Znas ti jako dobro sta ti ovdje 20 ljudi pise. Gledas samo na interes svog maticnog kluba. A ako bi tvoj klub bio u mogucnosti da kupuje igrace kao sto je trenutno npr. Sarajevo onda bi pricao neku drugu pricu. Covjece jedan Dinamo ima 16 stranaca od 27 igraca dali je to tebi jasno ?? I taj Dinamo je stvorio vise vrhunskih igraca koji igraju u najboljim svjetskim klubovima od svih skoro zajedno klubova iz regije. Isto tako ti znas da je to lose za reprezentaciju samo tebi je Zeljo pod jedan pa tek onda reprezentacija.Virtu4l je napisao/la:Wtf?
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 jun 2015, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Ma neće ovo proći šta vam je, kako god smo kupili sudije, nafaku i titulu tako ćemo i savez da se ovo ne usvoji, pa nek buranija crkne od muke. 
ONI TI GA PUŠE AMIDŽAAAA, AMIDŽAAAA...
ONI TI GA PUŠE AMIDŽAAAA, AMIDŽAAAA...
Sad ce svaki klub imati svoju zensku ekipu pa ih udavati jednu po jednu. 
Salu na stranu; ja sam misljenja da je jos rano postavljati ovako nisku granicu, nije fer dok i dalje traje mjesecima da se sredi sve papire i dozvole i to sve.
Salu na stranu; ja sam misljenja da je jos rano postavljati ovako nisku granicu, nije fer dok i dalje traje mjesecima da se sredi sve papire i dozvole i to sve.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Ne razumijem, zašto je ovo loše za reprezentaciju ?Ajax je napisao/la: Isto tako ti znas da je to lose za reprezentaciju samo tebi je Zeljo pod jedan pa tek onda reprezentacija.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
Izvinjavam se sto vam ulijecem u pola rasprave, normalno da je Zeljo broj 1, pa tek onda repka, ja to dvoje ne bi stavlj'o uopste u isti kontekst, ali ako cemo tako onda je klub uz koji si odrast'o iznad, normalno.
Samo sam to htio prokomentarisat, a sto se tice ove odluke ne znam sve mi ravno..Dobro je Nijaz izjavio, izvagat mane i prednosti pa tek onda odluciti.Ne bi rek'o da ovdje iko ikog lobira ili nesto, puno ste napaceni, oni ovo rade samo da se vidi da "rade" nesto i sa ligom.
Slozio bi se sa izjavom da je bolje da svako ima 4 igraca od 21g
Samo sam to htio prokomentarisat, a sto se tice ove odluke ne znam sve mi ravno..Dobro je Nijaz izjavio, izvagat mane i prednosti pa tek onda odluciti.Ne bi rek'o da ovdje iko ikog lobira ili nesto, puno ste napaceni, oni ovo rade samo da se vidi da "rade" nesto i sa ligom.
Upravo tako. Jednom si i ti potrefio.Ajax je napisao/la:tebi je Zeljo pod jedan pa tek onda reprezentacija.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Nije istina, svako iole pametan i iskren će prepoznati kome ovo najviše šteti i protiv koga se zapravo ide ovim prijedlogom...sve ostalo je preseravanje.InatSilanBosanski je napisao/la:Izvinjavam se sto vam ulijecem u pola rasprave, normalno da je Zeljo broj 1, pa tek onda repka, ja to dvoje ne bi stavlj'o uopste u isti kontekst, ali ako cemo tako onda je klub uz koji si odrast'o iznad, normalno.
Sabinho je napisao/la:Pa konkretno sad ce se ciljati jaca imena od Benka. 6-7 takvih igraca i mozes ciljati EL komotno uz malo srece, primjer ti je bas Benko sa Rijekom.Peterski je napisao/la:Ovo vas samo tjera da imate manje igrača ali bolji kvalitet tipa Benko ili Stojčev. Ne možeš me uvjeriti da je Kallasi išta bolji od prosječnog beka ove lige. Realno po čemu se ističe? S druge strane ova dvojica su daleko iznad prosjeka, Benko pogotovo. Eh sad ti ako imaš jednog Benku u napadu, i 4-5 kvalitetom sličnih igrača na ostalim pozicijama, onda je tvoj klub nazvan Dinamo Zagreb i svake godine igrate grupne faze evropskih takmičenja![]()
Ja sam ipak mišljenja da su ti igrači za maksimalno dvije sezone i vozdraH. Isto kako je došao Benko mislim da može doći Mujdža. Nešto ne vjerujem da im je razlika u plati. E, kako stvari stoje (nažalost) mislim da i Ibiševića možete dovesti bez problema. Forma mu je nula i nema šanse da će mu ovi dati novi ugovor.
