Daleko više od poraza boli ponašanje selektora naše reprezentacije Damira Mulaomerovića koji je bez imalo stida u živom televizijskom prijenosu psovao Boga našim igračima
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ko je kriv ? ko je sta rekao ? ko je koga gurnuo ? Apsolutno nije bitno ,problem je odnos prema reprezentaciji ,treneru .puno stvari je dovelo do ove bruke veceras . lumpovanje u fazi priprema , mirza uzima tricu s 9 metara selektor mu nesto govori on odmahuje rukom i opet iduci napad isto radi , Nurkic isto igra kako on mislu da je najbolje, jasno je zasto se nisu odazvali ivanovicu zato sto bi morali griti parket 40 dana .neozbiljan odnos i bezobrazluk , glumatanje zvijezda dovedu do ovog veceras
Ovo je naša najuspješnija reprezentacija, koja se toliko puta plasirala na EP (redovni je učesnik), pa koja je to toliko puta na suveren način uradila, čak i u jako teškim grupama i u trenucima kada i nismo imali NBA-igrače i često mi smeta kada se omalovažavaju uspjesi ove repke i ne vrijednuje dovoljno ono što je postigla u prošlosti. Ali isto tako, sve ovo navedeno su razlozi zbog kojih jako možemo biti razočarani onim što se desilo večeras na terenu, pa dijelom što se dešavalo i u ranijim utakmicama ovih kvalifikacija.
Najveći je problem što selektor (Mulaomerović) apsolutno nema autoritet nad igračima, niti ga bilo ko sluša, ferma...Igrači na terenu provode svoju igru, koja je samo zamišljena u njihovim glavama. Nikada jedan selektor bh. košarkaška reprezentacije nije imao manji uticaj na ekipu.
A u Tuzli smo večeras prvo vidjeli rusku kulturu laktanja (ne daj Bože da jedan naš onako ruskog reprezentatica opali, kao što je onaj Rus Musu), ali onda je došao šlag na tortu, naši hoće između sebe da se obračunavaju. Bajno. Pitam se samo šta bi se desilo da je u jednoj turskoj košarkaškoj dvorani onako jedan Rus opalio turskog igrača? Eto primjera radi....
Bahato, divljačko, nekontrolisano , a u igri nerezonsko ponašanje se provlači kroz ove kvalifikacije, jer selektor nikakvog uticaja nema na tim. Pa on ispada smiješan. Što se tiče nekih taktičkih segmenata, tu sam barem od Damira očekivao da je bar malo inteligentniji, jer mi se bar kao igrač takav činio. Pa sad se pitam, kako onako kod vođenja ekipe može biti plitak?
Ranije je u ovoj reprezentaciji vladalo jedinstvo, pa su se slavile velike pobjede tipa protiv Hrvatske, Litvanije i sl. , osjećalo se jedinstvo, pozitivna energija koja se iz repke širila, a eto sada se svelo na totalno nejedinstvo kako u igri te još i na to da naši reprezentativci se između sebe obračunavaju. A VELIKI TRENER Damir još Boga psuje tokom time-out-a.
Izgleda da se sve svelo na najgore moguće psovke, izjedanje međusobno, divljanje, glupiranje, a u suštini pojedinci su na kraju najviše sebe ponizili. Ali neka ponižavaju sebe, samo nemoj da to čine u reprezentativnoj funkciji, predstavljajući ovu našu posebnu selekciju BiH i ovu državu... 
Najveći je problem što selektor (Mulaomerović) apsolutno nema autoritet nad igračima, niti ga bilo ko sluša, ferma...Igrači na terenu provode svoju igru, koja je samo zamišljena u njihovim glavama. Nikada jedan selektor bh. košarkaška reprezentacije nije imao manji uticaj na ekipu.
A u Tuzli smo večeras prvo vidjeli rusku kulturu laktanja (ne daj Bože da jedan naš onako ruskog reprezentatica opali, kao što je onaj Rus Musu), ali onda je došao šlag na tortu, naši hoće između sebe da se obračunavaju. Bajno. Pitam se samo šta bi se desilo da je u jednoj turskoj košarkaškoj dvorani onako jedan Rus opalio turskog igrača? Eto primjera radi....
Bahato, divljačko, nekontrolisano , a u igri nerezonsko ponašanje se provlači kroz ove kvalifikacije, jer selektor nikakvog uticaja nema na tim. Pa on ispada smiješan. Što se tiče nekih taktičkih segmenata, tu sam barem od Damira očekivao da je bar malo inteligentniji, jer mi se bar kao igrač takav činio. Pa sad se pitam, kako onako kod vođenja ekipe može biti plitak?
