BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

Claus
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la Claus » 07 sep 2013, 11:36

Ono sinoć je bio Papetov poraz. Obilo mu se od glavu hvalisanje, pretjerivanje i podcjenjivanje Slovaka. Prije utakmice napisah jedan post o našim dometima, kvalitetu i sl., te bijah potpuno u pravu (a volio bih da nisam :mrgreen: ).

Koliko niko ne igra s dva ili tri razbijača na sredini, tako niko ne igra bez ijednog. Medunjanin, Pjanić i Misimović ne mogu igrati zajedno, valjda napokon skonta da je to van svake pameti ako se želi ostvariti povoljan rezultat. Pjanić se previše troši defanzivno i mora se vraćati po loptu na našu polovicu, Medunjanin svakako nije za obavljanje "prljavog posla" i pomaganje odbrani, dok je Miske u potpunosti podbacio i vidi se da neće moći još dugo pomagati reprezentaciji. Klupa je za njega realnost, a tu će puno bolje služiti kao džoker. Salihović je također bio nevidljiv na terenu, uklopio se u sivilo i stvarno se pitam gdje je onaj prijašnji Sejo. :? Naravno, kako nije bilo dobre veze, tako ni Džeko i Ibišević nisu mogli dobiti prave prilike. Ruku na srce, dosta i njima zamjeram, pogotovo Džeki koji je kriminalno loše odigrao. Ne zanima me razlog (Hajrović ili nešto drugo), hoću da ga vidim u reprezentaciji kao i do sada, kako on to zna, a ne ovako da igra preko qrca i ne trudi se da popravi igru. Skok mu je bio očajan, skoro nijedan zračni duel nije dobio. :roll: Ibišević je bio nešto bolji, ali nije imao prave prilike.

Druga stvar koju zamjeram Safetu je stavljanje Vršajevića u prvu postavu. Tu me itekako razočarao. Avdija se trudio u napadu, igra srcem, ali kad neko nema kvalitet - nema. On je previše prosječan igrač za ovakvu reprezentaciju, te kao takav se ne bi smio naći ni na spisku, a kamoli u prvih 11. :o Ako ga Sušić forsira zbog toga što mu je brat Sead Svršajevićev menadžer, onda nek mu je na čast. Razočarao me i po tom pitanju.

Treća stvar je ta što je kasnio s izmjenama, a i one same su bile nenamjenske i nisu unaprijedile našu igru.

Inače, jedini koji su sinoć zadovoljili bili su Lulić i Begović. Prvi se trudio, borio, igrao za razliku od drugih, iako je vidno da nema tako dobar centrašut. Bega je odradio svoj posao, odbranio nekoliko sjajnih šuteva, kod gola je bio nemoćan.

Porazi su sastavni dio igre; jedna ovakva noć je morala doći. Nadam se da sada vidite koliko smo zaista "jaki", kada sa slabom Slovačkom (koju bi poderali u našem najboljem izdanju) ne može izaći na kraj. A trebali smo izgubiti 2:0 ili 3:0, to bi se i desilo da je na drugoj strani bilo ozbiljnija ekipa od Slovačke. Jedno su Latvija, Lihtenštajn i Litvanija, a nešto sasvim drugo Grčka, Slovačka i neke bolje reprezentacije, pogotovo svjetski vrh. Mi još nismo ni blizu konkurentni najboljima, još uvijek sazrijevamo, a to je dugotrajan proces.

U Žilini očekujem bolju partiju i pobjedu, do koje moramo doći. To će biti pravi ispit za Sušića, i nadam se da neću biti u pravu kada kažem da je on prosječan trener, koji je više nego dobro iskoristio potencijal ove sjajne generacije. Rahimić ili Zahirović moraju igrati (ja bih se prije odlučio za Elvira), kao i Mujdža (sad se tek vidi, nakon 2 uzastopna poraza, koliko Mensur znači reprezentaciji; za njega prosto nema alternative na desnom boku). Dodatno smo sebi zakomplikovali stvari, a sada se moramo vaditi.