Jači od ratova, režima i partija. 1921
Kojom odlukom se brani da Željo, Sarajevo, Radnik.... imaju 16 stranaca u ekipi. Dinamo ima 16 stranaca, ali ih nema u zapisniku i ne može ih biti...Ajax je napisao/la:Znas ti jako dobro sta ti ovdje 20 ljudi pise. Gledas samo na interes svog maticnog kluba. A ako bi tvoj klub bio u mogucnosti da kupuje igrace kao sto je trenutno npr. Sarajevo onda bi pricao neku drugu pricu. Covjece jedan Dinamo ima 16 stranaca od 27 igraca dali je to tebi jasno ?? I taj Dinamo je stvorio vise vrhunskih igraca koji igraju u najboljim svjetskim klubovima od svih skoro zajedno klubova iz regije. Isto tako ti znas da je to lose za reprezentaciju samo tebi je Zeljo pod jedan pa tek onda reprezentacija.Virtu4l je napisao/la:Wtf?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Ne valja ovo nikako, ni pojedan tim u nasoj ligi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Zašto ne valja?Elegant je napisao/la:Ne valja ovo nikako, ni pojedan tim u nasoj ligi.
Ukoliko je veći broj stranaca bolja opcija, onda se treba zalagati za neograničen broj stranih igrača i problem riješen!
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Tesko je utvrditi koliko dobijas a koliko gubis. Jako jako tesko iz razloga jer je nemoguce predvidjeti koliko ces domacih talenata izbaciti svake godine. Ovo bi bilo dobro samo ako bi imao svake godine puno domacih talenata. Dalje npr. Sarajevo ( ali i drugi klubovi ) sa vise kvalitetnih stranaca imaju vecu mogucnost da izbore grupe naprimjer evropa lige. Sto odma znaci porast cijena Radovaca, Cimirota, Memija, Zakarica i drugih igraca. Taj igrac igrajuci u grupama evropa lige ili ispadajuci protiv najboljih klubova u zadnjem pretkolu ( kao naprimjer Napoli, Schalke i slicni ) ce steci puno vise iskustva nego onaj koji nece dogurati tako daleko. Nisu slucajo stigle visoke ponude Sarajevu za najbolje igrace poslje utakmica protiv Borussije. I nije na gubitku samo Sarajevo nego i Zeljo, Zrinjski ma svi posebno na duge staze. Naprimjer tvoj klub ima mozda cak realnije sanse da napravi nesto u kvalifikacijama za EL nego Sarajevo u kvalifikacijama za LP ove sezone jer imate dobar koeficient. I sad zamisli vi se probijete do zadnjeg pretkola kao Sarajevo lani. Zaradite dobre pare i dobro prodate igrace i onda nesmijete kupiti nekog stranog igraca koji vam trebaceze je napisao/la:Ne razumijem, zašto je ovo loše za reprezentaciju ?
Znaci igraci iz BH klubova koji budu igrali jace evropske utakmice ce se lakse prodati za vece pare u bolje klubove i jos igraci ce imati vece sanse da se izbore u novom klubu zbog iskustva jakih utakmica. Sto je opet dobro za reprezentaciju.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 jun 2015, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
Jest samo sto je ibisevicu plata 3.5 mil evra i jos dvije god ugovora..
Moje je misljenje da je ovo sranje od prijedloga, a i bolje je sto kaze komsija selimovic povecati broj igraca do 21 god..
Moje je misljenje da je ovo sranje od prijedloga, a i bolje je sto kaze komsija selimovic povecati broj igraca do 21 god..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
po meni ja bi da nijedan nesmije stranac u ekipi biti,tako je u sjevernoj koreji na njih se trebamo ogledat niposto na evropu
Samo Sarajevo
Bosna je inace poznat rasadnik fudbalera svijetskog kalibra.
Nama da nije bilo Jajala Cimirot i Radovac ne bi bili upola ovakvi igraci.
