Menađeri oko savezaTristan10 je napisao/la:Nikad nisam razumio ko radi skauting u ovim mladim selekcijama pa dobijemo igrace iz njemacke 5. lige ili C igrace iz Dinama, Zvezde?
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Ja iskreno neznam, samo konstatujem i pitam. Uvjek volim kad neki mladi super talentovan igrac iz vana izabere BiH, jer sam i sam dijaspora. Ali smeta mi viditi kad se pojavi neki igrac iz tima ili lige za koju nisam ni cuo. Tako se isto odnosi na C igrace iz klubova iz regiona. A imas igrace iz domace lige koji su potencijal a nigdje ih nema.DevilsAdvocate je napisao/la:Menađeri oko savezaTristan10 je napisao/la:Nikad nisam razumio ko radi skauting u ovim mladim selekcijama pa dobijemo igrace iz njemacke 5. lige ili C igrace iz Dinama, Zvezde?
Domaci sportski radnici.Tristan10 je napisao/la:Nikad nisam razumio ko radi skauting u ovim mladim selekcijama pa dobijemo igrace iz njemacke 5. lige ili C igrace iz Dinama, Zvezde?
Ako ne razumijes onda si jos uvijek mlad i uzivaj u mladosti, bice vremena kad ces shvatiti kako u BiH drustvo funkcionise.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Pa odavno vala nije bilo ovako sa U21 ekipom, možda čak nikad.
Čivić se gomba u prvoj ekipi Sparte, koja je solidna ekipica.
Šerbečić u Rosenborgu i sigurno će dobiti šansu. OK opcija za napredak dalje, a nije ni 20 napunio.
Gojak u Dinamu i samo da se ne povrijedi ako Bog da, gotovo sigurno karijera ide dalje uzlazno.
Ćavar potpisao za Frankfurt i izgleda obećavajuće.
Jukić kvalitetno igra za Koronu i može čak još 2-3 sezone biti tu pa praviti transfer dalje.
Mihojević pred transferom u PAOK i ako bi tamo igralo, bilo bi strašno.
Demirović očito u planovima Alavesa pa ga polagano uvode i to dovoljno govori. Ni 20 godina nema.
Hadžiahmetović već godinama u Konyasporu.
Menalo nije vala ko ti ranije talenti, nego baš odskače i ima u sebi to nešto.
Plus imaš Todorovića, Lončara, Danilovića, Sadikua, Rondića koji mogu nešto napraviti.
I, svi ovi su trenutno u ok situaciji. Mladi, imaju timove koji su iznadprosječni za naše uslove i taj uzrast. Do 22-23 imaju dobru šansu napraviti stepenicu više i to bi već bio materijal za reprezentaciju. Pri tome mislim na standardnu igru u ekipama poput Sparte, PAOK-a, Dinama ili transfere u osrednje klubove liga petice.
Dalje, ne očekuje niko da od ovih 10 gore svi postanu igračine. Nek' trojica postanu nivo Lulića, nek' dvojica postanu nivo Zukanovića, to je već sasvim ok od ove generacije. A, mislim da će to premašiti.
Čivić se gomba u prvoj ekipi Sparte, koja je solidna ekipica.
Šerbečić u Rosenborgu i sigurno će dobiti šansu. OK opcija za napredak dalje, a nije ni 20 napunio.
Gojak u Dinamu i samo da se ne povrijedi ako Bog da, gotovo sigurno karijera ide dalje uzlazno.
Ćavar potpisao za Frankfurt i izgleda obećavajuće.
Jukić kvalitetno igra za Koronu i može čak još 2-3 sezone biti tu pa praviti transfer dalje.
Mihojević pred transferom u PAOK i ako bi tamo igralo, bilo bi strašno.
Demirović očito u planovima Alavesa pa ga polagano uvode i to dovoljno govori. Ni 20 godina nema.
Hadžiahmetović već godinama u Konyasporu.
Menalo nije vala ko ti ranije talenti, nego baš odskače i ima u sebi to nešto.
Plus imaš Todorovića, Lončara, Danilovića, Sadikua, Rondića koji mogu nešto napraviti.
I, svi ovi su trenutno u ok situaciji. Mladi, imaju timove koji su iznadprosječni za naše uslove i taj uzrast. Do 22-23 imaju dobru šansu napraviti stepenicu više i to bi već bio materijal za reprezentaciju. Pri tome mislim na standardnu igru u ekipama poput Sparte, PAOK-a, Dinama ili transfere u osrednje klubove liga petice.
Dalje, ne očekuje niko da od ovih 10 gore svi postanu igračine. Nek' trojica postanu nivo Lulića, nek' dvojica postanu nivo Zukanovića, to je već sasvim ok od ove generacije. A, mislim da će to premašiti.
Kakvo je osvezenje da neki nas mladi igrac ovako misli. Umjesto da ide za pare i onda stagnira u Kazahstanu ili Turskoj, on razmislja sta je najbolje za karijeru, gdje ce imati najbolju priliku za razvoj i kako ce postati najbolji igrac. Daj boze da vise razmisljaju ovako a ne da odu u Vukojebinaspor.
