Ako se gledaju puke brojke tj iznos upravu si. Ali ako se gleda vrijednost sta si mogao tada kupiti za 50 milja, a sta mozes danas kupiti za taj iznos to je drasticna razlika i ne moze se porediti. Pa Baljic je 1999 godine za 15 miliona presao u Real Madrid. I to je bio do tada najskuplji transfer u historiji Reala ( dok nije kasnije dosao Zidane ). A pogledaj kakvi danas klubovi daju hladno po 20 miliona za igraca.Honorar je napisao/la:Sto je opet dvaput odnosno cetiri puta vise nego sto vi dobiste za "kloca" zato tisu misu.Eisenbahner1921 je napisao/la:E cuj prodase Modrica za 100 000 eura i dadose Suareza za jos 200 000 eura.. Tacno bi covjeku bilo dosadno bez ovih komsija.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Erbez je smiješan trener, bilježi očajne rezultate. Mada ni ova U15 generacija nije nešto.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Za nekoga ko uopce nije igrao to je odlicno. Zar nije Memija zvani top young player otisao za 150 milja a u nogama je imao 100 hiljada utakmica?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
stanas briga zadruge mismo najbolje i nesmijemo tako jeftino prodavat dijecu izakademijeMortemHz je napisao/la:Za nekoga ko uopce nije igrao to je odlicno. Zar nije Memija zvani top young player otisao za 150 milja a u nogama je imao 100 hiljada utakmica?
menstrual
Vucevich je napisao/la:Procitao sad da ce Sadiku valjda u Belgiju, a jucer se pisalo da ce u Dojcland? Gdje ide?

To onaj klub gdje je Graovac propao?
DaVucevich je napisao/la:![]()
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Graovca je zeznula povreda ne sumnjam da bi se izborio za mjesto u suprotnom, sve u svemu odlican klub za mladog igraca...Vucevich je napisao/la:![]()
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Jeste odlican klub samo neznam sta Sarajevo ima od ovoga?DevilsAdvocate je napisao/la:Graovca je zeznula povreda ne sumnjam da bi se izborio za mjesto u suprotnom, sve u svemu odlican klub za mladog igraca...Vucevich je napisao/la:![]()
Izgleda da ovi momci iz akademije Sarajeva idu da spase zivu glavu. Prvi tim ce vidjeti kad u BiH zabrane vise od 2 stranca u klubu. Ovaj mladic u juniorskoj reprezentaciju uz Celikovica drzi cijelu obranu. Nedavno sam napisao da ce prije zaigrat Celikovic u Rijeci nego on na Kosevu. Bas mi je zao sto se to I obistinilo. Steta da se klub ne potrudi isprofilirati ovakve igrace.braco je napisao/la:Vucevich je napisao/la:Procitao sad da ce Sadiku valjda u Belgiju, a jucer se pisalo da ce u Dojcland? Gdje ide?
Upravo tako. To bi ti isto bilo ko kad bi Zeljeznicar pustio Sabanadzovica i Hajdarevica prosle sezone a da ni minute nisu zaigrali za prvi tim.dubrovnik je napisao/la:Izgleda da ovi momci iz akademije Sarajeva idu da spase zivu glavu. Prvi tim ce vidjeti kad u BiH zabrane vise od 2 stranca u klubu. Ovaj mladic u juniorskoj reprezentaciju uz Celikovica drzi cijelu obranu. Nedavno sam napisao da ce prije zaigrat Celikovic u Rijeci nego on na Kosevu. Bas mi je zao sto se to I obistinilo. Steta da se klub ne potrudi isprofilirati ovakve igrace.braco je napisao/la:Vucevich je napisao/la:Procitao sad da ce Sadiku valjda u Belgiju, a jucer se pisalo da ce u Dojcland? Gdje ide?
Svakako je Belgija hiljadu puta bolja opcija od Turske
Vjerovatno ide u juniore, za pocetak.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tristan10 je napisao/la:Jeste odlican klub samo neznam sta Sarajevo ima od ovoga?DevilsAdvocate je napisao/la:Graovca je zeznula povreda ne sumnjam da bi se izborio za mjesto u suprotnom, sve u svemu odlican klub za mladog igraca...Vucevich je napisao/la:![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Ja sta komsije para popusise..

Ma rusi onaj pokusaj od kampa, koji ce im kur.ac.
Ma rusi onaj pokusaj od kampa, koji ce im kur.ac.
Životni saputnik! 1921
Jeste za igraca, ali sta cemo sa klubom? Ako ti klub iz Turske ponudi duplu sumu, a tim iz Belgije ili ne moze ili ne zeli. Isto kao da zivite u nekom paralelnom svijetu. Samo cijenite igraca tek kad igra vani, a nebi mladim igracima iz domace lige dali priliku da igra za reprezentaciju pa da se tako plasira za nesto vecu cifru. Sad cete reci kako klub sam treba da se digne na veci nivo, ali kako? Evo sad cu ti dati jedan primjer. Zeljeznicar u19 je nadigrao u Zagrebu Lokomotivu u19. Nadigrao. U 2. utakmice su ih zasluzeno izbacili i sada trebaju da igraju protiv Atletico Madrida u19. Omladinski pogon Lokomotive ima 13 trenera, svi od njih su finansirani od Grada Zagreba. To kod nasih klubova nije slucaj, nego klubovi sami moraju da se finansiraju. Sad kad bi ja spomenuo jos nekoliko igraca Zeljeznicara koji su talentovani reklo bi se da ih nazor guram, ali nazalost oni jos nemaju poziv u mladim selekcijama. Boga pitaj ko radi taj skauting.Vucevich je napisao/la:Svakako je Belgija hiljadu puta bolja opcija od Turske
Transfer Sadikua moze proc, ali ovaj transfer u portugalskog drugoligasa je nevjerovatan. Ovdje je se dobro mutilo oko menadzera i isplate. Boze sacuvaj.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Ma kakav crni potencijal u PLBiH i u nasoj drzavi. Na stranu to sto je juniorska selekcija Zeljeznicara u dvadeset i cetiri najbolje u Europi.
Kakve veze to ima?
Kakve veze to ima?
Životni saputnik! 1921
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Sarajevo je u samo mjesec dana uspilo da proda 4 najveca talenta (Rondic,Sadiku,Veladzic,Hadzic) u klubu poslednjih nekoliko godina i to za cifru manju nego sto Radnik proda svog jednog jedinog mladog talenta Serbecica
Nit titule, nit para, nit koji k, ja ne znam sta je vise cilj tog kluba, ja da sam navijac zapitao bih se, da su barem uzeli neki trofej u posljdnjih par godina pa hajd vec jedva evropu izbore i isapdaju od Zarie Balti i ne daju sansu najtalentoavnijim igracima, dovode polovnjake iz srbije da uzimaju mjesto djeci, motaj kablove, gasi mjesalicu, pusti permant, svaka cast Sarajevo 
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'