SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

jasmin10
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la jasmin10 » 08 okt 2017, 00:48

LegendKiller je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Da li u reprezentaciji ima iko da je prošao sve omladinske kategorije ? Barem od u17 pa sve do prvog tima A selekcije.
Visca je igrao od U17 pa dalje, i mislim da je jedini trenutno u repki koji je prošao sve te kategorije, ne znam da li ima još neko. Ogi je igrao U19 i U21, Dzeko je mislim samo U21, Besic U21. Za Sunjica ne znam. To su oni koji igraju važniju ulogu.
Ostale sve smo uvezli.
A nije ni čudo sto je takva situacija kada vidimo ko su nam treneri u mlađim kategorijama.
Sunjic je takodjer mislim tu od u 17 baš kao i Prcić. Ali osim Džeke koji je eto zaigrao nešto kasnije, nema igrača koji bi nam mogao biti nosioc kvalifikacija. Pogledaj samo kapitene u zadnjih par ciklusa u 21 reprezentacije. Koliko se sjećam svi su redom bili Srbi, Bilbija, Grahovac, propaliteti... dijaspora će dati još par kvalitetnih igrača ali moramo početi proizvoditi svoje igrače. Promijene iz temelja u omladinskim selekcijama. Ove amatere od selektora otpustiti.

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 08 okt 2017, 00:49

Moze li neko ukratko napisati kakav je sistem novih kvalifikacija, kad pocinju itd. Cini se da komentattor rece da kvalifikacije za EP pocinju 2019 ... zar to nije pokasno? Ili je do tog novog sistema sa Ligom nacija ili kako vec

Kad je zrijeb za jedno i drugo?

Nama EP postaje mnogo realnije za plasman i mislim da ova generacija za iskusnim Dzekom, Pjanicem u primeu i osvježenjem u liku Duljevica ima jake argumente za plasman aBd.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 08 okt 2017, 01:07

AlanSmith14 je napisao/la:Moze li neko ukratko napisati kakav je sistem novih kvalifikacija, kad pocinju itd. Cini se da komentattor rece da kvalifikacije za EP pocinju 2019 ... zar to nije pokasno? Ili je do tog novog sistema sa Ligom nacija ili kako vec

Nama EP postaje mnogo realnije za plasman i mislim da ova generacija za iskusnim Dzekom, Pjanicem u primeu i osvježenjem u liku Duljevica ima jake argumente za plasman aBd.
Žrijeb je 8.decembra 2018.
Da, zbog te Lige nacija je pomjeren
"We need to suffer. And we need to fight."

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 okt 2017, 01:16

AlanSmith14 je napisao/la:Moze li neko ukratko napisati kakav je sistem novih kvalifikacija, kad pocinju itd. Cini se da komentattor rece da kvalifikacije za EP pocinju 2019 ... zar to nije pokasno? Ili je do tog novog sistema sa Ligom nacija ili kako vec

Igraju se kvalifikacije samo sto nema baraža.
Prve dvije ekipe iz 10 skupina idu direktno a preostale 4 idu iz Play-offa Lige nacija.
U Ligi nacija imaju cetiri lige A,B,C,D
A,B i C ce imati po 12 ekipa podjeljeno u 4 skupine.Liga D ce imati 16 ekipa u 4 skupine.
U play-off idu pobjednici skupina.
To znaci 16 ekipa.Ako je pobjednik grupe obezbjedio Euro kroz regularne kvalifikacije onda u Play- off ide drugoplasirana.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 08 okt 2017, 01:29

ibrakadabra je napisao/la:

Prve dvije ekipe iz 10 skupina idu direktno a preostale 4 idu iz Play-offa Lige nacija.
A,B i C ce imati po 12 ekipa podjeljeno u 4 skupine.Liga D ce imati 16 ekipa u 4 skupine.
To znaci 16 ekipa.Ako je pobjednik grupe obezbjedio Euro kroz regularne kvalifikacije onda u Play- off ide drugoplasirana.
kad smo kod te lige nacija, znaci 16 ekipa ce biti u play offu, a samo 4 idu na evropsko prvenstvo. pa me zanima kako ce se taj play off igrat...
hoce li moci igrati u tom play offu neko iz grupe A protiv nekog iz grupe D ili ce te 4 repke iz svake grupe medjusobno igrati i samo po jedna ekipa iz svake te grupe posebno ide na evropsko ?
Pyro is not a crime !

