U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

DrFilgud
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la DrFilgud » 07 feb 2018, 21:42

Linija je napisao/la:dobro bi došli novi tereni za tu djecu, dobro bi došli stručni treneri za tu djecu. treniraju da livadama a očekujemo neki uspjeh.
Upravo to, poboljsati infrastrukturu i naci trenere koji znaju kako se radi s djecom na moderan nacin.
Od skautinga, do ishrane i rada na ispravnom mentalitetu.
Nekada mislim da smo najsporiji narod u Europi, a imamo najvise "plemenitih desetki", koji ne mogu i nece da potrce.

Linija
Kontakt:

Post Postao/la Linija » 07 feb 2018, 21:45

jedu burek i buhtle, treniraju ih treneri kojim je uspjeh ako su plbih igrali, ko nema novca ne može ni trenirati, ko nema novca za opremu ne može igrati, neimaština je a nimalo jeftino nije trenirati... sve su to razlozi zbog kojih je ovako kako jeste. kad se makar jedan ili dva segmenta promjene, možemo očekivati napredak. ali prije svega infrastruktura.
"Benjamin Isović, sin slavnog pjevača narodne glazbe Safeta i autor navijačke himne Sarajeva, utakmicu između Željezničara i Videotona nazvao je najznačajnijom za svakog navijača Sarajeva."

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 feb 2018, 21:45

Odlicna ideja za U21 ligu, takodjer bi bilo dobro da svi klubovi u PLBIH naprave B timove i naprave B ligu, ali ko ce to uraditi iz saveza...

Zmaj88
Kontakt:

Post Postao/la Zmaj88 » 07 feb 2018, 21:47

legenda reala je napisao/la:
Zmaj88 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ma ima potencijala al poznavajući naše timove i ovaj prelazak iz juniora u seniore ne bi me iznenadilo da svi propadnu za godinu Šaban i Hajdarević ne bi trebali oni su već seniori
Mislim da bi savez trebao uvesti i U21 selekciju u klubovima, da imaju svoju ligu. Nesto kao u engleskoj 23, da 2-3 starija igraca imaju pravo igrati, to bi dobro doslo poslije pvreda ili igraci koji manje igraju
Dobro bi vala dosla i neka regionalna liga za juniore ako ne moze za prve timove
Regionalna liga za juniore je trenutno i jedino moguca i mislim da bi to bila extra stvar. Ne znam samo zasto na tim silnim sastancima oko regionalne lige nije se nikako doslo na ideju o regionalnoj ligi za juniore ili mozda za ove 21 igrace

Linija
Kontakt:

Post Postao/la Linija » 07 feb 2018, 21:49

kakva u21 liga, pa neće djeca do 32. godine čekati na debi u plbih :lol:
"Benjamin Isović, sin slavnog pjevača narodne glazbe Safeta i autor navijačke himne Sarajeva, utakmicu između Željezničara i Videotona nazvao je najznačajnijom za svakog navijača Sarajeva."

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 feb 2018, 21:50

Sta ce nam U21 liga? U BHPL, talentovani igrac s 21 godinom mora da bude prekaljeni senior.
Mi moramo popraviti rad s mladima i sa 17 godina ih gurati u seniore, barem one najtalentovanije.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 07 feb 2018, 21:53

Linija je napisao/la:kakva u21 liga, pa neće djeca do 32. godine čekati na debi u plbih :lol:
Oni koji zasluzuju iz U21 svakako bi bili prekomandovani u seniore, ostali u B tim.
BHF

Linija
Kontakt:

Post Postao/la Linija » 07 feb 2018, 21:55

Miske01 je napisao/la:
Linija je napisao/la:kakva u21 liga, pa neće djeca do 32. godine čekati na debi u plbih :lol:
Oni koji zasluzuju iz U21 svakako bi bili prekomandovani u seniore, ostali u B tim.
izvini druže jedno pitanje. živiš li ti ovdje, u bosni i hercegovini?

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 07 feb 2018, 21:58

Linija je napisao/la:
Miske01 je napisao/la:
Da :njanjanja:
BHF

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 07 feb 2018, 22:03

Ma kakva U21 liga, apsurd. Ko zeli moze formirati B timove i takmiciti se u regularnom fudbalskom sistemu BiH i u tom B timu bi najvise upravo igrali ti igraci koji su presli juniore, a nisu bas jos za A tim pa da im se pruzi jos jedna sansa.

Linija
Kontakt:

Post Postao/la Linija » 07 feb 2018, 22:22

Miske01 je napisao/la:
Linija je napisao/la:
Pa onda si svjedok da i ovi prvi timovi velikana i nazovivelikana ne mogu da isplaćuju svoje prvotimce a kamoli da finansiraju i B tim i U21 tim. Učinilo mi se da si neki zapadnoevrpejac pa smatraš te stvari normalnim.

Ustvari, sve je vrlo jednostavno.
1. Dobri uslovi.
2. Stručni treneri.
3. Kvalitetna ishrana.
4. 5. 6. ..... sve ostalo.
Ako neko očekuje da proda igrača koji čitav život igra po ledinama i livadama u Atletiko Madrid, vara se.
Ako neko misli da je većina naših trenera dovoljno stručna da tu djecu dovede na neki evropski nivo, vara se.
Ako neko misli da djeca na buraniji uz pritku, maslenici, argeti i evrokremu mogu uspjeti, vara se. Biće par njih, koji su više incident, nego plod neke strategije.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 07 feb 2018, 22:26

Perspektivan igrač sa 21 godinom već treba da je par sezona uključen u seniorski fudbal. Ko s tim godinama nije dogurao ni do klupe, svakako nije u planovima i bolje mu je tražiti sreću u slabijem klubu gdje će biti konkurentan, nego da igra u nekakvoj U21 ligi sa slučajevima poput sebe.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 feb 2018, 22:27

U BiH ima preko 1000 trenera sa A i PRO licencom, ne mislim da je struka problem... vec to da se guraju neke "klupske legende" i rodjaci, daidze, sinovi i slicno da treniraju omladinu.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 07 feb 2018, 22:29

Linija je napisao/la:
Miske01 je napisao/la:
Linija je napisao/la:
Pa onda si svjedok da i ovi prvi timovi velikana i nazovivelikana ne mogu da isplaćuju svoje prvotimce a kamoli da finansiraju i B tim i U21 tim. Učinilo mi se da si neki zapadnoevrpejac pa smatraš te stvari normalnim.