P.S. Da ne budem krivo interpretiran, Sušić nije jedini krivac. Krivi su svi, pogotovo naše prve vedete koje nisu napravile poštene akcije. To je isključivo do njih, tu Pape nije mogao ništa. Sve treba kritikovati (ne pljuvati, postoji razlika :!: ), od prvog do zadnjeg. Ali, uz prikladnu argumentaciju i bez mahalaških naglabanja (a la Baho Topalbećirević, koji je, uzgred, izbrisao svoj komentar; barem ga ja ne vidim na njegovoj FB stranici), jer nam sada treba ozbiljnost i hladna glava. Priznajem, nije ni meni lako, ponovo su me iznervirali do krajnjih granica, ali treba stvari postaviti u red i biti priseban, koliko god je to moguće. Ništa još nije izgubljeno, i dalje sudbinu držimo u svojim rukama.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 07 sep 2013, 11:40

opcenito kad se sve sagleda...ovaj sinocnji rezultat se mogao i nagovijestit...kao prvo fali nam mnogo discipline, ne moze Dzeko doci na pripreme kad on hoce...ovo bi neki normalan selektor sankcionisao ili ne stavljanjem igraca u kadar ili stavljanjem na klupu...kao drugo..sve one izjave prije utakmice...omalovazavanje Slovacke...pa i unaprijed planiranje 6 bodova...a o taktici nema smisla raspravljati jer bi se o tome moglo pricati do utorka..nismo imali izradjene akcije,Mucha nije imao intervencije...pa ljudi moji ja ne mogu da dodjem sebi..place mi se sta smo prokockali..ne mogu da vjerujem da je sve sto smo do sad uradili palo u vodu...a sto se tice Slovacke ljudi su nas nadigrali i sasvim zasluzeno pobjedili..jedino mozemo biti zadovoljni sto je na kraju bilo samo 0:1...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 sep 2013, 11:50

edo07 je napisao/la:opcenito kad se sve sagleda...ovaj sinocnji rezultat se mogao i nagovijestit...kao prvo fali nam mnogo discipline, ne moze Dzeko doci na pripreme kad on hoce...ovo bi neki normalan selektor sankcionisao ili ne stavljanjem igraca u kadar ili stavljanjem na klupu...kao drugo..sve one izjave prije utakmice...omalovazavanje Slovacke...pa i unaprijed planiranje 6 bodova...a o taktici nema smisla raspravljati jer bi se o tome moglo pricati do utorka..nismo imali izradjene akcije,Mucha nije imao intervencije...pa ljudi moji ja ne mogu da dodjem sebi..place mi se sta smo prokockali..ne mogu da vjerujem da je sve sto smo do sad uradili palo u vodu...a sto se tice Slovacke ljudi su nas nadigrali i sasvim zasluzeno pobjedili..jedino mozemo biti zadovoljni sto je na kraju bilo samo 0:1...
Tako ti je to s nama, prijatelju. Savjetujem tebi (i ostalima) da čuvate prije svega živce i zdravlje, ne vrijedi se nervirati radi nekog kome možda uopće nije stalo, i koji se obezbijedio za čitav život. Posmatraj(te) stvari realno i pogledaj malo situaciju kroz prizmu države i ljudi u istoj. Onda ćeš shvatiti da su predstave repke do sada svojevrsno "čudo". ;)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 sep 2013, 11:53

edo07 je napisao/la:opcenito kad se sve sagleda...ovaj sinocnji rezultat se mogao i nagovijestit...kao prvo fali nam mnogo discipline, ne moze Dzeko doci na pripreme kad on hoce...ovo bi neki normalan selektor sankcionisao ili ne stavljanjem igraca u kadar ili stavljanjem na klupu...kao drugo..sve one izjave prije utakmice...omalovazavanje Slovacke...pa i unaprijed planiranje 6 bodova...a o taktici nema smisla raspravljati jer bi se o tome moglo pricati do utorka..nismo imali izradjene akcije,Mucha nije imao intervencije...pa ljudi moji ja ne mogu da dodjem sebi..place mi se sta smo prokockali..ne mogu da vjerujem da je sve sto smo do sad uradili palo u vodu...a sto se tice Slovacke ljudi su nas nadigrali i sasvim zasluzeno pobjedili..jedino mozemo biti zadovoljni sto je na kraju bilo samo 0:1...
+ 1

Kako gledam ne gine nam baraz,ako nas i Slovacka ne pretekne do kraja. . :roll:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 07 sep 2013, 11:57

Susic je sam izjavio da Dzeko pocinje utakmicu, pa i u slucaju da na pripreme dodje noc prije ;) :evil: .
Ja nevjerujem da bi jedan Cristiano Ronaldo dobio dopust da uradi nesto ovako pred utakmicu kao sto je ova.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2013, 11:58

Utorak ce sigurno biti i taj test zrelosti jesmo li za Brazila. Ukoliko dokazemo da smo mentalno toliko jaki, i nakon ovog dobijemo Slovake u gostima, onda ce zadnje 2 tekme biti samo formalnost.

