Postao/la corleone87 » 23 jul 2015, 23:51
Marijan Antolović:Odlican siguran,nije vala ni imao nekih prevelikih prilika za ozbiljnijih intervencija
Jasmin Bogdanović i Aleksandar Kosorić:Jaki i sigurni u duelima,odlicna iznosenja lopte u par navrata,bez previse komplikovanja u odbrani
Kerim Memija:Pa taj covjek bi mogao jos 90 minuta igrati,brz, prodoran i sto je bitno ima driblinga u tim prodorima,nije cisto srljanje..U par navrata je samo tako prekucao igrace Ferenca,pogotovo onaj sprint u prvom kad je igrac Ferenca gutao prasinu iz njega..
Josip Kvesić:Momak koji je puno zaduzio naseg Želju,siguran i prodoran kao i Memija,bice mi mnogo zao kad nas napusti..
Jovan Blagojević:Nas Niki But,sta reci za covjek munja,ima ga na sim dijelovima terena.Ono sto sam primjetio kod njega je dobar rad tijela u driblinzima i prodorima nesto poput Fernanda Toresa iz najboljih dana kad je jednim pokretom tijela osvajao prostor i oslobadjao se igraca..U ovom dvomecu definitivno po meni najbolji igrac..
Amir Hadžiahmetović:Mlad a kad pogledas kako lagano igra,kako leprsa na terenu i razigrava igraca moglo bi se reci iskuksan..Dijamant i buducnost Želje i reprezentacije.
Damir Sadiković:Odlican,pozrtvovan,pokretljiv bez mane
Ognjen Đelmić:Velika radilica sto Baho rece "zuji na sve strane" i kao nagrada je dosao i taj gol..
Zoran Kokot:Masina od covjek,pozitivac u sakom momentu,veceras je pokazao svo svoje iskustvo kao i to da moze izdrzati veliku minutazu..Gol odlicno postignut rutinski
Rijad Bajić:Trudio se,lavovski se borio sa stoperima Ferenca,vracao se u odbranu,jak u duelima,jedina zamjerka sto ponekad olahko pada i trazi faulove ali **** ga..
Milomir Odović i Željo kao ekipa: Maestro, dirigent,poslozio je ekipu tako da svako zna sta mu je posao,doveo pametna i ciljana pojacanja koja vec pokazuju zasto su dovedena prvenstveno Blagojević i hvala mu sto je opet unio taj leprsavi nogomet bez puno panike i guranja lopte na silu..Željo je veceras kao i u prvoj utakmici pokazao da kako stvari stoje i ta famozna fizicka sprema se popravlja jer je ekipa pokazala da u ove dvije utakmice moze izdrzati u visokom ritmu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.