NK Zvijezda Gradačac
Re: NK Zvijezda Gradačac
Sretno danas do pobjede.
danas bi trebali da znamo na čemu smo ona utakm. protiv Širokog nije mjerilo razlog je mislim ipak svima jasan
sa ovom pobjedom izbacujemo Leotara direktnog konkurenta i još da se poklopi neki rezultat ne bih trebalo da opstanak bude upitan...

Mozda mu je ovaj kakav rodjakrasta1922 je napisao/la:Taj stari Garincha se ustvari zvao Manuel Francisco dos Santos,a ovome je ime Garincha,ili prezime prosudite sami

Danas lagano 3 boda i samo da Travnik padne i to je to, ne vjerujem da bi nas vise mogli stic. Naprijed Zvijezdoooooooo
Zvijezda je šampion oooooooooooooooooooooooooooooooooo

Lijepo vam je legenda COmbe rekao da smo pustili jarane iz Sirokog da nabiju gol razliku i da deremo fino lagano Leotara i sve super. Ovi momci zasluzuju vise nego samo kritike ovo ono, svi hoce trener da budu ba.
Zvijezu je ocepilo idemoooooooooooooooooooooooo toooooooooooooooooooooooooo
Zvijezu je ocepilo idemoooooooooooooooooooooooo toooooooooooooooooooooooooo

Niti mu je to ime niti prezime.To mu je nadimak.Vrlo čest u Brazilu.U prevodu znači vrabac. Inače pravi Vrabac je igrao u onoj navaliBrazila:Didi,Vava,Garinča,Zagalo i Pele.A još je zanimljivo i to da je imao jednu nogu kraću.Sve što je zaradio spisko je poslije karijere.Umro je ko beskućnik a sahranu su platili bivši saigrači među kojim i PeleTkanton je napisao/la:Mozda mu je ovaj kakav rodjakrasta1922 je napisao/la:Taj stari Garincha se ustvari zvao Manuel Francisco dos Santos,a ovome je ime Garincha,ili prezime prosudite sami
Nadam se da onog Musica ne planiraju u prvoj postavi kad se Adam vrati, Lazarevski beton, pogotovo kad ode na beka, ostalo nista sto vec nije vidjeno
zvijezda danas dobro odigrala,Leotar spreman za ispadanje ova ekipa neće sačuvati premijerligaški status
-
- Kontakt:
Slabo je ovo,ako je suditi po ovoj tekmi ovakvu ce Zvijezdu sve jace ekipe razbijati.
-
- Kontakt:
Ovaj sa kapuljacom na glavi do Adama bi trebao biti novi brazilac.

-
- Kontakt:
Pa dragi moj Bože , kakav smo mi to narod...nama niko ne moze ugodit.. Leotar jest zadnji , i on je ispao , ali mi smo ugrabili 3 boda , i bit ce jos 2 utakmice dje bi trebali dobit takoder 3 boda , znaci 6 , a ostale utakmice nek bude nadigravanje , a ne odmah " ovo je katastrofa " , " drugi ce nas nabijat " ...spuste malo loptu na zemlju , nismo mi Real 

Vidim da nisi bio na utakmici danas pa ne znas o cemu taj "narod" prica..SamSvojMajstor je napisao/la:Pa dragi moj Bože , kakav smo mi to narod...nama niko ne moze ugodit.. Leotar jest zadnji , i on je ispao , ali mi smo ugrabili 3 boda , i bit ce jos 2 utakmice dje bi trebali dobit takoder 3 boda , znaci 6 , a ostale utakmice nek bude nadigravanje , a ne odmah " ovo je katastrofa " , " drugi ce nas nabijat " ...spuste malo loptu na zemlju , nismo mi Real
sta ste vi ocekivali da pobijedimo 10:0,danas nikog nije lako nikog pobijedit ,mi da igramo kao bayern opet nebih valjalo...
kad se sve sabere najbitnije je ostati i osigurati da i sledecu sezonu imamo bar 30 utakmica u premijer ligi.valja se nadati boljem nego sta je sa stijakovica jucer 

