Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Madal
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la Madal » 17 mar 2025, 10:09

SetoKaiba je napisao/la:
17 mar 2025, 09:25
Ali tad je igrao u Ajaxu, u zadnjem periodu nije nikako igrao, pa je psihički pao, a ovo što igra otkako je u Danskoj je horor. Ti našao vaditi postove od prije godinu dana, isto kao da se stvari u tom periodu ne mogu promijeniti.
I sad igra u Brondbyu :mrgreen:
Naravno bila je nesto bolja situacija i perspektiva ali u sustini on je bio isti igrac samo sto se ljudi vezu za klub pa idealizuju nasu ekipu poput "Benjo vec u Ajaxu igra a jos je veoma mlad i pokriveni smo na toj poziciji 10-15god" a u sustini Benjo truba taraba.

Naspram tih nerealnih ocjena kvaliteta nasih igraca dolaze i nerealna ocekivanja i pljuvanja po svakom selektoru zbog (ne)realnih rezultata.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 mar 2025, 10:14

Madal je napisao/la:
17 mar 2025, 00:05
Nije mi bilo mrsko, ovako se to pisalo kad ga se zakuca na tribine protiv Ukrajine
galia95 je napisao/la:
22 mar 2024, 02:36
Madafaka je napisao/la:
21 mar 2024, 23:19
Igrač Ajaxa na tribini, igrač Kolna na klupi ali zato ima mjesta za Civica i igrače iz nekih lijevih liga.
Suština čitavog problema već godinama - i kod Save i kod Hadžibegića, Prosinečkog i fucking Ivajla Peteva (koga ovdje uzdižu u nebesa). Menadžerska reprezentacija, menadžerski talovi, menadžerski poluigrači. Predsjednik saveza mrzi državu koju predstavlja. Na kraju krajeva, stanje u fudbalu i reprezentaciji je savršeno ogledalo trenutnog stanja u državi. Dok se ova mafijaška praksa ne promijeni, nema ovdje nikakvog napretka.
Samo jedan reprezentativan post, a ima ih jos.
Sad kad ga neko forsira i to se pljuje. Ide u dokaz cinjenici da cemo pljuvat kako god se stvari odvijaju jer eto moze nam se i sve znamo.

Istina je negdje izmedju, trenutno nije neki igrac, ali ni trenutno ni u najavi nemamo puno boljih ni perspektivnijih ali ga opet Sergej gura po mom misljenju previse. Vidjeti cemo rezultate tog guranja, vrlo vjerovatno vec protiv Rumunije jer vjerujem da su velike sanse da starta nazalost.
ne znam brate sta da ti kazem osim da je bolje bilo da nisi kopao stare postove:-)

Benjaminov pad je strmoglav, roma - ajax - brondby...u to vrijeme je igrao nesto u ajaxu, bio solidan u nekim tekmama.
Trenutno je stepenicu nize, nista ne pokazuje u danskoj, cak vise, grozan je.
Poziv je zasluzio samim tim sto je poslusao barbareza i pronasao klub u kojem ce igrati, nesto i igra, tako da poziv nije sporan.
Ukoliko se ispostavi da 'igrac svjetske klase' nije dobar i za prosjecan klub u danskoj, ako ga i tamo zakuju za klupu, onda je ispucao sve bonuse definitivno.

na drugoj temi spominju glupog bosnju i kako se uzdizu igraci kao Hamulic...ko spominje hamulica unazad godinu dana? ako se vratimo u to vrijeme, imas oskudicu sa krilima, napadacima i pojavi se lik koji za pola godine prekuca poljsku i potpise za osrednji klub lige petice, relativno mlad, naravno da ce biti bum i da ce se pisati...e sad sto se odmah vidjelo da je komad budale, meni nije trebalo puno vise od poruke bivsoj uciteljici engleskog jezika, to je druga prica. Uglavnom, poenta je da je bezze traziti stare postove jer vrijeme je najbolji pokazatelj, a mi smo obicni smrtnici koji grijese:-)

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 17 mar 2025, 10:32

Madal je napisao/la:
17 mar 2025, 10:09
SetoKaiba je napisao/la:
17 mar 2025, 09:25
Ali tad je igrao u Ajaxu, u zadnjem periodu nije nikako igrao, pa je psihički pao, a ovo što igra otkako je u Danskoj je horor. Ti našao vaditi postove od prije godinu dana, isto kao da se stvari u tom periodu ne mogu promijeniti.
I sad igra u Brondbyu :mrgreen:
Naravno bila je nesto bolja situacija i perspektiva ali u sustini on je bio isti igrac samo sto se ljudi vezu za klub pa idealizuju nasu ekipu poput "Benjo vec u Ajaxu igra a jos je veoma mlad i pokriveni smo na toj poziciji 10-15god" a u sustini Benjo truba taraba.