Ranije je u ovoj reprezentaciji vladalo jedinstvo, pa su se slavile velike pobjede tipa protiv Hrvatske, Litvanije i sl. , osjećalo se jedinstvo, pozitivna energija koja se iz repke širila, a eto sada se svelo na totalno nejedinstvo kako u igri te još i na to da naši reprezentativci se između sebe obračunavaju. A VELIKI TRENER Damir još Boga psuje tokom time-out-a.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Kvalitet za eurobasket imamo.Zasto tamo ne idemo ima vise razloga,a jedan od njih je i dolazak najboljeg igraca u takvom stanju u kakvom se ja nalazim pred polazak na plazu.Donnie Darko je napisao/la:Ispušit ćemo euro jer ćemo imati omjer 1-3, i takav isti omjer bi imali sa Mirzom ili bez.BijelaCokolada je napisao/la: Upropastio je zato sto nije igrao u rusiji, a na kraju cemo zbog te razlike i popusiti euro.
Nije bio faktor u ove dvije utakmice, ne vidim nikakav razlog zašto bi bio faktor u preostale dvije.
Trebamo pogledati istini u oči i spoznati da nam je reprezentacija trenutno smeće, a ne uvjeravati na silu jedni druge da smo propustili euro zbog odluke jednog igrača.
Pobijedicemo svedsku jednostavno smo kvalitetniji.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Saff

@kawhi

@kawhi
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mula crveni kmer
Kawhi je napisao/la:Gefufna je napisao/la:Ko je ono ovdje spomenuo Saff?![]()
http://saff.ba/strasno-selektor-kosarka ... 9SZUk197IUhttp://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 5#p5332255Kawhi je napisao/la:Sad najveći problem što 'suje boga.![]()
Sutra na saffu članak "Selektor BiH, inače Tuzlak, psovao Boga i Bosna izgubili od nevjernika Rusa"
Prije 4 sata.![]()
Kakvi bolidi za nepovjerovat. Boga opsovao.
Daleko više od poraza boli ponašanje selektora naše reprezentacije Damira Mulaomerovića koji je bez imalo stida u živom televizijskom prijenosu psovao Boga našim igračima. Nažalost, niko nije reagirao na ovo strašno ponašanje. Damir Mulaomerović nakon ovakovog ponašanja ne smije ostati selektor naše reprezentacije.
Sunce ti ****
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jedno je reći da Mirza nije spreman za ozbiljnu košarku, drugo je reći da nam je upropastio kvalifikacije jer nije putovao u Rusiju. U Rusiji ovakav Mirza ne bi napravio apsolutno nikakvu razliku, dok bi sa prajm Mirzom svejedno izgubili, i to mislim da opet ne bi bilo ni blizu. Rusi su jednostavno mnogo kvalitetnija i ozbiljnija reprezentacija od nas.BijelaCokolada je napisao/la: Kvalitet za eurobasket imamo.Zasto tamo ne idemo ima vise razloga,a jedan od njih je i dolazak najboljeg igraca u takvom stanju u kakvom se ja nalazim pred polazak na plazu.
Pobijedicemo svedsku jednostavno smo kvalitetniji.
Ovo za Švedsku, ne slažem se. Mišljenja sam da će naš isprašit u Švedskoj, to sam napisao i kad smo vodili 5+ razlike protiv njih ovdje minut do kraja. Jednostavno smo u ovom trenutku previše neozbiljni, pa čak i za protivnike levela Švedske.
Mirzi se očigledno nije igralo, i ok je njega kriviti za mnogo toga, ali ne želim da lažemo sami sebe da bi imali neke šanse da je on putovao u Rusiju.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 11 sep 2016, 02:17, ukupno mijenjano 1 put.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Inace sam na mirzinoj strani al eto da ispricam jedan dogadjaj koji mi je prijatelj iz jablanice pricao ...
Bilo neko sijelo u hotelu prije jablanice i teletovicev otac tu bio , e sad bila neka lutrija gdje za 5 km uplatis i igras ... jedan covjek pozajmio 5 km od mirzinog oca i odigrao loto i dobije mobitel... ujutru vrati 5 km ocu mirzinom al kad je vracao mirzin otac zatrazi mob i kaze da je to njegov i tu se posvadjaju... na kraju covjek baci 5 km ispred oca i ode .. eto mozda ljudi iz jablanice znaju ovu pricu .... valjda skrtac otac belaj za neki mobitel koji vrijedi 50 km napravio
Bilo neko sijelo u hotelu prije jablanice i teletovicev otac tu bio , e sad bila neka lutrija gdje za 5 km uplatis i igras ... jedan covjek pozajmio 5 km od mirzinog oca i odigrao loto i dobije mobitel... ujutru vrati 5 km ocu mirzinom al kad je vracao mirzin otac zatrazi mob i kaze da je to njegov i tu se posvadjaju... na kraju covjek baci 5 km ispred oca i ode .. eto mozda ljudi iz jablanice znaju ovu pricu .... valjda skrtac otac belaj za neki mobitel koji vrijedi 50 km napravio
SAFF objasnio neke stvari
Bošnjo ce halaliti mnogo stvari Mulaomeroviću (neznanje, nedostatak autoriteta, oskudan vokabular pri timeout-u itd), ali 'sovanje Boga pred sami Bajram je kap koja je prelila čašu
Odlazi kjafire, nisi poželjan.