per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Dvije stvari po meni jako bitne,Mirković totalno nesiguran i slaba realizacija.Mada smo zabili 4.gola,ali onoliko prilika ne iskoristiti je zabrinjavajuće iz razloga sto ćemo protiv jačih ekipa imati malo izglednih sansi.
Ja opet malo drugacije imslim od vas. Jest juce problem realizacija bila, ali moram i reci da pola tih ljudi igra prvi put pred svojom publikom odnosno na trenutnom svom stadionu ima tu i treme malo. Ja opet kazem mislim da ako se kvalitetno odradi sa ovom djecurlijom i par iskusnih veznjaka gdje najvise skripimo, ne mozemo sve prepustiti Ordagicu, mozemo napraviti cudo. Ja vjerujem u njih. TREBA DOSTA PONOVO VREMENA ZAHVULJUCI NASOJ UPRAVI STO MIJENJA SVAKI PUT POLA IGRA DA SE UIGRAJU I DA SE SKONTAJU GDJE STA KAKO.Treba sve dati da se ovo zadrzi i dovesti 2-3 igraca i uigrati to i imas uvijek PL da igras.Ako niste shvatitli kod nas je sve u 10 deka citava liga i to sto neko iskace iskace malo i vraca se ponovo u taj kalup PL.Treba podrzati ovo maksimalno.
ja kako sam jucer cuo da nakon utakmice u sirokom je doslo do nekog
obracuna izmedu stijakovica i nekih pojedinaca a kada bi ovaj brazilac trebo imati pravo nastupa
obracuna izmedu stijakovica i nekih pojedinaca a kada bi ovaj brazilac trebo imati pravo nastupa
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
-
- Kontakt:
I nas Mrki je ucestvovao u stvaranju reprezentacije BiH....
Prije 21 godinu u Genku se počela stvarati bh. nogometna reprezentacija
Na današnji dan, prije tačno 21 godinu, bh. nogometna reprezentacija odigrala je vjerovatno svoju prvu utakmicu. Bio je to humanitarni meč između Humanih zvijezda BiH i Genka, a odigrana je 9. marta 1993. godine na Cristal Areni.
Igrači rasuti po Evropi i svijetu počeli su se okupljati kako bi predstavili svoju zemlju koja je u to vrijeme bila u ratu. Neki su imali iskustva iz reprezentacije Jugoslavije, no sa bh. grbom to je bilo nešto posebno.
Kapiten Slišković, Jozić, Baljić, Hadžibegić, Jurić, Škoro, Lugušić, Baždarević… učestvovali su u formiranju bh. državnog tima.
Legendarni Baka Slišković nosio kapitensku traku
Organizator ovih utakmica bio je Informativni centar BiH iz Düsseldorfa, uz saglasnost NSBiH. Sav prihod bio je namijenjen za pomoć BiH. FIFA je dala saglasnost za nastupe. Iako rezultat nije bitan važno je napomenuti da smo tada trijumfovali u Genku, bilo je 4:2.
Boje BiH u tim teškim trenucima branili su: Enver Lugušić, Merdan Ibrahimović, Anto Jakovljević, Mirsad Baljić (FC Zurich), Refik Šabanadžović (PAOK Atina), Suad Katana (Genk), Faruk Hadžibegić (Sochaux), Davor Jozić (Chezena), Mehmed Baždarević (Sochaux), Demir Hotić (Kaiserslautern), Blaž Slišković (Pescara - kapiten), Safet Sušić (PSG), Haris Škoro (FC Zurich), Semir Tuce (FCLuzern), Meho Kodro (Real Sociedad) Predrag Jurić (Atletic Marabella), Husref Musemić, (Twente), Senad Merdanović, Mirza Kapetanović, Ismet Mulabdić (Šibenik), Ibrahim Duro (Šibenik) i Edim Hadžialagić.
"Kada sam dobio poziv da odigram ove humanitarne utakmice niti jednoga trenutka se nisam dvoumio. BiH je moja domovina, druge nemam, pa je bilo logično da dođem u Njemačku. To su uistinu bile prve utakmice naše selekcije sa bh. grbom. Velika je čast biti kapiten sastava, pogotovo nacionalnog. Dao sam sve od sebe da svoju zemlju promovišem kako treba", izjavio je u jednom od intervju za Klix.ba legendarni Baka Slišković.
Baždarević: Momenti koji se ne smiju zaboraviti
I Mehmed Baždarević nedavno je u jednom od intervju za naš portal spomenuo ovaj meč.
Blaž Slišković, prvi kapiten bh. reprezentacije
"Imali smo sjajne igrače, ali je bilo teško igrati. Učinili smo ono što bi svaki nogometni patriota uradio. Bili su to veliki momenti koji se ne smiju zaboraviti. To je bilo stvaranje bh. reprezentacije. Nakon toga su došle prve zvanične pripreme, mislim u Velikoj Kladuši. Tada sam sa Smajićem i Konjićem zalutao i našao se u minskom polju. Teško je zaboraviti. Baka je bio prvi kapiten općenito, a ja sam bio prvi kapiten reprezentacije na prvoj zvaničnoj kvalifikacionoj utakmici", kazao je popularni Meša.
