FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
31
19%
Grupnu fazu
45
28%

Ukupno glasova: 159

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 maj 2025, 23:02

[/quote]
Ne razumijem sta smo trebali,da pustimo Velezu?Danas smo vodili 1-0,stvorili nekoliko sansi,drugi gol ponisten,crveni prelomio da nije bilo toga pobjedili bi i to ti je sva filozofija
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 25 maj 2025, 23:10

Bitno je da sacuvamo Bubanju i Gulija, dva najbolja igraca mozda i lige. Uz to dovesti kvalitetna pojacanja, a nekima se naravno zahvaliti . Naredne sezone cilj treba biti titula, ove sezone je ipak nismo zasluzili kad se sve odizme i sabere. Trener je upoznao ligu, tacno sada zna sta mu treba.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 25 maj 2025, 23:10

Ja ne mogu vjerovati da vi pričate da je dobra igra.Ovo zadnjih nekoliko kola je da nekog nabijes nogom da nikad više I ne pomisli na fudbal.
Pa ne igramo sa arsenalom, barselonom
Nama ekipe koje se bore za opstanak otkidaju bodove
I realno je što nam bjezi prvi 20 ,kako igramo ne treba ni za evropu da se borimo .
Šta će ti Evropa kada evo nakon godinu dana mi nemamo igre ,šta je naša igra ,gdje smo jaki,po čemu smo prepoznatljivi šta je to od čega će strepiti ekipe u evropi kad nas izvuku.
Da nema Gulia mi bi bili rang Širokog

Mene ne interesuje ko je kriv , imaju ljudi plaćeni za to ali ovo je goli qrac, sama posjeta to kaže.

To što smo uzeli kup ne znači da ću gledati kako hodas po terenu, ovo je neozbiljno
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 25 maj 2025, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 25 maj 2025, 23:10

[/quote]
Zato što tako razmišljate i jeste tu gdje jeste

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 25 maj 2025, 23:12

[/quote]

Slavi pobjedu protiv Veleža pusti nas da se borimo sa Mirvićem

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 25 maj 2025, 23:13

relativizam je napisao/la:
25 maj 2025, 23:10
Ja ne mogu vjerovati da vi pričate da je dobra igra.Ovo zadnjih nekoliko kola je da nekog nabijes nogom da nikad više I ne pomisli na fudbal.
I realno je što nam bjezi prvi 20 ,kako igramo ne treba ni za evropu da se borimo .
Šta će ti Evropa kada evo nakon godinu dana mi nemamo igre ,šta je naša igra ,gdje smo jaki,po čemu smo prepoznatljivi šta je to od čega će strepiti ekipe u evropi kad nas izvuku.

Mene ne interesuje ko je kriv , imaju ljudi plaćeni za to ali ovo je goli qrac, sama posjeta to kaže.

To što smo uzeli kup ne znači da ću gledati kako hodas po terenu, ovo je neozbiljno
+1

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 25 maj 2025, 23:21

Sazg je napisao/la:
25 maj 2025, 22:34
Soldo, Rogić, Pavičić,Lulić, Mehmedović će sigurno otići, vjerovatno i Bubanja čim su doveli ovog sa Cipra. Od ovih koji nisu puno igrali bih se zahvalio Mustafiću, Krdžaliću (mada ako ode Mujke nemamo U21), Turkešu, Gordezijaniju. Đorđevića nema vjerovatno do jeseni. Ko će nam onda igrati jbt ostadosmo bez pola tima a Evropa pred vratima.
Ne znam jel ti pises ovo jer znas nesto ili je to tvoje vidjenje,ali ako nakon ove sezone ne ocuvamo makar ovo standarno od ekipe sto je igralo i sto su kolko tolko zadovoljili a mogu se zadrzati
(Roga,Mihael,Soldo,Began,Jovic,Bubanja,Pavicic,Turkes,Kera)
ne znam koja je onda vizija kluba,svaki rok vrtit 10-15 igraca da dodje i ode pa to je vise besmisleno
Ko treba ici to su:Kapetanovic podhitno,Rockov,Balta,Gordeziani,
Guli,Lulic,Unusic raskid,Alisah,Mustafic kad vec istice,svi sa posudbe
Renan,Julardzija,Matan,Durakovic,Pena,Serbecic