Naspram tih nerealnih ocjena kvaliteta nasih igraca dolaze i nerealna ocekivanja i pljuvanja po svakom selektoru zbog (ne)realnih rezultata.
Evo, objasnio je babino. :mrgreen:

Baš je strmoglavo pao i apsolutno nema naznaka da će uspjeti oživjeti karijeru.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 mar 2025, 10:51

Ja sam siguran da on nece vise ozivjeti karijeru.
Iz ugla selektora ipak razumljivo sto ga jos pokusava spasiti, jer mu je "tek" 21 godina, ali ja kod njega stvarno osim njegove kvalitetne pas igre ne vidim nista posebno. Nadam se da grijesim.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 mar 2025, 10:56

Goalgetter je napisao/la:
17 mar 2025, 10:51
Ja sam siguran da on nece vise ozivjeti karijeru.
Iz ugla selektora ipak razumljivo sto ga jos pokusava spasiti, jer mu je "tek" 21 godina, ali ja kod njega stvarno osim njegove kvalitetne pas igre ne vidim nista posebno. Nadam se da grijesim.
vjerovatno nas vecina misli slicno, nadam se da grijesimo i da momak vec u petak razvali.

mene vise brine da barba onako hrabro lupi igrac svjetske klase..doduse, mislim da je rekao buduci:-)

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 17 mar 2025, 12:35

Madal je napisao/la:
17 mar 2025, 00:05
Nije mi bilo mrsko, ovako se to pisalo kad ga se zakuca na tribine protiv Ukrajine
galia95 je napisao/la:
22 mar 2024, 02:36
Madafaka je napisao/la:
21 mar 2024, 23:19
Igrač Ajaxa na tribini, igrač Kolna na klupi ali zato ima mjesta za Civica i igrače iz nekih lijevih liga.
Suština čitavog problema već godinama - i kod Save i kod Hadžibegića, Prosinečkog i fucking Ivajla Peteva (koga ovdje uzdižu u nebesa). Menadžerska reprezentacija, menadžerski talovi, menadžerski poluigrači. Predsjednik saveza mrzi državu koju predstavlja. Na kraju krajeva, stanje u fudbalu i reprezentaciji je savršeno ogledalo trenutnog stanja u državi. Dok se ova mafijaška praksa ne promijeni, nema ovdje nikakvog napretka.
Samo jedan reprezentativan post, a ima ih jos.
Sad kad ga neko forsira i to se pljuje. Ide u dokaz cinjenici da cemo pljuvat kako god se stvari odvijaju jer eto moze nam se i sve znamo.

Istina je negdje izmedju, trenutno nije neki igrac, ali ni trenutno ni u najavi nemamo puno boljih ni perspektivnijih ali ga opet Sergej gura po mom misljenju previse. Vidjeti cemo rezultate tog guranja, vrlo vjerovatno vec protiv Rumunije jer vjerujem da su velike sanse da starta nazalost.
Pa da, ima ta dežurna ekipa stručnjaka za sve i ništa ovdje na forumu.

Pa, mali ima potencijal i to su prepoznali u klubovima od Rome preko Ajaxa do Brøndbya samo što ga još niko nije uspio animirati da probudi drčnost u sebi.
Sergej gleda na njega kao dugoročnu investiciju i nadam se da će Taha u dogledno vrijeme uzvratiti dobijeno povjerenje dobrim igrama u nadolazećim tekmama

Teško se igraču vratiti kad psihički padne i ne treba nikoga pa ni njega ismijavati i pljuvati nego podržati.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 17 mar 2025, 12:40

SetoKaiba je napisao/la:
17 mar 2025, 10:32
Evo, objasnio je babino. :mrgreen:

Baš je strmoglavo pao i apsolutno nema naznaka da će uspjeti oživjeti karijeru.
Ma to sam i pisao, nije istina. Los u ocajnom Ajaxu i katastrofalan u reprezentaciji u to vrijeme. Ali valjalo se loziti da se psuje Savi sve cetnicko jer je Vicina pudlica i sl.
Nije njemu karijera u padu, jer da si u padu morao si biti negdje visoko. Njemu su klubovi u padu jer je igrom slucaja poceo iz Rome a ne iz Bosne Visoko.

