Sarajevu fali jos jakoooooooooooooooo puno do eventualne grupe LP i jos puno do eventualne grupe EL. Benko je odlican prvi korak samo to je tek prvi korak. Ovakvo Sarajevo sa neiskusnim stoperom i bez kvalitetnog defanzivnog veznog ( i defanzivno ne bas dominantnim bekovima ) nema sta da trazi protiv najboljih momcadi kao sto je i pokazala utakmica protiv Borussije. I tu samo Benko nece nesto puno promjeniti. Tan moze da ulozi samo mi se cini da su neki pisali ovdje da on zeli postepeno da ulaze. Zna naprimjer dvojica, trojica Benki godisnje maksimalno. Sarajevo je trenutno neuporedivo sa Dinamom. I da mislim da ako bi Sarajevo ( ili neki drugi klub ) igralo grupe bar evropa lige da bi to bio razlog za slavlje. I da bi samo iz tog kluba, dvojica, trojica igraca lakse napredovala u reprezentaciji zbog kvalitetnih utakmica je isto uspjeh. A taj klub bi pokupio sve najbolje domace mlade talenta svake godine. I ne treba to biti samo Sarajevo. Moze i Zeljo, Zrinjski mozda i Borac svremenom ako im se posloze neke stvari.DukeOfWellington je napisao/la:Kada je u pitanju Sarajevo, iz posebnog žrijeba za šampione izboriti grupnu fazu CL nije uopšte teško kako se misli. A ti ako misliš da jedan Mamić može izmisliti više para nego što ih jedan Tan može uložiti u Sarajevo onda si u velikoj zabludi. Dinamo je redovan učesnik grupnih faza oba takmičenja a Tan može da bez problema kreira klub u kojem će se vrtiti puno veće pare nego u Dinamu. Eh sad pitam ja tebe da li ti to želiš? Kome treba to? Da li je to razlog za slavlje?
I jos nesto da nije bilo Mamica i njegovih stranaca u Dinamu nebi bilo minimalno 1/3 Hrvatskih reprezentativaca sada odnosno nebi igrali u tim klubovima gdje sada igraju.