U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Jel' to stvarno cinjenica?DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
BHPL je, za 15 godina postojanja, proizvela 2 (dva) igraca koji su uspjeli napraviti karijeru u ligama 5. Dzeko i Zukanovic.
To je sportski zlocin! Ljudi koji vode bh fudbal su zlocinci.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Pa eto, bar se zadrzao u Serie A 3-4 godine, pa da i to ispostujemo.Vucevich je napisao/la:Dobro, Zukanovic je prvo cini mi se otisao u trecu ligu Austrije, pa dalje...DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
BHPL je, za 15 godina postojanja, proizvela 2 (dva) igraca koji su uspjeli napraviti karijeru u ligama 5. Dzeko i Zukanovic.
Ako bi bili realni, Dzeko i nije nas proizvod, Zukanovic je italijanski prosjek, a tamo je stigao preko austrijske i belgijske druge lige
Dakle katastrofa.
prije par godina neko je cak napravio temu o tome, kako bih zapravo ima na ovim prostorima najvise trenera sa uefinim licencama, pa cu citirati:
Mnogi smatraju da je veliki broj školovanih trenera najveći razlog dominacije španskih klubova u Evropi. Ako gledamo samo one sa A ili Pro licencom, Španija ima preko 15 000 trenera. Najbliža im je Njemačka sa 6937 trenera. Zatim Francuska sa 3308, pa Italija sa 2281 i tako dalje.
Ali to su velesile, gdje smo mi u svemu tome? Pa gledano po broju stanovnika, mislim da mi stojimo više nego dobro po broju trenera sa A ili Pro licencom. Imamo ih najviše u bivšoj Jugoslaviji. A iza nas su čak i Belgija, Rusija, Ukrajina, Danska, Grčka, Wales itd.
Ovo su neke od država koje sam izdvojio, cijelu listu možete naći ovdje http://www.uefa.org/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Španija 15 423
Njemačka 6937
Francuska 3308
Italija 2281
Engleska 1395
Portugal 1175
Bosna i Hercegovina 903
Hrvatska 900
Belgija 893
Srbija 875
Danska 572
Ukrajina 457
Grčka 444
Slovenija 402
Rusija 395
Wales 343
Zarathustra
jok, rodio se u klagenfurtu i treniro u TSV Prstuguzenu ali je ipak odlučio zaigrati za Bosnu.DrFilgud je napisao/la:Pa eto, bar se zadrzao u Serie A 3-4 godine, pa da i to ispostujemo.Vucevich je napisao/la:Dobro, Zukanovic je prvo cini mi se otisao u trecu ligu Austrije, pa dalje...DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
Ako bi bili realni, Dzeko i nije nas proizvod, Zukanovic je italijanski prosjek, a tamo je stigao preko austrijske i belgijske druge lige.
Dakle katastrofa.
Edin Džeko je prošao sve omladinske selekcije FK Željezničar, igrao za prvi tim sa 17 godina (koliko je to igrača u našoj ligi uradilo?), igrao evropske utakmice u tim godinama.
Zadnja izmjena: Linija, dana/u 07 feb 2018, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
"Benjamin Isović, sin slavnog pjevača narodne glazbe Safeta i autor navijačke himne Sarajeva, utakmicu između Željezničara i Videotona nazvao je najznačajnijom za svakog navijača Sarajeva."
Gdje oni uopste rade?
Inace, dok smo na ovoj temi, mislim da Radnik Hadzici ima odlican OP. Tamo je sef Mensur Dogan i puno su ulozili u infrastrukturu:

Nedavno su njihovi kadeti pobjedili Maribor 3-2...
Inace, dok smo na ovoj temi, mislim da Radnik Hadzici ima odlican OP. Tamo je sef Mensur Dogan i puno su ulozili u infrastrukturu:

Nedavno su njihovi kadeti pobjedili Maribor 3-2...
Nema veze gdje se rodio, ako mislis na Zukanovica, on je iz Bih otisao u neku 2. ligu.Linija je napisao/la: jok, rodio se u klagenfurtu i treniro u TSV Prstuguzenu ali je ipak odlučio zaigrati za Bosnu.
Edin Džeko je prošao sve omladinske selekcije FK Željezničar, igrao za prvi tim sa 17 godina (koliko je to igrača u našoj ligi uradilo?), igrao evropske utakmice u tim godinama.
Edin Dzeko je iz BHPL otisao u 2. cesku ligu. Dakle , mi smo proizveli igraca za 2. cesku ligu.