Mada nakon ove katastrofe, malo ko vjeruje u pozitivan rezultat u Slovackoj.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 07 sep 2013, 11:58

j.ebiga desilo se ono sto niko nije ocekivo
sad je jasno moramo dobiti sve tri utakmice za direktan prolaz,a dvi za baraz(valjda necemo opet na portugal)
sansa jedne generacije jos postoji,al s ono igrom je sigurno necemo iskoristiti.
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 sep 2013, 12:00

BoBo89 je napisao/la:Susic je sam izjavio da Dzeko pocinje utakmicu, pa i u slucaju da na pripreme dodje noc prije ;) :evil: .
Ja nevjerujem da bi jedan Cristiano Ronaldo dobio dopust da uradi nesto ovako pred utakmicu kao sto je ova.
Sušić nema hrabrosti ni da ga izvadi iz igre kada mu očigledno ne ide, a kamoli sa ga sankcionira zbog kašnjenja na pripreme ili nečeg drugog.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2013, 12:00

Ne spominjite BARAZ !!! :evil: :evil: :evil:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 07 sep 2013, 12:01

Elegant je napisao/la:Ne spominjite BARAZ !!! :evil: :evil: :evil:
Ja zaista nemam snage za jos jedan samo ne znam sta cu te dane radit najbolje je upalit kola vozit se negdje po sumama i doc nakon 2 sata...

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 sep 2013, 12:02

kad ih dobijemo u gostima po ko zna koji put cemo osvojiti prvenstvo. 8-)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 sep 2013, 12:02

Mi ako ne odemo direktno, nema šanse da odemo kroz baraž. Treba baciti sve karte i odyebati mogućnost baraža. Tamo nas opet čeka Portugal i 'ladno spuštanje na zemlju. Ako prokockamo ovo i dođemo do baraža, onda nismo zaslužili SP (mada ga ni ne zaslužujemo jadnom igrom protiv Slovačke).

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2013, 12:03

Kad vec spominjete baraz, mi bi od svake repke ispali u barazu, jer nam je mentalitet za qrca, ko god cekao.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 07 sep 2013, 12:03

BoBo89 je napisao/la:Susic je sam izjavio da Dzeko pocinje utakmicu, pa i u slucaju da na pripreme dodje noc prije ;) :evil: .
Jos se sinoc zavuko Skrtelu u dzep I ne izlazi, onaj gore sto prica nebuloze da su Slovaci slabi veze nema o zivotu. Njima ce ove sezone 8 igraca igrati LP a nama tri. Mi smo sve svoje igrace debelo precjenili, Kucka zarobio citav nas vezni red jos je uspio uz to da bude par puta opasan po nas gol, a sta tek reci za Weisa koji je cinoc izgledao u pojedinim trenucima ko Messi pored ovih nasih manekena.

Baho je u pravu, treba da znamo ko nas to hebe pred samim vratima Brazila.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2013, 12:04

Goalgetter je napisao/la:Kad vec spominjete baraz, mi bi od svake repke ispali u barazu, jer nam je mentalitet za qrca, ko god cekao.
Slazem se.Ako ne odemo direktno,pisi propalo.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 07 sep 2013, 12:05

neno1 je napisao/la:
Bijeloplavi je napisao/la:Zasto repka tek na dan utakmice putuje za Zenicu.
Pa to niko ne zna-samo me interesuje kome su pravili kamp
Pa to ti je vjerojatno da neko utali još koju marku od hotelskog smještaja do kraja kvalifikacija. Prvo je bilo pripreme će se u kampu obaviti u septembru, pa onda pred Liechtenstein, pa sad pred slijedeće kvalifikacije. Neko tu uzima paru sto posto, jer kod nas bez mita, korupcije i nepotizma ne može funkcionirati ni javni toalet. Neke stvari tu nisu jasne, baš kao ni Vršajević u prvoj postavi (vidilo se jasno da mu čak i drugi igrači izbjegavaju dodati loptu u napadu, kada god je to moguće, a o propuhu na njegovoj strani kada Slovaci imaju loptu da i ne govorimo) ili Višća i Stevanović kao džokeri sa klupe.

Neću previše da pričam ko je kriv, šta je trebalo ili da pljujem. Dovoljno je reći da smo bili karbon kopija Hrvatske pred Škotsku. Naši igrači su hodali po bijelom svijetu, glave se napuhale, a Slovaci su šutili, radili i zasluženo pobijedili. Valjda je Sušić dovoljno pametan da vidi da ovako neće ići u Žilini, a ako i tamo prospemo tri boda, glave trebaju da lete, baš kao što su i kod Slovaka letile poslije Liechtensteina.