Naloze se ljudi na imena klubova i romantizuju reprezentaciju koja je od Luksemburga kod kuce izgubila.
I onda ide ljutnja kad se kaze Rumuni 3 stepenice iznad nas. Naravno kad i ako izgubimo krenuti ce pljuvanje, a Rumuni ohladili i onu Papetovu generaciju u gostima.
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 17 mar 2025, 13:18

Za nepotrebno forsiranje ovog momka kroz reprezentaciju je glavni krivac Barbarez. Kritike za loše partije su bile opravdane jer momak nije u takmičarskoj formi duže od godinu dana. Sada će ga ponovo forsirati kroz ove utakmice protiv Rumunije i Kipra i ako ponovo razočara, bit će popljuvan nedužan igrač radi jednog egomanijaka.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 17 mar 2025, 14:12

ovaj Ganibegovicev tekst tacno "papanski".
i evo prilike napravi intervju sa igracem , a ovako ocrnitivigraca iako mu je statistika losa i iznjeti neko svoje misljenje nije u duhu sportskog novinarstva.
Ali eto ocrnio je Barbareza i nacin biranja igraca , naravnoi aktivirao nas forumase da pisemo
Ajvatar

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 17 mar 2025, 14:32

Momka se ne bi ni blizu pljuvalo da Barbi nije medju prvim na spisku za pocetni sastav.

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 17 mar 2025, 15:23

katalinski je napisao/la:
17 mar 2025, 14:12
ovaj Ganibegovicev tekst tacno "papanski".
i evo prilike napravi intervju sa igracem , a ovako ocrnitivigraca iako mu je statistika losa i iznjeti neko svoje misljenje nije u duhu sportskog novinarstva.
Ali eto ocrnio je Barbareza i nacin biranja igraca , naravnoi aktivirao nas forumase da pisemo
Ganibegovic koristi svaku priliku da pokuša srušiti Barbareza. Podsjeća na Sašu Ibrulja i Ismeta koji su djelimično bili zaslužni za otkaz Peteva.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 mar 2025, 15:45

Ganibegovic je samo balavac koji ne zna gdje glavom udara, jos uvijek info kupi od kolega forumasa:-)

Dok su Peteva rusili svi redom, ukljucujuci ibrulja i ismeta, petev je bio zasticena vrsta od strane sestrica. Onog trenutka kad nas je petev sve kupio, sestric ga sutnuo iz samo njemu jasnih namjera.
Sve je bilo nejasno, kao i sami dolazak barbareza sada.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 mar 2025, 16:52

babino je napisao/la:
17 mar 2025, 15:45
Ganibegovic je samo balavac koji ne zna gdje glavom udara, jos uvijek info kupi od kolega forumasa:-)

Dok su Peteva rusili svi redom, ukljucujuci ibrulja i ismeta, petev je bio zasticena vrsta od strane sestrica. Onog trenutka kad nas je petev sve kupio, sestric ga sutnuo iz samo njemu jasnih namjera.
Nisi mi vjerovao tada za Peteva :)
Životom sam ga branio dok i drugi nisu progledali.
Ista je situacija s Barbarezom. Zao mi je sto mnogi još uvijek nisu progledali. Naprotiv, jos vise su zaslijepili.
Nadam se da ce naplatiti svoj trud i kvalifikovati se na veliko takmičenje jer ova garnitura to zaslužuje više od samih igrača i navijača.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 17 mar 2025, 17:05

hurem je napisao/la:
17 mar 2025, 16:52
babino je napisao/la:

Ista je situacija s Barbarezom. Zao mi je sto mnogi još uvijek nisu progledali. Naprotiv, jos vise su zaslijepili.
Nadam se da ce naplatiti svoj trud i kvalifikovati se na veliko takmičenje jer ova garnitura to zaslužuje više od samih igrača i navijača.
I ja sam bio za Peteva i branio ga dok ga je krezuba stoka napadala jer je izabran prije Sergeja kojeg oni sad pljuju a mi branimo :D
Sto ce reci da neki od nas ne ispoljavaju zivotne frustracije na ovoj temi i na fudbalskoj rep BiH? I ne prave se da se razumiju u fudbal bolje od selektora? (Dobro ovo drugo ne vrijedi ako je Hadzibegic na klupi)
-Beogradski sindikat

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 17 mar 2025, 17:08

hurem je napisao/la:
babino je napisao/la:

Hureme, ne može biti da sto ljudi nije u pravu a ti jesi. To je naprosto nemoguće. Bukvalno si ostao sam da braniš odluke Barbareza koje čistim razumom ne možeš odbraniti.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 mar 2025, 17:25

SetoKaiba je napisao/la:
17 mar 2025, 17:08
hurem je napisao/la:
babino je napisao/la:

Hureme, ne može biti da sto ljudi nije u pravu a ti jesi. To je naprosto nemoguće. Bukvalno si ostao sam da braniš odluke Barbareza koje čistim razumom ne možeš odbraniti.
Znaš i sam da ne branim dosta njegovih odluka, samo sto ne ponavljam stalno tu priču.
Kod nekih čudnih odluka pokušavam pronaći neki smisao zašto jeste ili nije postupio na odredjeni način (primjer Tahirovica, Hadzikadunica, Bajraktarevica i da ne nabrajam) i tu nastaje ta razlika koja neopravdano bude prenaglasena od strane pojedinih.
Itekako sam svjestan njegovih ili njihovih propusta do sada, ali mi pozitivne stvari ulijevaju nadu za bolje sutra i gledam u tom smjeru. Neće doći drugi selektor i SS koji će ovako zavratiti rukave i zapeti za taj boljitak i kakav takav sistem kojeg svi želimo godinama.
Da li ce uspjeti i koliko, ne možemo znati.
Pokušaj toga sada gledamo i svjedočimo, a da li ce ga navijači i novinari zajedničkim snagama srušiti u startu (realno ovo je početak i LN nije mjerodavna), to je posebna priča koju ćemo možda i u skorije vrijeme ispratiti.
Ja sam stvarno optimista s ovim stručnim štabom, mnogo veći nego što sam bio s Petevom.
A moguće i da to na kraju bude fula s moje strane. Ne bježim ni od toga.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 mar 2025, 17:30

hurem je napisao/la:
babino je napisao/la:

branio si ti i retardirane poteze prosineckog, a ja ti unaprijed govorio da od tog nema nista:-)

ovdje bih stvarno volio da si u pravu, bas radi ekipe koja je tu da to vodi, ali sam skeptican, neke stvari mi se nimalo ne svidjaju:-)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 mar 2025, 18:24

231983 je napisao/la:
16 mar 2025, 19:52
Fakat se stiče dojam, čitajući komentare na ovoj temi, da se ljudi raduju lošoj partiji Benje, a sve kako bi dokazali da su bolji poznavaoci fudbala od Barbareza.
Ne kako bi nesto dokazali, vec popljuvali selektora, nista drugo. Ovako se radovati padu forme jednog 21godisnjeg igraca, jos iz svoje reprezentacije mogu samo maloumni mrzitelji svega sto ima veze sa sergejem
naprijed rejal

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 17 mar 2025, 19:26

Sveti je napisao/la:
17 mar 2025, 18:24
231983 je napisao/la:
Fakat se stiče dojam, čitajući komentare na ovoj temi, da se ljudi raduju lošoj partiji Benje, a sve kako bi dokazali da su bolji poznavaoci fudbala od Barbareza.
Ne kako bi nesto dokazali, vec popljuvali selektora, nista drugo. Ovako se radovati padu forme jednog 21godisnjeg igraca, jos iz svoje reprezentacije mogu samo maloumni mrzitelji svega sto ima veze sa sergejem
Autodestrukcija nam je drugo ime. Gledam i na ovom portalu koliko se glorifikuju uspjesi susjednih i komšijskih sportista, i koliko se ismijavaju (u tekstovima autora, ne samo na forumu) loše igre naših sportista, kao da jedva čekaju da neki dobije crveni karton ili presjedi na klupi.
Nudim novi pojam za ovaj fenomen: Balijanderizam!

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 18 mar 2025, 01:47

Sveti je napisao/la:
17 mar 2025, 18:24
231983 je napisao/la:
Nazalost ima bolesnika Koji SE raduju tudzim neuspjesima I jedva cekaju da popljuju nekog ko je uspio..barbarez je svojim bezobrazlukom, odvratnoscu I egotripovima zasluzio da ga raja uzme na zub. Benjo Nije zasluzio da ga SE pljuje, jer nista Nije licno uradio da izazove bijes Raje. Za Borbu I trud I pristup mu se nemoze prigoviriti.. problem je sto barbarez poziva momka na silu, forsira ga I samim Tim mu stavlja metu na celo jer Nije normalno da si redovan u repki a nisi 90 minuta odigrao godinu Dana..tu I Benji raste pritisak, mlad momak se pogubi ni kriv ni duzan, raja ga zamrzi jer SE forsira na silu I dobijes to da momak nemoze nikako da povrati samopouzdanje.. ja se nadam da CE uhvatiti formu I krenuti igrati redovno, prelaskom u brondby napravio je najbolju mogucu odluku za svoju karijeru I po pitanju lige a I klubu.. sretno momku nadam se da CE uspjeti..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], kakarut i 23 gosta.