Ali, kao sto rekoh, da i to priznamo, opet su to dva izuzetaka koji potvrdjuje pravilo.
Džeko je otišao u prvu ligu.DrFilgud je napisao/la:Nema veze gdje se rodio, ako mislis na Zukanovica, on je iz Bih otisao u neku 2. ligu.Linija je napisao/la: jok, rodio se u klagenfurtu i treniro u TSV Prstuguzenu ali je ipak odlučio zaigrati za Bosnu.
Edin Dzeko je iz BHPL otisao u 2. cesku ligu. Dakle , mi smo proizveli igraca za 2. cesku ligu.
Ali, kao sto rekoh, da i to priznamo, opet su to dva izuzetaka koji potvrdjuje pravilo.
gledam sad opet ovaj klip kako je zabijo Rudaru iz Kaknja, Borcu i tako toj buraniji i onda skontam da sad ili u bližoj prošlosti je trpo juve, mančester, real. edin džeko
Zadnja izmjena: Linija, dana/u 07 feb 2018, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
"Benjamin Isović, sin slavnog pjevača narodne glazbe Safeta i autor navijačke himne Sarajeva, utakmicu između Željezničara i Videotona nazvao je najznačajnijom za svakog navijača Sarajeva."
ako mislis na moj post , stvarno i mene to zanima, takodjer sam primijetio da postoji bas mnoogo nasih trenera u omladinskim pogonima po skandinaviji i ovamo njemacka/austrija/svic, koji su mahom rodjeni u bosni i imaju nasa drzavljanstva, pa moguce da su i oni uracunati, ne znam stvarnoVucevich je napisao/la:Gdje oni uopste rade?
Zarathustra
Dzeko je potpisao za Teplice, ali je posudjen u drugu ligu (Usti nada labem), jer nije bio spreman za prvu ligu.Linija je napisao/la: Džeko je otišao u prvu ligu.
Ziva istina, i jos treba dodati da nakon odlaska iz nase lige karijeru su gradili u ceskom drugoligasu i njemackim sestoligasima.marconato je napisao/la:Jel' to stvarno cinjenica?DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Lako provjerljiva. Ta dva igraca su uspjela odigrati dvije ili vise sezona u ligama 5.marconato je napisao/la:Jel' to stvarno cinjenica?DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
Jeste. Mislim, imas igraca poput Mirka Hrgovica koji su otisli u Wolfsburg, ali se nisu naigrali i vratili u neke trece lige.marconato je napisao/la:Jel' to stvarno cinjenica?DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
I Ognjen Vranjes je igrao nesto vremena u Primeri.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma ima i dosta tu trenera koji nisu uopšte iz BIH samo su kod nas završili za te licence
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Pola sezone.Vucevich je napisao/la:Jeste. Mislim, imas igraca poput Mirka Hrgovica koji su otisli u Wolfsburg, ali se nisu naigrali i vratili u neke trece lige.marconato je napisao/la:Jel' to stvarno cinjenica?DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
I Ognjen Vranjes je igrao nesto vremena u Primeri.
Sunjic je u Bundesligi odigrao 10-15 utakmica i u Itliji 3-4.
Hm...
Stvarno porazavajuce!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
ako uracunavate zukanovica koji je sa nekih 18-19 otisao, onda mozete i spahica ladno , i on je iz celika otisao za hrvatsku prvo sa 17-18gVucevich je napisao/la:Dobro, Zukanovic je prvo cini mi se otisao u trecu ligu Austrije, pa dalje...DrFilgud je napisao/la:Cista katastrofa!
Zarathustra
Nista iznenadajuce, jos dugo cemo zivjeti od dijaspore.marconato je napisao/la:Hm...Stvarno porazavajuce!
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Znaci, ti nasem narodu vani porucujes da se yebe?Vucevich je napisao/la:Nista iznenadajuce, jos dugo cemo zivjeti od dijaspore.marconato je napisao/la:Hm...Stvarno porazavajuce!
Životni saputnik! 1921
Eisenbahner1921 je napisao/la:Znaci, ti nasem narodu vani porucujes da se yebe?Vucevich je napisao/la:Nista iznenadajuce, jos dugo cemo zivjeti od dijaspore.marconato je napisao/la:Hm...Stvarno porazavajuce!
Trenutno korisnika/ca: forgempp, jasmin10, perodeformero, rishovski i 53 gosta.