BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2011, 14:06

Ajde morate i vi zgubiti koju, nije valjda da postoji strah da će Leverkusen uzeti titulu :roll: No kak ste vi od nigdje 2002 njima uzeli titulu, možda sad oni to vrate natrag. Bilo bi to slasTno! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 mar 2011, 15:36

anton 1983 je napisao/la:Ajde morate i vi zgubiti koju, nije valjda da postoji strah da će Leverkusen uzeti titulu :roll: No kak ste vi od nigdje 2002 njima uzeli titulu, možda sad oni to vrate natrag. Bilo bi to slasTno! :lol:

Nije strah ali daleko od toga da je nesto rijeseno...Bayer igra odlicno i mi nemamo prostora za neko preveliko opustanje...posebno ne sa ovim povredama kojih je sve vise i vise.Istina da su oni uvijek gubili titulu na kraju sezone,ali sad nemaju taj pritisak.

Danas ipak jedna lijepa vijest...Bender nije teze povredjen i mogao bi zaigrati cak i za vikend protiv Mainza :D
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 14 mar 2011, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2011, 15:38

Al opet, oni dolaze kod nas u goste! 8-)

Dobro , priznam još ništa nije riješeno i nema opuštanja. Kad bi vam došli na minus 6 znam da bi se svi zapitali!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 14 mar 2011, 15:39

ma nemoj da brinete za leverkusen,,,jer 100% sam siguran da nece osvojiti,jer bez obira na ovu poziciju na tabeli ipak nisu jos jaka ekipa-----naravno mislim relativno :lol: :lol:
trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 mar 2011, 15:48

anton 1983 je napisao/la:Al opet, oni dolaze kod nas u goste! 8-)

Dobro , priznam još ništa nije riješeno i nema opuštanja. Kad bi vam došli na minus 6 znam da bi se svi zapitali!

A dobro,nece oni uzeti sve bodove do kraja ali dosta su konstantni ove sezone...da mi nismo ovako dobri u ovoj sezoni oni bi sad bili hit...ovako su ostali u nasoj sjeni.
A ja ne mogu biti miran dok ne bude teoretski sve rjeseno jer eto kao sto i ti napisa,vec u sljedecem kolu bi mogli doci na -6...ja sam uvjeren da tako nece biti ali ne treba se previse zanositi.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 mar 2011, 17:17

Fakat nam ove Seljačine ne leže!!! :evil: :lol: Pod broj jedan, moram naglasiti da je to ''najpoganija'' ekipa u BL - napravili su oko 60 prekršaja u dva meča protiv BVB-a. Na samom početku meča su krenuli oštro, napravili par grubih prekršaja i ulili strah u kosti našim omladinicima koji su do kraja meča izbjegavali duel igru. **** Beck je napravio 10-ak prekršaja, a čak nije ni usmeno opomenut. Glavni razlog našeg poraza vidim u neagresivnom pristupu i neigranju Bendera u drugom poluvremenu. Kako vrijeme odmiče, sve sam uvjereniji da je Bender glavni kotačić u Kloppovim zamislima. Tri ovosezonska poraza su posljedica Benderovog neigranja. Protiv L'kusena je ušao tek u drugom poluvremenu, protiv Frankfurta je zamjenjen zbog povrede na poluvremenu, a isto se desilo i sad u SAPlandu. SAP-ovci nisu uspjeli prismrditi našem 16-ercu u prvom poluvremenu, a razlog je Bender. U drugom su radili šta im je qurcu ćeif, jer da Silva sam sebe pokriva. Gol koji smo primili nikad ne bi pao da je Bender bio u igri - on bi onaj balon na Ibija bez problema pokupio. Sjetite se meča sa Švabama i broja prilika koji su nam stvorili na Westfalenu, a Bender nije tada igrao, a isto tako sjetite se koliko šansi su nam stvorili protivnici u mečevima kad je on igrao. 8-) U prvom poluvremenu smo imali par odličnih prodora po bokovima, ali 3-4 puta je izostao završni pas u idealnim pozicijima. Pišonja je upropastio par odličnih napada. Scmelzer je bio odličan. Lucas je prespor u nekim situacijama i umjesto da šutira na prvu, on prima loptu i ide u meljanje. Lewa treba na klupu ili da igra špica od početka. Gotze se počeo zajebavat, te pimpla loptu previše, i vrijeme za jedan ukor od Herr Kloppa. Grossonja očajan, Sahin nevidljiv i zatvoren - glavni krivac je bio fenomenalni Rudy. Moram priznati da je ovo najgora partija BVB-a u ovoj sezoni i da su nas domaći ubili i trkom i agresvnošću. Vedo i Sejo su bili odlični i ak' ništa zbog njih dvojice ovaj poraz ne pada toliko teško. Sve u svemu, domaći su zasluženo pobjedili. ;)