"Prezadovoljan sam transferom u Mouscron. Odmah se može primijetiti koliko je klub ozbiljan i profesionalan, a ne treba zaboraviti činjenicu da je belgijska liga prava 'izložba' mladih igrača i zbog toga smatram da sam donio dobru odluku. Potpisao sam ugovor do ljeta 2022. godine i apsolutno sam zadovoljan dogovorenim uvjetima. Već u srijedu obavit ću prvi trening s timom i nadam se da ću se brzo nametnuti stručnom štabu", rekao je Sadiku
Menalo -> Dinamo?
https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/tr ... u/6983886/
Znaci on i Hajrovic ce se boriti za istu pozicijuZglavkar je napisao/la:Menalo -> Dinamo?
U tom clanku se spominje neki Enis Fazlagic, najveci talenat u Makedoniji. Ima li kakve veze sa nama?
Sumnjam. Ima dole dosta "nasih" makedonaca. Reprezentativac MKD i igrac Skhendije, igrao na jednim od Skijinim memorijalnim turnirima. 
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 31 jan 2018, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Mozda malo blaza verzija Huseinovicasajo10 je napisao/la:E svasta hahaha. Hajrovic ograisao
To mjesto odakle je on je najveće bošnjačko selo u Makedoniji.Vucevich je napisao/la:U tom clanku se spominje neki Enis Fazlagic, najveci talenat u Makedoniji. Ima li kakve veze sa nama?
Jeste, sad sam to nasao, mjesto se zove Gornje Orizare kod Velesa (iz Velesa je i Kjosevskibraco je napisao/la:To mjesto odakle je on je najveće bošnjačko selo u Makedoniji.Vucevich je napisao/la:U tom clanku se spominje neki Enis Fazlagic, najveci talenat u Makedoniji. Ima li kakve veze sa nama?
Ako Menalo ode u Dinamo vrlo lako bi se moglo dogoditi da ga izgubimo.
Steta bi bila.
Steta bi bila.
Gledam spisak poziva kampa u15 reprezentacije. 10 igraca iz Fk Sarajeva. Kao da su Real Madrid i da se samo kod njih igra fudbal. Meni ovo vise lice da se reprezentacija koristi da se proguraju odredjeni igraci nazor. To se isto treba povezati sa ulaskom Tana u klub. Kako on moze dobiti nazad svoju investiciju? Samo moze prodajom mladih igraca a to najlakse ide ako igraju u mladim selekcijama. Dobro oni lobiraju.
Tako je sve je Tan kriv. nije vazno da nasa U15 u ligi sve jeb...... 
A sta cemo sa juniorima? Opet vise igraca iz Sarajeva, a zna se ko je dobio to prvenstvno i igra za LP protiv Atletico Madrida.Zukanovic je napisao/la:Tako je sve je Tan kriv. nije vazno da nasa U15 u ligi sve jeb......
Pa logicno da FK Sarajevo placa pozive u svim selekcijama... to je jasno i evidentno vec par godina... Zeljini juniori budu dominantno prvi u ligi i onda samo Zera dobije poziv, a 4 ili 5 igraca Sarajeva... ili kadeti Zelje i Sarajeva zavrse u bod razlike uredno iz Sarajeva 5 igraca igra a iz Zelje samo golman i stoper... cak prvi strijelac lige iz Zelje uopste ne dobije poziv...
I sad na stranu ovi pioniri Sarajeva su ubjedljivo u ligi (znatno su bolji i od Zelje ali ne toliko koliko su bolji od ostalih) ali to ne mijenja cinjenicu da ih je previse na spisku... pa jedan od igraca koji je dao najvise golova u ligi iz Zelje (cutahija) uopste i nije dobio poziv... treci ili cetvrti strijelac lige iza dzafe i nezirovica....
Od ovog Musica ocekujem velike stvari... iako je pionir po godistu igra uredno sve utakmice za kadete Zelje... sa 2 godine starijim od sebe... naspram njih je ko mrvica, a poslije kadetskog reprezentativca mujica mozda i najbolji igrac kadeta... ali izvjesno da nece ostati u Zelji jer je zadovoljio struku u bayernu sad kad je isao na probne treninge... stvarno ogroman talenat kpji pokazuje kvalitet sa znacajno vecim i starijim igracima...
I sad na stranu ovi pioniri Sarajeva su ubjedljivo u ligi (znatno su bolji i od Zelje ali ne toliko koliko su bolji od ostalih) ali to ne mijenja cinjenicu da ih je previse na spisku... pa jedan od igraca koji je dao najvise golova u ligi iz Zelje (cutahija) uopste i nije dobio poziv... treci ili cetvrti strijelac lige iza dzafe i nezirovica....
Od ovog Musica ocekujem velike stvari... iako je pionir po godistu igra uredno sve utakmice za kadete Zelje... sa 2 godine starijim od sebe... naspram njih je ko mrvica, a poslije kadetskog reprezentativca mujica mozda i najbolji igrac kadeta... ali izvjesno da nece ostati u Zelji jer je zadovoljio struku u bayernu sad kad je isao na probne treninge... stvarno ogroman talenat kpji pokazuje kvalitet sa znacajno vecim i starijim igracima...
Ja daleko zivim od domovine i pratio sam reprezentaciju i u najcrnjim vremenima. Nemogu se ja kupiti, kad igra reprezentacija mene nezanima dali je igrac Sarajeva ili Zeljeznicara ili bilo kojeg drugog kluba. Ali nepravdu nemogu.
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:

Ubrzo.
Nema talenata u nasim klubovima, svi sto dolaze iz PLBiH su amateri a juniorska selekcija jedne ekipe iz PLBiH u 24 najbolje u Europi.
Životni saputnik! 1921
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, CHR, General505, Google Adsense [Bot], HariTz, Micron, Miske01 i 32 gosta.