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 okt 2017, 01:33

jasmin10 je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Da li u reprezentaciji ima iko da je prošao sve omladinske kategorije ? Barem od u17 pa sve do prvog tima A selekcije.
Visca je igrao od U17 pa dalje, i mislim da je jedini trenutno u repki koji je prošao sve te kategorije, ne znam da li ima još neko. Ogi je igrao U19 i U21, Dzeko je mislim samo U21, Besic U21. Za Sunjica ne znam. To su oni koji igraju važniju ulogu.
Ostale sve smo uvezli.
A nije ni čudo sto je takva situacija kada vidimo ko su nam treneri u mlađim kategorijama.
Sunjic je takodjer mislim tu od u 17 baš kao i Prcić. Ali osim Džeke koji je eto zaigrao nešto kasnije, nema igrača koji bi nam mogao biti nosioc kvalifikacija. Pogledaj samo kapitene u zadnjih par ciklusa u 21 reprezentacije. Koliko se sjećam svi su redom bili Srbi, Bilbija, Grahovac, propaliteti... dijaspora će dati još par kvalitetnih igrača ali moramo početi proizvoditi svoje igrače. Promijene iz temelja u omladinskim selekcijama. Ove amatere od selektora otpustiti.
Dzeko je igrao za u19 kada je vodio Nikola Nikic.
Ili je to bila U17? Ne znam sad tacno...

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 08 okt 2017, 01:36

THEC je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:

kad smo kod te lige nacija, znaci 16 ekipa ce biti u play offu, a samo 4 idu na evropsko prvenstvo. pa me zanima kako ce se taj play off igrat...
hoce li moci igrati u tom play offu neko iz grupe A protiv nekog iz grupe D ili ce te 4 repke iz svake grupe medjusobno igrati i samo po jedna ekipa iz svake te grupe posebno ide na evropsko ?
po jedna ekipa iz svake grupe ide na evropsko
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 okt 2017, 01:38

Gledam sad snimak i ne mogu vjerovati koliko gresaka je prethodilo ovom cetvrtom golu Belgije :facepalm:
Don't believe the hype.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 okt 2017, 01:41

akisarajevo92 je napisao/la:Gledam sad snimak i ne mogu vjerovati koliko gresaka je prethodilo ovom cetvrtom golu Belgije :facepalm:
Begovic i Kolasinac neznas ko je gori.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 okt 2017, 01:47

Vjerovatno ste spomenuli milion puta, mi smo ispali od Kipra a ne od Belgije. Ako hoćeš na SP te ti ekipe ne smiju korner napraviti.

Danas smo ga pofamflali preko krila odnosno naših bekova. Ova neka qrcina od 3-5-2 nas je sje.bala momacki - unakazili nas na to. Protiv ovakvih krila to je samoubistvo. Seo je bio preloš.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 okt 2017, 01:49

sljivo je napisao/la:Vjerovatno ste spomenuli milion puta, mi smo ispali od Kipra a ne od Belgije. Ako hoćeš na SP te ti ekipe ne smiju korner napraviti.

Danas smo ga pofamflali preko krila odnosno naših bekova. Ova neka qrcina od 3-5-2 nas je sje.bala momacki - unakazili nas na to. Protiv ovakvih krila to je samoubistvo. Seo je bio preloš.
Mi smo ispali u Grckoj kad smo primili gol u 96 minuti.
Da smo tad pobijedili Grcka se nebi nikada oprravila.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 okt 2017, 01:57

U play-off ide 16 ekipa podjeljene u 4 skupine A,B,C,D sa po 4 ekipe.
Nece se igrati sistem svak sa svakim vec 3 utakmice.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 08 okt 2017, 02:09

U ovim kvalifikacijama nismo pobjedili ni Grcku ni Belgiju nit Kipar u gostina, znaci samo Estoniju, Gibraltar i Kipar kuci. Ne zasluzujemo SP i nema price. Osim ono u Grckoj mi nemamo igru cjele kvalifikacije. Mesa je stvarno sra.nje od trenera i moze se slobodno reci gori od Papeta. Steta jer stvarno smo propisali odlicnu generaciju sa ovim seljackim selektorima sto pojma nemaju o medernom fudbalu. Imamo jos jedan ciklus za Euro 2020 i to je to sto se tice ove zlatne generacije. Nadati se da ce mo konacno dovest nekog ozbiljnog trenera mada su male sanse za to.