U istom sastavu bh. reprezentacija odigrala je 22. marta meč protiv Kaiserslauterna u Koblenzu. Kasnije je naša državna selekcija učestvovala na Mediteranskim igrama u Francuskoj. To je bilo u julu 1993. godine.
Prvi dvoboj odigran je protiv Alžira, a prva zvanična utakmica odigrana je sa Albanijom 1995. godine na gostujućem terenu. Nova država na evropskoj karti, bez imena i rejtinga, ali sa kvalitetnim igračim kadrom bila je željna afirmacije.
Kao što je poznato, Zmajevi su se u oktobru 2013. godine po prvi put plasirali na veliko takmičenje – Svjetsko prventsvo u nogometu. Put do Brazila bio je trnovit.
Prije 21 godinu u Genku se počela stvarati bh. nogometna reprezentacija
Na današnji dan, prije tačno 21 godinu, bh. nogometna reprezentacija odigrala je vjerovatno svoju prvu utakmicu. Bio je to humanitarni meč između Humanih zvijezda BiH i Genka, a odigrana je 9. marta 1993. godine na Cristal Areni.
Igrači rasuti po Evropi i svijetu počeli su se okupljati kako bi predstavili svoju zemlju koja je u to vrijeme bila u ratu. Neki su imali iskustva iz reprezentacije Jugoslavije, no sa bh. grbom to je bilo nešto posebno.
Kapiten Slišković, Jozić, Baljić, Hadžibegić, Jurić, Škoro, Lugušić, Baždarević… učestvovali su u formiranju bh. državnog tima.
Legendarni Baka Slišković nosio kapitensku traku
Organizator ovih utakmica bio je Informativni centar BiH iz Düsseldorfa, uz saglasnost NSBiH. Sav prihod bio je namijenjen za pomoć BiH. FIFA je dala saglasnost za nastupe. Iako rezultat nije bitan važno je napomenuti da smo tada trijumfovali u Genku, bilo je 4:2.
Boje BiH u tim teškim trenucima branili su: Enver Lugušić, Merdan Ibrahimović, Anto Jakovljević, Mirsad Baljić (FC Zurich), Refik Šabanadžović (PAOK Atina), Suad Katana (Genk), Faruk Hadžibegić (Sochaux), Davor Jozić (Chezena), Mehmed Baždarević (Sochaux), Demir Hotić (Kaiserslautern), Blaž Slišković (Pescara - kapiten), Safet Sušić (PSG), Haris Škoro (FC Zurich), Semir Tuce (FCLuzern), Meho Kodro (Real Sociedad) Predrag Jurić (Atletic Marabella), Husref Musemić, (Twente), Senad Merdanović, Mirza Kapetanović, Ismet Mulabdić (Šibenik), Ibrahim Duro (Šibenik) i Edim Hadžialagić.
"Kada sam dobio poziv da odigram ove humanitarne utakmice niti jednoga trenutka se nisam dvoumio. BiH je moja domovina, druge nemam, pa je bilo logično da dođem u Njemačku. To su uistinu bile prve utakmice naše selekcije sa bh. grbom. Velika je čast biti kapiten sastava, pogotovo nacionalnog. Dao sam sve od sebe da svoju zemlju promovišem kako treba", izjavio je u jednom od intervju za Klix.ba legendarni Baka Slišković.
Baždarević: Momenti koji se ne smiju zaboraviti
I Mehmed Baždarević nedavno je u jednom od intervju za naš portal spomenuo ovaj meč.
Blaž Slišković, prvi kapiten bh. reprezentacije
"Imali smo sjajne igrače, ali je bilo teško igrati. Učinili smo ono što bi svaki nogometni patriota uradio. Bili su to veliki momenti koji se ne smiju zaboraviti. To je bilo stvaranje bh. reprezentacije. Nakon toga su došle prve zvanične pripreme, mislim u Velikoj Kladuši. Tada sam sa Smajićem i Konjićem zalutao i našao se u minskom polju. Teško je zaboraviti. Baka je bio prvi kapiten općenito, a ja sam bio prvi kapiten reprezentacije na prvoj zvaničnoj kvalifikacionoj utakmici", kazao je popularni Meša.
U istom sastavu bh. reprezentacija odigrala je 22. marta meč protiv Kaiserslauterna u Koblenzu. Kasnije je naša državna selekcija učestvovala na Mediteranskim igrama u Francuskoj. To je bilo u julu 1993. godine.
Prvi dvoboj odigran je protiv Alžira, a prva zvanična utakmica odigrana je sa Albanijom 1995. godine na gostujućem terenu. Nova država na evropskoj karti, bez imena i rejtinga, ali sa kvalitetnim igračim kadrom bila je željna afirmacije.
Kao što je poznato, Zmajevi su se u oktobru 2013. godine po prvi put plasirali na veliko takmičenje – Svjetsko prventsvo u nogometu. Put do Brazila bio je trnovit.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.