Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la samo_lijevo » 20 nov 2014, 00:21

kinder_jaje je napisao/la:E da oce i ovo vise proci da ne citam ova prepucavanja oko Osima :facepalm:
sad mozes zamisliti kako bi bilo da on preuzme repku.Realno to nije moguce,ali posto smo mi posebna sorta ljudi ne treba ni ovo otpisivati.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2014, 00:22

staragarda je napisao/la: e onda nam je drago i zbog tebe i zbog tvojih garsonjera,malo je rec....Amav je odlican izbor....jedini problem bi bio kako utrpat leotar u nasu kvalifikacijsku grupu :roll: :roll:
Neka, ako ne bude Leotar u grupi igraćemo domaće u Tuzli pa kad izgubimo neće biti problem, tamošnji navijači su već pokazali kako znaju da slave poraz.

Ddado
Kontakt:

Post Postao/la Ddado » 20 nov 2014, 00:23

Zanimljivo kako se mnogi zgrazavaju nad epitetima tipa tele, teleca glava itd., a nikakav problem ne vide u Amav, Morz...
1921

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 20 nov 2014, 00:24

Amar Osim nece biti trener , samo zbog Ivice Osima!

Mesa i Prosinecki su tu negdje :think: imali bi rezultate ali neznam dali bi bilo dovoljno!

Hadzibegic nebi nista donio, na trenutke bi se popravili ali EP nebi vidjeli!

Ciro nebi mogao, vise motivirati igrace nema sanse , nezna covjek dvije recenice izgovoriti da ne zapne! :roll:

Barbarez , moze biti novi Niko Kovac, a moze biti i :thumbdown: on je rizik , ali bi ga volio vidjeti kao pomocnika!

Vaha kada bi dosao pa makar se ne plasirali ja bih bio zadovoljan. Ali da ima odrijesene ruke i da to malo pocisti!

Ostali :yawn:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 20 nov 2014, 00:27

Fatih Terim. :mrgreen: Preporodio bi recimo Dzeku.
Zadnja izmjena: JackTheStripper, dana/u 20 nov 2014, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 20 nov 2014, 00:28

Sreca pa nam se tuzlaci nista u drzavi ne pitaju.
19091921

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 20 nov 2014, 00:29

samo_lijevo je napisao/la:
kinder_jaje je napisao/la:E da oce i ovo vise proci da ne citam ova prepucavanja oko Osima :facepalm:
sad mozes zamisliti kako bi bilo da on preuzme repku.Realno to nije moguce,ali posto smo mi posebna sorta ljudi ne treba ni ovo otpisivati.
Pa da bar ima ista od toga pa hajde,ovako mnogima je ovdje dosadno pa pisu gluposti

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 nov 2014, 00:29

Ciro nebi mogao, vise motivirati igrace nema sanse , nezna covjek dvije recenice izgovoriti da ne zapne! :roll:
onakav satrolog se rijetko radja i nikada ne zaboravlja svoj zanat.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 nov 2014, 00:30

10DelPiero je napisao/la: Po cemu zakljucujes da bi cak sljedece kvalifikacije bili oko 3. mjesta doduse naravno zavisi od izvlacenja ali Prosinecki je vrlo dobar trener. Ove kvalifikacije bi i Vaha jedva izvuko koji je daleko od Prosineckog ali nije realan kandidat za selektora. Inace se ovdje ne smatra za nekog dobrog znalca, trenera ali siguran sam da dosta ljudi nije uopste vidjelo kako njegova ekipa izgleda na terenu mada me opet cude komentari da je Prosinecki kao i Pape :?
Nije to to fali nesto Prosineckom. Sa njim bi igrali atraktivan fudbal samo mislim da bi bili vjeciti drugi ili treci u grupi. Puno vjerovatnije treci. Ciro je vrhunski motivator i strucnjak i jos voli ovu zemlju. Safet Susic je dobio vec skoro poslozen tim od Cire koji je samo malo nadogradio. Potrefila se je relativno lagana grupa, Pape nije s*ao oko formacija i igraca kao u ovim kvalifikacijama nego je izveo najbolji tim i to se je nekako proslo. Sa Prosineckim cemo biti iznad prosjeka tamo od 30-40 mijesta i jako tesko cemo ce kvalifikovati na kakvo prvenstvo. Nije on toliki kvalitet niti je Bosna - Kayserispor. Mada ako propadnu Vaha, Ciro i Bajevic onda je on realno prvi kandidat.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 nov 2014, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 nov 2014, 00:33

vrebac86 je napisao/la: Ciro nebi mogao, vise motivirati igrace nema sanse , nezna covjek dvije recenice izgovoriti da ne zapne! :roll:
Evo ti frisko sine od prije pola godine
[youtube][/youtube]