Protiv Estonije ovako:

Kodro
Duljevic Krunic Hajrovic
Cimirot Besic
Kolasinac Dumic Vranjes Susic
Piric

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 okt 2017, 02:11

ibrakadabra je napisao/la:U play-off ide 16 ekipa podjeljene u 4 skupine A,B,C,D sa po 4 ekipe.
E he.bo majku jesu ga iskomplikovali još da uvedu da i klubovi igraju sa repkama
=\_1921_/=

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 okt 2017, 02:31

Hvala im za ovo večeras, svake sekunde promjena raspoloženja. Poslije vodstva do izjednačenja, svaka kap kiše, nije se osjetila na leđima...

Borili su se večeras, pokušavali, nije išlo, nije moglo, prejaki su ovi, tri gola smo dali, a izgubili, ovo je remi realno. Ne možeš u ovakvoj utakmici tražiti baraž, nije ni trebalo da dođe do ovoga da se traži. Jedna jedina stvar prije toga je bila potrebna, ni ova dva poraza od Belgije, ni remiji sa Grčkom, i onaj gol u 95' nisu bili potrebni, ali ona bolesna igra protiv Kipra... to se moralo dobiti. Mi smo njih vodili 0:2, a nismo bili bolji u tom trenutku, to dovoljno govori o svemu. Godinama unazad to nam je najlošija utakmica. Mi smo bolje odigrali protiv Kipra u Zenici kada smo izgubili, nego u Slovačkoj kada smo pobijedili, to su te stvari koje se mogu desiti samo u fudbalu.

Pao je i moj prvi poraz na stadionu... :cry:

Do septembra... :kafa: A do tada, Grbavica, Koševo, Banja Luka, neka ne traže domaćinstvo, dok ne nabave(dobiju) novi tepih, a nije on baš jeftin.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 okt 2017, 02:35

invincible1921 je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:U play-off ide 16 ekipa podjeljene u 4 skupine A,B,C,D sa po 4 ekipe.
E he.bo majku jesu ga iskomplikovali još da uvedu da i klubovi igraju sa repkama
Ovo su uveli umijesto prijateljskih utakmica.Igra se u 9,10 i 11 mjesecu 2018 godine.Kvalifikacije se igraju u 3,6,9,10 i 11 mjesec 2018.godine.
Znaci mjesecno ce se igrati po dvije utakmice.
U martu 2020 igra se play off lige nacija i u Junu 2020 EURO.

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 08 okt 2017, 02:48

Mislim da je ova ekipa vcrs pokazala maksimum i moje neko misljenje da je trebao Mesa u drugom poluvremenu seju bacit na stopera umjesto sunjica ili dumica i okrenut lulica na beka a cimirota staviti sa besicem i harisom u sredini. Drugacijr bi to izgledalo puno i stabilnijr u nastavku U svakom slucaju mi smo na kipru i u atini izgybili baraz ili borby za prvo mjesto. Mesi se zahvalit zovnuti Vahu zamolit ga da nas preuzme u da odemo na Euro ako nista barem zbog kapitena Edina jer zasluzuje da se oprosti.na Euru. Proteci ce jos Miljacke dok se ovakav igrac rodi hvala ti legendo na svemu.
To je neko moje videnje svega ovog.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 08 okt 2017, 02:56

rezultati nasi na poluvremenima

grcka-bosna 0--1 na kraju 1-1 prosuli 2 boda

cipar-bosna 0-2 na kraju 3-2 izgubili 3 boda

bosna-belgija 2-1 na kraju 3-4 izgubili 3 boda

dali nasima treba neki psiholog ili neki drugi kondicioni trener sta vi mislite
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 08 okt 2017, 03:07

Ljudi su nas dobili trčkarajući po terenu. Meši se treba zahvaliti što prije, ovo ne vodi nigdje. Ni plana ni vizije. Kipar se ne smije događati. Na bodove protiv Belgije ni Njemačka ne može sa sigurnošću računati tako da je glupo i pomisliti da nas je ova utakmica koštala plasmana na SP ili da nam se jednostavno nije dalo. Smiješno je voditi 0:2 protiv amatera i izgubiti na kraju. Otkaz odmah. Vidjeli ste kako je Čačić odletio. Finci su odron od ekipe, kao i Kipar, i ako ti takvi otkidaju bodove ma haj' ti legendo pakuj prnje. K'o da gledam Meša će ostati selektor. Neke stvari se odvijaju jednostavno tako da čovjek misli da se u inat sve ovo radi. Jbga teren, šta se toga uhvatio.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 okt 2017, 05:14

Kod nas su igrali igraci iz Serie B, 2. Bundesliga, MLS i Turske, dok kod njih iz Manchester City, Manchester United, Chelsea, to je razlika.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.