Sad nam slijedi težak okršaj protiv klinja iz Mainza. Moglo bi biti svega u ovom meču, pogotovo ako Bender ne bude spreman. Da Silva nije igrač za BVB-a i nadam se da ide na ljeto.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 mar 2011, 18:40

Dobro si to povezao sa Benderom...mozda nije on sam toliko bitan faktor vec nedostatak adekvatne zamjene za njega...Da Silva ne samo da nije taj kvalitet vec nije ni taj tip igraca a Kehl nikako ni da igra...sreca nasa pa ce vjerovatno i zaigrati protiv Mainza(od kojeg sam mnogo vise ocekivao jucer).

P.S. Drago mi je zbog Seje ali Vedad da nije nas vjerovatno bi mi bio veoma antipatican igrac :D ...a zabio je 5 golova u 5 utakmica protiv BvB-a :twisted:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 mar 2011, 20:14

Cinjenica je da nasa odbrana izgleda za klasu losije kad Bender nije na terenu. Pri tome mislim na timsku odbranu. On je kljuc nase presing igre, a to se vidjelo u drugom poluvremenu subotnje utakmice kada jednostavno nismo mogli izvrsiti pritisak na domacina. Da Silva je ofanzivac i nema ni priblizne defanzivne i trkacke kapacitete kao mali Bender. Mene cudi pa Klopp nikad ne koristi Grossonju na poziciji zadnjeg veznog. Ocekujem da to pokusa u narednoj sezoni, pogotovo ako dovedemo Reusa. Sto se tice Bendera, on svoju citavu karijeru igra u ''doppelsechs'' sistemu 4-2-3-1. Taj sistem je vec godinama u svim omladinskim selekcijama Elfa, a on je bio clan svake. Kako su mlade snage stasale, tako je i Low uveo ovaj sistem u seniorski tim, sto je polucilo odlicne rezultate. Takodje, dok je igrao za Lavove, koristen je isti sistem igre, pa i ne cudi visok nivo kvaliteta njegovih igara u BVB-u.

Da se malo vratim na mec protiv SAP-a u kojem je Pezzo takticki nadmudrio Kloppa. Visoki presing je izbjegavao dugim loptama. Domaci stoperi nisu razmjenjivali pasove na svojoj polovini, vec su odmah slali dubinske lopte na nasu desnu stranu zbog inferiorne skok igre Pisonje i Gotzea. Ibisevic je isto tako mnogo vise vremena provodio na toj strani. Dok je Bender bio u igri, izlazili smo na kraj s tim, ali ulaskom Da Silve poceli su problemi, a Pezzo je dobio ono sto je htio. Glavna taktika domacih je bila da lopta sto vise bude u zraku i da time svedu svoje greske na minimun, te da nam otezaju kontrolu lopte i organizovanje igre. Takodje, domacini su nas visoko napadali i vrsili su pritisak na nase stopere pri organizovanju igre. Santana je znatno losiji u otvaranju igre od Hummya, pa im se igranje i na tu kartu isplatilo. Klopp nije trebao izvoditi Lewu, vec Grossonju.
Vedo je munja nebeska, trpa nam ih ko Brazzo birvaktile.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 14 mar 2011, 22:27