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 nov 2014, 00:36

Meša Bazdraevic je bio odlican sa ekipom mislim Grenobla prije Sochauxa kada ih je preveo iz druge lige u 1vu nakon toga je presao u Socax i propao.Po meni ako ne uspije sa Vahom ja bi njeg za trenera cini mi se puno bolji nego Hadzibegic koji je se opasno bio začešljao za ovu poziciju i lobirao kod članova IZvršnog odbora..

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 nov 2014, 00:36

DukeOfWellington je napisao/la: Bajević je još juče rekao da nije zainteresovan, nije uopšte kandidat i ne znam ko bi uopšte glasao za njega kad čovjek otvoreno neće da bude selektor jer ima drugog posla u Grčkoj. Halilhodžić vodi ubjedljivo ispred Osima. To je ono što piše, ali ti to čitaš na drugi način. Da Hadžibegić ima glasova kao Osim ti ništa ne bi rekao.

Amar Osim nije najbolji izbor, ni ja ga ne smatram najboljim izborom, ali nije ni najgori a pogotovo nije toliko loš kakvim ga predstavlja prosječan navijač sa Tušnja ili Bilinog Polja. To je jasno kao dan.
Hadžibegica ni ne smatram pravim izborom,baš kao ni Amara,rekao bi isto,daleko od reprezentativnog kalibra,.

Amar nema ime,nema reputaciju,njegov kvalitet nije provjeren i nece biti sve dok stagnira na našim prostorima gdje je rijec kvalitet izgubila znacenje..Titula u ligi koja sama po sebi ne znaci nista do nekog prestiža,kvalitet ne moze predstavljati s obzirom da liga sama po sebi ne predstavlja nista drugo do amaterizma,nesposobnosti,neuslovnosti,može se dodati još toga ali da ne idemo u krajnost..

Eto zašto NE Amar ili bilo ko drugi ko je citavu karijeru zasnovao loveci u mutnom tamo gdje mu se moze..

Nije provjeren,nije "ime" u bilo kojem smislu i teško da bi i bio da nije imao oca iza sebe..Njegova igracka karijera nije impresivna sama po sebi pa da ga uporedimo i sa Papetovim izborom u njegovom prvom mandatu a da se ne lazemo,nije nicim ni "zadužio" reprezentaciju pa da na osnovu toga dobije povjerenje.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 20 nov 2014, 00:39

Demir Hotić, da ih odvede kod jarana da im podijeli pod 10 eura.. :mrgreen:

1.Vaha
2.Vaha
3.Vaha
4.Sergej (čisto iz razloga jer su po meni ove kvalifikacije "Nemoguća misija" i bolje je onda stvoriti trenera)
5.SVEJEDNO

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 nov 2014, 00:43

DukeOfWellington je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: Razmisljanje-ko smatra da osim ne bi uspio na klupi ima kompleks od zelje.Cestitam,smiju ti se ljudi.
Netačno. Argumentacija u stilu 'Amar Osim je morž i zato nije dobar za selektora' nije razmišljanje nego nedefinisano naprezanje mozga koje takvi poput tebe neprecizno nazivaju razmišljanjem jer nisu niakd razmišljali.

