U četvrtak točno u podne Zdravko Mamić se obratio javnosti. U svom izlaganju izvršni predsjednik Dinama se dotakao politike, hvalio hrvatsku nogometnu reprezentaciju te još jednom ponovio kao je Sammir potreban Biliću
Mamić je počeo presicu sjećanjem na Vukovar, a onda krenuo u svoj monolog.
'Pozivam na novo okupljanje oko hrvatske reprezentacije kako bi napravili nove iskorake. Želim da se više nikad ne ponove sukobi kakvi su bili za vrijeme izbora predsjednika HNS-a. Napadalo se Bilića, Markovića, mene a svejedno smo napravili veliki rezultat. Rezultati hrvatske reprezentacije su dobri, ali mogu biti još bolji ali samo ako smo si dobri međusobno'.
Mamić se i pohvalio kako u reprezentaciji igra dosta 'modrih' nogometaša.
'Protiv Turske je igralo devet igrača koji su igrali za Dinamo. A još su bili Leko, Kelava, Badelj i Vrsaljko. Nogomet je najbolje što u ovom našem društvu postoji. Kad je u pitanju gospodarstvo ili politika, nogomet može biti primjer kako može se biti dobar. Moj dolazak je da se zahvalim svima onima, igračima, stručnjacima, volonterima, novinarima. Jer samo svi zajedno možemo nešto napraviti. U Ukrajini i Poljskoj možemo biti još bolji. Imamo sigurno prostor za 30 posto poboljšanja. Hrvatska najmanje mora ponoviti rezultat iz Austrije.'
Pozvao je izvršni predsjednik Dinama političare da se ugledaju na sportaše
'Mi smo primjer hrvatskog društva. Svi moraju učiti od Hrvatskog nogometnog saveza i Dinama, kako se bori za svoj grad i svoju zemlju i kako se prodaje svoj proizvod. Gledam kampanje, nigdje nije sport spomenut. Niti jedna stranka nije spomenula sportaše. A njih ne bi bilo na kartama da nije bilo sportaša. Želim izraziti protest zbog ignoriranja. Na stadionu nisu u stanju napraviti 20.0000 natkrivenih mjesta za sugrađane koji plaćaju najveći prirez. Pazite, 18 posto im se uzima, što je najveći prirez ne samo u Hrvatskoj nego možda i u Europi. A priče o vrtićima i školama obična su demagogija. Mi smo ulagali svoj novac u gradski objekt, a gradski holding je dužan na sve strane. I onda oni nas pljuskaju i govore što da radimo i kako da radimo. Oni nama moraju doći i naučiti. Neće oni nama dijeliti packe. Sport u Hrvatskoj je prepušten pojedincima. Nema tu vizije, plana i kako ga vidimo u budućnosti. Zato se cijela Hrvatska mora pokloniti nogometašima, Dinamu i nekim drugim sportašima. Država niti jednom mjerom nije pomogla sportašima. Kao da samo odnekud drugdje. Prepušteni smo sami sebi.'
Iskoristio je Mamić priliku da slavodobitno kaže.
'Htio bih se pohvaliti. Novinarima koji prate reprezentaciju sam rekao – sve ću vas pobijediti. I jesam. Ostao je Marković, zadržao sam Bilića. Oduvijek sam znao izabrati pravu stranu koja želi raditi.
Gazda Dinama bi volio da Bilić ostane na kormilu Hrvatske, ali…
'Ne vidim problem u njegovom ostanku. Vidim ga da vodi na Euru, a pitanje o ostanku ostaviti za kraj Eura. Ako bude loš plasman onda će sigurno htjeti da ode, a ako bude dobar, onda ćemo htjeti ostanak. Nemojmo potencirat njegov ostanak ili odlazak. Neka rezultat bude taj koji će potencirati njegov ostanak ili nedajbože odlazak.'
Dotakao se Mamić i Sammira.
'Ja i dalje tvrdim da je Sammir space shuttle za sve igrače hrvatske reprezentacije, osim za Modrića. Sammirov problem je eskalirao zadnjih mjeseci. Sve što se događa oko Sammira je u domeni trenera Jurčića i on je iz njega izvukao nešto što nitko nije. On je sam kriv za to, ali on je glavna poluga što je Dinamo u Ligi prvaka. Hrvatska nije toliko moćna da ne bi uzela takvog igrača. Predložit ću Kruni i Biliću da sjednu i da razgovaraju o Sammiru, a i od drugim igračima. Ne uzimanje Sammira u reprezentaciju bio bi seljačizam. Jer on ima tek 24 godine jer on može još godinama igrati. Znam da u njemu postoji želja da zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Bezobrazno je podmetat meni i Dinamu da guramo nekog igrača. Uzimamo igrače iz inozemstva čim nešto malo odigraju, a ovdje pet godina igra Sammir koji je najbolji igrač HNL-a i ne zovemo ga i onda kažu da Mamić gura igrača. Ludost. On mora na Europsko prvenstvo. Treba se poklonit Sammiru. On želi igrati za hrvatsku reprezentaciju, prema tome… Svi skupa smo trebali više napraviti da Sammiru se ne događaju stvari koje mu se događaju. Čovjek niti je bio niti je danas problem.'
A onda se gazda okrenuo i prema mladom talentu Kovačiću.
'Nikad niti jedan igrač nije bio takav potencijal kao Kovačić. Ni Boban, ni Prosinečki, nitko ali baš nitko mu nije bio ni do koljena. Bila bi neodgovornost da Kovačić ne ide na Europsko prvenstvo.'
Maminjo show:) zanimljiv čovjek!