Hare_BvB je napisao/la:Cinjenica je da nasa odbrana izgleda za klasu losije kad Bender nije na terenu. Pri tome mislim na timsku odbranu. On je kljuc nase presing igre, a to se vidjelo u drugom poluvremenu subotnje utakmice kada jednostavno nismo mogli izvrsiti pritisak na domacina. Da Silva je ofanzivac i nema ni priblizne defanzivne i trkacke kapacitete kao mali Bender. Mene cudi pa Klopp nikad ne koristi Grossonju na poziciji zadnjeg veznog. Ocekujem da to pokusa u narednoj sezoni, pogotovo ako dovedemo Reusa. Sto se tice Bendera, on svoju citavu karijeru igra u ''doppelsechs'' sistemu 4-2-3-1. Taj sistem je vec godinama u svim omladinskim selekcijama Elfa, a on je bio clan svake. Kako su mlade snage stasale, tako je i Low uveo ovaj sistem u seniorski tim, sto je polucilo odlicne rezultate. Takodje, dok je igrao za Lavove, koristen je isti sistem igre, pa i ne cudi visok nivo kvaliteta njegovih igara u BVB-u.

Da se malo vratim na mec protiv SAP-a u kojem je Pezzo takticki nadmudrio Kloppa. Visoki presing je izbjegavao dugim loptama. Domaci stoperi nisu razmjenjivali pasove na svojoj polovini, vec su odmah slali dubinske lopte na nasu desnu stranu zbog inferiorne skok igre Pisonje i Gotzea. Ibisevic je isto tako mnogo vise vremena provodio na toj strani. Dok je Bender bio u igri, izlazili smo na kraj s tim, ali ulaskom Da Silve poceli su problemi, a Pezzo je dobio ono sto je htio. Glavna taktika domacih je bila da lopta sto vise bude u zraku i da time svedu svoje greske na minimun, te da nam otezaju kontrolu lopte i organizovanje igre. Takodje, domacini su nas visoko napadali i vrsili su pritisak na nase stopere pri organizovanju igre. Santana je znatno losiji u otvaranju igre od Hummya, pa im se igranje i na tu kartu isplatilo. Klopp nije trebao izvoditi Lewu, vec Grossonju.
Vedo je munja nebeska, trpa nam ih ko Brazzo birvaktile.

Svaka cast za Bendera ako si to jos ti uocio a da nisi od nekog stracnjaka ukrao iz usta onda mogu reci samo bravo..... malo si mi vratio nade za Lewandowskog ( ali samo mrvicu i to na racun komentara za Bendera ) :lol:
:lol:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 14 mar 2011, 23:15

@Hare,
Groskrojc je igrao na poziciji zadnjeg veznog protiv Frankfurta prosle godine, kad smo izgubili kuci 2:3 i bio je katastrofalan na toj poziciji i mislim da Klopp vise ni ne pomislja da ga stavi na zadnjeg veznog.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 mar 2011, 23:53

@ Hare lave

Odlicna analiza meca za svaku pohvalu, bravo majstore...
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 00:00

Nešto jako dobro se dogodilo za BvB. Ajd ja kao bavarac neću biti pizda pa ću pustiti vama da sami to objavite kako vi mislite da je prikladno! :mrgreen:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 15 mar 2011, 00:02