A i Savez je odron dok je angažovao tog diletanta. Konakoviću ljudino, oprosti nam i vrati se.
Bošnjo ce halaliti mnogo stvari Mulaomeroviću (neznanje, nedostatak autoriteta, oskudan vokabular pri timeout-u itd), ali 'sovanje Boga pred sami Bajram je kap koja je prelila čašu
A i Savez je odron dok je angažovao tog diletanta. Konakoviću ljudino, oprosti nam i vrati se.
Jedina žrtva u svemu ovome je Vlado Majer.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Pa potpuno je neprimjereno da selektor javno pred kamerama psuje Boga i prostaci,ne znam zasto ismijavanje.
Nekultura i vrijedjanje zdravog razuma.
0:30 Dok je Musa glumio zayebanog unoseci se u facu Mozgovu, Mirza je bio kod Jusufa (jedini) dakle i da je bilo potrebe nije ga mogao "braniti"
1:53 Mirza ne gleda u pravcu Muse, tj. nije mogao vidjeti lakat Karaseva
i dalje do 2:10 vidimo da je Mirza bio pored Muse dok je on na parketu, zajedno sa Gordicem
Fidelis je napisao/la:Pa potpuno je neprimjereno da selektor javno pred kamerama psuje Boga i prostaci,ne znam zasto ismijavanje.
Al, ono psovka je problem.
Ova plavusa u bjeloj majci jel? Sa svikama? Nesto mu dobacuje ko da ga smiri. On i njoj nesto odbrusi_dreamer_ je napisao/la:jel ko skuzio mirzinu zenu na ovom videu kako se cura frapirala, on prilazi klupi a ona ono hekticno mirzaaaa WTF
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Ne branim Mirzu, ali ne mogu da povjerujem u to da mu je opsovao mater u pi.cku i odgurnuo ga jer ga je Musa pitao zasto nije stao u njegovu odbranu. Jednostavno ne mogu da povjerujem... 
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Igramo ko ****, gubiš šansu da igraš na Eurobasketu, odigrao si ko ****, i onda ti još dijete dolazi prigovarat...Kaunas je napisao/la:Ne branim Mirzu, ali ne mogu da povjerujem u to da mu je opsovao mater u pi.cku i odgurnuo ga jer ga je Musa pitao zasto nije stao u njegovu odbranu. Jednostavno ne mogu da povjerujem...
Mirza je trebao ostati tu hladne glave, al to je i problem našeg naroda. Nikad nismo hladne glave. Meni je više neshvatljivo Musino divljanje na kraju?
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
vitjet ce musa kad teret na njemu bude pa kad ga narod na zub uzme 
Ja zaista ne pokusavam da branim nikoga. Priznat cu malo vise sam na Muusinoj strani. Medutim sta je Musa pogrijesio? Trazio od kapitena da se ponasa kapitenski i da ne dozvoli da se izzivljavaju na nasim igracima? Zar mu to nije posao? On je sam trebao reagovati i reci Mozgonji da reaguje a ne da mu to maksum mora govoriti! Al ne, njemu je lakse da svoje frustracije istrese na Musi i da mu hebe maer pred punom dvoranom. Za mene to nije kapiten niti igrac dosljedan kapitenske trake! Kapitenska raka je svetinja!Kawhi je napisao/la:Igramo ko ****, gubiš šansu da igraš na Eurobasketu, odigrao si ko ****, i onda ti još dijete dolazi prigovarat...Kaunas je napisao/la:Ne branim Mirzu, ali ne mogu da povjerujem u to da mu je opsovao mater u pi.cku i odgurnuo ga jer ga je Musa pitao zasto nije stao u njegovu odbranu. Jednostavno ne mogu da povjerujem...
Mirza je trebao ostati tu hladne glave, al to je i problem našeg naroda. Nikad nismo hladne glave. Meni je više neshvatljivo Musino divljanje na kraju?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.