Kad mi se smiju takvi poput tebe to je za mene potvrda da je sve uredu. Kad me ti počneš podržavat onda ću se ozbiljno zabrinuti.
Izgleda da ti oko radi na slicnom principu poput mozga-ne dobacuje daleko.
Napiso sam da je morz jer lici na morza i jer je odvratan.Pored toga sam napisao da mu ne moze referenca bit haranje djeriz ligom upitne regularnosti.To izbjegavas.Ova nasa liga je odron i ne može bit mjerilo necega.Neobjektivnost navijaca zeljeznicara dolazi iz razloga sto bi volili da vam on potomke pravi
Recimo smatram da bi Bazdarevic bio ok rjesenje,a Osim ne i opet je zakljucak da svako ko ne podrzava Osima ima kompleks zelje.Bravo.Nivo donosenja zakljucaka na nivou osnovca koji bjezi sa casova.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 20 nov 2014, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 20 nov 2014, 00:44

Ajax je napisao/la:Nije to to fali nesto Prosineckom. Sa njim bi igrali atraktivan fudbal samo mislim da bi bili vjeciti drugi ili treci u grupi. Puno vjerovatnije treci. Ciro je vrhunski motivator i strucnjak i jos voli ovu zemlju. Safet Susic je dobio vec skoro poslozen tim od Cire koji je samo malo nadogradio. Potrefila se je relativno lagana grupa, Pape nije srao oko formacija i igraca kao u ovim kvalifikacijama nego je izveo najbolji tim i to se je nekako proslo. Sa Prosineckim cemo biti iznad prosjeka tamo od 30-40 mijesta i jako tesko cemo ce kvalifikovati na kakvo prvenstvo. Nije on toliki kvalitet niti je Bosna - Kayserispor. Mada ako propadnu Vaha, Ciro i Bajevic onda je on realno prvi kandidat.
Sa Prosineckim bi igrali odlican fudbal u to sam siguran i rezultati bi bili ako nista srazmjerni kvaliteti reprezentacije, sto za mene znaci ucesnici reprezentativnih takmicenja EP, SP.

Amar ima autoritet, jednostavno je takav covjek arogantan i dovoljno drzak koji nece dozvoliti svasta igracima sto je jako bitno. Kvalitet ako vec nema morao bi ga pokazati, Susic kad je dosao u reprezentaciju daleko je bio od dokazanog trenera, i samo zato mislim da u ovom trenutku nije pravi covjek za reprezentaciju.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2014, 00:45

chily-rz je napisao/la: Hadžibegica ni ne smatram pravim izborom,baš kao ni Amara,rekao bi isto,daleko od reprezentativnog kalibra,.

Amar nema ime,nema reputaciju,njegov kvalitet nije provjeren i nece biti sve dok stagnira na našim prostorima gdje je rijec kvalitet izgubila znacenje..Titula u ligi koja sama po sebi ne znaci nista do nekog prestiža,kvalitet ne moze predstavljati s obzirom da liga sama po sebi ne predstavlja nista drugo do amaterizma,nesposobnosti,neuslovnosti,može se dodati još toga ali da ne idemo u krajnost..

Eto zašto NE Amar ili bilo ko drugi ko je citavu karijeru zasnovao loveci u mutnom tamo gdje mu se moze..

Nije provjeren,nije "ime" u bilo kojem smislu i teško da bi i bio da nije imao oca iza sebe..Njegova igracka karijera nije impresivna sama po sebi pa da ga uporedimo i sa Papetovim izborom u njegovom prvom mandatu a da se ne lazemo,nije nicim ni "zadužio" reprezentaciju pa da na osnovu toga dobije povjerenje.
Lične kvalifikacije sigurno ne bi bile upotrijebljene.

Sve je to tačno, ali sve to nema još najmanje pet kandidata koji se motaju po medijima ovih dana. Ali oni nisu 'morževi'. Zašto? Znamo zašto.

Evo, ako Amar Osim nije kalibar za reprezentaciju bojim se da onda nije bio ni Safet Sušić i to od samog početka, ali je svejedno bio selektor. Pitaš li se ti šta ako na klupu ne sjednu silni Halilhodžići, Bradleyi, Matthausi... Da raspustimo reprezentaciju? Amar Osim ima određeni kvalitet koji je naravno upitan za ovaj nivo o kojem govorimo, ali niko ne može da apriori tvrdi kako on ne bi uspio, sve što je do sada probao bilo je manje-više odlično. Ja shvatam skepticizam, i ja sam skeptičan što se njega tiče da budem iskren, ali apriori tvrditi kako će on biti loš i častiti ga ličnim uvredama, e to nema veze s mozgom, zato ja uzvraćam. Mnogi tvrde da on nije dobar izbor i da ima boljih pa im ja ne repliciram, to je stav. Amar Osim je morž - to nije stav, to je bljuvotina.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 nov 2014, 00:50

DukeOfWellington je napisao/la: Lične kvalifikacije sigurno ne bi bile upotrijebljene.