Zelio bih se vratit nekoliko mjeseci unazad tacnije na mec protiv Seville. Sinoc sam gledao Sevilla - Barcelona, jao dragi moji BvB-ovci da ste samo vidjeli kako je Sevilla ponovila isti mec kao protiv BvB-a... Pa kako su samo ciagnski i supacki odigrali koliko su se samo udarali, pohebali su svu utakmicu malo malo prekid pa valjanje pa navijaci ubace 2 loptu u teren ma zivi ciganluuuuuk. Zelim samo time rec da jedna Barca nije mogla izvuc 3 boda od tog silnog ciganlooku i sjeckanja igre, igra barce je bila ne prepoznatljiva ... Samo time zelim rec koliko smo mi cak i taj mec kvalitetno odigrali, jer jedna barca nije mogla pruzit svoju tipicnu igru, i kad neko ovdje dodje i pocne pametovat kako se mi nismo dokazali u evropi, GLUPOST CISTA ! Ali BvB.OVCI TU SVAKAKO ZNAJU. I sto se tice sledece sezone i LP siguran sam da se necemo obrukati, i da nas niko nece NADIGRATI lako, izgubit mozemo i hocemo ali sam siguran i uvjeren da cemo svi svakog uto ili srijede, ovdje do 1 ili 2 h ujtru tipkat i analizirati nase momke koje ce abd zabiljeziti pozitivne rezultate ... Jedva cekam da cujem himnu Lp na WESTFALENU ima da pojacam tv nek zvucnici pregore 8-)
BvB Echte Liebe !!!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 mar 2011, 00:02

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,

Hummels produzio do 2016, klauzula otkupljena, kako dobra vijest. :D :D

Ostaje jos da se isto ovako odradi i sa Sahinom.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 00:03

Klopp je napisao/la:JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,

Pa mogo si bar malo ljepše kad sam vam već to dopustio! :mrgreen:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 mar 2011, 00:10

anton 1983 je napisao/la:
Klopp je napisao/la:JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,

Pa mogo si bar malo ljepše kad sam vam već to dopustio! :mrgreen:
Kasnije vidjeh tvoj post :D

Bayernovci, sad se okanite Matsa i okrenite se ka Howedesu koji ce zajedno s Matsom biti bedem u reprezentaciji za koju godinu. Njih dvojica ce dugo godina biti standardni stoperi u Elfu.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 15 mar 2011, 00:11

anton 1983 je napisao/la:Nešto jako dobro se dogodilo za BvB. Ajd ja kao bavarac neću biti pizda pa ću pustiti vama da sami to objavite kako vi mislite da je prikladno! :mrgreen:

Anto kralju svaka ti cast na ovome ovo je veliki fair play s tvoje strane znat cu to cjenit a i ostali bvboci sigurno !
DANKE !
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 00:12

Klopp je napisao/la:
Bayernovci, sad se okanite Matsa i okrenite se ka Howedesu koji ce zajedno s Matsom biti bedem u reprezentaciji za koju godinu. Njih dvojica ce dugo godina biti standardni stoperi u Elfu.
nemoj sam tako odbacivati Boatenga ;)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 mar 2011, 00:18

anton 1983 je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
nemoj sam tako odbacivati Boatenga ;)
Problem je sto ga i u klubu i u reprezentaciji guraju na beka. I jos kad dodas da igra u Citiju, tesko da moze napredovati u takvoj sredini. A slazem se da ga ne treba otpisivati. Pratio sam ga na Euru do 21 kad su uzeli titulu, bez greske je igrao turnir. Samo ga treba staviti na stopera. Kad se sjetim njegovih dugih lopti, pogodi covjeka preko 50 metara udaljenosti.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 00:20

Klopp je napisao/la:
Problem je sto ga i u klubu i u reprezentaciji guraju na beka. I jos kad dodas da igra u Citiju, tesko da moze napredovati u takvoj sredini. A slazem se da ga ne treba otpisivati. Pratio sam ga na Euru do 21 kad su uzeli titulu, bez greske je igrao turnir. Samo ga treba staviti na stopera. Kad se sjetim njegovih dugih lopti, pogodi covjeka preko 50 metara udaljenosti.
E pa sad kad je tu Schmelzer... No najveći "problem" je mertesacker. Sve dok će njega Low gurati, a oće, neko od ovih dragulja neće dobivati zasluženu šansu. No ako će rezultati Njemačke štimati, koga briga dal igra Badstuber ili Hummels, ako me razumiješ...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.