Nemamo temelja a hocemo krov
Nama da nije bilo Jajala Cimirot i Radovac ne bi bili upola ovakvi igraci.
Nemamo temelja a hocemo krov
Ovo najvise utice na Sarajevo,a pored toga proizvode jednak broj reprezentativnih igraca kao i zeljo.avlami97 je napisao/la:Zašto ne valja?Elegant je napisao/la:Ne valja ovo nikako, ni pojedan tim u nasoj ligi.![]()
Ukoliko je veći broj stranaca bolja opcija, onda se treba zalagati za neograničen broj stranih igrača i problem riješen!
Dobro je neko Dinamo spomenuo,ogroman broj stranih igraca su doveli u zadnje vrijeme,pa opet njihovi igraci igraju u ligama petice,a uprava ostvaruje visemilionske transfere.
Nad tobom sunce najljepše sja
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
kako jedak broj pinoglavi, uzmi sad igrace reprezentacije i pogledaj? Nemoj da budes smijesan po toj prici, prati skupstinu tamo i suti.
Ja sam za to da se prvo napravi zakon o sportu, pa onda sve ostalo.tereni, reflektori i te skuplje zajebancije
Ja sam za to da se prvo napravi zakon o sportu, pa onda sve ostalo.tereni, reflektori i te skuplje zajebancije
Inicijativa koja odgovara Želji i možda Borcu i Zrinjskom .... najmanje Sarajevu i Širokom.
Očigledno se 'neko' prepao 'nečeg' što može da uslijedi u narednim godinama, pa se dan nakon završetka prvenstva pokreće ova smiješna inicijativa i lobira za istu.
Sva sreća pa neće proći ... ako bi ovo prošlo svi naši klubovi (pa i ti mali plavi koji misle da će im ovakva odluka odgovarati) mogu da zaborave Evropu i bilo kakav uspjeh u istoj.
Očigledno se 'neko' prepao 'nečeg' što može da uslijedi u narednim godinama, pa se dan nakon završetka prvenstva pokreće ova smiješna inicijativa i lobira za istu.
Sva sreća pa neće proći ... ako bi ovo prošlo svi naši klubovi (pa i ti mali plavi koji misle da će im ovakva odluka odgovarati) mogu da zaborave Evropu i bilo kakav uspjeh u istoj.
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 01 jun 2015, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
I neka je svako ima pravo na svoj izbor. A meni je bitnija reprezentacija pa tek onda klub. Cak iskreno zelim i svim ostalim klubovima da cim dalje doguraju u evropi. Jer jacanje Zelje, Zrinjskog, Sirokog i Borca koristi i Sarajevu ( i obratno ) jer se na taj nacin podize kvalitet lige i igra veci broj derbija. Tako da je i ovo smanjenje lige vec veliki iskorak i nema potreba za jos smanjivanje broja stranih igraca.Virtu4l je napisao/la:Upravo tako. Jednom si i ti potrefio.Ajax je napisao/la:tebi je Zeljo pod jedan pa tek onda reprezentacija.
Mislio sam na trenutnu situaciju.Trenutno imate podjednak broj igraca koji se mogu spomenuti u kontekstu reprezentacije.Zbog vase dosadasnje dominacije to se ne cini tako sa brojem vasih igraca koji su vec u Europi.InatSilanBosanski je napisao/la:kako jedak broj pinoglavi, uzmi sad igrace reprezentacije i pogledaj? Nemoj da budes smijesan po toj prici, prati skupstinu tamo i suti.
Yebo zakon o sportu,ova zajebancija se radi kad imas nepresusno more talenata sa perfektnim AKADEMIJAMA fudbala kao sto su u Engleskoj,a domaci mladi igraci koji mogu biti predobri nemaju priliku pored stranih.
Ako vec hocete ovaj zakon,treba prvo uvesti zakon o pravilima rada i uslovima rada u omladinskim selekcijama,da to vec kolilo,toliko lici na nesto pa tek onda napraviti ovaj zakon,nakon mozda 5 godina.Pogledaj gdje Velezovi omladinci treniraju npr,a to je Velez,koji je veliki klub,ne mogu ni zamisliti gdje treniraju u Obarskoj i slicnim selima.Kako da sa tih oranica izrastu reprezentativni kalibri?
Ovako nit domacih igraca,nit stranih.To je u startu osudnjeno na propast.
Nad tobom sunce najljepše sja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.