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 25 maj 2025, 23:35

Ima istine ali ne bih se slozio sa svime. Zekic ima ideju, presing, brza tranzicija i sto brza zavrsnica tj puno suteva. Mislim da nam je prosjek suteva po utakmici gotovo pa 15, efikasnost je dosta skripala. Eh sad ta ideja se samo u par navrata pokazala u punom svjetlu, a i tad je znala realizacija izostati. Npr onaj derbi na Grbavici 0-0 koji je trebao zavrsiti 1-5. I ona pobjeda nad Zrinjskim u Mostaru u kupu gdje smo ih skroz nadigrali. Takve utakmice nam trebaju biti vodilja. Problem je sto Zekiceva ideja zakaze cim se napravi par promjena u sastavi, eh sad je li do tih igraca koji ulete ili do rada i pripreme na treninzima, pitanje je. Mi generalno nismo lose igrali velike utakmice, ali se liga uzima na malim. Ne mozemo sebi dozvoliti bacanje bodova protiv mrtve Slobode, Igmana itd.. motivacija i pristup takvim utakmicama u ovom klubu su veliki problem, a ne bi smjeli biti. Na stranu sudije i neke odluke, ovo je onako cisto gledajuci nasu igru koja se dobrim dijelom oslanja na tu neku borbu i agresivu koja izostane cesto.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 26 maj 2025, 00:39

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 maj 2025, 22:51
Sazg je napisao/la:
Soldo, Rogić, Pavičić,Lulić, Mehmedović će sigurno otići, vjerovatno i Bubanja čim su doveli ovog sa Cipra. Od ovih koji nisu puno igrali bih se zahvalio Mustafiću, Krdžaliću (mada ako ode Mujke nemamo U21), Turkešu, Gordezijaniju. Đorđevića nema vjerovatno do jeseni. Ko će nam onda igrati jbt ostadosmo bez pola tima a Evropa pred vratima.
Da se riješimo trenutno našeg najboljeg ofanzivca?
I to nakon što je u užasnoj formi bio, i sad ga napokon “krenulo”?
Đaba brate kad ga ne voli Zeka, ne njega lično nego ne voli igraće poput njega. On hoće igrača koji će uzeti loptu, rzgrnuti sve oko sebe i zabiti. Turkeš to očito nije. Bolje i za njega i za klub da ide nego da se nervira na klupi i ulazi po 15-20 minuta. Butić ako ikad ozdravi će uvijek biti ispred njega.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 26 maj 2025, 01:04

Sazg je napisao/la:
26 maj 2025, 00:39
Sazg je napisao/la:
Đaba brate kad ga ne voli Zeka, ne njega lično nego ne voli igraće poput njega. On hoće igrača koji će uzeti loptu, rzgrnuti sve oko sebe i zabiti. Turkeš to očito nije. Bolje i za njega i za klub da ide nego da se nervira na klupi i ulazi po 15-20 minuta. Butić ako ikad ozdravi će uvijek biti ispred njega.
Po cemu si to zakljucio danas bi Turkeš sigurno odigrao puno više da Mujke nije dobio crveni , Butica je uveo zato sto je onaj " radilica " na terenu dok je Turkeš go mašina a Butic vise onaj sto trci okolo kupi lopte sacuva i prosljedjuje.
To je neko moje vidjenje
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu.“

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 26 maj 2025, 01:14

nedimmmm1337 je napisao/la:
26 maj 2025, 01:04
Sazg je napisao/la:

Po cemu si to zakljucio danas bi Turkeš sigurno odigrao puno više da Mujke nije dobio crveni , Butica je uveo zato sto je onaj " radilica " na terenu dok je Turkeš go mašina a Butic vise onaj sto trci okolo kupi lopte sacuva i prosljedjuje.
To je neko moje vidjenje
Ma sta Butic moze s trkom i loptom to Turkes ne moze ni blizu, ali Butic ni blizu ne zna zabiti i naci se u situaciji da zabije kao Turkes.
Dva razlicita svemira znaci ni blizu igraci. Turkesu treba Keremeh da radi sve za njeg a Buticu treba neko tipa Mlinaric koji ce zabit 20 komada.
Samo zdravlje da posluzi i da se vezni red dovede i ne fuli sa njima bice to dobro

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 26 maj 2025, 01:54

bvsic je napisao/la:
26 maj 2025, 01:14
nedimmmm1337 je napisao/la:
26 maj 2025, 01:04
Sazg je napisao/la:

To je neko moje vidjenje
Ma sta Butic moze s trkom i loptom to Turkes ne moze ni blizu, ali Butic ni blizu ne zna zabiti i naci se u situaciji da zabije kao Turkes.
Dva razlicita svemira znaci ni blizu igraci. Turkesu treba Keremeh da radi sve za njeg a Buticu treba neko tipa Mlinaric koji ce zabit 20 komada.
Samo zdravlje da posluzi i da se vezni red dovede i ne fuli sa njima bice to dobro
Svakako ali sa svim nasim problemima sa realizacijom sa Turkesom u Formi imamo top pojacanje za evropu .
Ne znam kako to ZZ gleda ali po mom misljenju Aldin je strašan igrac prava ona " devetka " , koji u svakom momentu zna šta treba da radi , to kad radi radi školski sto se u vecini tekmi vidi naspram ovih drugih stopera .
Ziv bio buraz nek nam je sretno u konferenciji !
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu.“

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 maj 2025, 02:19

Od kojeg pretkola mi počinjemo u KL ?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 maj 2025, 02:54

Ti pojma nemas ocito nikad nisi sutno loptu, dok god je bilo sanse za titulu i kup mi smo igrali najbolji fudbal, normalno kad su igraci vidjeli da vise nema sanse za titulu fokusirali su se na kup i samim osvajanjem istog igraci su se istrosili dodatno i psihicki i disciplinovano.

Ako neko misli da smo mi bili matematicki u igri za titulu u momentu igranja utakmice sa slobodom sb velez radnikom ove ekipe bi bile radtavljene na proste faktore..

Sta ja zamjeram ss jeste to “ako je ss odlucio da u ove utakmice udje preko kurca samo da se zavrsi prvenstvo u konteksu uzeli smo kup nece nama niko zamjerit sto ne pobjedjujemo kuci” FK SARAJEVO nije osjek belupo varazdin itd, FK SARAJEVO je gigant i ZORAN ZEKIC niti bilo ko igrat sa ugledom i ponasat se kao cilj je ostvaren mozemo igrat malo n stsngasu. ZORANE FK SARAJEVO DA OSVOJI DK MORA Ida ima sve 32 od 32 pobjedu u 33 kolu mora ici na pobjedu, mani se manira i mentaliteta **** osjeka varetksa

Podrsku koju imas sigurno nemas za ovakve stvari..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 maj 2025, 03:13

Razlika izmedju nas i zrinjskog jeste u tom sto mi mozemo mozda u 10 godina 1 dvije sezone sretno ubost neke igrace sa kojima mozemo izborit titulu, dok zrinjski ima kostur i oni u 10 godina mogu podbacit u 3 sezone, jer lakse je kad ti imas 7-8 igraca koji ma je zagarantovano mjesto medju prvih 11, pa ako se 2-3 i povrijede opet imas 5 igraca koji su tu, onda opet imas 4-5 igraca koji su tu dugo al nisu standardni kao sto je bio memija malikinusic ticonovic itd tako da u kontinuitetu cjele godineigra 8-9 igraca koji su tu u prosjeku 5 godina. Kod nas kad igraju igraci koji su najduze tu prosjek nam 8 mjeseci