Sve je to tačno, ali sve to nema još najmanje pet kandidata koji se motaju po medijima ovih dana. Ali oni nisu 'morževi'. Zašto? Znamo zašto.

Evo, ako Amar Osim nije kalibar za reprezentaciju bojim se da onda nije bio ni Safet Sušić i to od samog početka, ali je svejedno bio selektor. Pitaš li se ti šta ako na klupu ne sjednu silni Halilhodžići, Bradleyi, Matthausi... Da raspustimo reprezentaciju? Amar Osim ima određeni kvalitet koji je naravno upitan za ovaj nivo o kojem govorimo, ali niko ne može da apriori tvrdi kako on ne bi uspio, sve što je do sada probao bilo je manje-više odlično. Ja shvatam skepticizam, i ja sam skeptičan što se njega tiče da budem iskren, ali apriori tvrditi kako će on biti loš i častiti ga ličnim uvredama, e to nema veze s mozgom, zato ja uzvraćam. Mnogi tvrde da on nije dobar izbor i da ima boljih pa im ja ne repliciram, to je stav. Amar Osim je morž - to nije stav, to je bljuvotina.
Prva smislena stvar koju se rek´o na ovom forumum ja to pričam odpočetka a ti meni o Vodenoj Glavi
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2014, 00:52

Ali je bio i probao pa čak i u jednom momentu uspio (mada mu se prilično posrećilo) s tim da prije toga nije imao ama baš nikakav značajan rezultat pa čak ni u kukuruz ligi.

Sad ti reci zašto si siguran da Amar Osim ne bi uspio?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 nov 2014, 00:54

10DelPiero je napisao/la: Sa Prosineckim bi igrali odlican fudbal u to sam siguran i rezultati bi bili ako nista srazmjerni kvaliteti reprezentacije, sto za mene znaci ucesnici reprezentativnih takmicenja EP, SP.

Amar ima autoritet, jednostavno je takav covjek arogantan i dovoljno drzak koji nece dozvoliti svasta igracima sto je jako bitno. Kvalitet ako vec nema morao bi ga pokazati, Susic kad je dosao u reprezentaciju daleko je bio od dokazanog trenera, i samo zato mislim da u ovom trenutku nije pravi covjek za reprezentaciju.
Srazmjerno kvaliteti znaci drugi ili treci u grupi. Nista mi nismo puno jaci od sadasnje Slovacke, Srbije, Walesa itd. Ono sto smo bili prvi u grupi to je bilo jednom i pitanje dali ikad vise. Nasa realnosti je drugi-treci ili ako podbacimo cetvrti. Misljenja sam da bi sa Prosineckim bili treci a sa naprimjer Vahom ili Cirom drugi.

Autoritet nije toliko bitan u reprezentaciji kao sto je u klubu. Dzeko, Spahic i ostali glavni igraci su imali veliki respekt ( bar prvih godina ) do Susica zbog njegove ogromne igracke karijere. Nisam bas siguran da bi neki veliki autoritet prosao kod Dzeke i jos nekih igraca od strane Amara, Mese ili Prosineckog. Nama treba strucnjak a ne neko koji ce ganjati autoritet. Naravno mora biti neki red samo strogoca nije kljuc.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 nov 2014, 00:58, ukupno mijenjano 2 puta.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 nov 2014, 00:55

DukeOfWellington je napisao/la:Ali je bio i probao pa čak i u jednom momentu uspio (mada mu se prilično posrećilo) s tim da prije toga nije imao ama baš nikakav značajan rezultat pa čak ni u kukuruz ligi.

Sad ti reci zašto si siguran da Amar Osim ne bi uspio?
Jer nije dokazan, nema kvalitetu, jesi ti siguran da Malkočević ne bi uspio :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.