Treba igrače izolirati od kompletne javnosti, nikakve izjave za medije, otvoreni treninzi i slične predstave za masu. Jaki treninzi do utakmice, rad , red i disciplina, kao što je Sušić radio u početku, a ne da se pretvara u Čiru drugog pred najvažniji dvomeč kvalifikacija.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 07 sep 2013, 12:07

Prije amerike smo imali 995 bodova sa tri pobijede bi imali 1105 osigurali prvo mjesto i mozda bili nosioci u brazilu.
Trenutno imamo 876 bodova a ako zijanimo i utorak idemo na 819 bodova.Tako da ni u barazu nema sanse da budemo nosioci.Toliko je tanka linija od slave do propasti.Nego do utorka treba mobilizirati sve snage i pokusati vratiti samopouzdanje.Znanje imamo samo je problem glave i pristupa igri.Treba im svima ocitati bukvicu.Srce na teren i rezultat ce doci sa sinocnim pristupon ne bi ni Latviju dobili.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 sep 2013, 12:09

Ne mogu reci da smo dozivjeli ocekivan poraz, ali sam bio ubjedjen da necemo pobjediti. Jos kada sam vidio sastav znao sam da nece na dobro izaci. Susic je odlucio da bezglavo krenemo po pobjedu. Na klupi je ostavio klasicne zadnje vezne Zahirovica i Rahimica, a igrao je Medunjanin koji je vise kreativac i Salihovic, koji je sinoc bio nesto nalik liberu u odbojci. To je rezultiralo sa dosta prilika za Slovake pogotovo iz kontri i polukontri, jer su se nazad vraski dobro branili. Momci jesu podbacili sinoc, ali zar ste vi stvarno mislili da mozemo zavrsiti kvalifikacije bez ijednog poraza? Jos mi trebamo pure pojesti pa da imamo omjer u kvalifikacijama 10-0-0 ili 9-1-0.

Momci u utorak moraju pokazati karakter i pobjediti Slovacku. Ako ne uspiju onda mozda treba preuzeti i radikalnije mjere. Jos uvijek je sve u nasim rukama i ako i ovo prokockamo necemo imati alibi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 07 sep 2013, 12:10

muXmania je napisao/la: Baho je u pravu, treba da znamo ko nas to hebe pred samim vratima Brazila.

Znaš ko nas *ebe, MI sami sebe tj navijači, zašto? Zato što smo mi lafo sile neke, šta si ti konto da ces kvalifikacije zavrsiti bez poraza, pa nisi njemacka jeb*te.Realno je bilo očekivat da cemo izgubit jednu utakmicu, jer imamo samo par igrača koji valjaju , ostali se bore u xyz ligama da izbore mjesto u prvi 11 sto je sasvim nemoguce.Dokaz da zoves Pandzu bez kluba je ta sto mi uopce nismo jaki koliko se predstavljamo.Morao je doci taj jedan trenutak gde cemo kiksati, da nismo u Zenici kiksali, kiksali bi u Zilini 100% kao i protiv Rumunije prosle godine.

Prvo smo, idemo dobit, i nema tu nikakvi nesuglasnica i Dzeko je rekao da je atmosfera dobra tako da ;)

Ako odemo u baraz pisi probalo , jer pored Francuske,Hrvatske,i mozda jos Portugala, mi nemamo sta trazit
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

samm
Kontakt:

Post Postao/la samm » 07 sep 2013, 12:11

Tesko je bilo sta uopste napisati, povrijedjeni smo, ponizeni...
Ima mnogo stvari koje nisu isle, ali krivac je Susic i treba da preuzme odgovornost.
Ono sinoc je bilo tesko gledati, i mnogo vas je vec sve reklo i vidjelo gdje je bio problem, Susic nije i to je zabrinjavajuce. Podcijenio je protivnika, takticki odigrao tako da ni bolje reprezentacije ne bi izvukle bolji rezultat.
Recept je jasan, a to je RAD.
Treba nam nam lider a to ako cemo iskreno Susic nije, nikad to nije ni bio, rijetki su to igraci koji su postali dobri treneri, a oni koji jesu su bili lideri kao igrači. Evo reci cu pa mislite sta hocete. BARBAREZ.
Ali o tome poslije ove tekme, mozda me Susic iznenadi ako je to moguce.
U utorak jedan napadac, Misimovic vani, Hajrovic unutra, igrati na krila, trcati, defanzivni vezni..........
Sve receno i svaki prosjecni trener bi to vidio.
Trcati, trcati, trcati.......
Boriti se tamo, izgoriti ako treba ali ne predati se, uzeti ih mozemo znam....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.