iako mi ne izgleda ko neko ko bi mogao da se uklopi ili grijesimilidžanski dijamant je napisao/la:jest ali sunsima treba igrac kao brand. big man koji moze igrat i krilnog centra i centra. dok im je iguodala savrseno nepotreban. imaju kilu krila u ekipi, i imaju boljeg beka od iguodale.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.