E sad ja nevidim kako to mi da promjenimo ako mi gledamo samo igrace kojecemo podic prodat dovedemo od 20 igraca 2 igraca sa 30 godina gojkovic soldo, a bubanja gulijashvili mujkic nidal jatta to su sve igraci koji ce maksimalno bit u klubu 3 godine

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 maj 2025, 03:16

visokohz je napisao/la:
25 maj 2025, 17:44
Evo Ristić zabi za Radnik
I Viveros sinoc.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 26 maj 2025, 06:00

jurisicduska je napisao/la:
Mlinaric je tajni začin koji je falio. 20+ golova očekujem slijedece godine. Hoce li neko neku poštenu opkladu ? Recimo u 100 eura.

Imaš ovog kipranina u vezi , malo sam pokušao izroviti kažu da je motorički mnogo jak i tehnički savršen. I da je ubjedljivo najbolji igrač bio svoje ekipe.
Hoću ja u 100 eura da će ga pitarluk do zime tjerati i proklinjati što je doveden

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 26 maj 2025, 06:35

Juce jos jedna sramna predstava u reziji trenerskog maga,bezmude pizde Zekica. Ni poslije citave sezone,mi nemamo tima,cak ni kostur tima,nemamo igre. Juce Radnik izgleda kao Real protiv nas. Mozemo slobodno reci jos jedna propala sezona,opet nam prvi bjezi 20 bodova. U prvenstvu sa tri ozbiljna kluba ( Borac,zrinjski Sarajevo ) mi zavrsavamo treci,odnosno zadnji. A mozda Pizdek uspije uciniti cudo i budemo i cetvrti. Osvajanje kupa nije alibi za ono sto gledamo a broj gledalaca ,dovoljno govori o tome.

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 26 maj 2025, 06:50

https://www.transfermarkt.de/cadu/profil/spieler/748908

Oliveirin menedzer i Ismir ispijaju kafe, mogli su ovog nam prebacit kako, za koji dan slobodan igrač 😃

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 26 maj 2025, 07:05

Pitar6785 je napisao/la:
26 maj 2025, 03:13
Razlika izmedju nas i zrinjskog jeste u tom sto mi mozemo mozda u 10 godina 1 dvije sezone sretno ubost neke igrace sa kojima mozemo izborit titulu, dok zrinjski ima kostur i oni u 10 godina mogu podbacit u 3 sezone, jer lakse je kad ti imas 7-8 igraca koji ma je zagarantovano mjesto medju prvih 11, pa ako se 2-3 i povrijede opet imas 5 igraca koji su tu, onda opet imas 4-5 igraca koji su tu dugo al nisu standardni kao sto je bio memija malikinusic ticonovic itd tako da u kontinuitetu cjele godineigra 8-9 igraca koji su tu u prosjeku 5 godina. Kod nas kad igraju igraci koji su najduze tu prosjek nam 8 mjeseci

E sad ja nevidim kako to mi da promjenimo ako mi gledamo samo igrace kojecemo podic prodat dovedemo od 20 igraca 2 igraca sa 30 godina gojkovic soldo, a bubanja gulijashvili mujkic nidal jatta to su sve igraci koji ce maksimalno bit u klubu 3 godine
Razlika između nas i Zrinjskog je što smo mi zakinuti za desetak bodova, a oni pogurani.
I tako iz godine u godinu, Zekiću uopšte jučerašnju utakmicu ne uzimam kao relevantnu, em ti fali 5 igrača, em igraš ni za šta.
MNON

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, benko21, bhfanatic14, SamoDaKazeem, Sazg, UltraNorth, ŠTA_JE i 57 gostiju.