Ustvari, sve je vrlo jednostavno.
1. Dobri uslovi.
2. Stručni treneri.
3. Kvalitetna ishrana.
4. 5. 6. ..... sve ostalo.
Ako neko očekuje da proda igrača koji čitav život igra po ledinama i livadama u Atletiko Madrid, vara se.
Ako neko misli da je većina naših trenera dovoljno stručna da tu djecu dovede na neki evropski nivo, vara se.
Ako neko misli da djeca na buraniji uz pritku, maslenici, argeti i evrokremu mogu uspjeti, vara se. Biće par njih, koji su više incident, nego plod neke strategije.
Apsolutno se slažem s tim što si naveo. FK Sarajevo ne ponudi ugovor Rondiću, proda u nekoliko dana Hadžića, Sadikua i Veladžića koji su najveći talenti kluba za neku siću i dovede ovog Atipalmatiramsajgakovskog koji je toliko dobar igrač da je iz litvanske Suduve otjeran.

Strano = bolje, po automatizmu. Kad vidim za koje sume Pjaca npr. i ostali igrači iz 1. HNL idu iz te lige smuči mi se...
BHF

Linija
Kontakt:

Post Postao/la Linija » 07 feb 2018, 22:32

Vucevich je napisao/la:U BiH ima preko 1000 trenera sa A i PRO licencom, ne mislim da je struka problem... vec to da se guraju neke "klupske legende" i rodjaci, daidze, sinovi i slicno da treniraju omladinu.
Bog zna koliko posto više nego u Belgiji pa čak i Njemačkoj. Moraš priznati da se ne možemo baš porediti sa njihovim školama fudbala, a i da nemamo baš puno "stručnjaka" koji ne mogu ovdje raditi ali su zato otišli u bolje i kvalitetnije zemlje. **** licencu kad on nije igro nigdje kako treba, nije doživio to, nije radio sa kvalitetnim trenerima, edukuju ga ovi iz NFSBiH. Komično.

@miske to je boljka našeg fudbala a i države generalno. Strano je automatski bolje i kvalitetnije. Pored tolike vode kojom smo bogati mi uvozimo cisternama tuđu vodu. Isto tako i u klubovima bolji su nekakvi Parmakovski, bolji je neki od 29 godina nego neko naše dijete. A sve u nekom "strahu i borbi za rezultat". Da čovjek ne zna pomislio bi da se utakmice igraju pred 30 hiljada ljudi u prosjeku i da nam klubovi igraju grupne faze evropskih kupova pa nas strah da mladi igrač nešto ne usere. A ovi starohani usraše 10 puta više. Primjer Željo. Prošle sezone igrao Marković 29 godina, Crnogorac, Radinović, 24-5 godina Srbijanac, Šabanadžović i Hajdarević ni u planu nisu bili. Čak je Hajdarević zamalo posuđen u Slaviju pred početak sezone od tadašnjeg trenera. Srećom smijenjen je i sada je na klupi čovjek kome su ta dva momka nezamjenjiva u prvoj postavi. A gdje su ova dvojica koji su im uzimali mjesto? Niko ne zna.
Zadnja izmjena: Linija, dana/u 07 feb 2018, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 feb 2018, 22:36

Miske01 je napisao/la: Strano = bolje, po automatizmu. Kad vidim za koje sume Pjaca npr. i ostali igrači iz 1. HNL idu iz te lige smuči mi se...
Jeste, ali Pjaca je s 20 god. nosio Dinamo i bio glavni igrac...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Linija
Kontakt:

Post Postao/la Linija » 07 feb 2018, 22:40

marconato je napisao/la:
Miske01 je napisao/la: Strano = bolje, po automatizmu. Kad vidim za koje sume Pjaca npr. i ostali igrači iz 1. HNL idu iz te lige smuči mi se...
Eh, a da su i za Pjacu govorili mlad je on, zelen je i gurali Sandija Križmana (karikiram :lol: ) prodali bi ga u Juventus, ali Rumunski.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 feb 2018, 22:41

marconato je napisao/la:
Pa neki dan odbili ponudu od Newcastlea teska 18 miliona eura za Majera iz Lokomotive... ali ovdje se svrsava kada neko ponudi 500.000 eura za najveceg talenta lige.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 feb 2018, 22:51

Cista katastrofa!
BHPL je, za 15 godina postojanja, proizvela 2 (dva) igraca koji su uspjeli napraviti karijeru u ligama 5. Dzeko i Zukanovic.
To je sportski zlocin! Ljudi koji vode bh fudbal su zlocinci.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 feb 2018, 22:53

DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
BHPL je, za 15 godina postojanja, proizvela 2 (dva) igraca koji su uspjeli napraviti karijeru u ligama 5. Dzeko i Zukanovic.
To je sportski zlocin! Ljudi koji vode bh fudbal su zlocinci.
Dobro, Zukanovic je prvo cini mi se otisao u trecu ligu Austrije, pa dalje...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.